خبرهای بازار بورس / اخبار بورسی منتشر شده توسط کاربران

در حال نمایش 15 نوشته (از کل 57)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #13184

     اخبار بورسی توسط کاربران در این تاپیک درج می شود. 

    #13666
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    به نظر می رسد روند بازار سرمایه با نزدیک شدن به زمان مذاکرات هسته ای و حصول نتیجه نهایی بتواند با منطق بیشتری پیش رود. هرچند که طی چند روز اخیر شاهد افزایش حجم معاملات در بازار سرمایه نیز بوده ایم.

    در همین راستا، یگانه فرد، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: به اعتقاد بنده چگونگی روند بازار سرمایه در شرایط کنونی بسته به نتیجه مذاکرات و همچنین با توجه به روند بازار مسکن به عنوان بازار رقیب خواهد بود.

    یگانه فرد تصریح کرد: روند بازار سرمایه براساس نتیجه نهایی مذاکرات هسته ای مشخص خواهد شد و در حقیقت روند بازار پس از شفافیت اثر واقعی توافقات بر اقتصاد نمایان می شود بطوریکه اثر حقیقی توافقات بر تغییرات میزان فروش و صادرات شرکت ها و همچنین سوددهی آنها مشخص می گردد.

    این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: همچنین روند بازارز مسکن نیز بر بازار سرمایه تأثیرگذار است. با توجه به افزایش نرخ اوراق تسهیلات در شرایط کنونی انتظار جهش قیمتی در بازار مسکن پیش بینی می گردد که چنانچه این اتفاق بیافتد با خروج نقدینگی از بازار سرمایه نیز مواجه خواهیم شد.

    وی ادامه داد: شایان ذکر است با توجه به نزدیک شدن به فصل مجامع شرکت ها، سرمایه گذاران بیشتر به سراغ شرکت هایی با سود تقسیمی بالا می روند که به اعتقاد بنده از جمله شرکت های با سود تقسیمی بالا می توان به شرکت های سیمانی، نفتی و بانکی ها اشاره کرد.

    یگانه فرد عنوان کرد: به نظر بنده روند کلی بازار سرمایه با پیش فرض نتیجه نهایی مثبت مذاکرات، صعودی همراه با شیب ملایم خواهد بود. حال از دیدگاه تکنیکالی در مورد روند کلی شاخص می توان اظهار کرد که با در نظر گرفتن امواج الیوت موج سوم صعودی به اتمام رسیده و از دی ماه سال گذشته وارد موج چهارم شده ایم.

    گقتنی است که موج چهارم بسیار طولانی و خسته کننده بوده بطوریکه پایان یافتن این موج، نیازمند پتانسیل بسیار قوی می باشد که بتواند شاخص را به موج 5 صعودی وارد نماید.

    وی در خاتمه افزود: پیش بینی می شود صنایع خودرویی و سنگ آهنی ها در سال جاری بتوانند بازدهی مطلوبی را برای سهامداران ایجاد کنند. به نظر می رسد صنایع خودرویی با توجه به خبرهای مثبت از جمله مذاکرات با پژو، افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی ها بتوانند سود مطلوبی را نصیب سهامداران کنند و تا حدودی جبران ضررهای ناشی از افت قیمتی سایر سهام را برای سرمایه گذاران نمایند.

    #13668
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    تاپیکو طی اطلاعیه ای اعلام نموده است خرید 8.5 درصد از سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با پرداخت ثمن نقدی و عقد قرارداد درتاریخ 93/02/17 قطعیت یافته است.لازم به ذکراست آثار مالی معامله مذکور درپیش بینی شرکت لحاظ شده است.

    #13669
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    شپدیس در خصوص واقعه آتش سوزی شفاف سازی کرد طوری که اعلام کرد خوشبختانه در کمتر از یک ساعت مهار گردید و هیچ گونه خسارت جانی وجود نداشته است . همچنین به اطلاع می رساند که واحد های اوره و آمونیاک فاز اول شرکت به طور نرمال و با ظرفیت کامل در حال تولید می باشد . در ضمن به واحد اوره فاز دوم نیز هیچگونه آسیبی وارد نگردیده است . و اثر منفی بر سود پیش بینی شده سال مالی منتهی به آذر 93 نخواهد داشت .

    #13670
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    شرکت تولید مواداولیه الیاف مصنوعی سودهرسهم سال مالی منتهی به شهریور 93 خود را براساس عملکرد 6 ماهه با تعدیل منفی 2 درصدی از مبلغ 441ریال به مبلغ 431ریال افزایش داده است. و در عملکرد 6 ماهه 88 ریال(معادل20درصد) از این سود را پوشش داده است.

    شرکت دلایل تعدیل را به شرح زیر اعلام نموده است:

    الف) کاهش فروش عمدتا بدليل کاهش تقاضاي خريدار اصلي (شرکت پلي اکريل ) و به تبع آن کاهش بهاي تمام شده کالاي فروش رفته بدليل کاهش توليد

    ب) افزايش در هزينه هاي اداري و عمومي عمدتا بدليل لحاظ نمودن هزينه هاي حق الوکاله وکلا از بابت شکايت موارد گرانفروشي پتروشيمي و بانک پارسيان

    ج) افزايش خالص ساير درآمدها و هزينه هاي عملياتي عمدتا بدليل کاهش ميزان توليد و درنتيجه افزايش هزينه هاي جذب نشده توليد

    د) افزايش قابل ملاحظه در ساير درآمد (هزينه هاي) متفرقه بدليل پيش بيني وصول بخشي از حکم دادگاه در رابطه با گرانفروشي پارازايلين توسط شرکت پتروشيمي اصفهان اعلام نموده است. همچنين شرکت درخصوص کسري پوشش سود قبل از کسر ماليات اعلام نموده است که در شش ماهه دوم با پوشش کامل فروش محصول صادراتي بعلاوه 48درصد افزايش نسبت به پيش بيني قبلي و همچنين افزايش سود حاصل از فروش محصول مذاب در قرارداد سال 93 جبران خواهد شد .

    شرکت در ارتباط با طرح خط توليد DOTP اعلام نموده است که :
    در راستاي توليد محصولات با ارزش افزوده بالاتر از دي ام تي و با موفقيت آميز بودن اجراي طرح نيمه صنعتي توليد DOTP و تقاضاي زياد بازار محصول فوق و نيز سود دهي بالاي آن، طرح ايجاد واحد صنعتي DOTP با ظرفيت حدود توليد 000ر40 تن در سال، در دستور کار فعاليتهاي شرکت قرار گرفته که طراحي تفصيلي اين طرح تقريبا به اتمام رسيده و طرح آماده اجرا مي باشد. لذا پيش بيني مي گردد کل اجراي طرح در مدت زمان حدود 18 ماه به اتمام برسد .

    #13671
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    شرکت سایپا دیزل طی این اطلاعیه اعلام کرد پیش بینی بهای تمام شده سال مالی 93 و گشایش اعتبارات اسنادی برای سال مالی مذکور با ارز مبادله ای لحاظ گردیده است لذا هیچگونه تغییراتی در درآمد پیش بینی هر سهم برای سال مالی 93 این شرکت متصور نمی باشد .

    #13703
    blankjadid
    مشارکت کننده

    بازار چهارشنبه 17 اردیبهشت نیز بازهم روی پاشنه خودرویی ها چرخید و گمانه زنی ها از احتمال اعلام رسمی خبر افزایش سرمایه 70 درصدی سایپا از محل تجدید ارزیابی دارایی ها در فاز اول طی روزهای آتی، به این روند قوت و قدرت بیشتری بخشید، آنچنان که در نماد “خساپا” معاملات پرحجم نزدیک به 95 میلیون سهمی با پایداری صف های خریداران پیگیری شد.

    در نماد “خودرو” نیز گرچه سرمایه گذاران با واگذاری صف های خرید معاملات را به پایان رساندند، اما پس از معامله 74 میلیون از سهم مذکور، اقبال سرمایه گذاران قیمت سهم را در آستانه مثبت بیش از 2.5 درصدی حفظ کرد. سایر نمادهای گروه به ویژه اکثر نمادهای قطعه ساز به صورت نسبی کج دار و مریز طی طریق کردند.

    همچنین داستان تخصیص ارز مبادله ای و آثار آن بر شرکت های این گروه نیز ادامه یافت و در این میان “خکاوه” با انتشار اطلاعیه شفاف سازی بر عدم تغییر در بودجه پیش بینی شده سال مالی جاری از این محل، تأکید کرد؛ چراکه به گفته مدیر عامل این مجموعه بورسی، بهای تمام شده سال مالی جاری و گشایش اعتبارات اسنادی سال مالی مذکور با ارز مبادله ای پیش بینی شده و مصوبه اخیر تغییری بر درآمد “خکاوه” نخواهد داشت.

    گروه محصولات شیمیایی نیز خبرساز بود، بطوریکه نمادهای پتروشیمی و شیمیایی با خبرهای متنوعی همچون آتش سوزی تا تغییر دارایی ها و توقف نماد توجه سرمایه گذاران و سهامداران را به سمت خود معطوف کردند.

    بطوریکه “شپدیس” از بی تأثیری وقوع حادثه آتش سوزی در بخش کمپرسور سنتر واحد آمونیاک فاز دوم به دلیل نشتی گاز خبر داد.

    دو نماد “تاپیکو” و “پاکشو” نیز طی روز جاری به دلیل تغییر با اهمیت در دارایی های شرکت متوقف شدند. خرید 8.5 درصد سهام هلدینگ خلیج فارس توسط “تاپیکو” همزمان با اعلام آثار مالی معامله مذکور بر بودجه سال مالی 94 و نیز اضافه شدن یک شرکت تولیدی ملزومات بسته بندی به دارایی های “پاکشو” دلیل توقف این دو نماد بوده است.

    “شاراک” نیز موافقت سازمان بورس را با افزایش سرمایه 200 درصدی از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی دریافت کرد.

    بانکی ها نیز با اعلام خبر صدور مجوز بانک مرکزی برای افزایش سرمایه حدود 500 درصدی پست بانک از محل تجدید ارزیابی دارایی ها حرکتی مثبت را در پیش گرفتند. اما بزرگترین نماد این گروه یعنی “وبصادر” برای چهارمین روز متوالی زیر قیمت اسمی بسته شد.

    با اعلام خبر صدور مجوز افزایش سرمایه، سهام “وپست” تا تشکیل صف های خریداران پیش رفت و تا پایان معاملات نیز اقبال سرمایه گذاران به خرید سهم مذکور مانع از برقراری تعادل قیمتی در آن شد.

    در نمادهای “تسه” نیز با هدف کمک به خریداران مسکن، از محدودیت سقف خرید به میزان حداکثر 90 ورقه برای هر کد معاملاتی در هر جلسه معاملاتی و در کلیه نمادهای این اوراق اعمال شد. در نتیجه، تمامی نمادهای مذکور تا دامنه نوسان منفی پنج درصد افت قیمت را تجربه کردند.

    در گروه کانه های غیر فلزی نیز تحرکاتی مشاهده شد، بگونه ای که “کهمدا”، “کفرا”، “کساپا” و “کسرام” با قدرت بیشتری در مدار مثبت قیمت ها معامله شدند.

    در مجموع بازار سهام روزی آرام و به دور از هیجانات را سپری کرد و این روند متعادل در حرکت شاخص کل نیز به وضوح مشاهده می شد، بطوریکه این نماگر با اندک نوسانی در مدار 77 هزار واحدی باقی ماند. حال باید دید این روند آرامش قبل از طوفان است یا بازهم معاملاتی کم رمق و بدون روند در تالار شیشه ای پیگیری خواهد شد.

    #13714
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    سیاست‌های جدید دولت در بازار ارز/ نوبخت؛ بی‌تردید دلار 2650 تومان می‌شود
    معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با اعلام اینکه دولت در راستای یکسان سازی نرخ ارز حرکت می کند و قیمت دلار بی تردید به نرخ مبادله ای 2650 تومان خواهد رسید گفت: ممکن است عده ای از افزایش 300 تومانی قیمت بنزین ناراحت باشند، اما بدانند این مبالغ را جمع می کنیم و به کسانی که نیاز بیشتری دارند یارانه غیرنقدی می دهیم.

    به گزارش خبرگزاری مهر، محمدباقر نوبخت با اعلام اینکه دولت عرضه ارز را در بازار افزایش داده و با وارد کردن ارز صادرات پتروشیمی و همچنین کاهش تقاضای بازار به سمت تعادل حرکت کرده ایم گفت: با افزایش عرضه و کاهش تقاضا، تعادل قیمت را به بازار آزاد ارز برمی گردانیم.
    معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور اظهارداشت: با استقبال تقاضای ارز از بازار آزاد به سمت اتاق مبادله و بانک مرکزی در حال حرکتیم، همچنین صنایع نیز به سمت تامین ارز خود از بانک مرکزی حرکت می کنند.
    سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه تامین تقاضای ارز خودروسازان را به بانک مرکزی واگذار کرده ایم ادامه داد: برای اینکه مردم در مقابل بی تعادلی بازار بی دفاع نباشند، همواره در مواردی که نیاز باشد دولت دخالت خواهد کرد.
    نوبخت در توضیح پُرریسک بودن بازار ارز گفت: زمانی قیمت دلار بیش از 4 هزار تومان بود و با دخالت و تعادل بخشی دولت دیدیم که قیمت آن به زیر 3 هزار تومان آمد و تلاش ما حرکت به سمت یکسان کردن نرخ ارز با همان قیمت مبادله ای 2650 تومان است و تردیدی نخواهیم داشت.
    وی بیان داشت: در ماه های گذشته شاهد برخی نوسان ها و کاهش شاخص کل بورس یا بازار سرمایه بودیم، اما به سرعت این بازار به خود آمد و اکنون شاخص های بورس روند صعودی دارد.
    معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با اشاره به انصراف 2 میلیون و 400 هزارنفر از دریافت یارانه در فازدوم هدفمندی یارانه ها افزود: از این مرحله انصرف 1200 میلیارد تومان پول به دست آمد که جا دارد از مردم تقدیر شود.
    سخنگوی دولت تصریح کرد: امسال که دوره رونق اقتصادی پس از دو سال رکود خواهد بود، شاهد افزایش اشتغال، کاهش نرخ تورم و افزایش سرمایه گذاری خواهیم بود. بیش از 5 هزار و 400 میلیارد تومان از منابعی که در اجرای مرحله دوم قانون هدفمندکردن یارانه ها به دست می آوریم برای تولید است تا سرمایه گذاری های لازم را انجام دهیم و هم فرصت شغلی در مراحل تولید ایجاد کند و فرآیند نهایی تولید به افزایش تولید محصول بیانجامد.
    نوبخت خاطرنشان کرد: به آنچه که از افزایش قیمت حامل های انرژی به دست آوردیم، 11 هزار و 300 میلیاردتومان هم از خزانه عمومی اضافه و برای تولید، بهداشت و درمان و خدماتی که مردم نیاز دارند هزینه کردیم.
    معاون رئیس جمهور افزود: برای کاستی هایی که وجود داشته است عذرخواهی می کنیم و اگر بفهمیم کاستی های موجود ناشی از نادرستی سیاست هاست، اصلاح می کنیم. ممکن است 300 تومان افزایش قیمت در هر لیتر بنزین موجب ناراحتی عده ای شود اما بدانند این 300 تومان را جمع می کنیم و به کسانی که نیاز بیشتری دارند یارانه غیرنقدی می دهیم و از کسانی که برای تولید و سرمایه گذاری می خواهند تلاش کنند و نیاز به مساعدت دارند، حمایت می کنیم.

    #13720
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    یک فعال بازار سرمایه ضمن دفاع از عملکرد صندوق توسعه بازار سرمایه از کنار کشیدن حقوقی ها از فعالیت در این بازار خبر داد.

    نصرالله برزنی، مدیر عامل شرکت کارگزاری بانک اقتصاد نوین در گفت و گو با خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به بررسی عملکرد صندوق توسعه در بازار سرمایه پرداخت و گفت: با مرور بازارهای سرمایه دنیا اعم از بازارهای پیشرفته مانند نیویورک، لندن، فرانکفورت و پاریس که نقش کلیدی در بازارهای دنیا دارند، مشاهده می شود که دخالت یا تنظیمی از سوی دولت یا نهادهای عمومی بزرگ جهت تنظیم عرضه و تقاضا و آرام کردن حرکت قیمت ها اتفاق افتاده است.

    وی ادامه داد: از زمانی‌که بحران بزرگ مالی در سال 1929 و 1930 در آمریکا به وجود آمد و منجر به بحران اقتصاد جهانی شد، دخالت و ورود موسسات دولتی در بازار همواره وجود داشته و موسسات نظارتی در دنیا از طریق وضع مقررات جدید یا از طریق منابع پولی و مالی، بازار را تنظیم می کردند و به صورت بسیار واضح از سال 2008 که بحران مالی و سقوط بازارهای سرمایه در اروپا و آمریکا پیدا شد، این موسسه‌ها به طور فعال وارد عمل شدند و تا همین اواخر ماهیانه 30 تا 50 میلیارد دلار پول به بازار تزریق می کردند.

    برزنی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دولت ژاپن نیز مرتبا علاوه بر مشوق هایی که برای سرمایه گذاران فراهم می کند تا رونق را به بازار سرمایه برگرداند،عملا منابعی را از طریق خرید اوراق قرضه تزریق می کند تا نقدینگی را اضافه کرده و از طریق وضع قوانین و مقررات انگیزه بازار را افزایش دهد.

    این فعال بازار سرمایه با بیان اینکه راه‌اندازی صندوق توسعه از سال 1371 تا کنون چندین بار در کشور تجربه شده و تجربه موفقی نیز بوده است تصریح کرد: اصولا سرمایه گذار جایی را برای سرمایه گذاری انتخاب می کند که اولا اعتماد به آینده و احساس امنیت داشته باشد زیرا سرمایه گذاری بر اساس انتظار بازدهی در آینده است و این احساس امنیت و اعتماد به وجود نمی آید مگر اینکه مطمئن باشد نهادهایی با قدرت زیاد وجود دارند که می توانند با تصمیماتی که از طریق وضع قوانین و آئین نامه ها اتخاذ می کنند و دولت با توصیه هایی که به نهادهایی همچون بانکها می کند، اطمینان و احساس امنیت را به سرمایه گذاران بازگردانند.

    وی تاکید کرد: بنابراین صندوق توسعه یک دخالت بی جا نیست و این تصور آکادمیک که نظام بازار خود انتظام بوده و هیچ دخالتی از طرف کسی نباید صورت گیرد، یک شعار پوچ و بی معنی است و هیچ جای دنیا چنین اتفاقی نمی افتد و این یک فرض محال است.

    این کارگزار بورس با اشاره به اینکه در هیچ جای دنیا حتی در نیویورک که مظهر نظام بازار است موارد زیادی از دخالت و تنظیم بازار مشاهده می شود، اضافه کرد: در دولتهای نهم و دهم نیز توصیه هایی صورت می گرفت تا نهادهای سرمایه گذاری عمده برای تنظیم بازار وارد عمل شوند که این کار بسیار درستی بود.

    وی تاکید کرد: بنابراین در هیچ زمانی این بازار به حال خود رها نشده و هیچ بازار سرمایه ای نمی تواند به حال خود رها شود و مکانیزم عرضه و تقاضا ونظام خود انتظام می تواند آن را حفظ کرده و اعتماد و احساس امنیت را به بازار بازگرداند.

    برزنی عنوان کرد: اصل دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد این است که نوسان در بازار سرمایه جزو لاینفک این بازار است و نمی توان در بازار مالی یک تعادل پایدار را انتظار داشت زیرا تعادل در بازار سرمایه ناپایدار است و همواره در بازار نوساناتی را شاهد هستیم. این در حالی است که این نوسانات در برخی مواقع آنقدر شدید می شود که اعتماد به بازار و احساس امنیت را از بین می برد و برعکس. بنابراین دخالت برای تنظیم همیشه لازم است و کسانی که عنوان می کنند که دخالت اختراع جدید است، نسنجیده صحبت می کنند.

    وی با بیان اینکه همواره باید به دنبال سه اصل شفافیت، کشف قیمت و منصفانه بودن معاملات باشیم، خاطرنشان کرد: با این سه اصل می توانیم اعتماد و احساس امنیت را در بازار سرمایه نگه داریم.

    مدیر عامل کارگزاری بانک اقتصاد نوین در خصوص علت کاهش قیمت ها علی رغم فعالیت صندوق توسعه در بازار سرمایه توضیح داد: علت این است که هنوز اعتماد سازی صورت نگرفته است زیرا به دلیل اظهار نظرهای نامناسبی که از طرف برخی افراد صورت می گیرد، این اطمینان هنوز به سرمایه گذاران داده نشده و برخی سرمایه گذاران احساس می کنند که این ناکافی بوده و صندوقی که ایجاد شده است توان لازم را ندارد که برای مدت طولانی بازار را حفظ کند.

    وی ادامه داد: بنابراین سرمایه گذاران در حال حاضر نگران هستند که این صندوق موقتی باشد لذا تصور می کنند که اکنون فرصت مناسبی برای فروش است در صورتیکه این تفکر صحیح نیست و این القایی است که برخی کارشناسان برای سرمایه گذاران حقیقی دارند. اصل اعتماد و احساس امنیت که لازمه سرمایه گذاری است به زمان نیاز دارد تا بازگردد، بنابراین باید به بازار سرمایه فرصت دهیم و زمانیکه سرمایه گذاران مطمئن شدند که این بازار جایی است که می شود بازدهی بلندمدت کسب کرد، به بازار باز می‌گردند و دیگر عجله‌ای برای فروش ندارند.

    این کارگزار با سابقه بورس تاکید کرد: صندوق توسعه بازار سرمایه سیاست بسیار درستی برای اعتمادسازی و احساس امنیت به بازار سرمایه بوده و این کار هم در بازارهای نوظهور و هم در بازارهای پیشرفته بسیار اتفاق افتاده و در همه جا موفق بوده است.

    برزنی یاداور شد: استفاده از این صندوق در سال های 1370 و 1371 در بازار سرمایه ما نیز تجربه شده و تجربه بسیار موفقی بوده است زیرا بازاری که حجم معاملات آن در سال 1368 سالانه کمتر از یک میلیارد تومان بود، به جایی رسید که در حال حاضر روزانه 500 میلیارد تومان سهم در آن معامله می شود. لذا سیاستی که اعمال شده بازدهی مطلوبی داشته و موجب جلب اعتماد به بازار شده است.

    وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حجم معاملات در بورس تهران کاهش یافته است، اظهار کرد: در حال حاضر فعالیت حقیقی ها در بازار سرمایه بیشتر شده و حقوقی ها نقش کمرنگی در بازار سرمایه دارند لذا بنا به دلایلی که توجیهی برای آن وجود ندارد، سرمایه گذاران حقوقی از فعالیت در بازار سرمایه کنار کشیده اند و علت اینکه بازار سرمایه رونق گذشته را ندارد این است که حقوقی ها مانند گذشته در بازار فعال نیستند ولی حقوقی ها محکوم هستند که وارد بازار شوند.

    برزنی گفت: در صندوق توسعه بازار سرمایه، بانکها منابع جدید وارد کردند که بتوانند کسب سود کرده و بازار را تنظیم کنند اما سرمایه گذاران بسیار بزرگی از جمله شستا، ساتا و صندوق بازنشستگی نفت در بازار سرمایه وجود دارند که از طریق همین بازار بزرگ شده اند به طوری که در سال 1368 این سرمایه گذاران یا در بازار وجود نداشته یا بسیار کوچک بودند بنابراین با بزرگ شدن بازار آنها هم بزرگ شدند و متصل به بازار سرمایه هستند و بدون وجود آنها بازار معنایی ندارد.

    این فعال بازار سرمایه عنوان کرد: بنابراین وقفه ای که در فعالیت حقوقی های بازار رخ داده موقتی است و آنها محکوم به ورود به بازار سرمایه و فعالیت در آن هستند زیرا اوراق را باید معامله کنند ولی این وقفه هر دلیلی که دارد موقتی است.

    وی در ادامه تصریح کرد: حقوقی ها نقش تنظیم بازار را بر عهده دارند و اگر وارد بازار سرمایه شوند نقش صندوق توسعه می تواند کمرنگ شود زیرا در حال حاضر صندوق توسعه به نوعی جایگزین موسسات حقوقی بزرگ شده است که به دلایل نامعلوم فعالیت خود را در بازار کمرنگ کرده اند ولی این روند قطعا کوتاه مدت خواهد بود و موسسات حقوقی بزرگ وارد بازار شده و حجم معاملات افزایش می یابد.

    #13721
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تهران درباره نوسانات بازار بورس طی هفته های اخیر، با بیان اینکه نوسانات بازار کم شده و بازار متعادل شده است، گفت: بالاخره سازماندهی و نظم دهی به نرخ های سود بانکی که اخیرا اتفاق افتاد برای بازار سرمایه و اقتصاد کار مثبتی بود.

    به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، علی صالح آبادی از بررسی ابزار جدید بورسی در شورای عالی بورس خبر داد و گفت: در صورت موافقت شورای عالی بورس با انتشار گواهی سپرده کالایی اوراق انبار کالای تولیدکنندگان در بورس قابل معامله می شود.

    وی از بررسی ابزار جدید بورس برای جذب سرمایه و در راستای حمایت از تولیدکنندگان در شورای عالی بورس خبرداد و گفت: در حال بررسی ابزار جدیدی تحت عنوان گواهی سپرده کالایی در شورای بورس هستیم که به تامین مالی بنگاه‌های تولیدی کمک می‌کند.

    رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تهران افزود: تولید کنندگانی که می خواهند کالای خود رادر انبار استاندارد انبار کنند قبض انبارآن کالا صادر می شود و این قبض در سیستم سپرده گذاری سپرده شده و تبدیل به اوراق بهاداری می شود که قابلیت معامله خواهد داشت و این اوراق برای تولید کنندگانی است که نمی توانند یا نمی خواهند درزمان تولید کالای خود را بفروشند.

    وی با تاکید بر اینکه نوسانات بازار سرمایه به حداقل رسیده است،‌ گفت: مشکلات و ابهاماتی که برخی صنایع بورسی دارند را در دولت طرح و پیگیری خواهیم کرد تا به وضعیت با ثبات تری برسیم.

    #13725
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ در جریان معاملات اولین روز هفته شاخص بورس 225 واحد افت کرد و روند کاهشی دماسنج بازار سهام با نزول 396 واحدی برای دومین روز متوالی در روز یکشنبه هم ادامه پیدا کرد تا در روز دوشنبه نوار حرکت شاخص بورس مثبت شود و نماگر بازار 194 واحد رشد را به خود ببینید.
    اما در پایان معاملات این روز دستور بررسی فوری معاملات شرکت توسعه خدمات بندری سینا بدلیل مشکول بودن دادوستدها در این نماد توسط مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار صادر شد که در نتیجه این بررسی ها، معاملات رو دوشنبه “حسینا” باطل نشد.
    ماجرا نیز از این قرار بود که در ساعت 11.56 روز پانزدهم اردیبهشت‌ گزارشی از شرکت توسعه خدمات دریایی بندری سینا بر روی سامانه جامع اطلاع‌رسانی ناشران منتشر شد که این گزارش یک روز قبل تر به سازمان بورس ارسال شده بود. انتقاد شاکیان هم این بود که جدای از انتشار با تاخیر این گزارش بر روی کدال، حجم زیادی از سهام “حسینا” پیش از انتشار گزارش به فروش رسید و سهامدارانی که از وضعیت موجود بی‌اطلاع بودند اقدام به خرید در سقف قیمتی بازار کردند و متضرر شدند. همچنین بررسی سابقه معاملات این شرکت نشان می دهد حجم معاملات در اکثر روزهای معاملاتی کمتر از 500 هزار سهم بود که دقیقا یک روز پیش از انتشار گزارش، حجم بالایی از سفارشات فروش روانه بازار شد و این اتفاق این شائبه را ایجاد کرده است که افراد مطلع از متن نامه با این اقدام به سودهای کلانی رسیده‌اند.
    در پاسخ این انتقادات نیز رئیس اداره نظارت بر ناشران فرابورس با تأکید بر اینکه اطلاعات منتشرشده در روز دوشنبه در خصوص شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری حسینا دارای اهمیت خاصی نبود گفت: این اطلاعات پیش از این نیز منتشر شده بود.
    اما بازار سرمایه معاملات روز سه شنبه خود را با انتشار خبر محدودیت سقف خرید اوراق تسهیلات مسکن آغاز و شرکت فرابورس ایران اعلام کرد محدودیت سقف خرید به میزان حداکثر 90 ورقه برای هر کد معاملاتی در هر جلسه معاملاتی و در کلیه نمادهای اوراق تسهیلات مسکن برای کمک به خانه‌دار شدن هموطنان اعمال می شود.
    در جریان معاملات این روز هم شاخص بورس 46 واحد افت کرد تا در روز چهارشنبه با رشد 35 واحدی، تالار شیشه ای در مجموع با دادوستد 7 میلیارد و 883 میلیون سهم به ارزش 106هزار و 377 میلیارد ریال در 392 هزار و 835 نوبت معاملاتی طی هفته گذشته به تعطیلات برود که این افزایش چشمگیر در حجم و ارزش معاملات، بدلیل قطعی شدن معامله بلوک 17 درصدی هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در روز چهارشنبه بود.
    شاخص کل نیز در هفته ای که گذشت با 412 واحد کاهش مواجه شد و به رقم 77 هزار و 752 واحد رسید که نسبت به هفته قبل خود 0.53 درصد کاهش را نشان می دهد.
    بر اساس این گزارش؛ در حالی که ابهامات گوناگون از جمله تعیین نرخ سود بانکی و نیز مباحث مربوط به هدفمندی یارانه ها در بازار سرمایه از میان رفته است، به باور کارشناسان تزریق منابع مالی به‌منظور توازن در بازار سرمایه که آخرین سیاست دولت و سازمان بورس در راستای جلوگیری از ریزش بازار محسوب می‌شود، هم نتوانسته بورس را به روزهای رونق بازگرداند.
    برخی نیز معتقدند: تزریق نقدینگی از دو جهت به بورس آسیب می‌رساند. نخست این که اگر قیمت‌ها در تعادل نباشد و روند نزولی به خاطر تزریق پول متوقف شود، پس از توقف عرضه نقدینگی قیمت‌ها روند نزولی خود را دوباره آغاز می کنند و منابعی که مصرف شده است از این بابت ضرر می‌بینند. دوم این که اگر نقدینگی نتواند بازار را کنترل کند، علاوه‌بر این که دخالت و تزریق نقدینگی به کارکردهای بازار آسیب رسانده است، بی اعتمادی نسبت به اعلام حمایت‌ها را افزایش می‌دهد.
    با این حال برخی کارشناس بازار سرمایه بر این باورند که در حال حاضر شاخص بورس به سطح مقاومتی خوبی رسیده است و نقطه آغازی را از روزهای آینده نوید می‌دهد؛ چرا که فاز دوم هدفمند‌ی اثرش را بر بازار سهام گذاشته است و کاهش نرخ سود بانکی نیز روند مثبت بازار را محکم‌تر می‌کند.

    #13726
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    سهام فرابورس در فرابورس عرضه می‌شود

    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ تعداد 3 میلیون و 90 هزار سهم شرکت فرابورس ایران معادل 1.03 درصد به قیمت پایه هر سهم 12000 ریال و ارزش کل پایه 37 میلیارد و 80 میلیون ریال به صورت نقد توسط کارگزاری حافظ در روز شنبه( 27 اردیبهشت) در فرابورس عرضه می شود.
    بر اساس این گزارش؛ شرکت فرابورس ایران در دوره 12 ماهه منتهی به 29 اسفند ماه 92 به صورت حسابرسی نشده معادل 214 میلیارد و 449 میلیون ریال سود خالص کسب کرد و بر این اساس مبلغ 715 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشت.
    همچنین این شرکت در دوره یاد شده با سرمایه 300 میلیارد ریال معادل 247 میلیارد و 476 میلیون ریال درآمد حاصل از فروش داشت و از درآمد این شرکت بهای تمام شده کالای فروش رفته کسر شد و سود ناخالص دوره به 247 میلیارد و 476 میلیون ریال رسید و با کسر هزینه‌های عمومی و اداری از سود ناخالص نیز معادل 190 میلیارد و 337 میلیون ریال سود عملیاتی محاسبه شد.
    بر اساس این گزارش؛ به سود عملیاتی دوره نیز درآمدهای متفرقه اضافه شد که پس از کسر مالیات از آن و معادل 214 میلیارد و 449 میلیون ریال سود خالص دوره به‌دست آمد و بر این اساس مبلغ 715 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشته شد.
    گفتنی است به سود خالص دوره نیز سود انباشته ابتدای دوره اضافه شد و در نهایت مبلغ 163میلیارد و 619 میلیون ریال سود انباشته پایان دوره در حساب‌های این شرکت منظور شد.

    #13727
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    افت ۴۱۱ واحدی شاخص بورس در هفته‌ای که گذشت
    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ در پایان معاملات هفته ای که گذشت ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 106 هزار و 377 میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 754 درصد افزایش داشته است.
    همچنین در 5 روز کاری این هفته، تعداد 7 میلیارد و 883 میلیون سهم در 392 هزار و 835 دفعه مورد معامله قرار گرفت و به ترتیب 114 و 8 درصد افزایش را نسبت به هفته ماقبل خود نشان می دهد که این افزایش چشمگیر در حجم و ارزش معاملات، بدلیل قطعی شدن معامله بلوک 17 درصدی هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس است.
    ارزش معاملات نرمال نیز در هفته منتهی به 17 اردیبهشت به 9906 میلیارد ریال بالغ شد و حجم معاملات نرمال به 3680 میلیون سهم رسید که نسبت به هفته قبل به ترتیب با 20 درصد و 10 درصد کاهش همراه شدند.
    افزون بر این، 45 هزار و 623 برگه اوراق مشارکت در این مدت به ارزش 46 میلیارد ریال معامله شد که نسبت به هفته گذشته کاهش 88 درصدی را نشان می دهد.
    شاخص کل نیز در هفته ای که گذشت با 412 واحد کاهش مواجه شد و به رقم 77 هزار و 752 واحد رسید که نسبت به هفته قبل خود 0.53 درصد کاهش را نشان می دهد.
    شاخص بازار اول هم با 249 واحد کاهش به رقم 58001 واحد رسید و شاخص بازار دوم با 1094 واحد کاهش به عدد 148291 واحد بالغ شد که نسبت به هفته گذشته به ترتیب با 0.43 و 0.73 درصد کاهش مواجه شدند.
    بر اساس این گزارش؛ بلوک 4 میلیارد و 214 میلیون و 64 هزار و 370 سهمی این شرکت در آخرین روز معاملاتی سال گذشته توسط سازمان خصوصی سازی در بورس اوراق بهادار عرضه شد که به قیمت هر سهم 22 هزار و 251 ریال فروخته شد.
    قیمت پایه این میزان سهام نیز قیمت تابلو بورس در روز عرضه(معادل قیمت بسته شدن روز قبل از عرضه) به اضافه 30 درصد به شرط آن که از 22 هزار و 251 ریال کمتر نباشد تعیین شده بود که خریدار باید 30 درصد آن را به صورت نقد و بقیه را با اقساط 4 ساله پرداخت کند.

    #13742
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    معمولاً وقتی بازارهای مالی با یک رونق یا رکود مواجه می شوند مدتی به آن روند ادامه می دهند سپس وارد مرحله خنثی یا بدون روند می شوند و تا زمان ایجاد انگیزه جدید به آن ادامه می دهند.

    مدیر عامل سابق فرابورس با بیان این مطلب به خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: در حال حاضر بازار سرمایه در مرحله خنثی قرار دارد و به تدریج با نزدیک شدن به فصل مجامع و افزایش انگیزه سرمایه گذاران به سمت رونق حرکت خواهد کرد.

    مصطفی امیدقائمی پیرامون شرایط شکل گیری روند در بازار سرمایه ابراز داشت: بازار سرمایه با اصلاح قیمتی مناسبی که انجام داده است از شرایط مناسبی برای ایجاد رونق و اقبال برخوردار است ولی همچنان نیاز به چند محرک دارد که فرا رسیدن فصل مجامع و ارایه گزارش های مالی حسابرسی شده در خصوص وضعیت سودآوری شرکت ها و شفاف تر شدن اطلاعات بازار به همراه قطعی شدن اخبار تأثیرگذار بر صنایع می تواند به بهبود شرایط بازار کمک کند.

    مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری مهر آیندگان ادامه داد: هم اکنون قیمت ها در بازار سرمایه به سطوح جذاب خود رسیده اند و سرمایه گذاران در حال بررسی گزینه های مختلف و فرصت هایی هستند که در بازار به وجود آمده است. بنابراین این مسیر در حال طی شدن است و سرمایه گذاران پس از حصول اطمینان از شرایط موجود اقدام به تصمیم گیری و حضور بیشتر خواهند نمود.

    این کارشناس بازار سرمایه در مورد دلیل توجه سرمایه گذاران به شرکت های با پی بر ای بالا در بازار سرمایه گفت: در بعضی صنایع و شرکت ها سرمایه گذاران علاوه بر بودجه برآوردی سال جاری پتانسیل آینده را بیشتر مورد توجه قرار می دهند بنابراین با لحاظ چشم انداز آن صنعت اقدام به سرمایه گذاری می نمایند لذا به سبب کاهش ریسک ها می تواند نسبت قیمت بر درآمد بالاتری به آن شرکت و صنعت داده شود.

    وی در مورد بی توجه بازار به تعدیل های مثبت شرکت ها و بازگشایی با درصدهای منفی ابراز داشت: این اتفاق در بورس های دیگر دنیا هم به وجود می آید و غیر طبیعی نیست چراکه دلیل این مسئله به خوش بینی بیش از حد نسبت به آن شرکت بر می گردد که در صورت برآورده نشدن آنها خود را در زمان بازگشایی نشان می دهد.

    امیدقائمی در خاتمه با اشاره به افزایش مناسب حجم و ارزش معاملات در بازار سرمایه اظهار داشت: این موضوع نشان می دهد که همچنان اقبال عمومی به سمت بازار سرمایه است بنابراین با در پیش داشتن عرضه شرکت هایی که در آینده به بازار سرمایه وارد خواهند شد نقدینگی بیشتری به سمت بازار خواهد آمد و روند جذب نقدینگی بازار سرمایه در جهت کسب بازدهی منطقی و توسعه اقتصاد کشور ادامه پیدا خواهد کرد.

    #13745
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    در انتظار آغازي مثبت براي بازار
    گروه بورس – دنیای اقتصاد: نتايج نظر‌سنجي هفته گذشته بازار سرمايه نشان داد كه اغلب فعالان بازار سرمايه ترجيح مي‌دهند با سهام خود در مجامع حضور يابند تا از سود نقدي آن بهره ببرند. در اين ميان بخش عمده‌اي از مشاركت‌كنندگان در اين نظرسنجي براي هفته جاري، بازار متعادلي با روند تقريبا مثبت ارزيابي كرده‌اند.
    در چهل‌و‌دومين نظر سنجي انجام شده توسط كارگزاري تدبيرگران فردا در پايان هفته قبل، 81 درصد از 61 شركت‌كننده اعلام كرده‌اند كه با توجه به نزديكي فصل مجامع شركت‌هاي بورسي و دريافت سودهاي نقدي سهام خود را حفظ خواهند كرد.
    در اين ميان پتروشيمي‌ها به دليل پرداخت سريع سود، درصد بالاي تقسيم سود و برگزاري به موقع مجامع، 35 درصد از اقبال عمومي شركت‌كنندگان در اين نظر‌سنجي را به خود اختصاص دادند كه بالاترين سهم را داشته است.
    فلزات اساسي با 20 درصد، بانك‌ها با 16درصد، مخابرات و سيمان هر يك با 7درصد در رتبه‌هاي بعدي قرار گرفته‌اند. در پاسخ به پرسش بعدي در اين نظر‌سنجي در مجموع تقريبا 80 درصد شركت‌كنندگان روند شاخص را مثبت ديده‌اند. همچنان پتروشيمي‌ها در اين نظر‌سنجي با 24 درصد از مجموع صنايع بازار، در صدر انتخاب فعالان بازار براي ورود به بازار سهام تا يك ماه آينده قرار گرفته‌اند. در اين ميان صنعت خودرو نيز 22 درصد از نظر شركت‌كنندگان را به خود جلب كرده است.
    همچنين در اين نظر‌سنجي از ميان سهام برتر صنايع منتخب براي خريد تا يك ماه آينده، سهام سايپا حائز 16 درصد از آرا شده است.
    ايران خودرو و پارس خودرو به ترتيب 10 و 6درصد از اين آرا را به خود اختصاص دادند.
    هلدينگ خليج فارس و بانك پاسارگاد هر يك 12درصد از مجموع پيشنهادات و آرا را در اين نظرسنجي به خود اختصاص دادند. پتروشيمي مارون و جم مهم‌ترين پيشنهادات پس از «فارس» هستند. در بين فلزات اساسي نيز فولاد مباركه، فولاد خوزستان و ذوب‌آهن اصفهان، انتخاب شده‌اند. گروه مپنا، سرمايه‌گذاري بانك ملي، سيمان كارون و پتروشيمي اراك نيز براي افزايش آتي قيمت در يك ماه آينده مورد توجه قرار گرفته‌اند.

در حال نمایش 15 نوشته (از کل 57)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.