نظر یک کارشناس بازار بورس در مورد ضوابط جدید معاملاتی

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
اخبار بورس

با توجه به ضوابط جدید معاملاتی در خصوص تعیین سقف فروش طی ساعت 8:30 تا 12 بر آن شدیم تا نظر یک کارشناس بازار سرمایه را از دیدگاه حقوقی های بازار جویا شویم که در ادامه نظر این مدیر سرمایه گذاری بیان می شود:

در تمامی بورس های دنیا، این اختیار وجود دارد که در مواقع بحرانی مدیران بورسی وارد عمل شده و با ابزار های خاصی که در اختیار دارند آرامش را به بازار بازگردانند، اما استفاده از این ابزارها صرفاً همانند مسکن های کوتاه مدتی هستند که برای درد های مقطعی قابل استفاده هستند نه بیماری های شدید و بلندمدت. این ضوابط جدید معاملاتی که روز جمعه هفته پیش وضع شدند نیز نقش همان مسکن یاد شده را دارد که تکرار آن برای مدت طولانی تنها باعث می شود بازار از روند طبیعی خود خارج شده و از تعادل فاصله بگیرد، تعادلی که صرفاً بایستی به واسطه فرآیند عرضه و تقاضای تعیین شود. این مسئله منجر به ایجاد اختلال در کارایی عملیاتی و اطلاعاتی شده و هدف این دو که همانا کارایی تخصصی است را نیز تحت الشعاع خود قرار می دهد و باعث عدم اطمینان و اعتماد بیشتر به بازار می گردد. تکرار این فرآیند می تواند به مثابه فنری باشد که لحظه به لحظه جمع تر شده و آماده باز شدن سریع است که خود این موضوع می تواند چالش جدی تر در آینده به شمار آید.  زیرا  این ضابطه می تواند باعث  افزایش اطمینان خاطر بیش از حد افراد حقیقی شده و آنها را برای رفتن به صف خرید ترغیب می کند و ممکن است رفتار های هیجانی در آنها افزایش یابد.

بنابراین وجود این سیاست ها نیاز به بازنگری دارد تا بازار را از پدیده صف نشینی دور سازد زیرا سهام داران گویا این روز ها به دنبال معامله صف هستند تا معامله سهم، بنابراین باز نگری در حجم مبنا و یا حد نوسانات قیمتی تا مثلاً 10% در یک روز می تواند راهکار مناسبی باشد، زیرا برای نمونه در دورانی که شاخص بورس هر روز رکورد می زد و بالا می رفت به دلیل همین وجود نوسانات قیمتی بود که منجر شد سهامداران تازه وارد به هیچ عنوان به دنبال تحلیل نروند و صرفا دنباله رو صف ها باشند،  نمونه آن پتروشیمی های بازار پایه بود که همین مسئله موجب شد به دنبال یافتن یک راهکار موقت، سازمان اقدام به ارسال این 14 نماد به بازار توافقی نماید که خود این مسئله می تواند باعث ایجاد یک دامینوی ترس در میان سهامداران بویژه سهامداران حقیقی گردید، این شد که برخی افراد تازه کار با ضرر های حتی تا 50 درصدی نیز مواجه شدند.

بنابراین افزایش دامنه نوسان می تواند راه کار بهتری قلمداد شود اما نه اینکه دامنه نوسان به صورت کامل برداشته شود (حتی برای یک روز نیز این راهکار اشتباه محض است) چون بازار سرمایه ما آنقدر نقد شونده نیست که بخواهد در طی یک مدت کوتاه حتی برای یک روز بدون وجود حد نوسان به تعادل برسد و ممکن است با این سیاست نادرست، قیمت ها از مقادیر تعادلی خود بیش از حد فاصله بگیردند.

 در کنار این راهکار، جهت کاهش انحصار اطلاعاتی که در دست یک عده خاص است نیز به سازمان بورس پیشنهاد می شود تا کمکی باشد در جهت کاراتر شدن بازار. این انحصار به واسطه این به وجود می آید که فاصله زمانی بین ارائه گزارش شرکت ها به سازمان و انتشار آن ممکن است 2 یا 3 هفته به طول بکشد، از این رو توصیه می شود که دو دسته گزارشات از سوی سازمان منتشر شوند یک دسته گزارشات خود شرکت و دسته دیگر گزارشات بررسی شده سازمان در مورد همان شرکت  تا بدین وسیله رانت اطلاعاتی کاهش یابد.

وحید عباسیون: مدیر سرمایه گذاری سکاب

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب