برنامه دولت برای اخذ عوارض فروش و صادرات سنگ آهن از سال 93 در حقیقت یک سیاست ضد توسعه ای برای فعالان این صنعت است.
نایب رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز با بیان این مطلب عنوان کرد: تصویب این مصوبه مشکلات زیادی را برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان این صنعت در جهت تأمین نقدینگی لازم برای تکمیل طرح های توسعه ای که در دست دارند به وجود می آورد.
پروا سلطانی ادامه داد: با اجرایی شدن این مصوبه تعداد زیادی از معادن با ذخایر کم و عیار پایین متضرر خواهند شد که ممکن است مجبور به توقف تولید گردند که این موضوع می تواند سبب به وجود آمدن مشکلاتی در تولید و صادرات سنگ آهن شود.
نایب رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن در خصوص صحبت های مطرح شده پیرامون خام فروشی شرکت های سنگ آهنی و معدنی اظهار داشت: تولید و صادرات سنگ آهن با توجه به فرآیندی که از اکتشاف تا استخراج و فرآوری روان صورت می گیرد به هیچ عنوان خام فروشی نیست و طرح چنین حرف هایی فقط موجب تهیج افکار عمومی است. چراکه کشور ما از عمده مزیت های رقابتی که دارد معدنی و نفتی بودن است. بنابراین با این نگاه کشور باید صادرات نفت را به علت خام فروشی متوقف کند یا با اخذ عوارض، شرکت های نفتی را به سمت فرآوردی و پالایش هرچه بیشتر هدایت کند ولی عملاً می بینیم که چنین اتفاقی نه می تواند بیافتد و نه منطقی به نظر می رسد.
وی ادامه داد: در چند سال گذشته در بحث اکتشاف معدن در کشور نسبت به سایر کشورهای همسایه همچون افغانستان ضعیف تر عمل کردیم بنابراین این لزوم تغییر دیدگاه فعلی در جهت حمایت هرچه بیشتر و با استفاده از امکانات موجود برای رسیدن به توسعه پایدار در این صنایع به شدت احساس می شود.
سلطانی افزود: توسعه پایدار در سایه تولید و افزایش ارزش افزوده هرچه بیشتر و صادرات مازاد نیاز داخل به بازارهای جهانی تحقق می یابد که در شرایط فعلی دولت می تواند با استفاده بهینه از توان بخش خصوصی و حفظ نگاه مسئولانه با ابزارهای تشویقی برای دلگرم کردن فعالان این بخش قدم های مستحکمی را برای توسعه این صنایع بر دارد.
وی ابراز داشت: تصویب افزایش نرخ بهره مالکانه معادن برخلاف شعارهای دولت برای حمایت از تولید است که در واقع نوعی سیاست تنبیهی برای فعالان صنعت به شمار می رود بنابراین انتظار فعالان این صنعت از دولت و مجلس کمک به جذب سرمایه گذاری در صنایع دارای مزیت در کشور می باشد تا سرمایه گذار بتواند با دید روشن و از روی علاقه در صنایع سنگ آهن و معادن اقدام به سرمایه گذاری نماید.
نایب رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن پیرامون تلاش های صورت گرفته از طرف انجمن عنوان کرد: جلسات بسیاری با نمایندگان حوزه های انتخابی معادن برگزار شده است و تمام مسائل خرد و کلان این صنعت را مطرح نمودیم و با دادن گزارشات مستدل درخواست های فعالان این بخش را ارایه نمودیم ولی متأسفانه با بی مهری نسبت به بخش خصوصی در تصمیم سازی های اساسی رو به رو شدیم.
سلطانی در خصوص آخرین اقدامات انجمن اظهار داشت: در حال حاضر انجمن تولیدکنندگان و صادر کنندگان جلساتی را برای تکشکیل صندوق هایی در قالب کنسرسیوم برای تأمین منابع لازم جهت افزایش واحدهای فرآوری در چرخه تولید برگزار کرده است که در این سلسه نشست ها سازمان بورس هم برای ارایه نمونه ای از صندوق های پروژه محور که منطبق برخواست فعالان این صنعت باشد حضور داشت و پیشنهاداتی را مطرح نمود.
وی خاطر نشان کرد: یکی از بزرگترین چالش هایی که این صنعت با آن مواجه است گوناگونی بسیار زیاد در معادن از بابت ذخایر و عیارهای متفاوت است که باعث سخت تر شدن تصمیم گیری می گردد. بنابراین برای معادن با ذخایر کوچک و بزرگ، گرفتن تصمیمات یکسان اشتباه می باشد. بطوریکه مثلاً تأسیس یک واحد فرآوری در یک معدن با ذخایر کم اصولاً توجیه اقتصادی ندارد ولی در معادن با ذخایر بزرگ این توجیه وجود خواهد داشت.
در خاتمه نایب رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن عنوان کرد: انتظار فعالان این بخش از دولت تدبیر و امید این است که با تصمیمات کارشناسانه در جهت حفظ فضای رقابتی و حمایت از تولید گام بردارد.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: