نکته مهمی که باعث شده است تا برخی از شرکت های ساختمانی در میان رقبای خود متمایز شوند، توجه به روش های جدید بازاریابی و فروش است. بحث فروش واحدهای ساختمانی و تشکیل شرکت های تخصصی در فروش از دستاوردهای جدید نهاد سازی در صنعت ساختمان است و به تعبیر دیگر به دلیل اهمیت مسأله بازاریابی و فروش در امر ساخت و ساز، ساختمانی ها به این سمت حرکت کرده اند که شرکت هایی را به عنوان متخصص در امر فروش تأسیس نموده و از این راه اقدام به فروش واحدهای خود نمایند که این امر در اصطلاح باعث کاهش هزینه های مبادلاتی در صنعت ساختمان شده و باعث گردیده است تا شرکت ها بتوانند در امر بازاریابی، برندسازی و فروش با قیمت های مناسب تر و البته رقابتی اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت بین المللی توسعه ساختمان با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: توجه به این مسأله ضروری است که شرکت های ساختمانی با انجام اقدامات زیربنایی در خصوص استراتژی ها و روش های فروش، به طور قطع در بازار پر رقابت امروزی شرایط بهتری خواهند داشت. زیرا تدوین و طراحی روش های نوین فروش باعث خواهد شد تا جذب تقاضای مؤثر بازار و یا حتی تبدیل نمودن تقاضای بازار به تقاضای مؤثر، با شرایط بهتری انجام شود.
حسین کاظم پور افزود: مطابق اطلاعات موجود در حال حاضر رقمی حدود 1.6 میلیون مترمربع زیربنای در حال احداث در شرکت بین المللی توسعه ساختمان و توابع آن در حال اجرا می باشد که این امر باعث شده است تا این شرکت چه به لحاظ زیربنا و چه به لحاظ خالص ارزش روز دارایی ها (NAV) به یکی از بزرگترین شرکت های حاضر در کشور و نیز در بازار بورس تبدیل شود.
وی در خصوص روند قیمتی سهام این شرکت ساختمانی گفت: در حال حاضر قیمت هر سهم”ثاخت” به میزان تقریبی 200 تومان در نوسان است که با یک محاسبه ساده و تنها بر مبنای اطلاعات موجود، قیمت هر سهم شرکت بایستی بالاتر از این رقم باشد. در عین حال نسبت قیمت به درآمد هر سهم این شرکت حدود 3 می باشد که نسبتاً رقم پایینی است.
وی ادامه داد: شاید بهترین دلیل تفاوت در قیمت تابلو با ارزش ذاتی هر سهم، به خاطر عدم شفافیت های باقی مانده از سنوات گذشته باشد که با اصلاح ساختار آغاز شده در شرکت که احتمالاً تا چند ماه آتی هم به طول خواهد انجامید، این فاصله قیمتی از بین رفته و طبیعی است که قیمت روی تابلوی سهم نیز می تواند با افزایش چشمگیری همراه شود.
کاظم پور در ارتباط با وضعیت دارایی های “ثاخت“ نیز ابراز داشت: مجموع سبد دارایی های “ثاخت” در نقاط مختلف کشور با کاربری های مختلف از قبیل تجاری، اداری، مسکونی و زمین پراکنده بوده و این امر باعث شده است تا دارایی ها و ارزش افزوده های نهفته قابل توجهی در سنوات آتی نصیب شرکت گردیده و احتمال کسب ارزش افزوده های اقتصادی افزایش چشمگیری پیدا کند.
وی در خصوص نسبت درآمد به مساحت ساخت و ساز “ثاخت“ در مقایسه با سایر رقبا افزود: در حال حاضر و به استناد بررسی های انجام شده در حدود 48 درصد از سبد دارایی های شرکت با کاربری تجاری–اداری و 27 درصد آن با کاربری مسکونی می باشد. در مقایسه انجام شده طی سال های گذشته بین شرکت بین المللی توسعه ساختمان با سایر رقبای بزرگ شرکت، نسبت درآمد به مساحت ساخت و ساز 24 میلیون بر مترمربع بوده در حالی که در برخی از شرکت های رقیب این نسبت حداکثر 10 میلیون بر مترمربع است.
همچنین نسبت قیمت تمام شده به مساحت ساخت و ساز “ثاخت“ در حدود 12 میلیون بر مترمربع بوده است. حال آنکه این نسبت در برخی از رقبای بزرگ در حدود 7 میلیون بر مترمربع می باشد. به تعبیر دیگر این نسبت در شرکت بین المللی توسعه ساختمان 2 برابر متوسط درآمد در دیگر شرکت ها می باشد، حال آنکه در برخی از رقبا این نسبت کمتر از 2 برابر بوده و این از نقاط قوت شرکت بین المللی توسعه ساختمان در سال های اخیر بوده که در سال جاری نیز نسبت مذکور تقویت شده است.
مدیرعامل شرکت بین المللی توسعه ساختمان پیرامون روند سودآوری سهام این مجموعه نیز گفت: مطابق اطلاعات موجود و بر مبنای بررسی های انجام شده، مشخص است که طی سنوات اخیر، همواره EPS شرکت بین المللی توسعه ساختمان بالاتر از متوسط صنعت ساختمان بوده است؛ به نحوی که با حضور شرکت های ارزشمندی مانند آ.س. پ با میزان مالکیت سهامداری 42 درصدی و خانه سازی و شهر سازی باغمیشه با میزان مالکیت سهامداری 51 درصدی در پرتفولیوی “ثاخت“، سودخالص شناسایی شده در این شرکت هر ساله وضعیت مناسبی را نسبت به متوسط صنعت ساختمان داشته است.
کاظم پور در خاتمه سخنان خود به موضوع تقسیم سود “ثاخت“ در مجمع عادی سالیانه نیز اشاره کرد و گفت: از نظرDPSنیز این شرکت در حد متوسط صنعت ساختمان و در برخی از سال ها بالاتر از متوسط صنعت تقسیم سود داشته است. در همین راستا، به نظر می رسد که فراهم آوردن فرصتی اندک به این شرکت جهت تجدید ساختار و رفع برخی از مشکلات موجود پیرامون آن، باعث شود تا ظرفیت های سوددهی شرکت بیش از پیش روشن شده و بر مبنای آن پتانسیل های زیادی برای سودآوری این مجموعه در صنعت ساختمان ایجاد گردد.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود:
4 نظر
ثاخت بدترین حقوقی راداره
سهامداران این سهم بیچاره شدند
ثاخت منو بیچاره کرد، افتضاحه
ثاختح خریدم کی باز میشه دو ماه گذشت
سلام اسم شرکتان بگذارید سقوط دردره مرگ ازنمودارتان در بورس مثل قله دماونده شده فقط در فقط شرکت ثتوسا ورشکستهایی بیجاره