پتروشیمیهای اورهساز:
در بین شرکت های پتروشیمی حاضر در تابلوی معاملات 4 شرکت وجود دارند که عمده تولید و فروش آنها اوره می باشد . شپدیس، کرماشا و خراسان بیشتر تمرکز خود را بر تولید اوره گذاشته اند و تنوع محصولات پتروشیمی شیراز بیشتر از سایر اوره سازان می باشد به طوری که فروش اوره 61.8 درصد کل مبلغ فروش آن را تشکیل می دهد.
در جدول زیر مقایسه بین این شرکت ها مشاهده می شود. نکات مهمی که می توان به آنها اشاره کرد حاشیه سود خالص بالای آنها ست.شرکت هایی که اوره بیشتری به فروش می رسانند حاشیه سود خالص بالاتری دارند.کمترین حاشیه سود خالص مربوط به شیراز می باشد.
بیشترین ظرفیت اسمی تولید اوره مربوط به پتروشیمی پردیس با 2،145،000 تن می باشد ،بعد از پتروشیمی پردیس ظرفیت اسمی تولید اوره در کرمانشاه 660 هزار تن می باشد.
ارزش بازاری شپدیس با ظرفیت اسمی 2،145،000 تن اوره 6369.3 میلیارد تومان می باشد این در حالی ست که ارزش بازار سهام پتروشیمی کرمانشاه با ظرفیت اسمی 660 هزار تن 1579 میلیارد تومان،ارزش بازاری سهام پتروشیمی شیراز با ظرفیت اسمی 543 هزار تن 2816 میلیارد تومان و ارزش بازار سهام پتروشیمی خراسان با ظرفیت اسمی 495 هزار تن برابر با 1705 میلیارد تومان می باشد البته باید به این نکته توجه داشته باشیم که پتروشیمی شیراز و خراسان بیش از ظرفیت اسمی تولید می کنند و تنوع محصولات پتروشیمی شیراز نیز بیشتر می باشد.
به لحاظ پی بر ای همانطور که مشاهده می کنید پی بر ای شیراز بالاتر از سایر شرکت ها می باشد.دو دلیل در رابطه با این موضوع می توان ذکر کرد.اول اینکه بازار به سهام شرکت هایی که طرح های توسعه مهمی دارند و زمان آنها نیز نزدیک است پی بر ای بالاتری می دهد،دوم اینکه نرخ اوره در ماه های اخیر افت زیادی داشته است و به دلیل اینکه شیراز تنوع محصولات بالاتری دارد و ریسک کمتری به جهت افت اوره شامل آن بوده ، بازار پی بر ای بالاتری به آن داده است.
در بحث نرخ فروش اوره تمامی شرکت نرخ های داخلی را 6125 ریال در هر کیلو در نظر گرفته اند،نرخ فروش صادراتی نیز در جدیدترین پیش بینی شپدیس 330 دلار لحاظ شده است. کرمانشاه، شیراز و خراسان به ترتیب نرخ فروش اوره را برای شش ماهه دوم امسال 320 و 300 و 293 دلار در هر تن فرض کرده اند این در حالی ست که نرخ فعلی اوره در بازارهای جهانی بیش از 322 دلار می باشد.
در مورد نرخ خرید گاز متان شیرین نیز تقریبا همگی نرخ ها را یکسان در نظر گرفته اند.
پتروشیمیهای متانول ساز :
در بین شرکت های پتروشیمی حاضر در تابلوی معاملات 3 شرکت وجود دارند که عمده تولید و فروش آنها متانول می باشد. شخارک، زاگرس و شفن بیشتر تمرکز خود را بر تولید متانول گذاشته اند والبته تنوع محصولات پتروشیمی خارک بیشتر از سایر متانول سازان می باشد به طوری که فروش متانول 55 درصد کل مبلغ فروش آن را تشکیل می دهد. این درصد برای زاگرس و شفن به ترتیب 98.8 و 81.3 درصد می باشد.
در جدول زیر مقایسه بین این شرکت ها مشاهده می شود. نکات مهمی که می توان به آنها اشاره کرد حاشیه سود خالص نسبتا بالای آنها ست که البته حاشیه سود خالص آنها کمتر از اوره سازان می باشد.
بیشترین ظرفیت اسمی تولید متانول مربوط به پتروشیمی زاگرس با 3،300،00 تن می باشد ،بعد از زاگرس ظرفیت اسمی تولید متانول در شفن 1 میلیون تن می باشد.این ظرفیت برای شخارک 660 هزار تن می باشد که البته شخارک محصولات دیگری از جمله پروپان،بوتان و پنتان نیز تولید می کند.
ارزش بازاری زاگرس با ظرفیت اسمی 3.3 میلیون تن متانول بیش از 7303 میلیارد تومان می باشد این در حالی ست که ارزش بازار سهام پتروشیمی فن آوران با ظرفیت اسمی 1 میلیون تن 3355 میلیارد تومان، ارزش بازاری سهام پتروشیمی خارک با ظرفیت اسمی 660 هزار تن 4039 میلیارد تومان می باشد .همانطور که ملاحظه می شود ارزش بازاری شخارک با وجود ظرفیت اسمی کمتر و تنوع محصولات بیشتر بالاتر از ارزش بازاری شفن می باشد.
به لحاظ پی بر ای همانطور که مشاهده می کنید پی بر ای شخارک بالاتر از سایر شرکت ها میباشد. پی بر ای زاگرس با وجود ظرفیت اسمی بالاتر کمتر از بقیه می باشد. دلیل آن را می توان در این مورد توصیف کرد که شخارک به لحاظ تولید و فروش پیشرفت خوبی در تابستان داشته است و افت تولید در زاگرس در سال گذشته باعث شده بازار پی بر ای کمتری به آن بدهد مسلما اگر زاگرس در تولید به ظرفیت اسمی نزدیک شود می تواند رشد خوبی داشته باشد.
در بحث نرخ فروش، نرخ فروش صادراتی در سه شرکت 350 یا 360 دلار می باشد این در حالی ست که در حال حاضر نرخ فروش متانول شرکت های ایرانی در بازارهای جهانی به بیش از 450 دلار در هر تن رسیده است و این یک نکته مثبت برای هر سه شرکت می باشد.
در مورد نرخ خوراک ، شخارک متان ترش و زاگرس و شفن متان شیرین مصرف می کنند. از این جهت شخارک از ریسک افزایش نرخ خوراک مصون میباشد و زاگرس نرخ پایین تری نسبت به شفن در نظر گرفته است.
در جدول زیر نیز جدول مقایسه ای از سه شرکت پتروشیمی شازند،پتروشیمی مارون و پتروشیمی جم را مشاهده می کنید
منبع : پرشین تحلیل
شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:
- میتوانید در داراییهایی مانند طلا و مسکن سرمایهگذاری کنید
- در صندوقهای سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید
برای شروع سرمایهگذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود:
13 نظر
سلام . حاشیه سود چیست؟ممنون
سلام وقت بخیر. در این مطلب توضیحاتی داده شده:
https://www.bourseiness.com/13397/faq-53
سلام..
بهترین سهم برای پتروشیمی چیه؟
سلام . از کجا متوجه مقدار صادرات و فروش دلاریه متانول سازها مثل زاگرس و شفن شخارک بشیم؟؟؟
سلام وقت بخیر
باید صورتهای مالی شرکت رو در سایت codal.ir بررسی کنید
با سلام و احترام
پتروشیمی اصفهان جزو کدوم دسته است؟
سلام وقت بخیر
محصولات پتروشیمی اصفهان متفاوت هست
در جدول این صفحه میتونید ببینید
سلام آقا شجاع ۳ سال پیش با بورس از طریق شما آشنا شدم الانم معرفم شمایید چرا یه کانال تلگرامی نمیگذاریداز تجربیات و آموزشتون استفاده کنیم
سلام وقت بخیر
فعلا به دلیل محدودیت های سازمان بورس که اینچنین فعالیتها رو محدود کرده برنامه ای برای ایجاد کانال تحلیلی نداریم
سلام جناب جهان دیده قیمت جهانی متانول به خصوص cfr چین رو از کدوم وب سایت رصد بکنم؟و می خواستم ببینم وقتی در بورس های جهانی کالا قیمتی درج می شه مشخص می کنن برای کدوم شرکته یا خیر؟مثلا می گن قیمت متانول زاگرس فلان مقداره و یا نه کلیه؟
سلام وقت بخیر
در مورد متانول اطلاعاتی ندارم
با سرچ کردن این نمودار رو پیدا کردم که مربوط به آتی متانول چین هست:
https://www.tradingview.com/symbols/SGX-MTF1!/
در مورد نمادهاش تحقیق کنید
بسیار ممنونم ……….
خواهش میکنم دوست عزیز