خلاصه رویدادهای بورس تهران در روز شنبه 25 آبان

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
اخبار بورس

شاخص کل در اولین روزکاری هفته با رشد 740 واحدی همراه شد و نیمه های کانال 77 هزار واحدی را نیز پشت سر گذاشت. نماد معاملاتی فارس با 215 واحد و تاپیکو با 120 واحد بیشترین تاثیر مثبت و نماد معاملاتی وبملت با 46 واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند.

ارزش کل معاملات بورس بالغ بر 357.2 میلیارد تومان بود که بیشترین ارزش به معاملات تاپیکو با 31 میلیارد تومان و ونفت با 21.4 میلیارد تومان اختصاص داشت.

در بازار فرابورس نیز شاخص کل رشد 14 واحدی را تجربه کرد و ارزش کل معاملات آن به 110.4 میلیارد تومان رسید.

شاخص کل در معاملات روز سه شنبه هفته گذشته با فشار عرضه ها افت کرد ولی تقریبا یک ساعت پایانی از ‏فشار فروش ها کاسته شد و حجم تقاضا ها افزایش یافت و شاخص نیز مثبت شد! این رویه پیش بینی ها را به ‏سمت احتمال مثبت شدن بازار در معاملات امروز کشاند. پیش بینی ما نیز همین بود. در گزارش روزانه سه شنبه ‏اشاره کردیم که بازار در روز شنبه با افزایش تقاضا روبرو خواهد شد به شرطی که در این چند روز تعطیلی پیش رو خبر ‏یا اتفاق دیگری رخ ندهد، که اتفاقا اخبار مختلفی از حوزه های مختلف سیاسی و اقتصادی به گوش رسید که ‏معاملات برخی گروه ها را تحت تاثیر قرار داد.

نگاه بازار کاملا به سمت و سوی اخبار و تحولات سیاسی خارجی و مذاکرات پیش رو در اواخر هفته جاری می باشد جایی که قرار است بار دیگر مذاکرات سخت و فشرده بین ایران و 5+1 برگزار شود. نمی توان در مورد نتیجه قطعی این مذاکرات هم پیش بینی دقیقی داد. افراد خوشبین معتقدند با توجه به فعالیت های اخیر هسته ای ایران و گزارش آژانس می توان به این دور امیدوار تر بود. افراد بد بین نیز معتقدند با توجه به دست اندازی های عربستان و اسرائیل و تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم دوباره برخی شرکت ها نمی توان به مذاکرات دل خوش کرد!

به هر حال باید منتظر باشیم و نتیجه گفتگوهای سیاسی و تحولات آن را در اواخر هفته جاری ببینیم. مسلما کسانی که با خرید سهام منتفع از نتیجه مثبت مذاکرات سیاسی در هفته جاری امید به مذاکرات دارند و در واقعیت نیز شاهد نتیجه خوب تحولات سیاسی باشیم ، برنده اصلی هستند!

در اخبار حاشیه ای بازار؛ در اخبار سیاسی باراک اوباما روز  پنجشنبه به کنگره این کشور درباره  تصویب تحریم‌های تازه  علیه ایران هشدار داد ‏و گفت این اقدام می‌تواند «پیامدهایی ناخواسته» داشته باشد. اما جمهوری‌خواهان و شماری از دموکرات‌های ‏مجلس سنای آمریکا با درخواست اوباما مبنی بر  خودداری از تصویب تحریم‌های تازه علیه ایران مخالفت کرده اند.‏ رویترز طی گزارشی اعلام کرد طرح تحریم‌های جدید علیه ایران ممکن است برای تصویب شدن طی هفته جاری به صحن علنی سنای آمریکا آورده شود.

