- این موضوع 0 پاسخ، 1 کاربر را دارد و آخرین بار در 6 سال، 6 ماه پیش بدست
شجاعالدین جهاندیده بهروزرسانی شده است.
- نویسندهنوشتهها
- 4 مارس 2017 در 16:01 #31323
شجاعالدین جهاندیده
مدیرکلچهار شنبه شب اطلاعیه معامله ونیکی با اصلاحیه آن بر روی سایت بورس اوراق بهادار استان تهران منتشر اما بعد از گذشت چند ساعت این اطلاعیه برداشته شد.
حسن قالیباف اصل، مدیرعامل بورس تهران در گفتگو با خبرنگار بورس اقتصاد آنلاین در این خصوص گفت: «رقابت در روز جاری برای واگذاری بلوک کنترلی سرمایه گذاری ملی ایران طبق مقررات انجام می شود.»
به گزارش اقتصاد آنلاین، ساعت 11 و 10 دقیقه پیش از ظهر امروز نیز اطلاعیه این معامله مهم بر روی سایت بورس تهران قرار گرفته است .در این اطلاعیه آمده ، پیرو اطلاعیه شماره 19879/181 مورخ 1395.11.30 و همچنین اطلاعیه تکمیلی شماره 19946/181 مورخ 1395.12.02 مدیریت عملیات بازار،امروز شنبه مورخ 1395.12.14 تعداد 904ر129ر486ر3 سهم معادل 8ر49 درصد از سهام شرکت سرمایه گذاری ملی ایران از طرف شرکت بانک تجارت به صورت یکجا ونقد و یا اقساط به قیمت پایه هر سهم 253ر4 ریال در نماد ‘ونیکی4’ عرضه خواهد شد.
کارگزاران خریدار در صورتی مجاز به ورود سفارش خرید به سامانه معاملاتی هستند که 3 درصد ارزش سهام مورد معامله براساس قیمت پایه را نقدا یا به صورت ضمانت نامهبانکی بدون قید و شرط از مشتری دریافت کرده و حسب مورد به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه واریز یا به این شرکت ارائه نمایند.
مطابق با ماده 47 مقررات معاملات بورس تهران ؛ در صورتی که از زمان ثبت سفارش خرید 15 دقیقه گذشته باشد و سفارش خریدی با قیمت بالاتر طی این مدت ثبت نشده باشد و قیمت این سفارش مساوی یا بیشتر از قیمت پایه باشد، عرضه به بهترین سفارش خرید از طریق کارگزار فروشنده یا به صورت خودکار در سامانه معاملاتی انجام خواهد شد.
ازاینرو بعد از گذشت 15 دقیقه ادامه رقابت توسط کارگزاران خریدار مجاز نمی باشد.
اختصاصی اقتصاد آنلاین:
“سرمایهگذاری ملی ایران” فروش رفت
شرکت توسعه معادن جنوب، موفق شد شرکت مهم “سرمایه گذاری ملی ایران” را خریداری کند. توسعه معادن جنوب، سهامدار 3.3 درصدی بانک تجارت است.
به گزارش اقتصاد آنلاین، این معامله در روزهای گذشته بسیار بحث برانگیز شده و اقتصاد آنلاین در گزارشی ویژه به آن پرداخته بود.
یافته های اقتصاد آنلاین نشان می دهد که سهامداران این شرکت (توسعه معادن جنوب)، آقایان میرابی و عارف پور هستند. این شرکت سابقا متعلق به محمد علی محمدی (مالک جدید آلومینیوم المهدی که از خصوصی سازی خریداری شد) بوده است.
راهنمایی سرمایهگذاران تالار مانند عریضه نویسان
عسکری مارانی: برای همیشه بازنشسته میشوم
یکی از پیشکسوتان بازار سرمایه و مدیر عامل مستعفی سرمایه گذاری ملی ایران در پایان معامله بلوک کنترلی این شرکت از بازنشستگی همیشگی خود سخن گفته است.
علی رضا عسکری مارانی از پیشکسوتان بازار سرمایه، گفت: با معامله بلوک کنترلی سرمایه گذاری ملی ایران در روز جاری برای همیشه و در سن 65 سالگی بازنشسته میشوم.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، وی که سابقه بیش از سه دهه حضور مستمر در بازار سرمایه را در کارنامه دارد، با اشاره به استعفای خود برای کنارهگیری از مدیریت سرمایهگذاری ملی ایران در حدود 8 ماه قبل، افزود: به دلیل لزوم برخی هماهنگی ها و درخواست هیات مدیره بانک تجارت، این استعفا به انجام معامله “ونیکی” موکول شده بود.
مارانی با بیان اینکه از امروز به مدت 3 ماه فقط استراحت مطلق خواهم کرد، گفت: در این مدت به کارها و امور عقب افتاده زندگی خواهم پرداخت. پس از آن در مورد اینکه چه کاری انجام بدهم، فکر خواهم کرد.
وی افزود: « بطور حتم اگر بخواهم در بازار سرمایه باشم، در صندوقها ، مشاور سرمایه گذاری و یا حقوق بگیر سازمان ها و نهاد ها نخواهم بود. من مثل عریضه نویسان کاخ دادگستری اگر بتوانم مشکل مردم را حل کنم، میان پله های بورس همنشین سهامداران خواهم بود.»
عسکری مارانی در حاشیه نشست اخیر خبرگزاری فارس با انتقاد از عملکرد برخی حقوقی ها گفته بود: اگر بر اساس ماده 129 قانون تجارت نمایندگان برخی حقوقی ها از جمله شستا در هیات مدیره بانک ها محکم می ایستادند و برخی از سرمایه گذاریها را تصویب نمیکردند مشکلات امروز رخ نمی داد.
وی گفت: سپردههای بانکها وجوه مردم است و بانک ها امانت دار مردم هستند و در آینده باید بتوانند جوابگوی مردم باشند، بنابراین بانک ها در پروژههایی که از بازده اقتصادی مثبت برخوردار نیست، نباید شرکت کنند.
عسکری مارانی با اشاره به طرح انتقال آب خلیج فارس برای معادن فولادی و سنگ آهنی سیرجان و یزد افزود: اینکه در کویر طرح فولادی احداث شود و از طریق خطوط آب شیرین کن مسافتی بالغ بر 700 کیلومتر با هزینه تمام شده متری 10 هزار تومان آب لوله گذاری شود ، وظیفه صنعت نیست. وظیفه مجموعه تامین اجتماعی نیز نیست. صندوق بازنشستگی در حالی از رد دیون دولت با انتقال 11 هزار میلیارد تومان سهام سخن میگوید که در ذوب آهن در سه سال اخیر بازدهی به دست نیاورده است. دارایی ها برای رد دیون دولت فارغ از قیمت آن به صندوق بازنشستگی واگذار شده، ولی سودی برای آن در بر ندارد.
وی با اشاره به خاطرهای در زمینه احداث کارخانه سیمان در منطقه شهری کرمان گفت: « به پور ابراهیمی گفتم توسعه در سیمان در منطقه شهری کرمان دیگر معنی و مفهوم ندارد و هزینه 500 میلیارد تومانی در وسط شهر که متری دو میلیون تومان برای هر متر زمین قیمت گذاری میشود با توجه به آلایندگی و سایر هزینهها احداث کارخانه سیمان عاقلانه نیست.»
«سیمان فارس با انتقال به بیرون شهر شیراز به کارخانه فارس نو تبدیل شد زیرا زمین کارخانه قدیمی را باید بفروشند و خرج صنعت کنند . ولی نمایندگان استان ها بخاطر وعده هایی که می دهند روی این قضایا حساسیت هایی دارند.»
مارانی تاکید کرد: همه چیز در تداوم است. اصل فرضیه این است که همه چیز در حال تداوم است. صورت های مالی بر اساس اصل تداوم فعالیت نوشته می شود در غیر این صورت باید بر اساس انحلال شرکت نوشت که دیگر معنی ندارد. اشتغال زایی به شرط تداوم فعالیت بنگاه اقتصادی باید باشد و این یعنی اینکه باید حتما سود اقتصادی داشته باشید.
وقتی مدیر به بنگاه معرفی می شود، باید اختیار با مسئولیت مطابقت داشته باشد. عده ای برای نجات شستا عنوان می کردند باید400 مدیری که با گوش و پوستشان بخواهند 30 سال کار کنند دراین مجموعه بکار گرفته شوند . اینکه 5 نفر مدیر در هیات مدیره یک مجموعه معرفی می شود و بعد از خروج مدیر عامل آنها هم می روند باید گناه عملکرد آنها در برخی بنگاهها را بر گردن چه کسی نوشت.
عسکری مارانی با اشاره به رویکرد مدیریتی خود در سرمایهگذاری ملی ایران گفت: در “ونیکی” که آمدم گفتم با تعریف دوباره تئوری پرتفولیو در عین حال سود سهام منطقی در حد اجاره خانه یک ملک را باید بتوان به سهامدار پرداخت کرد . اکنون ارزش این پرتفوی از 140 میلیارد تومان به 8 برابر اضافه شده و بر اساس قیمتی که بانک تجارت آنرا فروخته اکنون 20 برابر است.
بانک تجارتی که در 4 سال قبل “ونیکی” را خریده با فروش آن اکنون 1000 میلیارد تومان سود شناسایی می کند.
در گفتگو با یک کارشناس بازار سرمایه بررسی شد:
سایه سنگین ریسک تسهیلات اعتباری ۲۷۰۰ میلیاردی کارگزاریها بر بورس/ متولیان چارهاندیشی کنند
یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است: صنعت کارگزاری با 800 میلیارد تومان سرمایه ، نمی تواند ریسک 2700 میلیارد تومان تسهیلات اعتباری را نیز مدیریت کند و متورم شدن آن باعث بالارفتن بیشتر ریسک سرمایه گذاری در بورس می شود.
به گزارش اقتصاد آنلاین، مهدی دلبری ، مدیر عامل شرکت کارگزاری بانک رفاه است که طی دو سال گذشته توانسته نقش پر رنگ تری از این کارگزاری را در بازار سرمایه رقم زند. فارغ از جذابیت صندوق های سرمایه گذاری این کارگزاری توانسته در سال 95 عاملیت گواهی سکه طلا در بورس کالا را برای نخستین بار به نام خود ثبت کند.
برررسی وضعیت بازار سرمایه در سال 95 و ترسیم چشم اندازپیشرو بهانه ای بود تا در نشستی با وی مشکلات صنعت کارگزاری و ریسک های حاکم بر بازار سهم به چالش کشیده شود. این گفتگوی قابل تامل در ادامه منتشر شده است.
اقتصاد آنلاین – مشکلات و عواملی که باعث قفل شدن رشد بازار سرمایه شده است چیست؟
مساًله اصلی این است که در شرکت های پذیرفته شده در بازار سرمایه سود نداریم، اگر به روند سوددهی شرکتهای بورسی و فرا بورسی طی سالهای 93 تا 95 نگاهی بیاندازیم ملاحظه می شود که علی رغم افزایش تعداد شرکت های فعال در بورس و تنوع مناسب فعالیت های آن ها ، اما میزان سود کل صنایع سالانه حداقل 10 درصد کاهش پیدا کرده است.
از طرفی وقتی که با کاهش سود روبرو هستیم ، انتظار رشد شاخص ها ی بازار سرمایه منطقی بنظر نمی رسد و حتی اصرار بر رشد شاخص ها موجب اتخاذ تصمیماتی می شود که با روح بازار در تناقض است.
اقتصاد آنلاین – چه پیشنهادی برای تغییر این روند دارید ؟
تا زمانی که سود بنگاه ها را به یک سود مستمر و بلندمدت با شیب مثبت تبدیل نکنیم بازار بر همین مدار منفی دو سه سال اخیر قرارداشته ادامه یافته و انتظار بیشتری نمی توانیم داشته باشیم.
اقتصاد آنلاین – یعنی فکر می کنید روند کنونی که در بازار سرمایه حاکم است در سال 96 هم ادامه داشته باشد؟
در رابطه با سال 96 یکی از مهمترین دلایلی که باعث امیدواری به رونق بازار باشد، ادامه روند نرخ رشد قیمت های جهانی است. البته با فرض ثابت بودن قیمت های جهانی ، می توان درباره بنگاه هایی که با قیمت های جهانی وابستگی دارند، امیدوار بود. حتی میتوان همزمان با رشد اقتصادی امید داشت که روند مثبت آن در صنایع بیشتری نمود پیدا کند.
البته مهم تر و شاید آرزوی دوستان بازار سرمایه این باشد که نرخ سود بانکی نیز پائین بیاید، چون نرخ سود بانکی در اکثر متغیرهای ارزش گذاری سهام و بازده مورد انتظار، متغیر مهم و تاثیر گذاری است.
اقتصاد آنلاین – برخی کارشناسان بر این باورند که در روزهای پایانی اسفند شاید یکی از گروه ها هیجانی را به بازار وارد کند،کما اینکه در اسفند سال 94 خودرویی ها هیجانی را به بازار وارد کردند،شما فکر می کنید این اتفاق را برای این روزهای پایانی سال شاهد باشیم؟
اعتقاد اینجانب بر این است که اتفاق مربوط به روزهای پایانی سال 94 هیجان نبوده و دلایلی از جمله مسئله جریان پول مطرح بود و بدرستی هم مدیریت نگردید، متاسفانه تاثیرش را طی سال جاری در گروه خودرویی ها با بیشترین کاهش (34%)دیدیم ولی بطور کلی روی صنعت خاصی نمی توان نظر شفاف و دقیق داد.
امیدوارم از این پس کمتر شاهد بروز این جریانات در بازار باشیم به این دلیل که در این جریانات عده خاصی سود می کنند و در مقابل تعداد بیشتری نیز زیان می کنند و این اتفاق برای بلند مدت بازار سرمایه خوب نیست.
شاید مهم تر این باشد که ببینیم روند رشد متغیرهای داخلی شرکت ها و درون صنایع به چه صورت خواهد بود. اگر بخواهیم دیدگاهی بلند مدت به بازار سرمایه داشته باشیم ، باید متغیرهای درون شرکتی و داخل هر صنعت روند مثبتی داشته باشند، در حال حاضر و در کوتاه مدت چنین دیدگاهی وجود ندارد.
اقتصاد آنلاین – به نظر شما در بلندمدت این دیدگاه می تواند حاکم باشد؟
بله. اگر نرخ تورم و نرخ سود بانکی همچنان رو به کاهش باشد و روند قیمت های جهانی به همین منوال باقی بماند و مهمتر از همه رشد اقتصادی داشته باشیم قطعا بازار در اکثر صنایع بهتر خواهد بود.
اقتصاد آنلاین – صنایع برتر فکر می کنید برای سال 96 کدام صنایع باشد؟
صنایعی که بطور مستقیم از افزایش نرخ های جهانی و دلار تاثیر می پذیرند و صنایعی که می توانند از اثر کاهش نرخ سود بانکی و یا کاهش هزینه مالی سود ببرند، یعنی شرکت هایی که بواسطه رشد ارزها و یا رشد قیمت های جهانی سود می کنند و البته به نظر من گروه دومی هم وجود دارد که با مدیریت هزینه مالی خود سود ببرند.
اقتصاد آنلاین – با توجه به الزام مشتریان از سوی برخی کارگزاری ها به نظر شما تسویه معاملات اعتباری در پایان سال چه تاثیری بر روند شاخص ها دارد؟
آمار و ارقام نشان می دهد ، تقریبا جمع کل بدهی های جاری کارگزاری ها ناشی از اخذ وام و تسهیلات از سیستم بانکی بوده که با عنوان اعتبار به مشتریان انتقال می یابد ، این بدهیها در صنعت کارگزاری از 1000 میلیارد تومان در سال 91 به 2700 میلیارد تومان در سال 94 رسیده بدین معنی که حدودا طی 3 سال تقریبا 3 برابر گردیده و وقتی این عدد بزرگتر می شود تاثیر تسویه این ها هم اثر بزرگتری خواهد داشت.
در واقع هر چقدر میزان وامی که کارگزاری ها از بانکها گرفته اند و به مشتریان انتقال داده اند مقدار بزرگتری باشد تاثیر گذاری اش روی شاخص هم بیشتر خواهد بود.
چنین برداشت می شود که با وجود اینکه سال مالی کمتر از نصف کارگزاری ها تاریخ 29/12 است، احتمال اینکه بگوییم همه کارگزاریها فشار تسویه اعتباری پایان سال برای مشتری دارند عبارت صحیحی نیست، حداقل می توان گفت این حساسیت وجود ندارد که مشتری حتما در پایان اسفند تسویه نماید بلکه نکته این است که کارگزاری ها علی رغم تمایل به دریافت وام و تسهیلات بانکی، مطابق با سیاست های داخلی خود در مقاطع زمانی خاصی سعی در کاهش اعتبار و میزان بدهی خود دارند و این کاهش اعتبار فارغ از این که روی شاخص بورس تاثیر بگذارد یانه، فشار فروش و عرضه ایجاد می کند.
از سوی دیگر اینکه آیا فشار فروش منجر به نزول شاخص خواهد شد یا خیر بایستی از نقطه نظر کارشناسی مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. اما از نگاه منطقی کاهش بدهی کارگزاری و الزام به تسویه اعتبارات مشتری فشار فروش ایجاد می کند و بهتر است برای حل این مسئله راه حل مناسبی پیدا شود.
اعتقادم این است در صنعتی با میزان 800 میلیارد تومان سرمایه و دارای ماهیت عملیاتی پر ریسک، نمی تواند ریسک 2700 میلیارد تومان وام و تسهیلات را نیز مدیریت کند و قطعا وضعیت فعلی اعتبارات در صنعت کارگزاری ، باعث بالارفتن بیشتر ریسک گردیده و می بایست در این زمینه راهکاری اندیشید.
نکته کلیدی که برای ما خیلی مهم بوده بحث شفافیت و میزان شکایات وارده به عملکرد کارگزاری بوده است، با توجه به اینکه این روزها اعتراض به عملکرد کارگزاری زیاد است، اما ما سال جاری با کمترین میزان شکایت روبرو بودیم.
اقتصاد آنلاین – برنامه ای هم برای سال 96 دارید ؟
پذیرش شرکت کارگزاری بانک رفاه در فرابورس جزء اولویت های اساسی سال 96 ما قرار دارد در تلاشیم از جمله سه کارگزار اول در این زمینه به شمار آییم.
در سال 95 اقدام جدید دیگری با عنوان راه اندازی باجه های بازار سرمایه در شعب منتخب بانک رفاه را آغاز نمودیم . در حال حاضر 31 باجه فعال در شعب منتخب بانک داریم وبنا داریم که در 200 شعبه بانک باجه بازار سرمایه در سراسر کشور ایجاد شود.
همچنین راه اندازی هلدینگ خدمات مالی ، صندوق ETF با درآمد ثابت ،صندوق نیکو کاری را در دستور کار داریم.
مصاحبه از هدی بذر افشان
- نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.