شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته با افت 680 واحدی روبرو شد و در آستانه ورود به کانال 87 هزار واحدی قرار گرفت.روز گذشته نیز شاخص افت بیش از 600 واحدی را تجربه کرده بود.نماد معاملاتی فارس با 135 واحد و وبملت و اخابر به ترتیب با 55 و 53 واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند.شاخص کل فرابورس نیز افت 5 واحدی را تجربه کرد
ارزش کل معاملات به بیش از 596 میلیارد تومان رسید که بیش از 470 میلیارد تومان آن متعلق به بازار بورس و مابقی به بازار فرابورس اختصاص داشت.بیشترین ارزش معاملات بورس به خگستر با 46.8 میلیارد تومان و خودرو با 28.8 میلیارد تومان اختصاص داشت
شاخص کل که روز گذشته به واسطه افت سهام شرکت های بزرگ افت محسوسی را تجربه کرده بود امروز نیز به واسطه تاثیر منفی معاملات منفی سهام شرکت های بزرگ افت نسبتا زیادی را تجربه کرد. نگاهی به نمادهایی که بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند نشان می دهد که سهامداران کمتر به سمت سهام شرکت های بزرگ که دولت می تواند در آنها عرضه های زیاد داشته باشد می روند و این یعنی افزایش بی اعتمادی به بورس! قابل ذکر است این روزها در مسائل مختلف ابهاماتی برای سهامداران ایجاد شده است.
با وجود نقدینگی زیادی که در بازار وجود دارد و ابهاماتی که در زمینه هایی همچون هدفمندی ،بودجه سال 93 و نرخ خوراک پتروشیمی ها و بهره مالکانه معادن برای سهامداران ایجاد شده است، دولت و خصوصی سازی نیز با برخی تصمیمات غیر کارشناسی باعث تشدید عرضه ها در برخی نمادهای بزرگ و تاثیر گذار بر شاخص شده اند. مسلما اگر عرضه اولیه های بیشتری صورت پذیرد لازم نیست خصوصی سازی نیز در قیمت های مثبت برای جلوگیری از رشد شاخص به عرضه بپردازد. امیدواریم این تصمیمات غیر کارشناسی کمتر در بازار گرفته شود تا اعتماد سهامداران و سرمایه گذاران نیز به بازار کم نشود.
مسلما اگر عرضه اولیه های بزرگتری در بازار صورت پذیرد اولا نقدینگی ، در نتیجه بی اعتمادی از بازار خارج نمی شود ثانیا اصلاح بازار نیز اگر اتفاق بیفتد مقطعی خواهد بود و فقط چرخش نقدینگی در معاملات اتفاق می افتد، ثالثا سهامداران نیز کمتر به سمت سهام کوچک و با سرمایه پایین می روند و در نتیجه سفته بازی ها و ریسک این سهام نیز کمتر می شود.مسلما وقتی عرضه های مصنوعی در سهام بزرگ بازار توسط حقوقی های فعال و دولت افزایش یابد سهامداران نیز اگر نقدینگی خود را از بورس خارج نکنند به سمت سهام کوچک می روند و سفته بازی ها در این سهام از قبل نیز بیشتر می شود.
ما اگر این موضوع را مطرح می کنیم طرفدار رشد شتابنده قیمت ها و شاخص ها نیستیم بلکه نگران خروج تدریجی نقدینگی از بازار سرمایه و ورود به آن به بازارهای موازی هستیم. مسئولان بورسی حتما یادشان هست که برای افزایش اعتماد مردم به بازار بورس دست به چه کارهایی زدند. از تبلیغات تلویزیونی بگیر تا دست به دامن شدن حقوقی ها برای خرید تا ابداع ابزارهای جدید حمایتی برای جلوگیری از ریزش قیمتها! امیدواریم برای جلوگیری از رشد شتابنده شاخص بورس از این به بعد تصمیمات کارشناسی و حرفه ای گرفته شود نه اینکه با تصمیمات مخرب زمینه ساز بی اعتمادی و خروج سرمایه ها از بازار شوند. مسلما وقتی نقدینگی در بازار نباشد هر خبر مثبت نیز نمی تواند بازار را حرکت دهد. بنابراین عامل مهم و بسیار تاثیر گذار نقدینگی را نباید فراموش کرد.
در اخبار حاشیه ای بازار، در اخبار سیاسی معاون وزیر امور خارجه ایران و معاون کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پنجشنبه و جمعه در ژنو دیدار میکنند.این دیدار با هدف نهاییسازی مراحل کارشناسی و اجرایی مربوط به توافق ژنو انجام خواهد شد.
در این حوزه جک استرا وزیر اسبق خارجه انگلیس و رئیس گروه فراحزبی روابط پارلمانی این کشور با ایران، روز گذشته به همراه هیئتی وارد کشورمان شد. وی اعلام کرده به دنبال لغو فوری تحریمها علیه ایران هستیم. همچنین بر لزوم حذف تحریمهای بانکی برای برقراری روابط تجاری تأکید کرده و گفته: «در توافقنامه ژنو در رابطه با بیمه حملونقل، کشتیرانی صحبت شد که امیدوارم با اجرای هر چه سریعتر آن مسیر روابط تجاری نسبت به دو الی سه سال گذشته بازتر شود.
در خبری دیگر در حالی تعداد طرفداران اعمال تحریم های جدید علیه ایران در کنگره آمریکا افزایش یافته است که یک روزنامه صهیونیستی ، از ادامه اختلاف اعضای کنگره در این رابطه گزارش داد.
در اخبار اقتصادی کمیسیون تلفیق قیمت هر دلار را دو هزار و 650 تومان و قیمت هر بشکه نفت را 100 دلار در لایحه بودجه سال آینده کل کشور تصویب کرد. این در حالی ست که کارشناسان معتقدند که قیمت نفت میتواند به زیر 80 دلار برسد؛ در صورتی که پرونده هستهای ایران در سال 2014 به نتایج قابل قبولی برسد.
در رابطه با نرخ ارز نیز نوبخت در رابطه با یکسان سازی نرخ ارز گفته: در هیچجای دنیا اینگونه نیست که همیشه نرخ ارز در بازار رسمی و غیررسمی یکسان باشد اما با توجه به توانایی ما به منابع ارزی تلاش کردیم عددی را انتخاب کنیم و مجلس هم 2650 تومان را تصویب کرد.
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت گفت: پس از توافق ژنو، مذاکراتی به درخواست شرکت های نفتی معتبر بین المللی که خواهان سرمایه گذاری در ایران هستند انجام شده است.
در بازارهای جهانی ، قیمت فلزات اساسی در بورس فلزات لندن افت و خیز زیادی نداشته است به طوری که مس همچنان در بیش از 7300 دلار ،سرب در بیش از 2140 دلار و روی نیز در محدوده ی 2000 تا 2050 دلار در هر تن قرار دارند.انس طلا که به بیش از 1230 دلار نیز رسیده بود به کمتر از این نرخ رسیده است. در حالی که قیمت طلا در آستانه انتشار متن مذاکرات نشست فدرال رزرو آمریکا با کاهش روبرو شده به نظر می رسد انتشار گزارش آتی وزارت کار آمریکا در خصوص وضعیت اشتغال و بیکاری تاثیر زیادی بر روند تحولات قیمت طلا خواهد داشت.
در بازار داخلی چه خبر بود؟
در پتروشیمی ها همچنان ابهام در مورد نرخ خوراک وجود دارد و این سهام شرکت های گروه را نوسانی کرده است و سهامداران آنها را نیز کلافه کرده است. فعلا برای پتروشیمی ها معاملات نوسانی را تا زمان قطعی شدن نرخ خوراک انتظار داریم. گفته می شود جلسه ای در این باره در پایان هفته تشکیل خواهد شد.
رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی نیز امروز گفت: تعیین نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی تا پایان امسال مشخص می شود.
خودرویی ها روز پر عرضه ای داشتند. خبر دار شدیم که خصوصی سازی و دولت از فروش بلوک ایران خودرو منصرف شده اند. انصراف خصوصی سازی از عرضه بلوک ایران خودرو در حالی اعلام شده است که به تازگی بر اساس مصوبه هیئت وزیران اعلام شد که سازمان خصوصی سازی مکلف است برای پاسخ گویی به هجوم نقدینگی به بازار 5 درصد سهام دولت در 9 شرکت بزرگ که ایران خودرو نیز شامل آن می شد را در بورس عرضه کند. در روزهای اخیر معاملات پر حجم ایران خودرو و خگستر و معاملات عجیب وپارس این گمانه زنی ها را که این معامله انجام خواهد شد را قوت می بخشد .
خگستر بر خلاف ایران خودرو امروز منفی نشد. شاید دلیل این عامل فاصله قیمت سهم از ناو آن که حدود 800 تومان می باشد ، بود.
در این گروه امروز انجمن حمایت از مصرف کنندگان با صدور اطلاعیهای رسمی خواستار کاهش 20 درصدی قیمت خودرو براساس نرخ ارز 2650 تومانی شد. این انجمن معتقد است با دلار 2650 تومانی قیمت خودروها نباید این باشد.
سخنگوی دولت نیز گفته: در خصوص قیمت خودروها، دستگاهها را موظف خواهیم کرد با توجه به کاهش قیمت ارز، قیمتها را کاهش دهند.
خبهمن فشار عرضه های زیادی را متحمل شد که در نهایت نیز با صف فروش روبرو شد. سهم به لحاظ ارزندگی در جایگاه خوبی قرار دارد و با دید میان مدت و بلند مدت برای خرید مناسب ارزیابی می شود.
در بانکی ها عرضههای سنگین خصوصیسازی مانع از رشد قیمتی این شرکتها شده است در حالی که این شرکتها در گزارشهای 9 ماهه شرایط مثبتی نسبت به سایر گروهها دارد ضمن آنکه اعمال افزایش سرمایه چند بانک تا پایان سال از چشمانداز مثبت آنان حکایت دارد.
امروز اکثر نمادهای گروه منفی بودند. تجارت به 370 تومان سقوط کرد.مدیر عامل شرکت خبر از مجمع افزیش سرمایه شرکت در اول اسفند داده است افزایش سرمایه ای که از محل تجدید ارزیابی دارایی هاست.وی به افزایش سود آوری شرکت از محل رشد سود زیر مجموعه ها نیز اشاره کرده است.امروز نیز حقوقی ها از فرصت استفاده و به خرید سهم پرداحتند .در روزهای اخیر خریدار اصلی سهم حقوقی ها بوده اند.
ساختمانی ها در محدوده های حمایتی مورد توجه قرار گرفتند و روز مثبتی را در اکثر نمادها تجربه کردند. شورای پول و اعتبار در جلسه عصر دیروز سه شنبه افزایش وام خرید و ساخت مسکن به مبلغ 35 میلیون و پرداخت وام 50 میلیون تومانی تامین مسکن زوج های جوان را تصویب کرد. افزایش وام خرید و ساخت مسکن به مبلغ 35 میلیون تومان از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن می باشد که در بورس معامله می شوند این موضوع بر روی سهام تسهیلات مسکن و ساختمانی ها تاثیر مثبتی خواهد داشت.
فرابورس نیز اعلام کرده آماده فروش اوراق گواهی وام ۳۵ میلیونی مسکن می باشد. تقاضا از امروز روز نمادهای این اوراق بیشتر شد.
به نظر می رسد با توجه به افزایش وام مسکن شرایط شرکت هایی که در شهرستانها پروژه دارند بهتر شود.
ثباغ امروز نیز مثبت بود .حقوقی ها در این سهم فعال هستند.آ س پ بعد از سه روز اصلاح روز پر معامله ای داشت به طوری که بیش از 5 درصد کل سرمایه شرکا امروز معامله شد.به نظر می رسد خرید سهم با دید افزایش سرمایه سنگینی که دارد بد نباشد
ثاخت که همیشه پر عرضه می باشد منفی شد. شرکت احتمالا روز 23 دی به مجمع تقسیم سود برود.
پالایشی ها معاملات روانتر و مثبت تری نسبت به دو روز گذشته داشتند. محدوده های فعلی برای آنها ریسکی ندارد. خبر تصویب قطعی دلار 2650 تومانی بر سود سال آتی آنها تا حدودی تاثیر مثبت دارد. پالایشی ها با دو خبر عدم وجود رقابت برای بلوک شاوان و عدم اعطای تخفیف به شرکت هایی که بنزین بی کیفیت تولید می کنند در دو روز اخیر معاملات منفی را تجربه کرده بودند.
شاوان به کمتر از 2700 تومان سقوط کرد. شاوان یکی از شرکت هایی ست که ظاهرا هنوز به مرحله تولید کامل بنزین با کیفیت نرسیده است ولی اعلام کرده تا پایان سال به بنزین یورو 4 خواهد رسید. گفته می شود سیستم قدیمی به منظور تعویض کاتالیست از مدار خارج و پس از مدت 10 روز مجددا به بهره برداری خواهد رسید و تا پایان بهمن ماه خاتمه می یابد.
دارویی ها که منتظر ارائه گزارش های 9 ماهه هستند در دو دسته معاملات مثبت و منفی را تجربه کردند. در دارویی ها شایعاتی در مورد افزایش نرخ دارو به میزان 25 تا 40 درصد شنیده شد که در جلسه ای توافق و گفته شد این اتفاق تا پایان سال نخواهد افتاد. برخی مسئولین به شرایط مثبت این گروه تاپایان سال اشاره کرده اند.گفته می شود بخش مهمی از دارایی های بلوکه شده نیز که به کشور وارد می شود به صنعت دارو تزریق می شود.
سیمانی ها در بیشتر نمادها منفی معامله شدند. گزارش 9 ماهه این شرکت ها نیز احتمالا از اواخر این هفته یا اوایل هفته بعد به بازار ارسال می شوند. سیمانی ها ترس از افزایش نرخ حامل های انرژی را دارند. یک عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس با اشاره به افزایش قیمت حاملهای انرژی گفته: دولت هنوز میزان افزایش حاملهای انرژی را قطعی نکرده است. در این گروه دبیر انجمن سیمان اعلام کرده: گاز ۶۰ واحد تولیدکننده سیمان همچنان قطع است وی گفته: در سالهای گذشته معمولاً با افت فشار گاز روبرو بودیم، به طوری که 30 درصد انرژی مصرفی کارخانههای سیمان از طریق گاز و 70 درصد نیز از طریق مازوت تأمین میشد، ولی امسال قطع گاز به طور کامل اتفاق افتاده است.
در معدنی ها ، کبافق با توجه به احتمال تعدیل مثبت در 9 ماهه و افزایش سرمایه 100 درصدی با اقبال روبرو ست و کم حجم معامله می شود.فاسمین با توجه به تایید خبر افزایش سرمایه 100 درصدی از محل تجدیدارزیابی زمین ها با اقبال روبرو شد.
در سنگ آهنی ها شایعه شده که با افزایش نرخ بهره مالکانه در مجلس موافقت شده است و به همین دلیل معاملات منفی گروه را شاهد بودیم.
در بیمه ای ها بیمه پارسیان با توجه به تعدیل مثبت با صف خرید روبرو شد. بیمه آرمان نیز با اقبال روبرو بود. سایر نمادها منفی معامله شدند. در بیمه دی سید مجید بختیاری با حکم رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران مدیرعامل شرکت شده است. پیش از این مرتضی علیحسینی مدیرعاملی این شرکت را برعهده داشت که دوران مدیریت او با حواشی فراوانی روبرو بود.
در حمل و نقلی ها حرهشا و حسینا مورد توجه بودند. حکشتی نیز مثبت شد. حرهشا برای پیشبرد اهداف توسعه ای قصد افزایش سرمایه 300 درصدی را دارد. سقف قیمتی این سهم 600 تومان می باشد که احتمالا به آن می رسد.
اوراق تسهیلات مسکن با توجه به افزایش وام مسکن و دادن وام 50 میلیون تومانی به زوج های جوان ( که از دیروز ازدواج کرده اند) 5 درصد مثبت بودند.
در قندی ها معاملات مثبت و منفی را شاهد بودیم. قلرست برای تعدیل عایدی متوقف شد.
در گروه زراعت، آینده همچنان با اقبال روبروست .شنیده می شود این شرکت معامله بلوکی دارد و قصد اعلام سود را دارد.زمگسا بر خلاف آینده صف فروش بود.
منبع: پرشین تحلیل
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: