شاخص کل در اولین روز کاری هفته که مصادف شد با آخرین روز از فصل پاییز افت حدودا 770 واحدی را تجربه کرد و وارد کانال 86 هزار واحدی شد.نماد معاملاتی فارس با 157 ، شبندر با 146 و پارسان با 134 واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند.شاخص کل فرابورس نیز افت 21 واحدی را تجربه کرد.
ارزش کل معاملات بازار به بیش از 688 میلیارد تومان رسید که بیش از 545 میلیارد تومان آن مربوط به معاملات بازار بورس و مابقی مربوط به معاملات فرابورس بود.
بیشترین ارزش معاملات بورس به نماد معاملاتی خزامیا با 36.1 میلیارد تومان و ومعادن با 34.7 میلیارد تومان اختصاص داشت
بازار به نقطه ای رسیده است که برای رشد بیشتر نیازمند اخبار بنیادی قویتری می باشد. از جمله اخبار مثبت سیاسی و لغو احتمالی برخی تحریم ها یا گزارش های 9 ماهه . اگر موضع تعیین قطعی نرخ خوراک پتروشیمی ها طول بکشد یا اخبار قطعی تر در این زمینه منتشر نشود بازار نیز با توجه به تاثیر زیاد این گروه در نوسانات شاخص رشد زیادی نخواهد داشت. در فصل زمستان که از فردا آغاز خواهد شد خبرهای مهم مثبت و منفی بیشتری به گوش خواهد رسید. یکی از مهمترین آنها بحث هدفمندی ست که ممکن است شوک مثبت یا منفی به بازار بدهد.
بعد بحث گزارش های 9 ماهه و بعد از آن نیز گزارش های سود سال 93 مطرح می شود که مسلما بودجه های سال آینده با احتیاط بیشتری به بازار ارسال خواهند شد. در یکی دیگر از مهمترین تحولات پیشرفت در مذاکرات سیاسی و لغو احتمالی برخی تحریمها ست که با توجه به دنیای پیچیده سیاست نمی توان پیش بینی دقیقی از آن داشت ولی پیش بینی ها این است که بخشی از تحریم ها در اتحادیه اروپا لغو شوند!
در حوزه سیاسی مذاکرات کارشناسی ایران و گروه 1+5 عصر دیروز پنجشنبه با حضور هیئتهای ایران، آمریکا، فرانسه، روسیه، چین، آلمان و انگلستان در محل هتل اینترکنتیننتال برگزار شد. احتمالا مذاکرات ژنو روزهای شنبه و یکشنبه ادامه یابد. در این حوزه معاون بین الملل وزیر نفت نیز گفته قرار بر این است ۴ یا ۵ بانک برای انتقال پول نفت ایران بر اساس توافق ژنو فعال شوند که بانک های اروپایی نیز در این بین قرار خواهند داشت.
در خبر دیگر روز گذشته بعد از آنکه سناتورهای ضد ایرانی در ستای آمریکا مجددا بحث تحریم های جدید بر علیه ایران را مطرح کردند، واکنشهای فراوانی به این موضوع در میان محافل سیاسی و رسانه ای آمریکا و غرب شکل گرفت. این واکنشها تا به آنجا پیش رفت که سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که دولت در صورت تصویب این طرح آن را وتو خواهد کرد. متن مصوبه تحریمی واجد نکاتی است که ذاتا ناقض روح و مفاد موافقتنامه ژنو است.
رئیس جمهور آمریکا نیز در کنفرانس خبری پایان سال میلادی خود گفت نیازی به وضع تحریمهای جدید علیه ایران نیست.
اما این روزها درمورد رشد بازار نیز بعضا اظهاراتی می شود. برخی کارشناسان می گویند : نگاهی به روند بازار نشان می دهد که قیمت سهام برخی از شرکتها بالاتر از ارزش فعلی بورس است و به نظر می رسد بازار سرمایه کشور قدری حبابی و در این شرایط نیز ریسک سرمایه گذاری بورس بالاست. بارها گفته ایم و بازهم اشاره می کنیم همه نمادها حباب ندارند! به این دوستان تحلیل گر و کارشناس نیز پیشنهاد داریم صحبتی از حباب بازار نداشته باشند. سهام کوچک و بسیاری در بازار وجود دارند که بدون سود و طرح توسعه در سال های آینده بی جهت رشد کرده اند. اگر جلوی رشد این سهام غیر بنیادی گرفته شود مسلما از هیجانات بازار نیز کاسته خواهد شد.
در این باره علی صحرایی معاون بازار شرکت بورس و اوراق بهادار نسبت به وجود حباب در برخی از تک سهام ها در بازار سرمایه هشدار داده و گفته: با وجودی که برخی از طرح ها در سال های بعد توسط شرکت ها به بهره برداری می رسند، اما سهام این شرکت ها از هم اکنون با رشدهای زیادی مواجه شده که حبابی است.
در بازار داخلی چه خبر بود؟
پتروشیمی ها روز منفی داشتند که البته با توجه به شایعاتی مبنی بر اینکه نظر وزارت نفت نرخ 13 سنتی برای خوراک نیست شاهد جمع آوری صف فروش بیشتر آنها بدیم. گفته می شود قیمت فروش گاز به مجتمع های پتروشیمی در جلسه آتی وزارت نفت و مجلس بررسی و درباره آن تصمیم گیری می شود. مرکز پژوهش های مجلس با بررسی وضعیت مالی شرکت های پتروشیمی گازی اعلام کرده: سود نامتعارف در این صنایع به دلیل تخفیف در قیمت خوراک گازی است و براساس محاسبات انجام شده قیمت ١٣ سنت (٣٢٥ تومان) نرخ مناسبی برای قیمت خوراک پتروشیمی های گازی است این قیمت می تواند سود پتروشیمی های گازی کنونی را تا حدی متعارف ساخته و نقطه عطفی در توسعه همگون صنعت پتروشیمی، توسعه زنجیره ارزش صنایع میانی و پایین دستی و جلوگیری از فروش مواد اولیه صنایع میان دست و پایین دست در صادرات محصولات پتروشیمی کشور باشد.
دبیر انجمن صنفی پتروشیمی ایران هم اظهار داشته که این افزایش نرخ برای گاز پترو ها صحت ندارد.
برخی نمایندگان مجلس نیز بیان کرده اند که این نرخ طوری تعیین می شود که ضربه ای به این صنعت وارد نشود. به هر حال نباید تحت تاثیر خبر گاز 13 سنتی هیجان زده شد و باید منتظر خبرهای قطعی در این زمینه باشیم.
در کل افت قیمت های زیاد برای بسیاری از نمادهای گروه منطقی نیست از جمله اوره سازان که به راحتی آن را جبران خواهند کرد. خوراک مایع ها نیز که اصلا تاثیری از این موضوع نمی پذیرند. متاسفانه بازار ما فقط هیجان را می شناسد.
در این گروه جم را باید زیر نظر داشت که از نرخ خوراک تاثیری نمی پذیرد و با دید بلند مدت برای نگهداری مناسب می باشد. طبق شنیده ها و طبق گفته مدیر بازرگانی شرکت پلی پروپیلن جم این شرکت امسال رکورد تولید را میزند. این مقام مسئول گفته :معمولا حدود 150 هزار تن خوراک از پتروشیمی جم در سال میگرفتیم اما امسال 200 هزار تن خوراک تامین شد و میتوانیم تا پایان سال رکورد بزنیم.
در بازارهای جهانی متانول بازهم رشد کرده است و به 600 دلار رسیده است که تداوم این رشد یا ثبات در این قیمت ها شرایط را برای سال آینده متانولی ها ایده آل خواهد کرد. اوره نیز در قیمت های خوبی ست و کمی افت داشته است.
در هلدینگی های پتروشیمی در صورت تصویب نرخ خوراک 325 تومانی شرایط فارس بهتر است چرا که اولا برخی شرکت های زیر مجموعه شرکت خوراک مایع دارند و برای آنها نیز که خوراک گازی دارند از ارز مبادلاتی استفاده کرده است. تاپیکو و پارسان تحت فشار بیشتری هستند و غدیر نیز به دنبال تحرکات قیمتی پارسان حرکت می کند. باید توجه داشت افت قیمتی این سهام در روزهای آتی آنها را به پی بر ای ها پایینی خواهد رساند که ریسک خرید آنها را نیز کم خواهند کرد. صف فروش پارسان امروز جمع آوری شد و به نظر نمی رسد حقوقی های حامی سهم اجازه افت زیاد سهم را بدهند.
ساختمانی ها می توانند همچنان در نمادهای با P/E پایین مورد توجه باشند که امروز شاهد بودیم که آ س پ با پی بر ای پایین تر مورد توجه بود. این شرکت افزایش سرمای سنگینی دارد و با پروژه هایی که دارد می تواند تعدیل سود مثبت هم داشته باشد. یکی از مهمترین اخبار این صنعت آزاد سازی خرید و فروش مسکن مهم می باشد. ریس اتحادیه مشاوران املاک تهران معتقد است: آزادسازی معاملات مسکن مهر، تاثیر مثبتی بر کاهش سوداگری بازار مسکن و در مقابل افزایش حجم معاملات مسکن دارد و سوداگری از بازار مسکن را خارج میکند.
وساخت امروز برای تعدیل عایدی متوقف شد
ثنوسا طی اطلاعیه ای شفاف سازی کرده با توجه به موضوعات مورد اشاره در گزارش بازرس قانونی و حسابرس برای سال مالی منتهی به 92/6/31 شرکت نوسازی و ساختمان تهران در جریان بررسی مجدد می باشد و لذا در صورت نیاز به اعمال تعدبلات لازم و اثرات احتمالی آن بر صورت های مالی عملکرد 93/6/31 ، مراتب با رعایت بند های 3 و7 دستور العمل اجرای افشای اطلاعات از طریق سامانه کدال اطلاع رسانی خواهد شد.
ثامان هم گفته هیچ گونه تغییری در سود هر سهم سال مالی 31/6/93 شرکت رخ نداده است.
در سیمانی ها در حالی بحث قطعی گاز و افزایش و نحوه اجرای فاز دوم هدفمندی مطرح است که رشد صادرات را داشته اند. طی هشت ماهه منتهی به آبان ماه امسال 12 میلیون و 839 هزار تن سیمان و كلینكر به خارج از كشور صادر شده است كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 36 درصدی را نشان می دهد.
در این گروه سیمان ایلام ، اولین پیش بینی خود برای سود هر سهم سال مالی منتهی به 93/10/30 را مبلغ 1750 ریال اعلام کرد که نسبت به سال گذشته شاهد رشد 6 درصدی سود هر سهم این شرکت می باشیم .
سیمان غرب آسیا نیز در رابطه با خط تولیدش اعلام کرده این خط تولید فعلا راه اندازی نشده است و شرکت فاقد سود عملیاتی ست و پیش بینی می شود از محل درآمدهای غیر عملیاتی 2 ریال به ازای هر سهم سود داشته باشد.
خودرویی ها این روزها به یکی از لیدر های بازار تبدیل شده اند. تولید انواع خودرو در کشور در ماه جاری (آذر) در حد قابل توجهی افزایش یافته است. براساس جدیدترین اخبار به دست آمده، تولید خودروسازان بزرگ کشور در ماه جاری نسبت به ماه پیش افزایش یافته است. با این حال تولید انواع خودرو در آذر ماه همچنان کمتر از تعداد مدت مشابه در سال گذشته (آذر ماه 91) بوده اشت.هر چه از خودرویی ها خبرهای خوبی منتشر شود لیزینگی ها نیز می توانند حرکت رو به جلو داشته باشند که امروز شاهد اقبال به آنها بودیم.
طبق برخی خبرها نیز محصولات جدید خودروسازان در راه است. همچنین شنیده می شود خودروسازانی از کشورهای فرانسه، کرهجنوبی و چین در حال برگزاری نشستهای مهمی با خودروسازان ایرانی هستند.
برخی از کاربران و سهامداران عزیز اظهار می کنند که چرا از خودرویی ها خوب نمی نویسید. به این دوستان باید عرض شود که ما بر اساس واقعیت ها از سهام یک گروه می نویسیم. شرایط بنیادی آنها باید قبول کرد فعلا مناسب نیست ولی در حال بهبود است. مسلما رشد فعلی سهام این گروه بر اساس خوشبینی به اینده است ولی باید این احتمال هر چند بسیار ناچیز را نیز در نظر بگیریم که شاید تحریم های آنها فعلا لغو نشود. مورد دیگر بحث افزایش سرمایه است که مسلما شرکت هایی که افزایش سرمایه دارند با دید بلند مدت باید نگهداری شوند.
پالایشی ها منفی بودند ولی به نظر نمی رسد اصلاح جدی داشته باشند و P/E مناسب آنها در مقایسه با بسیاری از گروه ها نیز نشان می دهد سهام این گروه کم ریسک هستند.
در نفتی ها باید به نفت بهران اشاره کرد. نفت بهران با سود 807 تومانی امروز متعادل بود. شرکت از محل کاهش بهای تمام شده تعدیل مثبت های خوبی داده است و تا پایان سال از محل افزایش فروش نیز می تواند بازهم تعدیل داشته باشد.شبهرن” href=”https://www.bourseiness.com/7677/analysis-4.html” target=”_blank”> تحلیل کامل شبهرن را اینجا بخوانید.
در این گروه شرکت نفت سپاهان قرار است عرضه اولیه شود که در صورت آماده شدن صورت های مالی عرضه خواهد شد
در انفورماتیکی ها رشد قیمت ها به دلیل اجرای طرح شاپرک از اوایل دی ماه بی جهت نبوده است و رتاپ در این باره اعلام کرده که این موضوع تاثیر با اهمیتی در سود سال های آتی دارد ولی برای سال جاری به نظر نمی رسد تاثیر بر سود شرکت داشته باشد. این گروه با توجه به اینکه از هدفمندی نیز تاثیر نمی پذیرد می توانند همچنان مورد توجه باشند. ولی اصلاح آنها نیز لازم است.
فلزات اساسی نیز نیم نگاهی به میزان افزایش نرخ حامل های انرژی در فاز دوم هدفمندی هستند. در بازارهای جهانی خبر خوب رشد قیمت ها در اواخر هفته بوده است به طوری که مس به 7250 دلار نیز رسید. روی به بیش از 2000 دلار و سرب نیز به بیش از 2200 دلار در هر تن رسیده اند که خبر خوبی برای سرب و روی کاران می باشد. قیمت فولاد و شمش فولاد نیز رشد داشته است.
فولادی ها که از افزایش نرخ حامل های انرژی تاثیر می پذیرند با 5 برابر شدن نرخ خوراک پتروشیمی ها ترسی در آنها ایجاد شده است که یکباره نرخ برق با سایر حامل ها چند برابر نشود.
ذوب بعد از رشد خوب با اصلاح روبرو بود لیکن امروز مجددا با افزایش تقاضا همراه شد. شرایط بنیادی سهم برای سال اینده چه به لحاظ رشد تولید و چه به لحاظ کاهش بهای تمام شده مطلوب می باشد.
در برقی ها و تجهیزاتی ها و پیمانکاری های برقی شنیده هایی مبنی بر افزایش نرخ برق برای سال آتی باعث توجه به آنها شده است. در این گروه در مورد بترانس” href=”https://www.bourseiness.com/7697/btrans-analysis.html” target=”_blank”>شرایط بنیادی بترانس در بخش تحلیل سهام صحبت کرده ایم.
حفاری در گروه تجهیزاتی سهم کم ریسکی ست که فعلا در برخورد به 780 تومان متعادل شده است ولی در بلند مدت یکی از گزینه های بنیادی و خوب می باشد.
خبرهایی نیز از خصوصی شدن شرکت ملی حفاری به گوش می رسد. مدیرعامل شرکت ملی نفت با اشاره به خصوصی سازی بزرگترین شرکت حفاری ایران، اعلام کرده: وزرات نفت قصد دارد تا شرکت ملی حفاری را برای واگذاری به بخش خصوصی به چند شرکت کوچک تر با عنوان هلدینگ شرکت ملی حفاری، خدمات و پشتیبانی حفاری تبدیل کند.
مپنا هم چنان با صف خرید روبرو ست. مدیرعامل مپنا از ورود یک دستگاه دکل جدید دریایی ملکی به ناوگان حفاری ایران خبر داده و اعلام کرده: بهمن ماه سالجاری حفاری میدان فروز B به منظور اجرای نخستین طرح تبدیل گاز به برق در خلیج فارس آغاز میشود.
غذایی ها در دو دسته معاملات مثبت و منفی را تجربه کردند. در این گروه گفته می شود ظاهراً بن نقدی برای خرید محصولات غذایی تا پایان سال به اقشار مختلف مردم اعطا خواهد شد.
در شیمیایی ها شمواد باز گشایی شد و در 4178 ریال با صف خرید روبرو شد. در 12 ماهه منتهی به 31/6/92 مبلغ 295 ریال به ازای هر سهم محقق کرده است و برای سال آتی نیز در اولین پیش بینی 447 ریال پیش بینی نموده است
شپلی که قبلا زیان داشت آن را به سود تبدیل کرده است. سال 92 زیان 486 ریالی به سود 123 ریالی تبدیل شده است ولی برای سال آتی در اولین پیش بینی بازهم زیان 202 ریالی پیش بینی کرده است. اخرین قیمت سهم در بازار در تاریخ 3 شهریور 92 مبلغ 168 تومان بوده است که امروز در حداثر قیمت ممکن یعنی 337 تومان با صف خرید روبرو شد.
خبر افزایش سرمایه دو بانک وکار و وبملت و افزایش سرمایه احتمالی وپارس ( به زودی) باعث توجه به این گروه شده است .گفته می شود وتجارت نیز افزایش سرمایه 150 درصدی اش را به بورس ارسال کرده است. وپارس مقاومت مهم 430 تومان را در پیش دارد که امروز شکسته شد. وتجارت نیز با شکست مقاومت 385 تومان در روز چهارشنبه به بیش از 400 تومان رسیده است. وپاسار هم مقاومت 310-315 تومان را شکسته است.
دارویی ها روز سبزی داشتند که بازهم شنیده ها پیرامون پوشش و تعدیل خوب این شرکت ها در 9 ماهه باعث توجه به آنها شده است. در این گروه دکیمی اعلام کرده شایعات پیرامون این شرکت تکذیب و قصد هیچ گونه تعدیل و افزایش سود را ندارد.
دلر نیز سود هر سهم پیشنهادی برای تقسیم در سال 92 را از 165 تومان به 173 تومان افزایش داده است. این بر وپخش تاثیر مثبت دارد.
دزهراوی نیز سیاست تقسیم خود را از 200 تومان به 500 تومان تغییر داده است.
در این گروه سرمايه گذاري دارويي تامين نیز با ارسال صورت های مالی خود به بورس آماده عرضه اولیه می باشد که احتمالا در دی ماه عرضه شود.
در معدنی ها کروی قصد ورود به کشرق را دارد. گفته می شود افزایش سرمایه 147 درصدی ومعادن نیز به بورس ارسال شده است. فزرین اعلام کرده هیچ تغییری در سود هر سهم شرکت رخ نداده است.
در حمل و نقلی ها حسینا اولین 5 درصد را خورد. حسینا جدای از نوع خدمات و میزان ریسک ها و تهدیدهایی که دارد. حدودا 5 درصد نیروگاه قم را دارد و همین موضوع در کنار سهام پایین شرکت به رشد خوب آن کمک می کند.
مخابرات در 370 تومان حمایت دارد ولی امروز به کمتر از محدوده افت کرد. خبر فیلتر شدن ویچت تا حدودی بر سهم تاثیر روانی دارد.
وبیمه صف فروش داشت. شرکت برای سال جاری فقط 167 ریال سود محقق کرده است. البته این شرکت قصد پیش فرش آپارتمان های پروژه خیام را دارد ولی سهم تاثیر فروش این پروژه را که 50 درصد آن را در اختیار دارد پیش خور کرده است.در کل نوسان روی سهم زیاد می باشد
خارزم با توجه به اقبال به بانکی ها مورد توجه بود
بیمه ای ها در صورت لغو تحریم ها شرایط بهتری خواهند داشت. برخی نمادهای گروه به لحاظ تکنیکی پتانسیل رشد را دارد. بیمه میهن در 200 تومان معرفی شد که تا 245 نیز رشد کرد و بار دیگر در حال اصلاح می باشد. بیمه دی نیز امروز با توجه به ابهام در ارائه اطلاعات متوقف شد.
منبع : پرشین تحلیل
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: