نقدینگی و سرمایه های سرگردان جامعه همواره به دنبال راهی برای کسب سود است و در این شرایط بازارهایی همچون مسکن، طلا، ارز، کالا و بانک و نیز بازار سرمایه مقصد نهایی منابع مالی جامعه هستند.
به گزارش بورسینس به نقل از بورس نیوز، در میان این بازارها به وضوح قابل مشاهده است که در بازار مسکن هنوز رونق معاملاتی وجود نداشته و در معاملات آن چندان قابلیت کسب سود وجود ندارد.
طلا نیز با توجه به افت بهای اونس جهانی و شرایط اقتصادی حاکم بر قدرت های بزرگ دنیا برای سرمایه گذاری جذاب به نظر نمی رسد.
همچنین در بازار ارز به دلیل گشایش در روابط بین المللی کشور و نیز کاهش تحریم های تحمیل شده بر ضد ایران خبری از ورود و جذب سرمایه ها به آن نیست.
بازار پولی و بانکی نیز گرچه محلی بدون ریسک برای سرمایه گذاری به شمار می آید، اما در شرایط کنونی نرخ سود سپرده های بانکی تفاوت زیادی با نرخ تورم موجود در جامعه دارد. از این رو باز هم یکی دیگر از محل های سرمایه گذاری از دور خارج می شود.
بازار کالایی نیز با توجه به شرایط اقتصادی دنیا توانایی رشد قابل توجهی در قیمت ها را ندارد و افزون بر این موضوع مشکلاتی همچون دپوی کالا نیز مطرح است که خود مانع از آن می شود تا سرمایه گذاران به فعالیت در این بخش تمایلی داشته باشند.
در میان بازارهای مذکور تنها محلی که در شرایط فعلی قابلیت سرمایه گذاری و کسب سود دارد، بازار سرمایه است. بطوریکه حضور سهام شرکت های فعال در صنایع مختلف در بازار سهام امکان سرمایه گذاری در یکی از بهترین و جذاب ترین گزینه ها را فراهم ساخته است.
اما نکته مهم آنجاست که در شرایط کنونی التهاب حاکم بر معاملات، این روزها چنین قابلیتی را از بازار سهام نیز گرفته است. بطوریکه اقدام روز گذشته مجلسی ها پیرامون نرخ خوراک پتروشیمی ها و نیز بهره مالکانه معادن باز هم همراهی دسته جمعی صنایع مختلف بورسی و فرابورسی را در مسیر کاهش قیمت ها در پی داشته است.
در این میان نکته حائز اهمیت این است که چه ارتباطی میان صنایع مختلف وجود دارد که با تصمیم گیری پیرامون یک یا دو صنعت خاص، سایرین نیز از آن تأثیر می پذیرند. بطوریکه گروه های دارویی، سیمانی، فلزی، برقی، غذایی، کاشی و سرامیک، بانکی، ساختمانی و حتی خودرو نیز همزمان با دو صنعت پتروشیمی و سنگ آهنی با افت قیمت سهام خود مواجه بوده و سهامداران آنها در صف های فروشندگان نشسته اند.
اما سوال اصلی این است که ارتباط میان این صنایع چیست؟ و اگر به واقع زنجیره آنها به هم متصل است، چرا در سال های گذشته چنین ارتباطی میان آنها وجود نداشت. آنجایی که طی سال های گذشته برقی ها با مشکل کمبود نقدینگی ناشی از عدم دریافت مطالبات خود از دولت مواجه بودند و یا صنعت خودرو که این سال ها با تحریم ها دست و پنجه نرم می کرد، اما تنها همین صنایع روند فرسایشی را در قیمت سهام خود داشتند. به عنوان مثال دیگر آیا زمانی که معدن انگوران ریزش کرد، بایستی تمام گروه ها به دنبال بروز این حادثه روند منفی را در معاملات سهام خود دنبال می کردند؟
از این رو به نظر می رسد بروز این رفتارها از سوی سرمایه گذاران برای حراج سهام خود بیشتر نشانه غیر حرفه ای بودن عملکرد بازیگران بازار باشد، در حالی که شاید مصوبه های مجلس در خصوص پتروشیمی ها و معدنی ها به نفع دیگر گروه ها شود تا بتوانند میدان را به دست گرفته و از این وضعیت کسب سود کنند. چراکه نقدینگی جامعه در شرایط عدم جذابیت برای سرمایه گذاری در دو صنعت مذکور می تواند به سمت سایر صنایع سرازیر شود و جای تعجب دارد که چنین انتظاری محقق نمی شود.
در پایان این گزارش می افزاید، آنچه که با مصوبه های اخیر مجلس به وضوح مشخص است اینکه تمامی این تصمیمات و سیاست ها به مثابه گلوله های برفی هستند که در تالار شیشه ای به راه افتاده و هم اکنون به بهمنی بدل شده و به هر آنچه که بر سر راه خود دارد، صدمه می زند. از این رو طی معاملات امروز نیز در تمامی نمادها به جز تعدادی نماد انگشت شمار با کاهش قیمت ها و صف های فروشندگان مواجه هستیم.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود:
1 نظر
کاملا موافقم، مثلا گروه انبوه سازان چه ربطی به پتروشیمی ها و اصلا چه ربطی به تحریم داره، چرا سطح اندیشه ی ما ایرانی ها اینقدر ضعیفه، شدیم مضحکه ی جهان وقتشه به خودمون بیاییم.