گروه پتروشیمی و شیمیایی : جم ، شیران ، خراسان ، شکربن و…

در حال نمایش 15 نوشته (از کل 23)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #13164

    تاپیک اختصاصی گروه پتروشیمی و شیمیایی : جم ، شیران ، خراسان ، شکربن ، شپدیس ، شخارک ، شاراک و…

    #13728
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    ۶۰ طرح نیمه تمام پتروشیمی در انتظار ۳۸ میلیارد دلار فاینانس
    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، عباس شعری مقدم در نشست خبری اظهار داشت: هشت ماه پیش وزیر نفت سه ماموریت به من داد. جهش دوباره در صنعت پتروشیمی با سرمایه بخش خصوصی، شایسته سالاری در انتصابات و اجرای برنامه جانشین پروری برای پرورش مدیران آینده صنعت پتروشیمی این سه ماموریت بود.

    وی افزود: به دلیل نوع واگذاری به بخش خصوصی اعتبار صنعت پتروشیمی تحت تأثیر قرار گرفته بود و شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران که در زمانی بین 100 شرکت برتر دنیا رتبه 39 را داشت امروز هیچ رتبه ای ندارد.

    معاون وزیر نفت با بیان اینکه در وضعیتی باید توسعه دوباره ای را انجام دهیم در حالی که نه پول داریم و نه اختیار، گفت: قرار بود 70 درصد درآمد حاصل از واگذاری شرکت های پتروشیمی بعد از واگذاری به شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای سرمایه گذاری های آتی پرداخت شود اما پرداخت نشد.

    وی ادامه داد:‌ در حال حاضر فقط باید در مناطق محروم سرمایه گذاری کنیم که برای این سرمایه گذاری نیز باید بیش از یک سال منتظر مصوبات دولت و مجلس باشیم.

    شعری مقدم تصریح کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گذشته شرکت توسعه ای بوده اما الان نه درآمدی دارد و نه اختیاری و تبدیل به یک بنگاه معاملات ملکی شده است.

    وی افزود: جذب سرمایه با بخش خصوصی نیز با مشکلات زیادی روبه رو است، مثلا در گذشته بخش خصوصی برای سرمایه گذاری فقط باید برای یک طرح 10 درصد از کل مبلغ، آورده داشت و 90 درصد مابقی را به صورت وام دریافت می کرد که این رقم با توجه به اینکه یک طرح پتروشیمی حداقل 500 میلیون دلار سرمایه نیاز دارد حدود 50 میلیارد تومان می شد.

    وی گفت: اما اکنون بخش خصوصی باید 30 درصد آورده داشته باشد که با سه برابر شدن نرخ ارز حداقل آورده آن باید حدود 450 میلیارد دلار باشد که این سرمایه گذاری از هر بنگاه و شرکتی برنمی آید. همچنین در گذشته هنگام بازکردن ال سی در بانک ها، 30 درصد از بخش خصوصی گرفته می شد اکنون 130 درصد مطالبه می شود.

    معاون وزیر نفت با بیان اینکه قبلا شرکت ملی صنایع پتروشیمی مجاز به این بود که شرکت های خصوصی را تضمین کند، گفت:‌ با مصوبه مجلس از سال 91 مجاز به تضمین بخش خصوصی نیستیم اما به دنبال اینیم تا با لغو این مصوبه، گامی در جهت توسعه سرمایه گذاری بخش خصوصی برداریم.

    وی افزود: در گذشته ما زیرساختها را آماده می کردیم، تجهیزاتی را که در ورودش با مشکلاتی رو به رو بود تأمین می کردیم و شرایط را برای بخش خصوصی فراهم می کردیم و بخش خصوصی نیز با رغبت برای سرمایه گذاری می آمد اما امروز زیرساخت را نیز باید بخش خصوصی فراهم کند و این موجب شده رغبت سرمایه گذاری کم شود.

    شعری مقدم با بیان اینکه در گذشته فاینانس از منابع بین المللی فراهم می شد، گفت:‌ تأمین فاینانس در حال حاضر به مسیر چین و صندوق توسعه ملی محدود شده که به هیچ وجه این دو مسیر برای تأمین مالی طرح های پتروشیمی کافی نیست و ما باید به دولت کمک کنیم تا بتواند در مسیری که در پیش گرفته، درهای سرمایه گذاری خارجی را به روی صنعت پتروشیمی باز کند.

    وی افزود:‌ اکنون 60 طرح نیمه تمام داریم که معطل 38 میلیارد دلار فاینانس است.

    معاون وزیر نفت با بیان اینکه نمی دانم خصوصی سازی پتروشیمی چه خاصیتی برای دولت داشت، گفت:‌ پتروشیمی که خودش درآمدزایی می کرد و توسعه می داد و حتی بخشی از وظایف دولت را هم انجام می داد، اما آمدند با واگذاری هایی که فقط برای دولت رد دیون به همراه داشت، شرکت های پتروشیمی را به سازمانها و ارگانهایی دادند که فقط نگاه مادی به پتروشیمی دارند و ممکن است حتی تصمیم بگیرند آهن آلات موجود در واحد پتروشیمی و حتی زمین آن را بفروشند، موردی که در پتروشیمی بیستون در حال رخ دادن است.

    معاون وزیر نفت با بیان اینکه اولین گام ما این بوده که اعضای هیئت مدیره را از بین شایسته ترین ها انتخاب کردیم، گفت:‌ متاسفانه مدیرعامل قبلی را به چشم فتنه گر می بینند اما ما مدیرعامل قبلی را به عنوان عضو هیئت مدیره انتخاب کردیم تا از نظرات ایشان برای توسعه صنعت پتروشیمی استفاده کنیم.

    شعری مقدم مهمترین برنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی را تکمیل خط لوله اتیلن غرب عنوان کرد و گفت:‌ پتروشیمی های کاویان، لرستان، کردستان و مهاباد امسال به بهره برداری می رسند.

    وی افزود:‌خط اتیلن دنا و مرکز را متوقف کردیم که دیدیم اصلا واحدهای تأمین خوراک این خط نامشخص نیست و در حالی که دولت پول ندارد برای یارانه ها بدهد خدا را خوش نمی آید پول دولت را در این پروژه ها هزینه کنیم. البته بعدا قرار است با روشن شدن وضعیت خوراک آنها با سرمایه بخش خصوصی تکمیل شوند.

    معاون وزیر نفت تصریح کرد: در فاز دوی عسلویه 24 طرح پتروشیمی داریم که منتظر فاینانس هستند. پتروشیمی های بوشهر، هنگام و سبلان با باز شدن ال سی شان فعال شده اند.

    وی ادامه داد:‌ 36 طرح با 60 میلیون تن ظرفیت داریم که نیاز به 41 میلیارد دلار سرمایه دارد که این طرح ها اکثرا با خوراک گاز هستند.

    شعری مقدم از برنامه احداث 4 قطب جدید پتروشیمی در منطقه ویژه پارسیان؛ بندر جاسک، چابهار و ایرانشهر خبر داد و گفت:‌ در برنامه جدید ما کمتر از اوره و آمونیاک در توسعه پتروشیمی استفاده می کنیم و به سمت GTP می رویم که به زنجیره ارزش افزوده کمک زیادی می کند.

    شعری مقدم از تدوین اساسنامه برای صندوق سرمایه گذاری پتروشیمی خبر داد و گفت:‌ این صندوق می تواند مبنای سرمایه گذاری بانک ها، سرمایه گذاران خرد و مردم باشد.
    وی افزود: تا پایان این ماه اساسنامه تشکیل صندوق پتروشیمی توسط بورس تحویل می شود.

    معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه اکنون تنها 20 درصد از سهام هلدینگ خلیج فارس در اختیار شرکت ملی صنایع پتروشیمی است، گفت:‌ پتروشیمی دماوند که یوتیلیتی فاز دو عسلویه را تأمین می کند به 4.5 میلیارد دلار نیاز دارد و در حال مذاکره هستیم تا 80 درصد سهام آنرا به ذینفعان طرح واگذار کنیم.

    شعری مقدم تصریح کرد: سرمایه گذاران خواهان این هستند که قیمت خوراک و نحوه تغییرات آنرا برای 15 سال آتی مشخص کنیم که ما در این زمینه تلاشهایی را آغاز کرده ایم اما تا امروز به هیچ نتیجه قطعی نرسیدیم.

    وی افزود:‌ در سال گذشته 40 میلیون تن تولید داشتیم که از فروش آن 11 میلیارد دلار فروش داخلی و 9 میلیارد دلار فروش خارجی محصولات پتروشیمی درآمد داشت.

    معاون وزیر نفت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در صورت فعال عمل نکردن بخش خصوصی، طرح ها به دولت بازگردانده می شود، گفت: این راه غیرقابل بازگشت است و نمی توانیم طرح ها را از بخش خصوصی پس بگیریم.

    #13754
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    تعدیلات مثبت در پتروشیمی ها
    شرکت پتروشیمی مارون با 400 میلیارد تومان سرمایه یود خالص هر سهم در سال مالی منتهی به 29 اسفند 92 را مبلغ 7612 ریال اعلام کرده که در مقایسه با آخرین پیش بینی (مبلغ 6915 ریال) 10 درصد رشد داشته است.

    به گزارش خبرنگار بورس نیوز، “مارون” در عملکرد سال مالی 92 نسبت به سال مالی قبل از افزایش 45 درصدی فروش خالص، 52 درصدی بهای تمام شده، 43 درصدی سود ناخالص و سود عملیاتی و 35 درصدی سود خالص هر سهم خبر داده است.

    در تعطیلات پایان هفته همچنین شاهد گزارش شرکت 480 میلیارد تومانی پتروشیمی جم بودیم.

    “جم” در حالی برای هر سهم در سال مالی منتهی به 29 اسفند 93 مبلغ 3204 ریال سود خالص پیش بینی کرده که نسبت به پیش بینی قبلی (مبلغ 3046 ریال) با رشد 5 درصدی همراه بوده است.

    گفتنی است این شرکت پتروشیمی در نظر دارد سال 93 سرمایه خود از محل مطالبات و آورده نقدی و به منظور اصلاح ساختار مالی شرکت و تکمیل پروژه ها 2 برابر نماید.

    #13758
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    احتمال افزایش سرمایه 100 درصدی از محل سود انباشته
    ا مقایسه مقدار تولید سه سال اخیر شرکت نیروکلر می توان اظهار کرد که تولید “شکلر” در سال 91 بیشترین مقدار تولید را داشته و تولید امسال شرکت نیروکلر نسبت به سال گذشته نیز کاهش داشته است.
    براساس آخرین اطلاعات درج شده بر روی سایت کدال، درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه سال 93 به میزان 1100 ریال برآورد شده این در حالی است که درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه سال 92 به میزان 1700 ریال بوده است و در نتیجه درآمد هر سهم برای سال جاری به میزان 35 ریال کاهش داشته است.

    در همین راستا، قاسمی، مدیر مالی شرکت نیروکلر در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: کاهش درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه سال 93 نسبت به دوره مشابه سال قبل به این دلیل است که شرکت نیروکلر، زمینی به ارزش سه میلیارد و 500 میلیون تومان را طی سال 92 به فروش رساند و در نتیجه فروش زمین مذکور منجر به افزایش درآمدهای غیر عملیاتی “شکلر” طی سال گذشته شد.

    قاسمی تصریح کرد: با مقایسه مقدار تولید سه سال اخیر شرکت نیروکلر می توان اظهار کرد که تولید “شکلر” در سال 91 بیشترین مقدار تولید را داشته و تولید امسال شرکت نیروکلر نسبت به سال گذشته نیز کاهش داشته است. علت این امر پایان اتمام عمر مفید ممبران های شرکت نیروکلر می باشد با توجه به اینکه عمر ممبران ها سه الی چهار سال می باشد لذا در مرداد یا شهریور ماه سال جاری مقرر شده که “شکلر” تعویض ممبران ها را انجام دهد در نتیجه “شکلر” قادر خواهد بود با تعویض ممبران های مذکور میزان تولید خود را حدود 10 الی 15 درصد افزایش دهد.

    وی افزود: به دلیل تعویض ممبران ها حدود 15 الی 20 روز یکی از الکترولایزرها نیز متوقف می شود لذا افت تولید به دلیل توقف الکترولایزر مذکور توسط افزایش 15 درصدی میزان تولید جبران می گردد.

    قاسمی عنوان کرد: بودجه بندی شرکت نیروکلر مبتنی بر واقعیات می باشد اگرچه تلاش “شلکر” به دستیابی بر شرایطی مطلوب تر از بودجه جاری می باشد.

    مدیر مالی “شکلر” بیان کرد: هدف شرکت نیروکلر طی سال 93 افزایش صادرات می باشد با توجه به اینکه از لحاظ درآمدی قیمت صادراتی با قیمت داخلی تفاوت نامحسوسی دارد و از طرف دیگر با توجه به عدم کشش بازار خارج، لذا شرکت نیروکلر الویت فروش محصولات خود را بازار داخلی در نظر می گیرد.

    وی در خاتمه افزود: شرکت نیروکلر در نظر دارد با توجه به الزام سازمان بورس، افزایش سرمایه دهد. افزایش سرمایه مذکور که به میزان 100 درصد می باشد در مرحله تصویب هیأت مدیره است. با توجه به تاریخ برگزاری مجمع عمومی در مورخ 22 اردیبهشت ماه سال جاری و بسته به میزان سود تقسیمی در جلسه مجمع، احتمال دارد چنانچه شرکت نیروکلر علاوه بر پرداخت سود تقسیمی از محل مابقی آن بتواند این افزایش 100 درصدی را اعمال کند، این برنامه از محل سود انباشته خواهد بود.

    #13784
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    سازمان بنادر مجوز بهره‌برداری بندر پتروشیمی پارس را تمدید کرد

    سازمان بنادر و دریانوردی با تمدید مجوز بهره‌برداری بندر پتروشیمی پارس متعلق به شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی واقع در استان بوشهر و احداث یک شاخه دستک آبگیر جهت تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری در استان مازندران موافقت کرد.

    به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علیرضا کبریایی – رییس کمیته صدور مجوز سازه‌های دریایی – اظهار کرد: بندر پتروشیمی پارس یکی از بزرگترین بنادر کشور با 13 پست اسکله، دو شاخه موج شکن به طول کلی 3747 متر و ظرفیت 20 میلیون تن در سال در منطقه عسلویه قرار دارد و نظر به اینکه کارگروه نظارت و بازرسی سازه‌های دریایی سازمان شرایط لازم جهت بهره‌برداری از آن را مناسب تشخیص داده، پس از طرح در کمیته صدور مجوز سازه‌های دریایی مجوز بهره برداری از آن صادر شد.

    وی افزود:‌ با توجه به وجود بستر مناسب در آبهای کشور جهت توسعه صنایع شیلاتی، این کمیته پس از بررسی مستندات فنی مربوطه با ایجاد یک شاخه دستک جهت آبگیری از دریا برای یک شرکت پرورش ماهیان خاویاری موافقت کرد.

    کبریایی اظهار کرد: این طرح با سرمایه 1000 میلیارد ریال و اشتغال زایی 200 نفر نقش موثری در منطقه ایجاد می شود.

    به گزارش ایسنا، این کمیته متشکل از متخصصان و صاحبنظران در زمینه های مهندسی سازه های دریایی، مهندسی تجهیزات و شناورها، امور دریایی، مهندسی سواحل و بنادر، امور بندری، امور ایمنی و حفاظت محیط زیست دریایی و امور حقوقی بوده و تمدید مجوز مذکور و موافقت یاد شده طبق بند 22 از ماده 3 آیین نامه سازمان بنادر و دریانوردی مصوب مجلسین سال 1348 و تبصره الحاقی سال 1387 مصوب مجلس شورای اسلامی که صدور اجازه تاسیس اسکله و سایر تاسیسات و تجهیزات ضمن تصویب طرح مربوطه را با داشتن حق نظارت در اجرا و بهره‌برداری به عهده این سازمان گذاشته صورت گرفته است.

    #13787
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    سود مارون از پتروشیمی لاله

    شرکت پتروشیمی مارون طی اطلاعیه ای اعلام نموده است سهم شرکت ازسودتقسیمی پیشنهادی شرکت پتروشیمی لاله مبلغ 720ریال به ازای هرسهم خواهدبود که به طبع به سود اعلامی قبلی شرکت (مبلغ 7612ریال ) اضافه خواهد گردید.

    #13833
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    برزویه میزبان سرمایه گذاران آینده

    پتروتحلیل – شرکت پتروشیمی برزویه امروز میزبان گروه ای از فعالان بازار سرمایه بود تا در آستانه عرضه سهام این شرکت در فرابورس از نزدیک شاهد پتانسیلهای این شرکت باشند.برزویه که عنوان بزرگترین آروماتیک جهان را یدک می کشد قرار است در خرداد ماه شاهد عرضه پنج درصد سهام خود باشد

    این عرضه توسط کارگزاری بانک ملت انجام می‌شود .

    سهامدار عمده برزویه هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس بوده و شرکتهای هلدینگ نفت،‌گاز و پتروشیمی تامین، صندوق بازنشستگی کشوری و سایر اسهامداران و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی ترکیب سهامداری پتروشیمی برزویه را تکمیل می‌کنند.در این دیدار

    مدیرعامل پتروشیمی برزویه با تشریح برنامه‌های در دست اجرا و اجرا شده شرکت طی سال‌های اخیر نسبت به انتقادات دولت از بنزین پتروشیمی‌ واکنش نشان داد و گفت: بنزین پتروشیمی با اکتان ۹۵ به بالا تولید می‌شود و یکی از پاک‌ترین بنزین‌هاست .

    حمیدرضا رستمی مدیرعامل پتروشیمی نوری در جمع اهالی بازار سرمایه که در منطقه ویژه اقتصادی عسلویه در محل مجتمع واحدهای تولیدی با اشاره به اینکه پتروشیمی مبین سرویس‌های جانبی شش مجتمع واحدهای تولیدی برزویه را تأمین می‌کند، اظهار داشت: میعانات گازی و بنزین پیرولیز از خوراک دریافتی این مجتمع پتروشیمی است .

    به گزارش فارس وی در واکنش به اظهارات مدیران و مسئولان نسبت به بنزین پتروشیمی برزویه گفت: عدد اکتان بنزین تولید شده بالای ۹۵ است و بنزن آن پیش از ارسال به پالایشگاه برای تولید بنزین جداسازی می‌شود .

    رستمی با اشاره به اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی مسئول تعیین کیفیت بنزین پتروشیمی است، گفت: بنزین تولید شده در پتروشیمی یکی از پاک‌ترین بنزین‌های دنیاست و امیدوارم ترویج ناسپاسی در بین مسئولان دولتی از بین برود .

    مدیرعامل پتروشیمی برزویه با اشاره به پروژه‌های توسعه انجام شده شرکت گفت: نصب و راه‌اندازی سامانه اندازه‌گیری خوراک‌، ساخت دو مخزن جدید پارازایلین و رافینیت، خرید و نصب بانک خازنی که منجر به انتفاع ۴میلیارد تومانی شد و نصب و راه‌اندازی سامانه VRE و شیرین‌سازی ترکیبات سبک که منجر به افزایش ظرفیت ۱۵۰درصدی مجتمع در این بخش شد از جمله پروژه‌های اجرا شده است .

    وی با اشاره به پروژه‌های در حال انجام شرکت گفت: پروژه جداسازی ترکیبات با ارزش از برش سبک، پروژه شیرین‌سازی گازهای ارسالی به فلر با روش تبدیل کاتالیست، پروژه پژوهشی بررسی راه‌های مختلف کاهش تلفات حرارتی و بهینه‌سازی مصرف انرژی در کوره‌های واحد ریفرمینگ از جمله پروژه‌های در دست اجرای شرکت است .

    وی با تأکید بر اینکه پتروشیمی برزویه به تنهایی ۱۰درصد صنعت پتروشیمی کشور را در اختیار دارد، گفت: در مجموع بلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ۲۵درصد تولیدات این صنعت را به خود اختصاص داده است .

    بر اساس این گزارش محمد صادقی مدیرمالی شرکت درباره شمول مالیات بر ارزش افزوده پتروشیمی برزویه با اشاره به معافیت مالیاتی شرکت گفت:‌ این شرکت طبق ماده ۱۳۲ قانون مالیات‌های مستقیم دارای معافیت مالیاتی است و از این بابت هیچ مالیاتی پرداخت نمی‌کند؛ با توجه به اینکه در شش ماهه اول سال ۹۲ طبق نظر بازرسان قانونی باید ذخیره مالیات گرفته می‌شد این موضوع در شش ماه دوم مد نظر قرار گرفته و تعدیلات لازم انجام می‌شود .

    وی با اشاره به میزان تسهیلات ارزی دریافت شده در شرکت، گفت: تمام تسهیلات دریافتی به طور کامل تسویه شده و از این بابت بدهی نداریم .

    رستمی مدیرعامل شرکت درباره وضعیت تولید بنزین پتروشیمی گفت: با توجه به اینکه قیمت پارازایلین کاهش یافته تولید ریفرمیت (بنزین) به صرفه است .

    وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به دستور وزیر نفت برای توقف خرید بنزین پتروشیمی‌ها به دلیل آلاینده بودن آن گفت: اولاً بنزین پتروشیمی برزویه با اکتان ۹۵ به بالا تولید می‌شود و یکی از پاک‌ترین بنزین‌هاست و دوماً اگر دولت فکر می‌کند بنزین پتروشیمی آلاینده است، اقدام به خریداری نمی‌کرد. ضمن آنکه مسئول مستقیم تعیین کیفیت بنزین پتروشیمی‌ها شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی است و اظهارنظر هر مدیری با توجه به تخصص موضوع قابل قبول نیست .

    وی افزود: اگر فروش داخلی ریفرمیت تولید شده به سطح پائینی کاهش یابد، با توجه به وجود مشتریان خارجی بنزین تولید شده را صادر خواهیم کرد .

    وی با بیان اینکه میعانات گازی شرکت به قیمت ۹۵درصد منهای خلیج فارس، دریافت می‌شود، گفت: مبنای دریافت خوراک همان عدد تعیین شده در بودجه سنواتی مصوب کل کشور است .

    مدیرعامل پتروشیمی برزویه درباره نحوه تصمیم‌گیری تولیدات شرکت گفت: تمام تصمیم‌گیری‌ها توسط هیأت‌مدیره و مجامع اتخاذ خواهد شد و با توجه به نیاز بازار اقدام به تولید می‌کنیم .

    در این دیدار همچنین سود سال ۹۲شرکت را ۲۱۵تومان و سود پیش بینی شده برای سال ۹۳را ۱۸۰تومان اعلام کرد.

    #13840
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    پیش بینی درآمد 93 “شکف” در دست بررسی است

    نماد معاملاتی “شکف” با توجه به عدم گزارش پیش بینی درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه سال 93 همچنان با گذشت بیش از دو ماه از تاریخ 19 اسفند ماه سال 92 متوقف شده است.

    شرکت کف براساس آخرین اطلاعات درج شده بر روی سایت کدال درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 92 را به میزان 505 ریال اعلام نموده این در حالی است که براساس عملکرد واقعی 9 ماهه منتهی به 30 آذر ماه سال 92 درآمد هر سهم 314 ریال بوده است و 62 درصد بودجه برآوردی را پوشش داده با توجه به طولانی شدن توقف “شکف” و عدم انتشار گزارش پیش بینی درآمد هر سهم به بررسی آن جهت اطلاع از زمان بازگشایی نماد مذکور پرداختیم.

    براساس گزارش بورس نیوز، در همین راستا، یک منبع آگاه در شرکت کف عنوان کرد: زمان مشخصی جهت بازگشایی “شکف” هنوز اعلام نشده است اما با توجه به اینکه گزارشات مالی مربوط به پیش بینی درآمد سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه سال 93 در دست بررسی است و هنوز تکمیل نشده است لذا همچنان ناگزیر به توقف نماد می باشیم همچنین امیدواریم زمان بازگشایی نماد با توجه به وجود نوسانات زیاد در چند وقت اخیر در بازار سرمایه در برهه مناسبی صورت گیرد بطوری که مقارن با زمانی شود که جو کلی بازار مثبت باشد.

    #13872

    بهره برداری از زیرمجموعه های پترول سرعت می گیرد

    مدیرعامل پتروشیمی ارومیه اعلام کرده: واحد اسید سولفوریک این مجتمع پتروشیمی امسال به بهره برداری خواهد رسید و با هدف توسعه زنجیره ٩ واحد پایین دستی نیز در کنار واحد اسید سولفوریک احداث خواهد شد.پتروشیمی ارومیه به دلیل دارا بودن زمین ،نیروی انسانی و یوتیلیتی ظرفیت افزایش تولید را داراست و بزودی با تمام ظرفیت به تولید خواهد پرداخت.

    وی گفته: امسال تولید به حدود یکصد هزار تن می رسد که در این میان، ٥٠ هزارتن اسید سولفوریک،٤٠ هزارتن سولفات آمونیوم و ٤ هزارتن ملامین را روانه بازار خواهیم کرد.مدیرعامل پتروشیمی ارومیه با بیان این که ساخت یک شیمی شهر اسید سولفوریک نیز به عنوان یک ایده نوین در این مجتمع پتروشیمی در دست بررسی است گفته: تلاش برای جلوگیری از خام فروشی و افزایش ارزش افزوده به عنوان یک هدف در دستور کار قرار دارد.

    شایان ذکر است پترول مالک 70 درصدی این شرکت می باشد.پتروشیمی ارومیه فعلا به مرحله سود سازی نرسیده است

    همچنین اعتبار احداث چهار طرح توسعه پتروشیمی به شکل فاینانس از سوی چین تامین شده است که این تامین اعتبار، در حال بررسی از سوی بانک مرکزی برای باز شدن ال سی است و به زودی مراحل پرداخت آن انجام خواهد شد.

    مجتمع های پتروشیمی لردگان و گچساران مجتمع هایی هستند که اعتبار ساخت آنها از طریق فاینانس تامین می شود

    پترول مالک 46.5 درصدی لردگان و 9.5 درصدی پتروشیمی گچساران می باشد

    #13896
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    قول رئیس‌جمهور برای احداث قطب‌های جدید پتروشیمی را عملیاتی می‌کنیم

    وزیر نفت گفت: صحبت‌های رئیس‌جمهور برای احداث قطبهای جدید پتروشیمی کاملاً اجرایی و مبتنی بر نظرهای کارشناسی است و ما با جذب سرمایه بخش خصوصی قول رئیس‌جمهور را اجرایی می‌کنیم.

    بیژن نامدار زنگنه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: درست است که طرحهایی که در صنعت پتروشیمی در سالهای گذشته کلید خورده‌اند نیازمند تزریق منابع مالی است اما این نیاز مالی به‌معنای توقف دیگر طرحهای توسعه‌ای صنعت پتروشیمی نیست.

    وزیر نفت صنعت پتروشیمی را صنعتی عظیم دانست و گفت: صنعت پتروشیمی در بخشهای مختلف بالادستی، میان‌دستی و پایین‌دستی باید توسعه پیدا کند و اگر 60 طرح و مجتمع پتروشیمی نیازمند تزریق منابع مالی است به این معنا نیست که وزارت نفت، کل توسعه این صنعت را معطل تأمین مالی این طرحها کند.

    وی افزود: صحبت‌های رئیس جمهور برای احداث قطبهای جدید پتروشیمی کاملاً اجرایی و مبتنی بر نظرهای کارشناسی است و ما با جذب سرمایه بخش خصوصی قول رئیس جمهور را اجرایی می‌کنیم.

    این عضو کابینه دولت تصریح کرد: وزارت نفت احداث قطبهای جدید پتروشیمی را در این مناطق و همچنین دیگر مناطقی که پیش از این برنامه ریزی شده بود، با محوریت سرمایه بخش خصوصی و جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی اجرایی خواهد کرد.

    به گزارش تسنیم، رئیس جمهور در دومین سفر استانی دولت در استان هرمزگان، بندر جاسک را منطقه‌ای مناسب برای توسعه صنعتی از جمله پتروشیمی دانسته بود. همچنین روحانی، فروردین ماه سال جاری در سومین سفر استانی دولت در سیستان و بلوچستان از احداث قطب جدید پتروشیمی ایران در منطقه ایرانشهر خبر داده بود.

    #13933
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    افت شدید سودآوری در “شپارس”
    شرکت بین المللی محصولات پارس با سرمایه ای معادل با 10 میلیارد تومان پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 31 شهریور 93 بر اساس عملکرد واقعی دوره 6 ماهه را منتشر کرده است.

    بنابر گزارش خبرنگار بورس نیوز، “شپارس” در حالی برای هر سهم در سال مالی 93 مبلغ 161 ریال زیان محقق کرده که گزارش قبلی با پیش بینی سود 561 ریالی به همراه بوده است.

    این شرکت شیمیایی دليل تعديل پيش بيني را عدم تحقق فروش به دليل کاهش تقاضا اعلام نموده و همچنين گزارش کرده که پيش بيني افزايش قيمتي براي فروش ايام آتي در نظر نگرفته است.

    شایان ذکر است “شپارس” در عملکرد 6 ماهه خود 110 درصد از زیان پیش بینی شده خود را (مبلغ 177 ریال) محقق کرده است.

    #13952
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    نگاهی به کدال

    شرکت پتروشیمی خارک با سرمایه 100 میلیارد تومانی به ازای هر سهم در سال مالی منتهی به 29 اسفند 92 مبلغ 913 تومان سود خالص محقق کرده که در مقایسه با آخرین پیش بینی (مبلغ 7389 ریال) افزایش 23 درصدی داشته است.

    عملکرد “شخارک” در سال مالی 92 نسبت به سال مالی قبل با افزایش 41 درصدی فروش، 67 درصدی بهای تمام شده، 31 درصدی سود ناخالص، 11 درصدی سود عملیاتی و 33 درصدی سود خالص هر سهم همراه بوده است.

    شرکت 3 میلیارد تومانی پارس پامچال نیز برای هر سهم در سال مالی منتهی به 29 اسفند 92 مبلغ 2481 ریال سود خالص محقق کرده که نسبت به گزارش قبلی (مبلغ 3071 ریال) بیش از 19 درصد کاهش داشته است.

    “شپمچا” در گزارش اخیر خود نسبت به آخرین پیش بینی با کاهش 2 درصدی فروش، افزایش 8 درصدی بهای تمام شده، کاهش 30 درصدی سود ناخالص و 21 درصدی سود عملیاتی روبرو بوده است.

    شرکت پتروشیمی فن آوران نیز با سرمایه ای بالغ بر 95 میلیارد تومان برای هر سهم در سال مالی منتهی به 29 اسفند 92 مبلغ 6857 ریال سود خالص محقق کرده که در مقایسه با پیش بینی قبلی (مبلغ 6165 ریال) افزایش 11 درصدی داشته است.

    #14021
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    افزایش سرمایه 1,998 درصدی در شجم

    شرکت صنایع پتروشیمی تخت جمشید در نظر دارد سرمایه خود را از مبلغ 119 میلیارد ریال به 2500 میلیارد ریال افزایش دهد . لازم به ذکر است که تمام این افزایش سرمایه 2,380 میلیارد ریالی که معادل 1,998 درصد می شود از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران می باشد .

    #14024
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    اختیاری بودن عرضه، تفاوتی با خروج پتروشیمی‌ها از بورس کالا ندارد

    دبیر اتحادیه سراسری تعاونی‌ها و تامین نیاز صنعت پلاستیک در خصوص افرادی که از اختیاری بودن عرضه محصولات پتروشیمی در بورس سخن می گویند گفت: خروج از بورس تفاوتی با اختیاری بودن عرضه ندارد و برخی سعی دارند با تغییر عنوان و بازی با کلمات، به مقصود خود برسند.

    محمدرضا وهابیان، دبیر اتحادیه سراسری تعاونی ها و تامین نیاز صنعت پلاستیک در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه همچنان پس از گذشت بیش از شش سال از راه‌اندازی معاملات پتروشیمی در بورس کالا برخی به دنبال بازگشت معاملات به سیستم غیر شفاف حواله‌ای هستند گفت: اولین اتفاقی که پس از خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالای ایران رخ می‌دهد، افزایش صادرات مواد خام، کمبود مواد اولیه پتروشیمی در بازار داخل، نوسان شدید قیمت‌ها و مشکلات عدیده برای صنایع پایین دستی خواهد بود.

    وهابیان افزود: افرادی که به دنبال خروج معاملات پتروشیمی از بورس هستند، پس از آنکه مخالفت همه جانبه فعالان بازار پتروشیمی، واحدهای تولیدی، نمایندگان مجلس و کارشناسان را مشاهده کردند شیوه‌ای دیگری را برای رسیدن به خواسته خود در پیش گرفتند که آن بحث اختیاری بودن عرضه پتروشیمی‌ها در بورس کالاست.

    دبیر اتحادیه سراسری تعاونی‌ها و تامین نیاز صنعت پلاستیک تصریح کرد: اختیاری شدن عرضه پتروشیمی‌ها در بورس باعث می شود تا دست مجتمع های پتروشیمی در مدیریت بازار باز تر شود و آنها با عرضه های محدود در بورس و استناد به نرخ‌های بورس، قیمت ها را در بازار آزاد به صورت کاذب بالا ببرند.

    بورس کالا به انحصار پتروشیمی ها پایان می دهد

    وی افزود: یکی از اصلی ترین مشکلات صنعت پتروشیمی کشور این است که تولیدکنندگان بزرگ پتروشیمی محدود هستند و مدیریت بازار نیز در اختیار آنهاست. به عبارت دیگر به نوعی انحصار وجود دارد و به همین دلیل است که برخی از مجتمع های پتروشیمی مخالف شفافیت معاملات در بورس کالا هستند.

    وهابیان اظهار کرد: اقدامات اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت تحت نفوذ بالای مدیران بخش پتروشیمی رخ داده است، اما ما فعالان بخش پتروشیمی به شدت با خروج معاملات پتروشیمی از بورس کالا مخالف هستیم زیرا بازگشت به معاملات حواله ای به زیان تولیدکنندگان و منافع ملی است.

    وی افزود: در صورت خروج معاملات پتروشیمی از بورس کالا، مجتمع های پتروشیمی از یک طرف از مزیت دلار آزاد و دریافت خوراک یارانه ای استفاده می کنند و در طرف دیگر با فروش محصولات با نرخ های بالا و صادرات مواد خام، به چرخه تولید کالاهای پتروشیمی ضربه می زنند.

    دبیر اتحادیه سراسری تعاونی ها و تامین نیاز صنعت پلاستیک با انتقاد از عملکرد وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: فعالیت‌های این وزارتخانه نشان می‌دهد که وزیر صنعت، پیش از آنکه به تولید اعتقاد داشته باشد به سمت تجارت، بازرگانی و دلالی حرکت می کند که این اتفاق به تولید مملکتمان ضربه می زند.

    3 راهکار برای پایان تمام مشکلات

    وهابیان با بیان اینکه بر اساس بررسی‌های انجام شده اگر سه اقدام را با اراده‌ای جدی انجام دهیم، تقریبا تمام مشکلات فعلی واحدهای تولیدی به پایان می رسد گفت: در نخستین گام باید با تقویت تعاونی‌های تامین نیاز، شرایط را برای خرید تجمیعی واحدهای خرد از بورس کالا فراهم کنیم.

    وی افزود: واحدهای تولیدی خرد توان خرید مستقیم از بورس کالا را ندارند، به این ترتیب باید تعاونی‌های تامین نیاز با تجمیع نیاز واحدهای خرد به بورس بیایند تا دیگر مشکلی برای تامین نیاز واحدهای کوچک باقی نماند.

    وهابیان در خصوص دومین اقدام برای پایان مشکلات واحدهای تولیدی گفت: اقدام دوم به نوعی به گام نخست یعنی تقویت تعاونی های تامین نیاز برمی گردد، به طوریکه مشکل نقدینگی در تمام واحدهای تولیدی خرد وجود دارد که در این زمینه تعاونی های تامین نیاز می توانند شرایط را برای فروش اعتباری تولیدکنندگان فراهم کنند. همچنین ما از بانک ها نیز انتظار حمایت از تولیدکنندگان را داریم تا پس از حل مشکل نقدینگی، چرخه تولید با بالاترین سرعت به حرکت درآید.

    دبیر اتحادیه سراسری تعاونی‌ها و تامین نیاز صنعت پلاستیک با اشاره به اینکه اقدام سوم به بورس کالا مربوط می شود اظهار کرد: ما اعتقاد داریم که بهترین مسیر برای عرضه و توزیع حداکثری مواد در بازار داخل، بورس کالای ایران است زیرا تنها بازاری که قابل رصد در حجم عرضه و تقاضا است، بورس کالاست پس از مسوولان ذی ربط خواستاریم با حمایت از بورس کالا، شرایط را برای خرید آسان واحدهای تولیدی فراهم کنند.

    وی در پایان گفت: تحقق سه اقدام مذکور به هیچ عنوان نشدنی نیست بلکه به اراده ای جدی در نزد فعالان بخش پتروشیمی و دولت نیاز دارد تا خیلی سریع مشکلات کنونی واحدهای تولید به پایان برسد، حجم تولید به میزان قابل توجهی بالا رود، اشتغال بیشتر شود و صادرات محصولات نیز افزایش یابد.

    #14025
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    شفاف سازی شکبیر

    شرکت پتروشیمی امیر کبیر طی این اطلاعیه شفاف سازی اعلام کرد که این شرکت موفق به انعقاد قرارداد 20 ساله تامین خوراک اتان با شرکت پتروشیمی بندر امام گردید که بر این اساس و مطابق با مفاد مندرج در قرارداد، تامین مستمر خوراک گازی مجمع پتروشیمی امیرکبیر به میزان 35 درصد کل اتان استحصال شده در مجمع پتروشیمی بندرامام صورت خواهد پذیرفت . شایان ذکر است تا پیش از این قرارداد ، تامین خوراک مذکور بدون قرارداد و میزان مشخص شده انجام می شد و با انعقاد قرارداد در اردیبهشت 93 و اجرایی شدن ان از سال جاری، قرار داد مذکور اثری بر عملکرد شرکت در سال 92 نخواهد داشت .

در حال نمایش 15 نوشته (از کل 23)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.