شاخص بورس به دنبال نقطه بازگشت / افت قیمت سهام اصلاح است نه ریزش

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
اخبار بورس

روند اصلاحی شاخص کل بورس در حالی طی چند هفته اخیر مشاهده شد که در هفته جاری این نماگر به خط روند کوتاه مدت و نیز خط اصلی فیبوناچی رسید. این اتفاق در حالی رخ داد که اجرای ضابطه جدید معاملاتی برای نحوه سفارش گیری در معاملات نیز با آن همزمان شد.

مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری پارند با بیان این موضوع در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: طلاقی این سه موجب شد که حمایتی مناسب از شاخص به عمل آید. البته در این سطح به دلیل وجود خط روند کوتاه مدت و نیز نزدیک شدن به هدف 23.6 درصد فیبوناچی پیش بینی می شد، حمایتی قوی از آن صورت گیرد. هرچند شکست این سطح شاخص را به سمت محدوده 75 هزار واحد سوق می دهد.

علی دهدشتی افزود: همانطوریکه در نمودار ذیل نیز پیداست، در صورت شکست خط روند ابتدا سطح 77 هزار واحد و سپس مرز 75 هزار واحد هدف شاخص کل خواهد بود.

تکنیکال شاخص کل بورس

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص اجرای طرح جدید سازمان بورس برای سفارش گیری بر مبنای انجام و ابطال و همزمانی آن با رسیدن شاخص به سطوح حمایتی خود، گفت: اجرای این ضابطه جدید اقدامی مطلوب به نظر می رسد. چراکه در شرایط بحرانی بازار نیاز به حمایت از طریق دخالت مستقیم دارد. هرچند شرایط فعلی به دلیل آنکه اتفاق فاندامنتالی نامساعدی برای شرکت ها رخ نداده، بحرانی ارزیابی نمی شد.

وی از بهبود روند معاملات بورس در صورت عدم تشکیل صفوف خرید سهام سخن گفت و اظهار داشت: در صورتی که روند معاملات به دور از تشکیل صف های خریداران پیگیری شود، بازار با سیر صحیحی به حرکت خود ادامه خواهد داد؛ اما آنچه که می تواند نگرانی ها را تشدید کند، تشکیل صف های خرید و سپس عرضه آنهاست. چراکه این امر می تواند با رشد حدود 15 درصدی قیمت ها و با رفتار برخی سرمایه گذاران برای شناسایی سود یا کاهش زیان خود، موجب تشدید روند منفی و شکست سطوح حمایتی شاخص برای رسیدن به هدف 75 هزار واحد گردد.

دهدشتی اصلاح چند هفته اخیر قیمت ها را یک پدیده مثبت خواند و در بیان علل این اعتقاد خود گفت: ریزش اخیر قیمت سهام از این جهت لازم به نظر می رسیدکه برآیند حرکتی بورس از سال 1388 تاکنون به صورت مشخص صعودی بود و موج اصلاحی فراخور چنین روند مثبتی طی این چهار سال اتفاق نیفتاد. بطوریکه روند اصلاحی اخیر طی این بازه زمانی برای اولین باری بوده که رخ داده و نمی توان از آن به عنوان ریزش قیمت ها یاد کرد. چراکه وقتی تغییر بنیادین خاصی در شرکت ها رخ ندهد، چنین سیری به طور قطع یک موج اصلاحی محسوب می شود. بدین ترتیب می توان گفت اگر این موج در بازار شکل نمی گرفت، مدتی بعد ریزش شدیدتری اتفاق می افتاد.

مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری پارند سردرگمی و عدم اعتماد دوباره بسیاری از سرمایه گذاران به ویژه افراد تازه وارد به بورس را به عنوان عاملی برشمرد که باعث شده همچنان فعالیت خریداران چندان در روند معاملات قابل مشاهده نباشد.

وی ادامه داد: طی هفته های گذشته انتشار برخی اخبار و مشاهده تضاد افکار میان دولت و مجلس در خصوص برخی موارد اثرگذار بر بازار، موجب افزایش بی اعتمادی در میان سرمایه گذاران شده که رفع آنها می تواند دوباره توجه سرمایه گذاران را به سمت بورس جلب کند. چراکه در شرایط کنونی سهام بسیاری از شرکت ها در قیمت های مطلوبی بوده و ارزنده محسوب می شوند.

این کارشناس بازار سرمایه نوع سفارش گیری انجام و ابطال -Fill & Kill- را راهکاری مناسب برای بهبود روند معاملات دانست و گفت: گرچه برای ارزیابی آثار این طرح زود است، اما با توجه به اینکه این نوع سفارش گیری از کاهش قیمت پایانی سهام تا حدود زیادی جلوگیری می کند، باعث می شود روز معاملاتی بعد سهام با افت کمتری در قیمت مورد معامله قرار گیرد و بدین ترتیب، این روش قیمت پایانی سهام را بالاتر از زمانی نگه دارد که معاملات طبق روال عادی انجام می شد.

وی افزود: این روش همچنین از جنبه ظاهری و روانی نیز به سرمایه گذاران افت قیمتی کمتری را نشان می دهد و به نوعی همانند یک ترمز حرکتی در سیر نزولی آن عمل می کند و این روند تا جایی ادامه خواهد یافت که اعتماد لازم به بورس برگردد و بتوان اجرای این طرح را لغو کرد.

دهدشتی با اشاره به اینکه در بازارهای مالی دنیا از جمله آمریکا نیز مداخله در روند معاملات در برخی شرایط بحرانی و حساس اجرایی می شود، گفت: نکته اشتباهی که در ذهن ها شکل گرفته این است که قیمت ها بایستی تنها براساس فرآیند عرضه و تقاضا و کاملاً آزادانه تعیین شود. در صورتیکه چنین تفکری درست نیست. به عنوان مثال در شرایطی بانک مرکزی آمریکا نیز به صورت مستقیم و غیر مستقیم در روند معاملات بورس دخالت می کند. بطوریکه با تغییر نرخ بهره شاخص های بورس را در جهتی عکس به حرکت وا می دارد و این نمونه بارز مداخله غیر مستقیم است. بازار سرمایه ایران نیز دچار اشکالاتی است و این امر نیاز به مراقبت از آن را بیشتر می کند.

مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری پارند از مطالعات انجام شده در خصوص بهترین بازه زمانی برای سرمایه گذاری در بورس ایران، گفت: طبق مطالعات به عمل آمده این نتیجه حاصل شده که بنا به دلایلی رفتار نوسان گیری در ایران چندان مطلوب نیست و بازار سرمایه ایران در بازه میان مدت و بلندمدت مستعد ثروت آفرینی حتی فراتر از شاخص کل است. وجود دامنه نوسان قیمت، حجم مبنا، پدیده صف و نقدشوندگی پایین در بسیاری از سهام و مواردی از این دست موجب می شود رفتار نوسان گیری در ایران چندان با موفقیت همراه نباشد.

دهدشتی در خاتمه سخنان خود تأکید کرد: گرچه هم اکنون قیمت ها برای خرید سهام مطلوب ارزیابی می شود، اما بایستی همه به این امر توجه داشته باشیم که بایستی با تحلیل اقدام به خرید و فروش کرده و از افزایش دوباره پدیده صف نشینی پرهیز کنیم تا بازار بتواند با روند طبیعی و به دور از هیجان راه اصلی خود را بازیابد.

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب