خانه - تحلیل و رصد سهام - بررسی و تحلیل سهام گروه پتروشیمی در بورس

بررسی و تحلیل سهام گروه پتروشیمی در بورس

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
گروه پتروشیمی

پیش از انقلاب اسلامی و از سال 1342، شرکت‌های پتروشیمی در کشور ما به طور گسترده فعالیت خود را آغاز کردند.

در آن زمان کسی فکرش را هم نمی‌کرد که گستره فعالیت این شرکت‌ها به قدری زیاد باشد که اقتصاد کشورها بدون وجود این صنعت، غیرممکن شود.

ایران؛ با توجه به ذخایر عظیم نفت و گاز یکی از مهمترین کشورهای جهان در این حوزه به شمار می‌رود. در این مقاله قصد داریم نکات مهم در تحلیل بنیادی گروه پتروشیمی را مورد بررسی قرار دهیم.

نکات کلیدی

  • صنعت پتروشیمی در ایران، بیش از 60 سال سابقه فعالیت دارد که اولین فعالیت‌های انجام شده آن مربوط به احداث کارخانه کود شیمیایی مرودشت فارس در سال 1337 است.
  • بازدهی سهام شرکت‌های پتروشیمی در بورس، به قیمت محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی وابسته است؛ بنابراین، از عوامل مهم تعیین‌کننده نحوه قیمت‌گذاری و تشخیص جهت حرکتی قیمت‌های سهام پتروشیمی در بازار بورس، تحولات موجود در بازارهای جهانی پتروشیمی و تغییرات قیمت ناشی از آن‌ها است.
  • مواد اولیه یا خوراک در صنعت پتروشیمی، نفت خام و گاز طبیعی است که این دو به عنوان مواد اولیه تولید سوخت‌های مختلف از جمله بنزین و گازوئیل، کودهای شیمیایی، مواد شوینده، مواد پلیمری، رنگ‌ها و حتی مواد دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • قیمت سهام گروه پتروشیمی تحت تاثیر عوامل گوناگونی از جمله تحریم‌های اقتصادی و بحران‌های اقتصادی جهان، قیمت جهانی نفت، میزان فروش داخلی و صادرات، نرخ ارز، نرخ خوراک و تامین کافی آن و برنامه‌های توسعه قرار دارد.

تاریخچه صنعت پتروشیمی در ایران

قدمت صنعت پتروشیمی در ایران به بیش از 60 سال می‌رسد که اولین فعالیت‌های انجام شده در این حوزه را می‌توان تاسیس کارخانه کود شیمیایی مرودشت فارس در سال 1337 در نظر گرفت.

بعد از تاسیس این کارخانه، به دلیل تخصصی بودن فرآیندهای مربوط به صنعت پتروشیمی، نیاز به سازمانی منسجم‌تر برای مدیریت این صنایع احساس شد.

به این ترتیب؛ شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های شرکت ملی نفت ایران در سال 1342 راه‌اندازی شد.

سال‌ها بعد؛ مجتمع‌های پتروشیمی متعددی از جمله فارابی (ایران نیپون)، پتروشیمی بندر امام (معروف به ایران- ژاپن)، کربن اهواز (ایران)، رازی (شاهپور)، خارک و …تاسیس شدند که ایران را در فهرست برترین تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی قرار دادند.

اما بعد از مدت کوتاهی، با وقوع انقلاب اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی، فعالیت واحدهای پتروشیمی متوقف شد و توسعه صنعت پتروشیمی در ایران، ناچارا متوقف شد.

گروه پتروشیمی در بازار بورس

صنعت پتروشیمی، یکی از صنایع استراتژیک ایران و جهان به شمار می‌آید که علاوه بر اینکه از تحولات بازار نفت تاثیر می‌پذیرد، خودش نیز بر دیگر بازارها به ویژه بازارهای مالی، تاثیر به‌سزایی دارد.

بازدهی سهام شرکت‌های پتروشیمی در بورس، به قیمت محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی وابسته است.

بنابراین، تحولات موجود در بازارهای جهانی پتروشیمی و تغییرات قیمت ناشی از آن‌ها، از عوامل مهم تعیین‌کننده نحوه قیمت‌گذاری و تشخیص جهت حرکتی قیمت‌های سهام پتروشیمی در بازار بورس ایران است.

پتروشیمی در بورس

بسیاری از کشورهای دنیا به‌خصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس، با تکیه به منابع پتروشیمی، پیشرفت‌های فوق‌العاده‌ای را برای خود رقم زده‌اند.

در ایران نیز دسترسی آسان و ارزان به ذخایر نفت و گاز به عنوان خوراک اولیه صنایع شیمیایی و پتروشیمی، یکی از عوامل مهم و قابل توجه در رشد اقتصادی، افزایش تولید، اشتغال و توسعه کشور است.

از این رو؛ در سال‌های اخیر با گسترش صنایع پتروشیمی و تلاش دولت برای خصوصی‌سازی، گروه مجزایی برای این صنعت در بورس ایجاد شد که تاکنون شرکت‌های زیادی از این حوزه در بازار بورس اوراق بهادار پذیرش شده‌اند.

بیشتر بخوانید: بررسی صنعت خودروسازی ایران و گروه خودرو در بازار بورس

معرفی مواد اولیه (خوراک) گروه پتروشیمی

همانطور که می‌دانید؛ صنعت پتروشیمی، به مواد اولیه نفتی و همچنین گاز طبیعی وابستگی بسیار زیادی دارد.

در تمام کشورهای دنیا، نفت خام و گاز طبیعی به عنوان مواد اولیه تولید سوخت‌های مختلف از جمله بنزین و گازوئیل، کودهای شیمیایی، مواد شوینده، مواد پلیمری، رنگ‌ها و حتی مواد دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این در حالی است که تصور تداوم کشورها بدون وجود فرآورده‌های نفتی، غیرممکن است. بنابراین؛ در ادامه با اجزای مختلف نفت خام و گاز طبیعی آشنا می‌شویم:

  • گاز طبیعی: در حالت معمول؛ گاز طبیعی به همراه نفت خام، در لایه‌‌های زیرین زمین وجود دارد که عمدتا از متان تشکیل شده و شامل گازهای سنگین‌تری مانند اتان و پروپان هستند. البته گاز طبیعی را می‌‌توان از تقطیر نفت خام و در دماهای کمتر از 200 درجه سانتیگراد نیز به دست آورد؛ اما معمولا به طور مستقیم از میادین گازی استخراج می‌شوند.
  • نفت خام: شامل ترکیبات سبک و سنگین کربن و هیدروژن است که به آن‌‌ها هیدروکربن نیز می‌گویند. این ترکیبات از هیدروکربن‌‌های حلقوی اشباع (نفتن‌ها)، هیدروکربن‌‌های زنجیره‌‌ای اشباع (آلکان‌ها یا پارافین‌ها) مانند متان و اتان و ترکیباتی از حلقه بنزنی (آروماتیک) تشکیل شده‌اند.

در حالت کلی؛ شرکت‌ های پتروشیمی از خوراک گاز طبیعی و یا بخش‌های گوناگون نفت خام استفاده می‌کنند و آن‌‌ها را با انواع فرآیندهای سخت، به محصولات متنوع و کاربردی تبدیل می‌نمایند.

چگونه سهام گروه پتروشیمی در بازار بورس را شناسایی کنیم؟

همواره نمادهای پتروشیمی جزو پرمعامله‌‎ترین نمادهای بازار بورس ایران هستند؛ دلیل آن این است که شرکت‌‌های پتروشیمی سودآور، هر ساله سود نقدی قابل توجهی را میان سهامداران خود توزیع می‌کنند.

از آنجایی‌ که شرکت‌‌های پتروشیمی در دسته شرکت‌‌های نفتی قرار می‌گیرند، در ابتدای نماد این شرکت‌ها حرف اختصاصی گروه فرآورده‌های نفتی یعنی حرف “ش” و “پ” مانند “پارس” و “شاراک”، قرار می‌گیرد.

تنوع محصولات در گروه پتروشیمی

همان‌طور که اشاره کردیم؛ محصولات پتروشیمی از مواد اولیه هیدروکربنی یعنی نفت خام و گاز طبیعی ساخته می‌شوند.

در تولید و ساخت این محصولات، فرآیندهای مختلف و پیچیده‌ای به کار گرفته می‌شود که در نهایت به 5 گروه اصلی اُلفین‌ها و سوخت، پلیمرها، آمونیاک و اوره، محصولات آروماتیک و متانول تقسیم خواهند شد.

جالب است بدانید که در ایران، تعدادی از مجتمع‌های پتروشیمی محصولات جانبی تولید می‌کنند که در هیچ یک از این 5 گروه جای ندارد. در ادامه به شرح این 5 گروه و گروه آخری که شامل محصولات جانبی هستند، می‌پردازیم:

الفین‌ها و سوخت 

این گروه شامل سوخت‌های گازی مانند اتان و پروپان هستند.

می‌توان گفت اتیلن، مهمترین عضو خانواده الفین‌ها است. معمولا از این مواد به عنوان سوخت و یا ماده اولیه تولید ترکیبات شیمیایی و پلیمری پیچیده‌تر استفاده می‌شود.

انواع اتیلن گلایکول‌ها، سوخت LNG و برش‌هایی از نفت خام را نیز می‌توان در این دسته قرار داد.

محصولات آروماتیک

محصولات آروماتیک‌ شاخه‌ای از محصولات پتروشیمی هستند که در ترکیب شیمیایی آن‌ها حلقه بنزنی وجود دارد.

از آروماتیک‌ها در تولید رنگ، انواع شوینده‌های شیمیایی و همچنین الیاف مصنوعی استفاده می‌شود.

انواع زایلن‌ها، تولوئن، استایرن و اتیل بنزن را می‌توان مهمترین محصولات این گروه دانست.

 پلیمرها

تعدادی از مجتمع‌های پتروشیمی، پس از دریافت محصولات و مشتقات نفتی از سایر پتروشیمی‌ها، اقدام به تولید انواع پلیمرها می‌کنند.

پلیمرها (یا پلاستیک‌ها) از انواع بسیاری از جمله پلی‌پروپیلن، پلی‌اتیل‌های سبک و سنگین، PVC ،ABS  و … تشکیل شده‌اند.

 متانول  

اکثر ما متانول را به عنوان الکل چوب یا الکل صنعتی می‌شناسیم. کاربرد عمده متانول در تولید ضد یخ، حلال مواد شیمیایی و همچنین سوخت است.

در ایران چندین مجتمع بزرگ پتروشیمی وظیفه تولید این ماده مهم را بر عهده دارند. لازم به ذکر است که عمده تولیدات متانول ایران، به سایر کشورها به خصوص چین صادر می‌شود.

 آمونیاک و اوره 

از مهمترین و عمده‌ترین محصولات صنعت پتروشیمی در ایران، آمونیاک و اوره است.

به طور عمده از آمونیاک و اوره در تولید کودهای شیمیایی به عنوان منبع غنی از نیتروژن استفاده می‌شود. کاربرد دیگر آن، به عنوان ماده خام در تولید بعضی از محصولات شیمیایی مانند چسب‌ها است.

البته ناگفته نماند که در سال‌های اخیر، تولید عمده این مواد کمک شایانی به صنایع کشاورزی کرده است.

محصولات جانبی

در کنار محصولاتی که نام بردیم، تعدادی از مواد شیمیایی مانند اسید سیتریک، گوگرد، هیدروژن، سود سوزآور، آرگون و … نیز به عنوان محصولات جانبی صنایع پتروشیمی تولید می‌گردد.

این مواد نیز هر یک به نوبه خود کاربردهای گونانی در صنایع مختلف دارند. به عنوان مثال؛ سود سوزآور در صنایع بسیاری از جمله تولید انواع رنگ، چرم و نساجی، کاغذ و کارتن، باتری، انواع شوینده و … کاربرد دارد.

عوامل موثر بر قیمت سهام گروه پتروشیمی

در ادامه؛ به بررسی فاکتورهای مهم و تاثیرگذار بر تحلیل بنیادی گروه پتروشیمی می‌پردازیم:

قیمت جهانی نفت

قطعا با توجه که مطالبی که عنوان کردیم؛ می‌دانید که اولین عامل تأثیرگذار بر سودآوری شرکت‌های پتروشیمی، قیمت جهانی نفت است.

به طور معمول؛ افزایش قیمت جهانی نفت، افزایش قیمت محصولات پتروشیمی را به دنبال دارد که در نتیجه سود‌آوری این شرکت‌ها نیز افزایش می‌یابد.

توجه داشته باشید که صرفا تغییرات قیمت نفت را نمی‌توان اساس تصمیم‌گیری برای خرید و فروش سهام این گروه دانست.

بلکه باید تأثیرات این تغییر قیمت‌ها بر روی روند قیمت محصولاتی مانند متانول، اوره و … بررسی  و در تحلیل‌های بنیادی لحاظ شود.

بیشتر بخوانید: اوراق سلف نفتی؛ راهی برای کسب سود از قیمت نفت! (راهنمای کامل)

نرخ ارز

در سال‌های اخیر؛ همواره نوسانات جدی نرخ ارز در ایران وجود داشته که معمولا این نوسانات به دنبال افزایش ریسک‌های سیاسی و بین‌المللی ایجاد شده و به صورت مقطعی، منجر به جهش نرخ‌های فروش سهام گروه پتروشیمی می‌شود.

به طور معمول؛ پتروشیمی‌هایی که محصولات خود را در بازارهای صادراتی به فروش می‌رسانند، در ابتدا رشد قیمت را تجربه می‌کنند.

اگرچه افزایش نرخ ارز در کوتاه مدت می‌تواند منجر به رونق گروه پتروشیمی شود؛ اما در  بلندمدت با افزایش هزینه‌های مالی و به تعویق افتادن طرح‌های توسعه به دلیل عدم وجود منابع ارزی لازم، چشم‌انداز مناسبی را برای این صنایع رقم نخواهد زد.

بشتر بخوانید: سهام دلاری و غیردلاری چیست؟

نرخ خوراک و تامین کافی آن

مورد موثر دیگر تغییرات نرخ خوراک و نحوه دسترسی به مواد اولیه است. عمده بهای تمام شده محصولات پتروشیمی ناشی از نرخ و میزان خوراک دریافتی آن‌هاست.

بنابراین، هر چقدر نرخ خوراک کمتر و دسترسی به آن راحت‌تر باشد، بهای تمام شده محصولات کاهش یافته و سودآوری شرکت‌های پتروشیمی افزایش می‌یابد.

در مورد نحوه تأمین خوراک و دسترسی به آن، باید در نظر داشته باشید که هر چقدر هم که بهای مواد اولیه پایین باشد، اما اگر به طور مناسب و منظم این مواد در دسترس خطوط تولید قرار نگیرد، می‌تواند باعث کاهش ظرفیت تولید شرکت شود.

به عنوان مثال؛ در سال‌های اخیر معمولا در فصل سرما مشکلاتی بابت تأمین خوراک گازی برخی از واحدهای پتروشیمی وجود داشته است.

میزان فروش داخلی و صادرات

نکته قابل توجه در اینجا این است که نحوه قیمت‌گذاری در بازارهای داخلی و صادراتی کاملا متفاوت است.

در بازارهای داخلی معمولا نرخ‌ها به صورت دستوری توسط مراجع خاصی ابلاغ می‌شوند. در این حالت؛ افزایش نرخ‌های مصوب می‌تواند منجر به افزایش درآمد این شرکت‌ها شود.

اما در بازارهای صادراتی اینگونه نیست و قیمت‌ها معمولا به صورت رقابتی و در بازار آزاد مشخص می‌شوند. به این ترتیب؛ دنبال کردن نرخ جهانی محصولات و پیش‌بینی روند قیمتی آن‌ها برای این دسته از شرکت‌ها ضروری است.

برنامه‌های توسعه

با توجه به ظرفیت‌های موجود در صنایع پتروشیمی ایران، برنامه‌های توسعه بسیاری برای واحدهای پتروشیمی در نظر گرفته شده است.

بهره‌برداری از این برنامه‌ها می‌تواند منجر به افزایش ظرفیت تولید، تولید محصولات جدید و مشارکت با شرکت‌های خارجی شود. نهایتا این موارد باعث افزایش درآمد و حاشیه سود شده و منافع آن متعلق به سهامداران خواهد بود.

تحریم‌های اقتصادی و بحران‌های اقتصادی جهان

بحران‌های جهانی در سطح کلان، همانند آن چه در سال 2008 میلادی رخ داد، باعث کاهش تقاضا در کالاهای اساسی مانند نفت شده و به تبع آن کاهش قیمت محصولات پتروشیمی را به همراه خواهد داشت.

مورد دیگر؛ بحث تحریم‌های اقتصادی است که همواره در سال‌های اخیر در ایران با آن روبه‌رو بودیم و مشکلاتی را ایجاد کرده است.

این تحریم‌ها می‌توانند با کاهش میزان فروش صادراتی برخی از شرکت‌های پتروشیمی همراه باشند.

البته در بسیاری از موارد علی‌رغم وجود تحریم‌ها، فروش‌های مناسبی در شرکت‌های گروه پتروشیمی رقم خورده و آثار تحریم‌ها به نوعی پیش‌خور شده است.

لیست شرکت‌های گروه پتروشیمی بورس

در ادامه لیست شرکت‌های پتروشیمی بورس به همراه محصولات و لینک ورود به صفحه جزییات نماد را مشاهده می‌کنید.

نام شرکتمحصولات تولیدیقیمت و معاملات در بورس
پتروشیمی شازند (شاراک)
  • پلی اتیلن سنگین
  • پلی اتیلن سبک خطی
  • پلی پروپیلن
  • پلی بوتادین رابر
  • سایر محصولات شیمیایی
مشاهده صفحه نماد
نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو)سرمایه‌گذاری در شرکت‌های زیر:
  • تولیدکننده محصولات پتروشیمی و شیمیایی
  • فروآورده‌های نفتی
  • پروژه‌های نفت و گاز
مشاهده صفحه نماد
پتروشیمی پارس (پارس)
  • اتان و بوتان
  • پروپان
  • گسولین
  • اتیل بنزن
  • استایرن منومر
مشاهده صفحه نماد
صنایع پتروشیمی خیلج فارسسرمایه‌‌گذاری در شرکت‌های پتروشیمی و شیمیاییمشاهده صفحه نماد
پتروشیمی زاگرس (زاگرس)متانولمشاهده صفحه نماد
پتروشیمی آبادان (شپترو)
  • پی وی سی (P.V.C)
  • دودسیل بنزن (D.D.B)
  • سود سوزآور
مشاهده صفحه نماد
پتروشیمی خارک (شخارک)
  • بوتان
  • پروپان
  • نفتا
  • گوگرد
  • متانول
مشاهده صفحه نماد
پلی پروپیلن جم
  • هموپلیمر
  • کوپلیمر رندوم
  • کوپلیمر ضربه پذیر
مشاهده صفحه نماد
پتروشیمی غدیر (شغدیر)
  • وینیل کلراید مونومر (VCM)
  • پلی ونیل کلراید (PVC)
مشاهده صفحه نماد
پتروشیمی جم (جم)
  • بوتادین
  • بوتن
  • پلی‌اتیلن سنگین
  • پلی‌اتیلن سبک خطی
  • الفین
مشاهده صفحه نماد
پتروشیمی فن‌آوران (شفن)
  • متانول
  • اسید استیک
  • منوکسیدکربن
مشاهده صفحه نماد
صنایع پتروشیمی کرمانشاه (کرماشا)
  • کود اوره
  • آمونیاک مایع
  • نیتروژن مایع
مشاهده صفحه نماد
سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی (وپترو)سرمایه‌گذاری در شرکت‌ها و مجتمع‌های پتروشیمیمشاهده صفحه نماد
تولیدات پتروشیمی قائد بصیر (شبصیر)مواد کوپلیمر ABSمشاهده صفحه نماد
گسترش نفت و گاز پارسیانسرمایه‌‌گذاری در سایر شرکت‌هامشاهده صفحه نماد
پتروشیمی شیراز (شیراز)
  • اوره گرانول و پریل
  • آمونیاک
  • اسید نیتریک
  • نیترات آمونیوم کشاورزی
  • متانول
  • آرگون
مشاهده صفحه نماد
پتروشیمی پردیس (شپدیس)یکی از بزرگترین تولیدکننده‌های اوره و آمونیاکمشاهده صفحه نماد
پتروشیمی اصفهان (شصفها)
  • بنزن
  • تولوئن
  • مخلوط زایلین
  • ارتوزایلین
  • پارازایلین
  • انیدریدفتالیک
  • نیتروژن
  • رافینیت
مشاهده صفحه نماد
پتروشیمی فارابی (شفارا)
  • انیدرید فتالیک (PA)
  • دی اکتیل فتالات (DOP)
  • دی اکتیل ترفتالات (DOTP)
مشاهده صفحه نماد
پتروشیمی خراسان (خراسان)
  • آمونیاک
  • اوره
  • ملامین
مشاهده صفحه نماد
پتروشیمی مارون (مارون)
  • الفین
  • اتیلن گلایکول
  • پلی پروپیلن
  • پلی پروپلین سنگین
مشاهده صفحه نماد

توجه کنید که شرکت‌های پایه فرابورس در لیست فوق آورده نشده است.

سوالات متداول

مواد اولیه گروه پتروشیمی چیست و چه کاربردهایی دارند؟

صنعت پتروشیمی، به مواد اولیه نفتی و همچنین گاز طبیعی وابستگی بسیار زیادی دارد. در تمام کشورهای دنیا، نفت خام و گاز طبیعی به عنوان مواد اولیه تولید سوخت‌های مختلف از جمله بنزین و گازوئیل، کودهای شیمیایی، مواد شوینده، مواد پلیمری، رنگ‌ها و حتی مواد دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

شرکت‌های پتروشیمی در بازار بورس چگونه شناسایی می‌شوند؟

 از آنجایی‌ که شرکت‌‌های پتروشیمی در دسته شرکت‌‌های نفتی قرار می‌گیرند، در ابتدای نماد این شرکت‌ها حرف اختصاصی گروه فرآورده‌های نفتی یعنی حرف “ش” و “پ” مانند “پارس” و “شاراک”، قرار می‌گیرد.

چه مواردی بر قیمت سهام شرکت‌های گروه پتروشیمی موثر است؟

قیمت جهانی نفت، نرخ ارز، نرخ خوراک و تامین کافی آن، میزان فروش شرکت‌ها و صادرات، برنامه‌های توسعه و در نهایت بحران‌ها و تحریم‌های اقتصادی از جمله مهمترین مواردی هستند که بر قیمت سهام گروه پتروشیمی موثرند.

سخن پایانی

با توجه به سیاست‌های کلان اقتصادی و سیاسی کشور، صنعت پتروشیمی از مهمترین صنایع کشور در حوزه ارزآوری و ایجاد اشتغال است.

بنابراین؛ سرمایه‌گذاری در گروه پتروشیمی، به دلیل حجم بازار گسترده و حمایت‌های مختلفی که از آن صورت می‌گیرد، ریسک نسبتا کمتری نسبت به گروه‌های کوچکتر بازار دارد.

در این مقاله؛ به بررسی گروه پتروشیمی و عوامل موثر در تحلیل بنیادی آن در بازار بورس پرداختیم که امیدواریم این مطالب برای شما مفید باشد.

شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:

  • می‌توانید در دارایی‌هایی مانند طلا و مسکن سرمایه‌گذاری کنید
  • در صندوق‌های سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید

برای شروع سرمایه‌گذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
33 نظر
  1. بخش بزرگی از مردم در سال ۹۹ سرمایه هاشون رو در بورس از دست دادند، آیا خود شما حاضرید سرمایه تون رو وارد بازار بورس کنید ؟

  2. سلام و درود
    میخوام سهامم و( پتروشیمی کرمانشاه) بفروشم
    میشه خواهش کنم راهنماییم کنید چطور بفروشمش
    کد بورسی هم دارماما نمیدونم چطور این سهام وارد کنم و بعد بفروشم

    1. سلام و درود بر شما
      از کارگزاری‌تون مشورت بگیرید دوست گرامی

  3. سلام وخسته نباشید اینجانب برای خرید سهام پتروشیمی میخوام اقدام کنم اگر لطف کنید راهنمایی کنید تشکر

  4. سلام آقای جهاندیده. سهام شفن رو دارم. به نظرتون روی همین سهم اضافه کنم یا پتروشیمی جدیدی بخرم؟ اگه نظرتون در مورد شرکت جدید، مثبت هست، ممنون میشم راهنمایی کنید که کدوم شرکت رو بگیرم. بسیار ممنونم.

    1. سلام وقت بخیر
      با عرض پوزش، سیگنال یا پیشنهاد خرید نمیدیم
      برای دریافت مشاوره و سیگنال از خدمات تحلیلی سایت همفکران استفاده کنید >>> جزییات بیشتر

  5. سلام آقای جهاندیده، خسته نباشید، شرمنده ببخشید من ده بیست میلیون پول وام گرفتم، بنظر شما میشه در بورس سهام خرید، من هیچ از بورس نمیدونم لطفا راهنمایی کنید تشکر،،

    1. سلام وقت بخیر
      با پول وام میخواید سهام بخرید؟ به نظر من کار اشتباهی هست، اگر من باشم این کارو انجام نمیدم.
      اما اگه خیلی دوست دارید با پول وام ریسک کنید، بهتره شما که آشنایی زیادی ندارید صندوق سرمایه گذاری در سهام رو بخرید و از خرید سهام صرفنظر کنید.

  6. سلام. درباره خرید و فروش آنلاین دلار لطفا توضیحی بده. سایتی که بشه خرید فروش کرد هست؟ نظرت درباره این کار چیه؟ ممنون

  7. سلام خسته نباشید
    در قسمت بازده سال یک سهام مثلا زده ۳۰۰ریال تا ۷۰۰۰ریال.یعنی در طول سال مثلا تا اسفند ۹۹قیمت این سهام از ۷۰۰۰ریال رد نمیکنه؟

    1. سلام وقت بخیر
      بازه سال نشون دهنده این است که در یکسال اخیر سهم حداقل و حداکثر در چه بازه ای معامله شده. (مربوط به گذشته است و ربطی به آینده نداره)

  8. سلام آقای جهاندیده ممنون از راهنمائی و حسن نیت شما
    ثبت نام کردم در سامانه آگاه اکسپرس شما رو هم معرف زدم
    احراز هویت و سجام طی شد چیکار کنم؟

  9. سلام.وقت بخیر
    بنده در سامانه سجام و کارگزاری آگاه ثبت نام کردم و احراز هویت هر دو را انجام دادم . الان برای فروش سهامم به صورت آنلاین باید وارد چه سایتی بشوم ؟

  10. ایا امکان خرید سهام فقط درحوزه یک محصول خاص مثل نفت خام وجود دارد یا صرفا عرضه سهامها به شکل ترکیبی هست؟

    1. متوجه سوالتون نشدم. شرکتهایی که سهامشون رو میخرید ممکنه در حوزه‌های مختلفی فعالیت کنن.

  11. سلام خدمت دوستان من به تارگی میخوام وارد بورس بشم راهنمایی میخوام کجاثبت نام کنم چقد سرمایه میخواد؟؟

  12. سلام
    سایت مفیدی دارید؛ خوشحالم چنین سایتی که بر یک مبنای اصولی توضیح و تفسیر می کند وجود دارد و راضی ام که این سایت را پیدا کردم. 3 سوال دارم:

    1) در مورد پتروشیمی آبادان که نوشتید به ازای هر سهم 226 ریال زیان داشته،یعنی از پولی که مثلا برای خرید 1000 سهم این شرکت پرداخت کردیم کسر می شود (بخشی از اصل سرمایه مان را از دست می دهیم) یا بدین معناست که سودی تعلق نمی گیرد؟

    2) تا چه زمانی بعد از مجمع سالیانه باید سهام را نگه داشت تا شامل سود آن شرکت بشویم؟ آیا در این زمینه محدودیتی هست یا بلافاصله بعد از باز شدن نماد می توان بخش زیادی از آن را فروخت؟

    3)سوال آخرم در مورد پی به ای منفی بود.خودم طبق مطالعاتی که داشتم دیده ام که شرکت هایی که ای پی اس منفی دارند (احتمال بسیار زیاد) دارای پی به ای منفی هم هستند.این پی به ای منفی چیست؟ و آیا چنین شرکت هایی با ای پی اس منفی مشمول تعریف شرکت های زیانده می شوند؟

    می دانم که روی هم رفته نزدیک به 6 سوال شد! :)) ولی الان 8 تا تب از سایت شما در مرورگرم باز هست که در حال خواندنشان هستم (منهای 7 تا 8 تای دیگر که کامل خواندم و بستم!). به همین خاطر همه سوالات را تا به اینجا،در این صفحه پرسیدم.

    Keep up the good work

    1. سلام، ممنون از شما
      1. به این معناست که سود نقدی سالیانه تقسیم نمیشه. در واقع برخی شرکتهای سودده هم هیچ تقسیم سودی ندارند دلیلش رو اینجا بخونید
      2. کافیه در زمان برگزاری مجمع سهم رو داشته باشید، حتی اگه روز قبل از مجمع سهم رو بخرید و پس از مجمع سهم رو بفروشید بازهم سود به شما تعلق میگیره
      3. وقتی شرکت زیان‌ده باشه یعنی eps منفی هست و طبیعتا p/e هم منفی میشه. بنابراین یه معادله ریاضیه و احتمال نیست.
      در مورد p/e بیشتر بخونید
      خوشحالیم که استفاده میکنید

  13. سلام ووقت بخیر.من سه سال است که کد بورسی گرفتم و بجز عرضه های اولیه فقط اوراق مشارکت خریده ام کمی از خرید سهام شرکتها ترس دارم .امکان اینکه کسی را معرفی کنید که از آن مشاوره بگیرم و حق زحمت آنرا بدهم هست .ممنون

    1. سلام وقت بخیر
      میتونید از سایت همفکران برای دریافت مشاوره استفاده کنید: hamfekran.com

  14. سلام آقای جهاندیده
    یک سوال برای من پیش اومده می خواستم بدونم موقعی که مجمع یک شرکت برگزار می شود تا چه زمانی می توانیم خرید سهام آن شرکت را انجام بدهیم تا مشمول سود نقدی و یا افزایش سهم قرار بگیریم.

  15. سلام جناب جهاندیده
    سوالم ضروری اما بی ربط به موضوع است .
    آیا شرط مدرک دیپلم برای دریافت کد آنلاین برداشته شده است؟

  16. سلام وقتتون بخیر
    من برج هفت نود و چهار 206 میلیون ت با سود 37.5% سه ماهه سرمایه گذاری کرده ام الان 16 دوره سه ماهه گذشته،الان سود رو چه جوری حساب کنیم و چقدر میشه؟
    سپاسگزارم.

      1. سلام آقای جهاندیده مطالبتون بسیار جامع وکامل بود میخاستم بدونم درمورد اینکه سقف مقاومتی وکف حمایتی رو تو هرنماد چطوری باید بدست بیاریم؟ جایی نوشته شده؟ یاباید حدس زد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب