گزارش روزانه بورس روز سه شنبه 16 مهرماه

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
اخبار بورس

شاخص کل بورس در بازار امروز نیز رشد داشت و با ثبت افزایش 486 واحدی به نیمه کانال 67 هزار واحد و حد نصاب جدیدی دست یافت. بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص مربوط به نماد معاملاتی فارس با 261 واحد و اخابر با 84 واحد بود.

ارزش کل معاملات بورس به 688.9 میلیارد تومان رسید که بیشترین ارزش به معاملات فملی با 134.5 میلیارد تومان و پارسان با 118.1 میلیارد تومان اختصاص داشت. شایان ذکر است 132.8 میلیارد تومان از معاملات فملی و بیش از 98 میلیارد تومان از معاملات پارسان به صورت بلوکی بود.
 
بازار در این روزها در حالی در غیاب گزارش های شش ماهه روند مشخصی ندارد ولی شاخص رشد می کند و این رشد به عهده ی چندین نماد بزرگ  از گروه پتروشیمی و پالایشی می باشد. این روزها با توجه به امید به گزارش های مثبت شش ماهه خریدها در مقابل عرضه ها مقاومت می کند و همین عامل رشد ارزش معاملات را در پی داشته است و ما را به رشد مداوم بازار ( هر چند آهسته) امیدوار می کند. اوج گزارش های شش ماهه شرکت های مهم با مذاکرات سیاسی ایران با غرب و آمریکا خواهد بود و اگر هر دو عامل مطابق با انتظارات سهامداران باشد مسلما رشد خوبی را در شاخص در اواخر ماه جاری خواهیم داشت.

در اخبار حاشیه ای بازار؛ وزیر خارجه آمریکا در جدیدترین اظهارات از ایران خواسته با «مجموعه پیشنهادهای جدید» به مذاکراتی بیاید که قرار است هفته آینده در ژنو میان شش کشور طرف مذاکرات اتمی و ایران در ادامه مذاکرات قزاقستان و گفت‌وگوهای وزیران خارجه در نیویورک صورت گیرد

در بازارهای جهانی قیمت ها رشد داشته اند. در بازار فلزات اساسی بار دیگر مس به بیش از 7200 دلار ،روی به محدوده ی 1900 دلار و سرب به 2100 دلار رسیده است.

به دنبال ادامه بحران تعطیلی دولت آمریکا و نزدیک شدن بحران سقف بدهی ها در این کشور قیمت جهانی طلا امروز بار دیگر افزایش جزئی داشت و به بیش از 1320 دلار رسید. در حالی که بحران تعطیلی دولت آمریکا وارد دومین هفته خود شده است کنگره این کشور نیز حاضر نیست سقف بدهی های 16700 میلیارد دلاری را افزایش دهد. در صورت عدم افزایش سقف بدهی ها تا 17 اکتبر دولت آمریکا برای نخستین بار در تاریخ این کشور ورشکست خواهد شد.

در بازار داخلی دلار در بیشترین نرخ به 3077 تومان رسید. رییس اتاق بازرگانی تهران در مورد نرخ ارز گفته : افزایش نرخ ارز تعادل اقتصاد را به هم می زند. جهت واقعی اقتصاد رساندن ارز به کمتر از 3000 تومان است. آل اسحاق با تاکید بر این‌که جهت واقعی نرخ ارز در اقتصاد به سمت بالا نیست، بیان کرده: نرخ دلار در کشور باید زیر 3000 تومان باشد و هر اظهارنظری برای بالا بردن نرخ آن به ضرر اقتصاد کشور است.

در بازار داخلی چه خبر بود؟

در حمل و نقلی ها حتاید بعد از گره معاملاتی روز گذشته و تعادل قیمتی امروز هم صف خرید شد . سهم در معاملات فردا به مقاومت بعدی خود برخورد خواهد کرد. حکشتی برای برگزاری مجمع سالانه متوقف شد این در حالی ست که صف خرید بیش از 100 میلیون سهمی داشت. سایر شرکت های گروه نیز با اقبال روبرو بودند.

حپترو همچون روز گذشته صف خرید داشت. معاونت وزارت نفت با پرداخت تسهیلات کم بهره ارزی از صندوق توسعه حپترو موافقت کرده و این شرکت نیز قصد دارد با استفاده از این منابع یک کشتی حمل متانول خریداری کند. اما شرکت گفته این تسهیلات هنوز دریافت نشده و زمان بر خواهد بود بنابراین بر سود سال جاری تاثیر نخواهد داشت.

در پالایشگاهی ها نامه عجیب دیگری به بازار ارسال شد و باعث شد سهام آنها در ابتدا با فشار عرضه ها روبرو شوند. ضیغمی مدیر عامل پخش در نامه ای به معاون وزیر در برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری اعلام کرده مبلغ مابه التفاوت اعمال نرخ ارز مرجع با مبادلاتی ناشی از فروش فرآورده های حاصل از نفت خام در سال 91 نباید به شرکت های پالایشی تعلق گیرد و سود شناسایی از این محل توسط پالایشگاهی ها کاذب می باشد. نکته اینکه تاریخ این نامه برای 3 مهر ماه می باشد و با توجه به تاریخ نامه بار دیگر تقاضا در این گروه افزایش یافت. شبندر و شراز و شبریز از این بابت سود شناسایی کرده اند و اگر این موضوع به نفع آنها تمام نشود، شبندر 12 تومان شراز 140 تومان و شبریز نیز حدودا 35 تومان از این محل تعدیل منفی خواهند داد.

سهام شرکت های پالایشی هر آن ممکن است با اخبار غیر منتظره روبرو شوند و این موضوع شرایط این گروه را خاص کرده است. چگونگی ارائه گزارش های شش ماهه بر تداوم رشد قیمتی آنها موثر است.

پتروشیمی ها از یک سو در شش ماهه پوشش های خوبی خواهند داشت و از سوی دیگر با طرح دولت برای نرخ خوراک شرایط بهتری پیدا خواهند کرد و رشد پی بر ای خواهند داشت. در مورد نرخ خوراک قائم مقام معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی از برنامه پتروشیمی مبنی بر تخفیف 30 درصدی قیمت خوراک پتروشیمی خبر داده و گفته: برای افزایش انگیزه سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی، راه حل نخست این است که 30 درصد در قیمت خوراک تخفیف دهیم اما این تخفیف به صورت ودیعه در اختیار شرکت نفت باقی بماند و درصورتی پرداخت شود که به همین میزان در توسعه پتروشیمی  و طرح های توسعه  سرمایه گذاری شود.

پارسان که در قیمت های فعلی ریسک کمی دارد فعلا بین 1000 تا 1100 تومان نوسان دارد. با توجه به روند عملکردی شرکت های پتروشیمی زیرمجموعه می توان گفت که بیشتر شرکت های مذکور در گزارش های عملکرد شش ماهه خود از پوشش های مناسب سودآوری و تعدیل بودجه سال جاری برخوردار هستند.

امروز همچنین مجددا بلوک 10.84 درصدی پتروشیمی تبریز از سوی بانک تجارت فروخته شد. این معامله در قالب تهاتر سهام میان بانک تجارت و سرمایه گذاری غدیر صورت گرفت. بانک تجارت در مقابل واگذاری این بلوک به پالایشگاه تبریز سهام هلدینگ نفت و گاز پارسیان، پتروشیمی پردیس و احتمالا سهام پتروشیمی شیراز را دریافت کند. با انجام این معامله مالکیت پالایشگاه تبریز در پتروشیمی تبریز به بالای ۷۰ درصد می رسد.

پتروشیمی خراسان با وجود عرضه ی  12.8 میلیون سهم بازهم صف خرید شد و این نشان میدهد احتمال اینکه شرکت سود بیش از 200 تومانی پیش بینی کند زیاد می باشد.

سیمانی ها روند متعادل و مثبت و منفی در پیش گرفتند. گفته می شود سیمانی ها هم گزارش های مثبتی در شش ماهه دارند. اولین گزارش شش ماهه نشان داد که این طور می باشد . سیمان خاش سود هر سهم خود بر اساس عملکرد شش ماهه را از 1113 ریال به 1660 ریال افزایش داده است و با تعدیل مثبت 49 درصدی روبرو شده است. 55 درصد آن را نیز در این دوره پوشش داده است.

علت تعدیل مثبت شرکت افزایش 2.4 میلیارد تومان فروش و کاهش 3.3 میلیارد تومانی بهای تمام شده بوده است.علت کاهش بهای تمام شده کاهش نرخ مازوت خریداری در شش ماهه دوم و کاهش نرخ خرید پاکت سیمان می باشدشرکت در دوره نخست شش ماهه 53 درصد از مقدار تولید و فروش خود را نیز پوشش داده است.در این دوره 4 میلیون دلار صادرات داشته که با نرخ ریالی 2473 تومان برای دلار تسعیر شده است

نکته دیگر اینکه مهمترین محصول شرکت سیمان پاکتی می باشد که نرخ آن در شش ماهه کمتر 2.2 درصد کمتر از نرخ بودجه است.نکته ی دیگر اینکه شرکت در نیمه نخست سال نرخ مازوت را 825 ریال در نظر گرفته است و برای نیمه دوم سال 2125 ریال لحاظ کرده است .شایان ذکر است در شش ماهه اول به دلیل اینکه نتوانسته از گاز طبیعی استفاده کند مازوت را با تخفیف برای آن منظور کرده اند

دارویی ها در دو دسته متفاوت معاملات مثبت و منفی داشتند. سهام با پی بر ای 7 و کمتر بیشتر مورد توجه هستند. در این گروه دامین با رشد قیمتی بیش از 21 درصد بازگشایی شد داروسازی امین سود هر سهم 668 ریالی خود را به 970 ریال افزایش داده است که دلیل تعدیل سود شرکت عدم تخصیص ارز مرجع به دارو، افزایش نرخ دارو و افزایش اخذ تسهیلات بانکی به علت افزایش نرخ مواد می باشد

در بانکی ها مدیرعامل بانک پاسارگاد گفته فعلا زمان تعیین نرخ سود سپرده های بانکی نیست. اعضای شورای پول و اعتبار نیز اعلام کرده اند جلسات این شورا برای تعیین نرخ سود نخواهد بود.

امروز بانک صادرات برای جلسه افزایش سرمایه متوقف شد. سهم در محدوده پایینی برای افزایش سرمایه بسته شد و بعد از اعمال این افزایش سرمایه با قیمت کمتر از 100 تومان بازگشایی می شود. کسانی که در سهم با دید میان مدت حضور داشته اند ریسکی برای آنها نخواهد داشت.

وتجارت بلوک پتروشیمی تبریز را فروخت و قرار است به جای آن پارسان ،شپدیس و یا شیراز دریافت کند.افزایش سرمایه شرکت نیز در پیش است.باید منتظر گزارش شش ماهه شرکت باشیم که در مورد نرخ تسعیر ارز اطلاعات دقیق تری در این گزارش دیده خواهد شد.

در سایر نمادها و گروه ها:

در تجهیزاتی ها در حالی صدرا همچنان صف فروش دارد که مپنا با رشد قیمتی و صف خرید به کار خود پایان داد. در این شرکت این روزها بحث واگذاری نیروگاه ها همچون نیروگاه برق عسلویه به گوش می رسد.

در بیمه ای ها رشد قیمتی و صف خرید را در  اکثر نمادها شاهد بودیم. طرح حذف سهم نیروی انتظامی از بیمه شخص ثالث دلیل توجه به گروه است .طرحی که هنوز اجرایی نشده است

معدنی ها و سنگ آهنی ها روز متعادلی داشتند. معاملات سنگ اهنی ها با شرایط بهتری روبرو بود. پوشش خوب احتمالی این شرکت ها دلیل رشد تدریجی سهام این گروه می باشد.

کروی که روز گذشته به دلیل اعتراض شرکت تهیه و تولید مواد معدنی به محموله خاکی که قرار است به این شرکت تحویل داده شود،صف فروش داشت که امروز با خبر دیگری متعادل شد و در پایان برای معاملات فردای سهم صف خرید تشکیل شد. شرکت در رابطه با خاک معدنی دریافتی گفته اولا این موضوع قطعی و لازم الاجراست. ثانیا ارزش برآوردی این خاک 27 میلیارد تومان می باشد ( بر اساس عواملفعلی قیمت جهانی روی،عیار خاک و نرخ تسعیر دلار)  و بهای تمام شده آن 1.85 میلیارد تومان به ثبت رسیده است. با این شرایط 25.15 میلیارد تومان ( معادل 13 تومان به ازای هر سهم) بر سود شرکت موثر است.البته اعلام شده با توجه به عواملی همچون نامعلوم بودن زمان دریافت خاک،میزان عیار،زمان فروش خاک در حال حاضر اثرات آن بر سود هر سهم سال مالی جاری امکان پذیر نمی باشد

وسپه رشد نزدیک به 2 درصدی داشت. شرکت در 9 ماهه منتهی به 31 شهریور 92 مبلغ 452 ریال محقق کرده البته با سرمایه جدید . قبلا در شش ماهه با سرمایه قبلی 530 ریال محقق کرده بود. در واقع سود 530 ریالی اش را به 677 ریال ( با سرمایه قبلی ) افزایش داده است

شیران روز متعادلی داشت و افت جزئی قیمت را به ثبت رساند. شیران با تخفیف احتمالی در نرخ خوراک مایع می تواند تعدیل مثبتی نیز از این محل داشته باشد

این روزها بحث آزاد سازی قیمت شیر در محافل پیچیده است و نمادهای مربوطه نیز منتظر اخبار قطعی در این زمینه هستند از جمله نمادهای غشاذر،غالبر غشان،غپاک و غشصفا .فقط غدام و غالبر امروز صف خرید داشتند.

سخنگوی ستاد تنظیم بازار در این باره گفته : نهاده‌های دامی از اول تیر‌ماه با ارز مبادله‌ای توزیع می‌شوند، این به معنای آزاد شدن قیمت شیر نیست و هیچ گونه تغییر قیمتی هم در خصوص شیر در دستور کار وجود ندارد و قیمت محصول‌های وابسته به نهاده‌ها تابع ضوابط قیمت‌گذاری در سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان است.

خودروسازان بار دیگر با افزایش عرضه ها به قیمت های درصد منفی نزدیک شدند. در حالی که بازار خودرو کشور به رکود رفته و مشتریان در انتظار کاهش قیمت نشسته‌اند، قرار است در جلسه آخر این هفته شورای سیاستگذاری، تکلیف قیمت‌گذاری خودرو نهایی شود. این جلسه، پنج‌شنبه صبح برگزار خواهد شد و طی آن، تصمیم نهایی در مورد اینکه قیمت‌گذار خودرو کیست و پروسه قیمت‌گذاری به چه شکل است، اتخاذ خواهد شد. هر چند خودروسازان انتظار داشتند وزارت «صنعت، معدن و تجارت» دولت جدید، قیمت خودرو را آزاد و شورای رقابت را از پروسه قیمت‌گذاری کنار بگذارد، اما ظاهرا توافقاتی میان طرفین انجام شده و قرار است وزارتخانه و شورا، با تعاملی دو جانبه قیمت خودروها را تعیین کنند

در گروه الکترونیکی رکیش و مداران صف خرید داشتند.مداران با وجود اعلام عدم تغییر در سود سال جاری مورد توجه بود.

در ساختمانی ها وتوس و وآذر صف خرید و ثفارس، وساخت و ثعمراه صف فروش داشتند. سایر نمادها نیز معاملات مثبت و منفی داشتند.

در لیزینگی ها ولیز رشد قیمتی جزئی و ناچیزی داشت و سایر نمادها افت قیمت را تجربه کردند. دیروز عنوان کردیم که این قیمت ها محدوده حمایتی سهم می باشد. ولساپا ممکن است با فروش سایان کارت و یک ساختمان تعدیل قابل توجه غیر عملیاتی داشته باشد . هر چند که تعدیل غیر عملیاتی ست اما از لحاظ مالی تاثیر مثبت خوبی در شرکت دارد.

در گروه کانی های غیر فلزی کسرا همچنان صف خرید دارد. این شرکت در بلند مدت با توجه به طرح توسعه مهمی که دارد رشد سودآوری بسیار خوبی خواهد داشت. در این گروه کگاز،کاذر،کساپا و کسرام نیز صف خرید داشتند.

در برقی ها بکاب،بشهاب،بموتو و بسوئیچ صف خرید داشتند . ترانس افت قیمت داشت ولی متعادل ! در این نماد به نظر نمی رسد افت قیمتی خاصی را شاهد باشیم.گ زارش شش ماهه شرکت شاید نکات مثبتی داشته باشد.

 بانک آرین روز 28 ماه جاری مجمعی برای تغییر فعالیت و تغییر نام برگزار می کند. تا بالاخره سهامداران این شرکت از بلاتکلیفی درایند.

پرشین تحلیل

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب