پالایشی‌ها : شبریز ، شراز ، شتران ، شاوان ، شپنا

در حال نمایش 9 نوشته (از کل 9)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #13211

    تاپیک پالایشی‌ها : شبریز ، شراز ، شتران ، شاوان ، شپنا

    #13673
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    براساس آخرین اطلاعات درج شده بر روی سایت کدال، درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه سال 93 به میزان 3162 ریال برآورد شده این در حالی است که درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه سال 92 به میزان 3023 ریال بوده است و در نتیجه درآمد هر سهم برای سال جاری به میزان پنج درصد افزایش داشته است.

    در همین راستا، دادور، مدیر عامل شرکت پالایش نفت لاوان در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: شرکت پالایش نفت لاوان با در نظر گرفتن درآمد محوری، وضعیت مطلوبی را طی سال 93 خواهد داشت.

    دادور تصریح کرد: شرکت پالایش نفت لاون با تعویض کاتالیست ها اقدام به بهینه سازی مصرف انرژی کرده بدین طریق قادر به کاهش هزینه تمام شده فرآورده بنزین شده است لذا “شاوان” با محوریت قرار دادن درآمد، هزینه تولید را کاهش داده است.

    وی افزود: شایان ذکر است پالایشگاه های نفت تهران، اراک و شاوان سه پالایشگاهی هستند که قادر به بهره برداری طرح کیفی سازی فرآورده بنزین تا پایان سال 92 شده اند.

    مدیر عامل شرکت پالایش نفت لاوان عنوان کرد: “شاوان” در نظر دارد با توجه به پایین بودن میزان تولید بنزین، ارتقای کیفیت دهد و در نتیجه هزینه تمام شده محصولات خود را کاهش دهد و وارد فضای رقابتی شود بدین طریق “شاوان” قادر به افزایش حاشیه سود نیز خواهد شد.

    دادور بیان کرد: علاوه بر این شرکت پالایش نفت لاوان جهت طرح کیفی سازی نفت گاز و نفت سفید نیز اقدام کرده است بطوریکه در حال حاضر “شاوان” به دنبال تأمین پمپ های گازوئیلی است که پس از عملیات ریخته گری آنها که در کوره انجام می شود، مقرر شده طی چهار الی پنج ماه آینده تهیه گردد. بنابراین می توان پیش بینی کرد که تا پایان نیمه اول سال جاری طرح کیفی سازی مذکور نیز به بهره برداری خواهد رسید.

    وی در خاتمه افزود: شرکت پالایش نفت لاوان طرح های توسعه متعددی طی سال 93 در نظر دارد که می توان به طرح هایی در زمینه افزایش ظرفیت پالایشگاه اشاره کرد طرح های مذکور با محوریت قرار دادن صرفه اقتصادی اتخاذ می گردند این در حالی است که برنامه و اهداف کنونی “شاوان” از اجرای طرح های توسعه ای که هزینه بر هستند، پرهیز می کند. در همین راستا مذاکرات برای اعمال افزایش سرمایه “شاوان” نیز صورت گرفته و به نظر می رسد در نیمه دوم سال این افزایش سرمایه اعمال گردد. شایان ذکر است که افزایش سرمایه مذکوربرای اجرای پروژه هایی که به بهره برداری رسیده می باشد.

    #13724
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درتاریخ 13 اردیبهشت 1393 مسیر جدید دریافت خوراک واحد بنزین سازی آیزومریزاسیون پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند اراک از تانک TK-2093 بدون آبگیری در سرویس قرار داده شد که همین موضوع باعث شد آب همراه مواد نفتی وارد راکتور شد و دمای بستر راکتور بطور ناگهانی افزایش یابد.

    به همین دلیل طی چند روز گذشته این واحد از سرویس خارج شده است و توسط هیدروژن در حال پرج است. در این مدت علاوه بر هدرروی هیدروژن و ارسال به مشعل پالایشگاه، تولید بنزین مرغوب هم کاهش یافته است؛ چرا که واحد آیزومریزاسیون بنزین بدون بنزن تولید می کند که با از کار افتادن این واحد بنزن موجود در بنزین پالایشگاه امام خمینی (ره) بیش از حد استاندارد است.
    پیگیری خبرنگار تسنیم حاکی از این است که آب چاه شماره3 این پالایشگاه، آلوده به مواد نفتی شده است و شبکه آب آشامیدنی به شدت بوی نفت می دهد. علاوه بر این آلودگی آب چاه شماره 3 پالایشگاه می تواند منجر به آلوده شدن آب های زیر زمینی منطقه هم شود.
    همچنین به علت عدم کنترل تزریق مواد شیمیائی به بویلر، تیوبهای آن سوراخ و باعث از سرویس خارج شدن واحد گوگرد سازی شده است که این موضوع هم موجب از سرویس خارج شدن واحد گوگرد سازی پالایشگاه امام خمینی (ره) از 14 اردیبهشت ماه تاکنون شده است.
    گفته می شود با از کار افتادن واحد گوگردزدایی، روزانه 700 تن گوگرد همراه گازهای سمی به هوا ارسال می شود که این شرایط باعث آلودگی شدید هوای منطقه و ایجاد ابر زرد رنگی از گوگرد در فضای آسمان پالایشگاه شده است.

    #13921

    سایه ابهامات متعدد در حالی برسر گروه پالایشی افتاده که گمانه زنی های متفاوتی از مثبت یا منفی بودن نتایج حاصل از آن بر عملکرد شرکت های این صنعت صورت می گیرد.

    به گزارش بورسینس به نقل از بورس نیوز، تغییر میزان مانده های بستانکاری حساب های مربوط به مالیات بر ارزش افزوده فرآورده های فروش رفته برای سال های 1390، 1391 و نیز شش ماهه اول سال 1392 از طریق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به حساب خزانه داری کل کشور و ابهامات پیرامون نرخ نفت خام و میعانات گازی از مواردی است که موجب شده سرمایه گذاران برای خرید و فروش سهام شرکت های فعال این حوزه با سردرگمی مواجه باشند و در کنار ناتوانی برای تصمیم گیری جهت خرید و فروش این سهام، تنها نظاره گر معاملات پالایشی ها باشند.

    علاوه بر این، ابهامات موجود آنچنان تأثیرگذار است که اکثر قریب به اتفاق شرکت های پالایشی توانایی انتشار گزارش های عملکرد پایان دوره سال مالی 92 خود را پس از گذشت حدود دو ماه از آن ندارند.

    در همین ارتباط به گفتگو با مدیران شرکت های این گروه پرداختیم تا از جزییات ابهامات سایه افکنده بر پالایشگاه ها مطلع شویم.

    صبور بودن بهترین رفتار در شرایط مبهم کنونی

    مدیر مالی شرکت پالایش نفت لاوان پیرامون وضعیت حاکم بر فعالان این صنعت به خبرنگار بورس نیوز گفت: با توجه به اینکه اعلام نرخ فروش داخلی و صادراتی فرآورده ها و یارانه ها مربوط به آن توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران صورت می پذیرد و به دلیل عدم نهایی شدن نرخ مذکور برای شرکت های پالایشی، تهیه اطلاعات عملکردی پایان دوره سال مالی 92 امکان پذیر نیست.

    عزیزی افزود: در مقطع کنونی با توجه به عدم مشخص شدن نرخ نهایی فروش فرآورده ها و یارانه آن، میزان تحقق بودجه سال مالی گذشته معلوم نیست. هرچند طی دوره مالی مذکور میزان تولید و فروش از نظر مقداری طبق آخرین برآوردها محقق شده است.

    وی در خصوص تغییر نرخ نفت خام و افزایش آن از 18 هزار به 54 هزار تومان نیز تصریح کرد: بهای نفت خام و میعانات گازی مصرفی پالایشگاه ها بر مبنای 95 درصد نرخ فوب خلیج فارس تعیین می شود، افزایش ریالی آن به 54 هزار تومان بر عملکرد شرکت های گروه پالایشگاهی تأثیری نداشته و تنها مربوط به مراودات میان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با خزانه داری کل کشور است.

    مدیر مالی “شاوان” پیرامون زمان انتشار گزارش عملکرد 12 ماهه سال مالی 92 نیز گفت: به محض ابلاغ نرخ های نهایی فروش فرآورده ها، گزارش عملکرد پایان دوره جهت حسابرسی به سازمان حسابرسی ارسال خواهد شد.

    اما در شرایط کنونی و با توجه به عدم قطعیت برخی موارد اثرگذار بر عملکرد مالی، نمی توان پیرامون میزان تحقق سود 3023 ریالی برآوردی سال مالی 92 اظهارنظر کرد. از این رو بهترین تصمیم برای شرایط ابهام آلود کنونی، اتخاذ صبر بیشتر توسط سهامداران و سرمایه گذاران است.

    عزیزی پیرامون مطالبات و بدهی های احتمالی در “شاوان” نیز اظهار داشت: در حساب های مالی سال 92 و 93 پالایش نفت لاوان از بابت اعتبارات دریافتی جهت اجرای طرح توسعه ای از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران مبلغی بدهی منظور شده بود که پیش بینی می شود این مبالغ تا پایان سال مالی جاری تسویه شود. این اعتبارات بابت اجرای طرح بهبود عملیات و حفظ و بهینه سازی ظرفیت پالایشگاه دریافت شده و طی سال جاری فرآیند تولید و کیفی سازی محصولات یورو 4 به اتمام خواهد رسید.

    وی افزود: بدین ترتیب با اجرای این طرح ظرفیت تولید محصولات به 63 هزار تن در روز افزایش خواهد یافت. بطوریکه به نظر می رسد گزارش اولین پیش بینی حسابرسی شده سال مالی 93 نیز بر مبنای این مقدار تولید ارایه گردد.

    این مقام مسئول در خصوص صحت و سقم صدور ابلاغیه های متعدد به شرکت های این گروه و احتمال نوسان اطلاعات آنها تحت تأثیر این ابلاغیه ها، گفت: ابلاغیه جدیدی به “شاوان” ارایه نشده و تنها موضوع مربوط به نرخ ارز می شود . چراکه ابهاماتی پیرامون نرخ ارز در نظر گرفته شده برای سال مالی 91 وجود داشت که نتیجه آن هنوز اعلام نشده است. بطوریکه در صورت اجرا این ابلاغیه نرخ ارز مبادلاتی به جای ارز مرجع از نیمه دوم سال 91 به بعد اعمال خواهد شد.

    وی در خاتمه سخنان خود وضعیت عملکردی پالایشگاه ها را رو به بهبود توصیف کرد و گفت: چشم انداز صنعت پالایشگاهی مثبت ارزیابی می شود و در این میان اتخاذ تدابیر لازم جهت اجرای طرح های توسعه ای و کیفی سازی محصولات نیز شرایط مطلوبی را برای “شاوان” فراهم آورده است.

    عملکرد 12 ماهه از بودجه برآوردی انحرافی ندارد!

    مدیر امور مالی شرکت پالایش نفت شیراز نیز پیرامون عملکرد 12 ماهه سال مالی 92 و لغو مجمع عادی سالیانه صاحبان سهام به دلیل عدم امکان ارایه صورت های مالی پایان دوره ای گفت: به دلیل عدم روشن شدن نرخ های فروش و ناتوانی در برآورد درآمدهای محقق شده حاصل از فروش سال مالی 92، بودجه عادی سالیانه صاحبان سهام به تعویق افتاد و زمان برگزاری این جلسه متعاقب نهایی شدن نرخ های فروش فرآورده ها توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و امکان ارایه بودجه محقق شده سال مالی 92 اعلام خواهد شد.

    تنگستانی پیرامون وضعیت تولیدی و عملکردی “شراز” تا پایان سال مالی 92 گفت: در دوره مذکور از نظر مقدار تولید فرآورده ها انحرافی نسبت به آخرین برآوردها وجود نداشته و فعالیت تولیدی شرکت طبق برنامه پیش رفته است، بطوریکه تنها ابهامات موجود مربوط به نرخ های فروش می باشد.

    وی در خصوص اعمال نرخ ارز مبادلاتی در صورت حساب های عملکردی پالایشگاه ها و آثار ناشی آن گفت: تا دو هفته اخیر نرخ ارز نیز از جمله ابهامات موجود گروه پالایشی بود. اما این موضوع بالاخره نهایی شد و مقرر گردید از 91.7.1 نرخ ارز مبادلاتی به جای ارز مرجع مبنای محاسبات قرار گیرد.

    مدیر مالی “شراز” از تسویه تمامی مطالبات و بدهی های این مجموعه به صورت روزانه سخن گفت و افزود: گزارش حسابرسی شده اولین پیش بینی سود هر سهم سال مالی 93 نیز به احتمال زیاد طی دو هفته آتی به سهامداران و سرمایه گذاران بازار سهام اعلام می شود.

    تنگستانی در خاتمه با مثبت ارزیابی کردن چشم انداز پالایشی ها در سال 93 ابراز داشت: به نظر بنده وضعیت مثبتی پیش روی شرکت های فعال این صنعت وجود دارد، گرچه سال جاری نسبت به سال گذشته اندکی متفاوت خواهد بود. چراکه امسال جهش نرخ ارز را همانند دو سال گذشته نخواهیم داشت. اما در مجموع شرکت های گروه وضعیت مناسبی را در تولید و فروش خود در اختیار دارند.

    اعلام نرخ های فروش طی هفته جاری

    مدیر امور سهام شرکت پالایش نفت تهران نیز در خصوص وضعیت عملکردی این مجتمع اظهار داشت: به احتمال زیاد گزارش عملکرد حسابرسی نشده سال مالی 92 تا پایان اردیبهشت ماه جاری اعلام می شود.

    ترابی در خصوص زمان بازگشایی نماد “َشتران” نیز به خبرنگار ما گفت: فرآیند و مراحل مربوط به ثبت افزایش سرمایه اخیر شرکت در حال پیگیری بوده و هنوز به اتمام نرسیده است. از این رو زمان بازگشایی نماد معاملاتی “شتران” مشخص نیست.

    این مقام مسئول در خاتمه سخنان خود اظهار داشت: به نظر می رسد نرخ های نهایی فروش فرآورده های تولیدی مجتمع های پالایشی طی هفته جاری به آنها ابلاغ شود که در این صورت اطلاعات و صورت های مالی حسابرسی نشده عملکرد 12 ماهه سال مالی 92 “شتران” بزودی و پس از تأیید حسابرس در سایت کدال منتشر خواهد شد.

    #13953
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    آخرین وضعیت شپنا (شرکت پالایشگاه نفت اصفهان) تشریح شد:
    پیش بینی سود پس از اعلام نرخ فروش محصولات

    نماد شرکت پالایش نفت اصفهان در تاریخ 92.12.21 به دلیل انجام افزایش سرمایه متوقف شد و تا به امروز همچنان بازگشایی این نماد از طرف سازمان بورس به دلیل عدم ارایه به موقع گزارشات مالی انجام نشده است.

    در همین راستا، مدیر مالی “شپنا” به خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: در حال حاضر به دلیل بحث های کیفی که از طرف شرکت ملی پخش و فرآورده های نفتی در خصوص محصولات شرکت های پالایشی عنوان شده است شرکت پالایش نفت اصفهان منتظر ارایه شاخص های کیفی و نرخ فروش محصولات از طرف این شرکت می باشد تا در اسرع وقت اقدام به برنامه ریزی و پیش بینی وضعیت سودآوری برای سال مالی جدید نماید.

    مهدی صرامی ابراز داشت: به نظر می رسد این ابهامات و اطلاعات طی هفته جاری از طرف شرکت پالایش و پخش مشخص شود بنابراین ما، در شرکت پالایشگاه نفت اصفهان سعی می کنیم در کوتاهترین زمان ممکن گزارش های لازم را به سازمان بورس جهت بازگشایی هرچه سریعتر نماد شرکت ارسال کنیم.

    لازم به ذکر است که در تاریخ 93.1.26 افزایش سرمایه 140 درصدی شرکت پالایشگاه نفت اصفهان از محل اندوخته بر روی سامانه کدال انتشار یافته است.

    #14886

    رفع ابهام پالایشگاه های بورسی

    به گزارش بورسینس به نقل از خبرگزاری فارس از پایگاه اطلاع رسانی دولت، دولت نرخ گاز برای مصارف خوراک واحدهای پتروشیمی ها را 3445 ریال و نرخ گاز برای دیگر مصارف واحدهای پتروشیمی را 1320 ریال تعیین کرد .

    نرخ‌های جدید برای واحدهای پتروشیمی از ابتدای سال 93 محاسبه خواهد شد .

    با این مصوبه، قیمت متوسط گاز مجتمع های پتروشیمی از 2650 ریال به 2020ریال در هر متر مکعب کاهش می‌یابد .

    این کاهش ٢٤ درصدی در اجرای مفاد قانون بودجه سال ٩٣ و همچنین با هدف تقویت بازار سرمایه و حمایت از تولید داخل، قیمت متوسط گاز طبیعی مجتمعهای پتروشیمی اجرا می‌شود .

    هیئت وزیران همچنین تصویب کرد، در مجتمع‌های پتروشیمی و مناطق ویژه اقتصادی انرژی و پتروشیمی که به دلیل سامانه درونی شرکت‌های خریدار گاز طبیعی سنجش جداگانه میزان مصارف خوراک و سوخت ممکن نیست نسبت سوخت و خوراک مصرفی در هر مورد بر اساس اعلام وزارت نفت تعیین و جهت انجام محاسبات و صدور صورتحساب به شرکت ملی گاز ایران ابلاغ می‌شود .

    به گزارش فارس، علاوه بر تخفیف در نرخ خوراک مجتمع‌های پتروشیمی‌، اخیرا مصوبه‌‌ای مبنی بر تغییر قیمت محصولات مجتمع‌های پتروشیمی از نرخ ارز مبادله‌ای به نرخ ارز آزاد ابلاغ شد که پتروشیمی‌ها از 8 تا 15 درصد افزایش نرخ گرفته‌اند؛ این قیمت‌ها از ابتدای هفته جاری در بورس کالای ایران لازم‌الاجراست .

    تکلیف شرکت ملی گاز

    با تصمیم دولت همچنین شرکت ملی گاز ایران مکلف شد به ازای هرمترمکعب گاز فروخته شده در داخل کشور(بدون احتساب گاز مصرفی نیروگاه ها) معادل 892 ریال به حسابی که توسط خزانه افتتاح می شود واریز کند .

    بر اساس مصوبه 835 مورخ 16 فروردین 1393 هیئت وزیران این نرخ به ازای هر مترمکعب 977 ریال بود .

    این مصوبه در تاریخ 14 تیرماه 1393 ازسوی معاون اول رئیس جمهوری به وزارت نفت و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور ابلاغ شده است

    #17355

    به گزارش بورسینس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، روز گذشته وزارت نفت میزبان مسوولان و مدیران سازمان بورس و مدیران پالایشگاه های بخش خصوصی بود تا علاوه بر رفع برخی ابهامات این صنعت ظرفیت های جدید این صنعت شناسایی شود .

    در این جلسه مقرر شد، قرارداد خرید نفت خام و فروش محصولات اصلی فی‌ ما بین شرکت ملی پالایش و پخش و پالایشگاه‌ها توسط پالایشگاه‌ها امضا شده و همچنین شرکت نفت براساس برنامه تولیدی ابلاغ‌ شده خود را موظف به تامین نفت خام پالایشگاه‌ها می‌داند .

    از دیگر نتایج مهم این این جلسه موکول شدن تصمیم‌گیری درخصوص نهایی‌شدن فرمول کیفی‌سازی پس از نظرخواهی از شرکت‌های پالایشی و تعیین فرمولی که ضمن توجه به فاکتورهای کیفی فرآورده‌ها ، اثرات آن به وضعیت مالی پالایشگاه‌ها نیز دیده شده باشد .

    برنامه‌ریزی درخصوص پروژه‌های کیفی‌سازی شرکت‌های پالایشی باهمکاری شرکت ملی پالایش و پخش سومین تصمیم این جلسه سه جانبه بود. مقرر شد ظرف یکماه آینده کلیۀ پروژه‌های کیفی‌سازی فعلی و جدید قابل تعریف از سوی شرکت‌های پالایشگاهی به شرکت ملی پالایش و پخش ارسال شده و پس از نهایی‌شدن آنها جهت اجرایی‌شدن پیگیری شوند .

    علاوه بر موارد فوق، مقرر شد در مواردی که تولید محصولی براساس برنامه‌های اعلامی وزارت نفت منجر به افزایش هزینه در پالایشگاه‌ها شده یا اثر سودآوری منفی دارد، این موارد بررسی شود تا راهکاری لازم برای جبران هزینه‌های تحمیلی ناشی از این موارد اندیشیده‌ شود .

    پنجمین محور مورد بررسی روز گذشته مسوولان وزارت نفت و مدیران پالایشی به موضوع اصلاح قیمت‌گذاری محصولات پالایشگاهی در بورس‌های کالایی معطوف بود که مقرر شد پس از مطالعه و بررسی در جلسات آتی نسبت به آن تصمیم‌گیری شود.

    #17436

    پالایشگاه و فراورده های نفتی :
    با حکم مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران، ناصر سجادی بعنوان مدیرعامل جدید شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران منصوب شد. عباس کاظمی امروز با انتصاب و معرفی سید ناصر سجادی بعنوان مدیر عامل جدید شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، برای وی در انجام وظایف محوله آرزوی توفیق و از مصطفی کشکولی (مدیرعامل پیشین این شرکت) نیز قدردانی و تشکر کرده است. سید ناصرسجادی پیشتر قائم مقام شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران بود. مصطفی کشکولی از دی ماه 91 با حکم علیرضا ضیغمی، مدیرعامل سابق شرکت ملی پالایش وپخش فراورده‌های نفتی به عنوان مدیرعامل شرکت پخش فراورده‌های نفتی منصوب شد.

    در خبری دیگر نیز، مدیر نظارت بر ناشران شرکت بورس پیرامون زمان بازگشایی نماد پالایشی ها اظهارنظر کرد.

    امیرحمزه مالمیر اظهار داشت: با توجه به برگزاری مجامع عادی سالیانه سال 92 شرکت های پالایشگاهی طی روزهای اخیر، بازگشایی نماد معاملاتی سهام آنها منوط به ارایه پیش بینی سال 93 این شرکت ها است.

    وی افزود: برخی شرکت های این گروه پیش بینی 93 خود را اعلام نکرده بودند و بازگشایی نماد آنها به شرط ارایه بودجه های برآوردی آنها است. سایر شرکت ها نیز که پیش از این اولین بودجه خود را در سایت کدال منتشر کرده اند، بایستی این پیش بینی را بر مبنای عملکرد سه ماهه خود اعلام کنند.

    این مقام مسئول تأکید کرد: لزوم ارایه پیش بینی شرکت ها برای بودجه سال 93 جهت بازگشایی نماد معاملاتی آنها به این دلیل است که مقرر بود موضوع کیفی سازی محصولات آنها از سال 92 در بودجه این گروه لحاظ شود. اما پس از جلسات متعددی که برگزار گردید، تصمیم بر این امر گرفته شد تا آثار مربوط به کیفی سازی فرآورده ها از سال مالی جاری لحاظ گردد. از این رو پالایشی ها بایستی این موضوع را در ارایه پیش بینی سال 93 خود لحاظ کنند.

    مالمیر بحث کیفی سازی محصولات پالایشی ها و اعلام پیش بینی بودجه سال 93 بر مبنای این شاخص را یکی از اصلی ترین دلایل ادامه توقف نماد پالایشی ها عنوان کرد.

    مدیر سرمایه‌گذاری شرکت سرمایه‌گذاری صنعت نفت به بسته پیشنهادی دولت به منظور عبور غیرتورمی از رکود اشاره کرد که با هدف رونق در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و صنایع معدنی، مسکن و گردشکری، نقطه آغازی بر دوره جدید اقصاد کشور محسوب می‌شود. وی درخصوص تاثیر این بسته در فضای اقتصادی کشور، اظهار داشت: با اجرای این بسته و تحقق اهداف تعریف شده برای آن، سایر صنایع و خدمات وابسته به صنایع مذکور با تامین منابع مالی از بانک‌ها و بورس رشد خواهند یافت.
    مهدی حبیبی به تاکید این بسته بر بهبود در روابط خارجی اشاره و پیش‌بینی کرد که با ورود سرمایه و تکنولوژی سرمایه‌گذاران خارجی به اقتصاد و صنعت کشور، ثبات در بازار ارز و حمایت بودجه‌ای دولت، سایر صنایع کشور رشد خود را آغاز خواهند کرد. وی ادامه داد: همچنین کاهش تورم و کاهش دخالت دولت در قیمت گذاری محصولات، محیط کسب و کار را کم‌ریسک خواهد کرد و رونق به سایر بخش‌های اقتصادی کشور باز خواهد گشت.

    به گفته مدیر سرمایه‌گذاری شرکت سرمایه‌گذاری صنعت نفت، دولت با افزایش مخارج عمرانی خود، کاهش مالیات، ایجاد و حفظ فضای رقابتی بنگاه‌های داخلی از طریق سیاست‌های ارزی و تشویق و تسهیل به صادرات، صنایع کشور را به سمت صادرات محصولات و خدمات به کشور‌های همسایه و پس از آن سایر نقاط جهان سوق خواهد داد.

    وی اضافه کرد: در این بین با جلب مشارکت موسسات بین‌المللی خارجی بورس اوراق بهادار کشور رتبه بندی بین‌المللی شده و اقدام به جذب سرمایه‌گذاران خارجی خواهد کرد. حبیبی تصریح کرد: این وضعیت اقتصاد کشور در صورت تصویب و اجرای بسته پیشنهادی دولت خواهد بود. در اینجا صرفا از منظر بازار سرمایه به این بسته نگاه شده است و در مورد نقاط ضعف و قوت و مشکلات اجرایی آن بحثی نخواهد شد. به گفته وی، تبدیل بورس به یک بازار بین‌المللی نیازمند بررسی‌ها و تحلیل بسیاری در تمام ارکان بازار است. مستقل از شوکی که از بابت آن به بازار وارد خواهد شد، در صورت اجرای بسته پیشنهادی باید انتظار داشت گروه‌های نفت، گاز و پتروشیمی، صنایع معدنی، مسکن و بانک‌ها به‌عنوان گروه‌های پیشرو در بازار سرمایه رشد کنند و در مرحله بعد سایر گروه‌ها نیز به آنها بپیوندند.

    #17683

    در گروه پالایشی شنیده شده در آخرین روز کاری هفته جلسه ای با موضوع مشخص کردن نرخ های خرید و فروش شرکت ها برگزار شده است. هر خبر احتمالی که از این جلسه در معاملات فردا شنبه 25 مرداد یا روزهای آتی منتشر شود می تواند بر بازار هم تاثیر گذار باشد.

در حال نمایش 9 نوشته (از کل 9)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.