وزیر امور خارجه آمریکا هم در جدیدترین اظهاراتش گفته بر اساس توافق پیشنهادی در مذاکرات هسته ای، ممکن ‏است «بخش کوچکی» از دارایی های ‏ایران آزاد شود‎.‎‏ در حالی که در آمریکا حرف از آزاد کردن دارایی‌های ایران در میان ‏است، خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌های اروپایی از قصد اتحادیه اروپا برای مسدود کردن دوباره دارایی‌های چند ‏شرکت ایرانی خبر می‌دهد.‏

گزارش جدید آژانس در مورد ایران نیز جالب بوده است آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده که در سه ماه گذشته  ‏ایران فعالیت‌های هسته‌ای  خود را گسترش نداده است. همچنین در این مدت سانتریفیوژ تازه‌ای هم در تاسیسات ‏غنی‌سازی فردو آغاز به کار نکرده است.

اتحادیه اروپا در پی آن است بار دیگر تحریم ها  را بر چند شرکت که قبلا رای به لغو تحریم های آنها داده بودند اجرایی ‏کند. دادگاه عمومی اتحادیه اروپا در شهریور ماه گذشته به لغو تحریم‌های این اتحادیه علیه چند شرکت ایرانی از ‏جمله پست‌بانک ایران، بیمه ایران، کشتی‌رانی گودلاک، بانک توسعه صادرات، بانک بین‌المللی پرشیا، بانک رفاه ‏کارگران و شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی حکم داد. دادگاه عمومی اتحادیه اروپا پیش از این نیز حکم به ‏لغو تحریم‌های دو بانک دیگر ایران داده بود:‌ بانک‌های ملت و صادرات. حال دیپلمات‌های اروپایی به خبرگزاری رویترز ‏گفته‌اند که اتحادیه اروپا در پی آن است که تحریم‌ها را بار دیگر بر این شرکت‌ها تحمیل کند.‏

در اخبار اقتصادی نرخ سود بانکی بدون تغییر مانده است که البته ظاهرا برای تصمیم گیری در مورد مسائل مهم اقتصادی همچون نرخ سود بانکی منتظر مذاکرات سیاسی هستند. رئیس کل بانک مرکزی نیز با تاکید بر برنامه اینکه این بانک برای تعیین نرخ اوراق مشارکت متناسب با شرایط بازار عجله‌ای ‏ندارد، گفته: تا 2 ماه آینده برنامه‌های‌مان در این زمینه اعلام خواهد شد‎.‎

مدیرعامل بورس کالای ایران با اعلام اینکه بورس کالا بسترهای معاملاتی سکه نقدی طلا را آماده و پیشنهادات خود را به بانک ‏مرکزی ارائه کرده است، از آغاز معاملات اموال مازاد بانک‌ها، شرکت‌های دولتی و سایر دستگاه‌ها در آینده بسیار نزدیک در ‏تالار سوم بورس کالا خبرداد‎.‎

در بازار داخلی چه خبر بود؟

امروز گروه بانکی با فشار فروش روبرو بودند که چند عامل باعث نوسان در معاملات نمادهای این گروه شد. تنها نمادهای مثبت وانصار و وپارس بودند. وپارس به واسطه ی شایعه افزایش سرمایه با صف خرید همراه بود و با صف خرید نیز به معاملات خود پایان داد.

بانک صادرات منفی بود که دلیل آن اخباری مبنی بر ثبت افزایش سرمایه شرکت در روزها آتی می باشد. البته نباید از احتمال فروش بلوک غدیر و نیروگاه قائم توسط شرکت غافل بود.

در این صنعت در پی مصوبه هفته پیش شورای پول و اعتبار اعضای شورا به ثابت ماندن نرخ سود بانکی رأی دادند‎‏. این خبر ،خبر ‏خوبی برای بازار است اما برای گروه بانکی خبر خوبی نمی تواند باشد.

برگرداندن مجدد تحریم های برخی بانکی ها نیز بر روند معاملات آنها تاثیر داشت.

در بانکی بحث برگشت مبالغ برداشتی از حساب بانک ها و برنامه جدی برای وصول مطالبات معوق آنها نیز وجود ‏دارد. افزایش 10 برابری مطالبات معوق بانک‌ها طی سال‌های اخیر موجب شده تا کمیته‌ای در بانک مرکزی به منظور ‏وصول مطالبات بانک‌ها ایجاد شود. اکنون مطالبات معوق سهم 20 درصدی در نقدینگی کشور دارد و اتخاذ تدابیری ‏برای حل این مشکل می تواند به گردش نقدینگی و تامین منابع مورد نیاز بخش تولید کمک کند.‏

خودرویی ها روز مثبتی را پشت سر گذاشتند. ایران خودرو نیز باز گشایی شد و رشد 10 درصدی قیمت را تجربه کرد. این در حالی ست که تعدیل منفی سنگینی داده بود. در این گروه ظاهرا بحث فروش بلوک رنا در ایران خودرو جدی شده است و علت صف خرید سنگین رنا و رشد خودرو نیز به همین علت بود.

در خودروسازها مشاور انجمن خودروسازان نیز در حالی از ارائه درخواست پرداخت وام 1.5 میلیارد دلاری به خودروسازان خبر ‏می‌دهد که مشخص نیست آیا با این درخواست موافقت خواهد شد یا خیر؟

‎ ‏اگرچه گفته می شود موضع کشور فرانسه در مذاکرات ژنو موجب مخدوش شدن چهره شرکت‌های فرانسوی در ایران شده است و باعث اختلال در روند روابط ایران با خودروسازی فرانسه می شود اما ‏کارشناسان ‏معتقدند خودروسازان فرانسوی از بازار ایران چشم‌پوشی نخواهند کرد‎.

و بالاخره اینکه در خودرویی ها این روزها اختلاف نظر شورای رقابت و وزارت صنعت درباره ارز مورد محاسبه قیمت گذاری خودرو و ‏ابهامات اطلاعات عملکرد خودروسازان به موضوعی جدید تبدیل شده است که بر بلاتکلیفی قیمت گذاری خودرو افزوده است.

در تجهیزاتی ها فاراک، فاذر و رتکو در غیاب حفاری و مپنا صف فروش بودند. مجمع فوق‌العاده مپنا که امروز برگزار شد با افزایش سرمایه به میزان عرضه 24 میلیون برگه سهم برای سهامداران محروم این شرکت در سال 90 ‏موافقت کرد‎. برخی از حفاری سوال کرده اند. شرکت سود خود رااز 876 ریال به 905 ریال افزایش داده است و تعدیل زیادی نداشته است اما شرکت گفته به جزئیات گزارش توجه کنید. به نظر می رسد گزارش جدید حاوی نکاتی مبنی برای اینکه تا پایان سال و برای سال بعد تعدیل خوبی خواهد داشت، باشد.

در انفورماتیکی ها فقط مداران منفی بود. رتاپ پر حجم ظاهر شد و در بیش از 900 تومان با افزایش عرضه ها روبرو شد. حداکثر قیمت سهم 902 تومان بود. مرقام و رانفور از صف خریدهای امروز بودند.

در ساختمانی ها روز به روز توجهات به نمادهای گروه بیشتر می شود و امروز نمادهای بیشتری با اقبال روبرو بودند. ثشاهد بازهم صف خرید بود و در پایان نیز با صف خرید به کار خود پایان داد. ظاهرا خبر افزایش سرمایه شرکت در بازار پیچیده است.

در حمل و نقلی ها فقط حفارس و حپترو مورد توجه بودند. حکشتی پر ریسک نیز با افت قیمت و صف فروش مواجه بود. علت توجه به سهم موضوع افزایش سرمایه سنگین احتمالی از محل تجدید ارزیابی دارایی ها می باشد که خبر احتمال تحریم مجدد شرکت باعث فشار فروش در آن شد.

لیزینگی ها نیز همگام با خودرویی ها با صف خرید و رشد قیمت روبرو شدند . ولساپا به علت اقبال به سایپا از قیمت های کمتر از 180 تومان به صف خرید نیز رسید.

در سرمایه گذاری ها، وصنعت، وتوصا، وصنا، ونیرو، وبیمه، وبهمن و  وملت مورد توجه بودند. وصنعت به دلیل اقبال به ایران خودرو و رسیدن به کف قیمتی صف خرید شد. وتوصا در آستانه برگزاری مجمع و پرداخت سود از 1 دی و افزایش سرمایه مورد توجه است. وملت نیز سیگنال های تکنیکالی رشد را از 86 تومان به بعد صادر کرده است و قصد رشد قیمتی به بیش از 100 تومان را دارد.

نمادهای گروه کانی های غیر فلزی امروز هم مورد توجه بودند. گمانه زنی های تحلیلی حاکی از آن است که بیشتر شرکت گروه تا پایان سال تعدیل عایدی های مثبت خوبی دارند. نمونه آنکاذر” href=”https://www.bourseiness.com/3469/kazar-analysis-25aban.html” target=”_blank”> (کاذر) را بررسی کردیم و در سایت قرار دادیم. کاذر از محل افزایش نرخ فروش محصولات در نیمه دومسال می تواند سود 29 تومانی فعلی را به بیش از 70 تومان نیز افزایش دهد. بحث فروش کسرا نیز برای شرکت مطرح است که باید دید فروش آن قطعی می شود یا خیر. به نظر می رسد اگر این فروش ابطال شود به نفع آن می باشد.

کسرا در قیمت 6700 تومان بار دیگر متعادل شد ولی میل به صف خرید داشت. طرح توسعه شرکت 600 تومان به سود 300 تومانی آن اضافه میکند تا آخر سال نیز بین 100 تا 120 تومان سود عملیاتی شناسایی خواهد کرد.

سیمانی ها در بیشتر نمادها با اقبال روبرو شدند و فقط سمازن، سصفها و ساربیل منفی بودند. اگر نرخ مازوت همگام با افزایش سایر حامل های انرژی رشد کند افزایش نرخ سیمان نیز به نظر قطعی باشد. ستران را که در زمان بازگشایی در 480 تومان کم ریسک برای خرید معرفی کرده بودیم امروز هم صف خرید بود و به 544 تومان رسید.

کاشی و سرامیکی ها روزی مثبت و سبز را تجربه کردند. لیدر گروه با تعدیل مثبت خوبی که داد با رشد 47 درصدی بازگشایی شد و بازهم صف خرید تشکیل داد. کساوه سود خود را از 1562 ریال به 2554 ریال افزایش داده است . سیاست تقسیم سود شرکت به 2554 ریال افزایش یافته است . شایان ذکر است کچینی مالک 27 درصدی کساوه می باشد که آخرین سود تقسیمی آن را 130 تومان در نر گرفته است و از این محل می تواند 28-30 تومان به ازای هر سهم به سود خود اضافه کند.

در فولادی ها فولاد مبارکه تا صف خرید نیز پیش رفت. شرایط بنیادی فولاد مناسب ارزیابی می شود. فروش های شرکت در بورس کالا پر حجم می باشد و فولاد هرمزگان نیز در نوبت واگذاری ها در فرابورس می باشد.

در این ‏گروه بازهم خبر افزایش قیمت آب و برق به گوش می رسد.‏ وزیر نیرو در جدیدترین اظهارات گفته: هزینه ای که وزارت نیرو برای خدمات آب و برق از مردم دریافت می کند، یک سوم ‏قیمت تمام شده است، ‏ضمن اینکه احتمال افزایش قیمت آب و برق در سال جاری وجود دارد‎.‎

ذوب آهن بعد از افت قیمتی تا 370 تومان بار دیگر به بیش از 380 تومان رسیده و امروز به قیمت های حداکثری و 390 تومانی نیز رسید. شرکت ذوب آهن اصفهان، در سال 90 و 91 برنامه عظیم بازسازی را در دستور کار قرار داد ، که در سال 91 کوره بلند ‏شماره 2 این کارخانه بازسازی اساسی داشته که این بازسازی در حکم احداث جدید این کوره بشمار می رود‎.‎ در تیر ماه 92 گرم کردن این کوره آغاز شد و با قرارگیری کامل آن در خط تولید در مهر ماه ، ظرفیت تولید چدن کارخانه ‏به حدود2 برابر افزایش یافت و با رکوردی جدید تولید 9 هزار و 400 تن در روز رابه ثبت رساند‎ ..‎از دیگر برنامه های ‏این شرکت راه اندازی باتری کک سازی شماره 3 جهت تأمین انرژی و تبدیل زغالسنگ به کک به منظور ذوبِ آهن مورد ‏نیاز کارخانه بوده است‎.‎

پتروشیمی ها تا حدودی از موضوع افزایش نرخ خوراک خیالشان راحت است و 6-7 سنت احتمالا نرخ خوراک برای گاز طبیعی آنها باشد. پتروشیمی ها با خبرهایی در مورد حذف مالیات صادرکنندگان نیز روبرو هستند که خبر خوبی ست. در این گروه شازند ریسک خیلی کمی دارد همانطور که قبلا هم تحلیل کرده بودیم. شرکت بابت افزایش 15 یا 19 درصدی نرخ خوراک می تواند بیش از 120 تومان به سود هر سهم خود اضافه کند. تا پایان سال نیز تعدیل سود عملیاتی بازهم خواهد داشت. 423 تومان فعلی با 120 تومانی حداقلی تخفیف خوراک بیش از 540 تومان می شود.

دارویی ها همچنان پر رونق بودند. به ویژه اینکه دو دارویی دیگر گروه یعنی دامین و دکیمی گزارش های همراه با ‏تعدیل عایدی مثبت خوبی منتشر کردند و کولاک کردند. دزهراوی وارد گره شد ولی معامله ای بر روی سهم انجام نشد. سهم قصد رشد تا 3500 تومان را دارد.

کانه های فلزی روز متعادلی را سپری کردند. کچاد، ومعادن و کمنگنز از مثبت های امروز بودند. همچنان منتظر گزارش های شش ماهه کگل و کنور هستیم که مسلما با رشد سود همراه خواهد بود. کنور تعدیل بیشتری خواهد داشت . شرکت در حال حاضر بزرگترین تولید کننده سنگ آهن دانه بندی در غرب و شمال غربی کشور می باشد . طبق پیش بینی ها، امسال این شرکت 762 هزار تن سنگ آهن دانه بندی شده و 283 هزار تن کنسانتره تولید می کند.

دو قلوهای ذغال سنگی هم روز خوبی داشتند و صف خرید تشکیل دادند.

در نفتی ها و پالایشی ها کم کم فشار عرضه ها در پالایشگاهی ها افزایش یافت ولی شتران با توجه به احتمال افزایش سرمایه از محل سود انباشته رشد قیمتی 5 درصدی را تجربه کرد. نفتی ها روز مثبتی داشتند که شپاس و شنفت مورد توجه بودند. شبهرن نیز مثبت و متعادل بود.

در گروه ماشین آلات و تجهیزات تکمبا مجددا مورد توجه قرار گرفته است. قرارداد با کشور عراق علت اقبال به سهم است. تایرا ،تکشا،لسرما نیز صف خرید داشتند. در تایرا فروش احتمالی بلوک توسط سایپا وجود دارد.

قندی ها یکی دو روزی ست که مورد توجه سرمایه گذاران قرار گرفته اند. به نظر می رسد آغاز برداشت چغندر قند دلیل توجه به نمادهای گروه شده است.

 در تک سهم ها

‏24.9 درصد سهام شرکت موتوژن شامل 85 میلیون سهم به قیمت هر سهم 11753 ریال، در روز 9 آذر ‏سالجاری در بازار دوم بورس اوراق بهادار عرضه خواهد شد.فروشنده این میزان سهام بانک تجارت است ‏.

لپارس با پی برای 5.6 مرتبه صف خرید داشت. شرکت هنوز گزارش شش ماهه را به بازار ارائه نکرده و آخرین سود اعلامی 675 ریال می باشد.

کماسه از 273 تومان تا به امروز و در قیمت های 589 تومان رشدی پیوسته داشته است و احتمال تعدیل در شرکت بالاست.

بیشتر شرکت های کوچک نیز امروز صف خرید داشتند. وملی، چفیبر، چکارن، چافست، زمگسا از آن جمله اند.

 منبع: پرشین تحلیل

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب