صعود دسته جمعی قیمت سهام شرکت های قند و شکری این روزها در گروه مذکور شکل گرفته و این روند در حالی قابل مشاهده است که معاون وزیر بازرگانی از توقف واردات برخی کالاهای اساسی همچون شکر خبر داد که این امر می تواند تقاضا را برای محصولات کارخانجات داخلی افزایش دهد.
مدیر مالی شرکت شهد در ارتباط با این امر به خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: طبق آخرین نامه ابلاغی انجمن صنفی کارخانجات قند و شکر و براساس آخرین آمار و مستندات، میزان شکر موجودی پایان دوره اسفند ماه 92 انتقالی به سال آینده، در حدود یک میلیون و 150 هزار تن برآورد شده که حتی با فرض توقف واردات، میزان تولید داخلی کارخانجات برای شش ماهه ابتدایی سال 93 کفایت می کند.
فریبرز کارگشا افزود: پس از این دوره نیز زمان استحصال چغندر قند فرا رسیده و تولید محصول توسط کارخانجات جهت تأمین نیاز داخلی از سرگرفته می شود.
وی با اشاره به اینکه اعمال تعرفه دو درصدی طی سال جاری برای واردات موجب کاهش قیمت فروش شکر از نرخ مصوب 1900 تومانی به حدود 1800 تومان گردیده، اظهار داشت: تصمیم برای توقف واردات شکر تنها موجب بازگشت مجدد قیمت های فروش به 1900 تومان به ازای هر کیلو می شود. چراکه در بازار فروش محصول، حجم عظیم واردات شکر کاهش قیمت ها از نرخ مصوب و به تبع آن افت میزان عرضه کارخانجات را سبب شد. دلیل کاهش عرضه محصولات توسط کارخانجات نیز این امر است که شرکت ها در صورت فروش محصول به قیمت های پایین تر از نرخ های مصوب، متحمل زیان می شدند.
وی با اشاره به هشدار انجمن صنفی کارخانجات قند و شکر به وزارت بازرگانی پیرامون آثار منفی ناشی از واردات بی رویه شکر خام بر تولید داخلی، گفت: در سال جاری قیمت فروش شکر در حالی 1900 تومان در هر کیلو تصویب شد که پیشنهاد انجمن بهای 2000 تومان بود؛ اما در راستای حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده، دولت و انجمن بر سر قیمت 1900 تومان به توافق رسیدند.
این مقام مسئول در خصوص آثار توقف واردات بر تغییر قیمت ها گفت: با توجه به حجم زیاد شکر سفید موجود در داخل کشور، بازگشت به قیمت فروش 1900 تومانی به استراتژی عرضه کنندگان بستگی دارد. چراکه برخی تولیدکنندگان به دلیل وجود مشکلات مالی و کمبود نقدینگی، شکر سفید تولیدی خود را به هر قیمتی عرضه می کنند و این رقابت منفی در قیمت ها موجب کاهش بهای فروش محصول شده است.
کارگشا در بیان وضعیت سطح زیرکشت چغندر قند و میزان برداشت این محصول عنوان کرد: سطح زیر کشت چغندرقند طی سال جاری نسبت به سال گذشته کاهش داشته که علت آن قیمت تضمینی پایین دولت برای خرید چغندر قند بود. چراکه دولت به ازای خرید هر کیلو چغندر قند قیمت 135 تومان را اعلام کرد، در حالیکه قیمت سایر محصولات کشاورزی در مقایسه با چغندر، برای کشاورزان مقرون به صرفه تر بود. از این رو میزان کاشت این محصول طی سال جاری کاهش یافت. هرچند شرکت ها آثار ناشی از کاهش برداشت ماده اولیه مورد نیاز خود را برای تولید در بودجه های برآوردی سال مالی جاری لحاظ کرده اند.
مدیر مالی “قشهد“ در خاتمه سخنان خود با اشاره به اینکه در صورت تأمین چغندر مورد نیاز امکان افزایش ظرفیت تولید از سوی کارخانجات داخلی وجود دارد، تأکید کرد: با وجود کاهش میزان برداشت چغندر نسبت به سال گذشته، موجودی بالای شکر در کشور مانع از آن می شود که شرکت ها بتوانند سود هر سهم خود را در بودجه های پیش بینی شده سال مالی جاری تعدیل مثبت دهند. آنچنان که می توان گفت حتی با فرض صدور بخشنامه توقف واردات شکر، شرکت ها تنها موفق به پوشش بودجه های برآوردی خود و بازگشت دوباره به قیمت 1900 تومانی برای فروش هر کیلو شکر خواهند شد.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: