افزایش 100 درصدی سرمایه شرکت شهد (قند خوی) از محل سود انباشته یکی از برنامه هایی است که در اولویت کاری “قشهد” قرار دارد. چراکه طبق الزام سازمان بورس و اوراق بهادار شرکت هایی که سرمایه آنها کمتر از 20 میلیارد تومان است، بایستی نسبت به افزایش سرمایه اقدام کنند.
مدیر مالی شرکت شهد با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: این برنامه که مجوز اجرای آن از هیأت مدیره گرفته شده در مرحله ارایه گزارش توجیهی به حسابرس به سر می برد تا پس از تأیید آن توسط حسابرس نسبت به اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار اقدام شود. از همین رو به نظر می رسد برنامه افزایش سرمایه تا پایان سال جاری به اجرا درآید.
فریبرز کارگشا در خصوص طرح توسعه ای افزایش مصرف چغندرقند ابراز داشت: بسیاری از شرکت های هم گروه مستقر در منطقه به دلیل عرضه کم چغندرقند و مشکلات موجود در تأمین آن، مجبور به خرید این ماده اولیه بیش از ظرفیت مصرف روزانه خود هستند که در پی آن به ناچار مقدار اضافی چغندرقند خریداری شده در سیلو ذخیره می شود. این امر موجب کاهش کیفیت و عیار چغندرقند مصرفی می شود و آثار منفی در کیفیت تولید محصولات دارد. از این رو به منظور رفع مشکل مذکور طرح افزایش ظرفیت مصرف چغندرقند بررسی و در حال اجراست.
وی اضافه کرد: با اجرای این طرح ظرفیت اسمی سالانه مصرف چغندرقند از میزان 1700 تن در سال 89 به 3500 تن طی سال 93 افزایش خواهد یافت. البته تاکنون با استفاده از این طرح، افزایش ظرفیت اسمی سالانه مصرف چغندرقند به میزان 2300 تن محقق شده است.
وی در خصوص وضعیت تأمین چغندرقند مصرفی طی سه ماهه اول سال مالی منتهی به 31 تیر ماه 93 اظهار داشت: مقدار چغندرقند خریداری شده طی دوره مذکور حدود 18 درصد کاهش یافته که این امر به موجب عدم استقبال کشاورزان از کشت این محصول ناشی از قیمت تضمینی نامناسب آن اتفاق افتاده است.
مدیر مالی “قشهد“ پیرامون قیمت فروش محصولات نیز گفت: نرخ فروش محصولات در حالی مبلغ 1920 تومان به ازای هر کیلو در بودجه سال مالی جاری در نظر گرفته شده بود که محصولات طی سه ماهه اول امسال به دلیل نیاز به نقدینگی جهت پرداخت وجه مواد اولیه خریداری شده، به طور متوسط با قیمت بازار به فروش رسیده است.
کارگشا افزود: با همه این اوصاف می توان گفت که افزایش عیار چغندرقند خریداری شده از 17 به 18.4 درصد و در پی آن رشد میزان شکر استحصالی، موجب شد تا آثار منفی ناشی از کاهش میزان چغندرقند خریداری شده و کاهش قیمت فروش محصولات جبران شود.
وی در ارزیابی عملکرد سه ماهه نخست سال مالی جاری و پوشش هفت درصدی سود برآوردی طی دوره مذکور بیان کرد: از جمله دلایل پوشش نامناسب سود برآوردی می توان به کاهش مقدار فروش اشاره کرد. چراکه محصولات متناسب با نیاز شرکت به فروش می رسند.
وی مقدار فروش محصولات طی سه ماهه دوم امسال را نسبت به سه ماهه اول مناسب تر ارزیابی کرد و گفت: بخش بیشتری از مقدار فروش برآوردی طی سه ماهه دوم سال جاری به دلیل اینکه بایستی مبالغ مربوط به خرید مواد اولیه کشاورزان پرداخت شود، محقق می شود. از این رو می توان گفت عملکرد “قشهد” طی سه ماهه دوم سال جاری نسبت به سه ماهه اول مناسب تر خواهد بود.
این مقام مسئول در خاتمه پیرامون واردات شکر خام نیز گفت: اگرچه واردات شکر خام موجب منتفع شدن واردکنندگان آن می شود، اما عرضه آن در بازار به دلیل افزایش بهای تمام شده ناشی از واردات شکر خام با ارز مبادله ای چندان تأثیری در قیمت های فروش داخلی محصولات نخواهد داشت. از این رو می توان گفت واردات شکر خام تهدیدی برای بازار فروش داخلی به شمار نمی رود بلکه تصفیه و عرضه آن توسط شرکت های هم گروه، آثار مثبتی در روند سودآوری آنها در پی خواهد داشت.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: