با اتمام ساعات معاملات بورس در روز شنبه 92.07.27 شاخص بازار اول ( تالار اصلي ) با 1331 واحد مثبت به رقم 55567 واحد رسيد. همین وضعيت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعي) شاهد هستيم بطوريكه شاخص تالار فرعي در اين روز با ثبت 2514 واحد رشد عدد 141478 واحد را تجربه كرد. شاخص كل نيز در روز جاري با 1633 واحد صعود به رقم 74400 واحد رسيد.
گفتني است ارزش كل معاملات اين روز به رقم 7518 میلیارد ریال رسید.
همچنین در این روز پالایش نفت بندرعباس با 171 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت.
به گزارش بورسینس به نقل از بورس نیوز، این روزها تصوری که سرمایه گذاران و سهامداران از روند معاملات دارند با آنچه که در واقعیت بازار شاهد آن است، همخوانی ندارد و شاید بتوان پارادوکس موجود بین تحلیل و واقعیت را در قدرت پول پرحجم وارد شده به بازار دانست. چرا که هجوم پول های جدید در میان سرمایه گذاران و سهامداران منجر به بروز رفتارهایی شده که بازار را از تحلیل خارج کرده است.
قدرت بالای ناشی از تزریق سرمایه افراد تازه وارد به بورس در حالی است که عمده این گروه از سرمایه گذاران بدون سابقه ذهنی از روند معاملات و قیمت سهام، اقدام به فعالیت در این بازار می کنند و به روندهای قبلی و رشد قیمت های صورت گرفته در اکثر صنایع و سهام توجهی ندارند.
اما آنچه که امروز به این روند مثبت حاکم بر معاملات انرژی بیشتری وارد آورد، برگزاری نشست های سیاسی میان مقامات ایرانی و گروه 1+5 در ژنو بود. اما در حالی همه به این جلسات نگاه مثبت دارند که بازتاب حاصل از آن تنها به اتفاق نظر فکری برای ادامه مذاکرات بر می گردد، نه توافق عملی و حصول نتیجه قطعی.
به هر حال دموکراسی حاکم بر ذهنیت سرمایه گذاران امروز نیز حرکت گله وار آنها را در تشدید روند صعودی بورس موجب گردید و در میان صنایع فعال بازار، دو گروه از این موضوع بیشترین تأثیر مثبت را در اختیار گرفتند. بطوریکه مطابق با پیش بینی ها و گمانه زنی های قبلی، سرمایه گذاران در دو صنعت بانکداری و خودرو تمرکز بیشتری را به چگونگی برگزاری این مذاکرات و نتایج حاصل از آن معطوف کرده بودند و با مثبت خواندن این گفتگوها از سوی طرفین مذاکره، سهام دو گروه مذکور به صورت دسته جمعی مدار صعودی را دنبال کردند.
بدین ترتیب اهالی تالار به امکان آزاد شدن منابع مالی بلوکه شده بانک ها در دیگر کشورها و سهولت نقل و انتقال پول در پی کاهش تحریم ها اشاره می کنند که با ترسیم چشم انداز مثبت، فضای حاکم بر معاملات سهام بانک ها را مثبت کرد. بطوریکه در تمامی نمادهای بانکی صف های خریداران همراه با رشد قیمت سهم تا دامنه مثبت حداکثری قابل مشاهده بود.
افزون بر آن اهالی بازار معتقدند بسته بودن نماد معاملاتی بانک صادرات و عقب ماندگی گروه در روند مثبت حاکم بر صنایعی همچون پتروشیمی و پالایشی، انرژی مضاعفی را در بانک ها ذخیره کرده که این انرژی می تواند با بازگشایی نماد “وبصادر” با قدرت بیشتری آزاد شد.
گروه دوم نیز خودرویی ها بودند که گرچه همه فعالان بازار از عدم مناسب بودن گزارش عملکرد سه ماهه دوم این شرکت ها اطمینان دارند، اما بازهم به سهام این گروه پراقبال هستند، بطوریکه بازتاب مثبت مذاکرات اخیر در ژنو نیز تداوم تقاضای پرحجم خریداران سهام خودرویی ها را طی معاملات امروز نیز در پی داشت.
اما پیرامون این گروه مطرح است که دلیل این استقبال خریداران از سهام خودرویی چیست که به نظر می رسد با تخصیص منابع به نرخ ارز مبادلاتی و نیز به تعویق افتادن زمان بازپرداخت بدهی های شرکت های خودروساز افزایش تیراژ تولید آنها را در پی داشته باشد و در نهایت کاهش هزینه سربار و بالا رفتن مارجین سود خودروسازان چنین اقبال پرشوری را از این سهام رقم بزند.
از این رو اهالی تالار معتقدند چنانچه انتشار گزارش های نه چندان مناسب را از این گروه شاهد باشیم، اثر منفی ناشی از آن کوتاه و مقطعی بوده و پس از چند روز دوباره می تواند حرکت جدیدی را در مدار مثبت برای آنها رقم بزند.
بدین ترتیب امروز در این گروه همچنان خریداران پرقدرت و در تمامی نمادها حاضر بودند، اما فروشنده چندانی برای سهام آنها وجود نداشت.
طی روز جاری “خبهمن“، “ورنا“، “خودرو” و “خساپا“ به ترتیب از نظر حجم معاملاتی در صدر گروه جای گرفتند و در پایان روز کاری نیز صف های خرید سهام در اکثر نمادهای خودرویی پابر جا ماند.
طی روزجاری “حکشتی“ نیز برای بازگشایی به تابلوی بورس آماده شد و درحالی سهم به قیمت 1746 ریالی متوقف شده بود که دستورهای خرید و فروش این سهم در مرحله کشف قیمت در محدوده 600 تومانی مشاهده می شد.
اهالی تالار معتقدند لغو تحریم بیمه کشتی ها به ویژه برای “حکشتی“ در اولین فرصت، بهبود شاخص حمل و نقل دریایی یا BDI در پی بهبود اقتصاد دنیا در کنار بحث افزایش سرمایه این مجموعه موجب شده سهم با ارایه قیمت پیشنهادی با رشد قابل توجه برای بازگشایی آماده گردد تا بدین وسیله بر قیمت سهام هم گروهی های خود نیز تأثیر مثبت اعمال کند.
و اما در میان فلزی و سنگ آهنی ها نیز به نظر می رسد کم کم نوبت سهام این گروه ها است تا خود را برای خودنمایی و اثرگذاری بر شاخص کل آماده کنند.
بطوریکه امروز “فولاد”، “فملی“ و دوقلوهای سنگ آهنی اثرگذاری بالایی بر صعود نماگر بازار سهام اعمال کردند و سرمایه گذاران رشد قیمت سهام را در این نمادها حتی تا سقف مجاز روزانه نیز شاهد بودند.
در مجموع بورس در حالی به پایان معاملات روزانه خود رسید که با توجه به آثار روانی ناشی از نزدیک شدن به شاخص 75 هزار واحدی، به نظر می رسد بازار نیازمند دوره استراحتی باشد؛ مگر آنکه حجم پول های جدید تزریق شده به بورس آنقدر پرقدرت باشد که منطق را از بازار خارج کند. در این شرایط اما به نظر می رسد هماهنگی مدیران بازار سرمایه نیز با حقوقی های بازار بتوانند عطش خریداران و پول های موجود در تالار را تحت کنترل و مدیریت خود درآورد.
در پایان این گزارش می افزاید، معاملات بازار قراردادهای آتی سکه طلا هم اکنون در مدار نزولی در حرکت بوده و پیش بینی معامله گران از قیمت سکه تحویل بهمن ماه 92 به یک میلیون و 53 هزار تومان افت کرده است.
در بازار آزاد نیز هر سکه تمام بهار آزادی طرح جدید به قمیت 965 هزار تومان و هر دلار آمریکا به بهای 3030 تومان خرید و فروش می شود.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: