3 توصیه کاربردی برای موفقیت در مصاحبه شغلی

محمدامین حسامی
محمدامین حسامی
blank

برای اکثر ما پیش اومده که به یک مصاحبه شغلی دعوت بشویم و یا بعضی از ما به عنوان مصاحبه کننده در این جلسات حضور داشتیم. اما شاید تعداد کمتری از ما بتوانیم به درستی یک مصاحبه شغلی را مدیریت کنیم!

بررسی برخی کیس استادی‌ها (case study) یا نمونه‌های واقعی کمک بسیار زیادی برای این امر محسوب می‌شوند.

یک مثال از برخورد در مصاحبه شغلی

جناب آقای رضایی مدتی بود که در پی یافتن شغل جدید، به شرکت‌های مدنظرش ایمیل می­فرستاد و در بعضی شرکت‌ها فرم تقاضای همکاری پر کرده بود. آقای رضایی تجارت کاری موفقی را پشت گذاشته و رزومه درخشانی دارد. بالاخره پس از جست‌وجوی فراوان از سمت یکی از شرکت‌ها پیشنهاد شغلی دریافت کرد!

دریافت پیشنهاد شغلی در هر حالتی هیجان انگیز است؛ اما آقای رضایی با اتکا برا تجربیاتش هیجان خود را کنترل کرد. او مقدمات انجام یک مصاحبه شغلی را فراهم کرد و پس از تحقیق در مورد شرکت، برای مصاحبه آماده شد.

در روز جلسه او توانست با کنترل شرایط و جسارت و با اعتماد به نفس شرایط مدنظرش را درخواست کرد.

شاید در نگاه اغلب مردم این نوع برخورد جسورانه و مقتدارنه در مقابل کارفرما خطرناک باشد و منجر به از دست رفتن موفقیت شود؛ اما کارفرما او را شخصی حق به جانب نپنداشت بلکه ارزشی که آقای رضایی برای خود قائل شده بود و رزومه درخشانش را مدنظر قرار داد و در نامه ای کتبی پذیرفته شدنش را تبریک گفت!

در این مقاله سعی می­کنیم به بررسی جوانب برگزاری یک جلسه مصاحبه صحیح و ارائه نکاتی برای اعضای جلسه بپردازیم.

اگر به عنوان متقاضی در مصاحبه شغلی شرکت کرده‌اید

بدون شک برگزاری یک جلسه مصاحبه، همانند سایر رویداد‌ها نیاز به فراهم آوردن مقدمات و برنامه ریزی مناسب است. چنانچه شرایط لازم را فراهم نیاورده اید، در جایگاه یک کارجو باید به دنبال فرصت شغلی بعدی باشید.

اهمیت موضوع در جایی مشخص می­شود که متاسفانه ، تعداد قابل توجهی از کارجو‌ها و کارفرما‌ها، نمی­توانند به خوبی شرایط لازم را کنترل کنند و در نتیجه ممکن است شرکت یه نیروی فوق العاده و یا کارجو یک فرصت تکرار نشدنی شغلی را از دست بدهند.

اگر شما به عنوان متقاضی یک رده شغلی به مصاحبه می­روید، بهتر است نکات ذکر شده را رعایت کنید.

1. پاسخ خود را قبل از این که دیر شود بدهید

زمانی که شرکت به شما یک جایگاه شغلی پیشنهاد می­دهد، برای دریافت پاسخ مهلتی در نظر می­ گیرد.
بهتر است به عنوان اولین قدم موفق در همکاری مشترکتان با یک شرکت، در زمان مناسب، پذیرش شغل و ردکردنش را اعلام کنید.

2. در مصاحبه و کار خود حریص نباشید

همیشه قبل از حاضر شدن در جلسه مصاحبه شرایطی که از شغل خود انتظار دارید را در نظر بگیرید.

برای توانایی‌های خود ارزش قائل بشوید. اگر کارفرمای شما به سرعت پیشنهادتان را قبول می­کند، در چنین شرایطی این اشتباه را نکنید که با بحث درمورد پیشنهاد حقوقی بالاتر، موقعیت را از بدهید! کارفرما واقعا می­خواهد که با شما همکاری کند و با شرایط اولیه شما به توافق رسیده است.

پس همواره با توجه به توانایی‌هایتان حقوق را پیشنهاد بدهید چرا که شرکت‌ها به کسانی که به ارزش‌های خود احترام می‌گذارند مشتاق‌ترند.

3. برای مسائل غیر قابل تغییر انعطاف پذیر باشید

ممکن است در هنگام مصاحبه بعضی مسائل بسیار برای شما مهم باشد؛ اما از طرف شرکت قابلیت اجرا نداشته باشد.

برای مثال ممکن است شرکت هزینه‌های بیمه نپردازد و یا امکاناتی مانند پارکینگ و غذا را تامین نکند. در این مواقع شما نباید برای دریافت خواسته‌های خود مبارزه کنید؛ چرا که پیروز نمی­شوید و ارزش مبارزه ندارد. در عوض می­توانید در مورد میزان حقوق خود بحث کنید.

اگر به عنوان نماینده کارفرما درمصاحبه شغلی حضور دارید

چنانچه مدیر استخدام شرکت هستید سعی کنید نکات زیر را درنظر بگیرید:

1. زمانبندی مناسب

جلسات مصاحبه نباید زیاد طولانی بشوند. فرآیند ارزیابی طولانی برای کارجویان خسته کننده است و به جای آنکه ارزیابی شما دقیق تر شود ممکن است نتیجه عکس بدهد! پس تا جای ممکن از طولانی شدن جلسات جلوگیری کنید.

نکته بعدی این است که پس از انتخاب نامزد شغلی برترتان، مدتی صبر کنید! به علت آنکه شرکت شما تنها پیشنهاد دهنده به او نیست.

اگر او جلسه شما را با موفقیت ترک کرده قطعا از طرف شرکت‌های دیگر پیشنهاد دارد. اما از سوی دیگر پیشنهاد شتاب زده ممکن است در ذهن کارجو تصویر منفی از شما ایجاد کند.

2. به حقوق درخواستی کارجو‌ها توجه کنید!

پرداخت حقوق بالاتر در ازای دریافت کیفیت بهتر را به حقوق پایین همراه با ریسک، ترجیح بدهید. درخواست کسانی شایستگی حقوق بهتر دارند را بپذیرید!

این سیاست که برمبنای حقوق درخواستی دیگر کاندیدا‌ها تصمیم بگیرید را دور بریزید. در غیر اینصورت یا باید عواقب از دست دادن کارمند با کیفیت را بپذیرید و یا هزینه، زمان و انرژی مضاعف برای پیدا کردن کارمند دیگر بپردازید.

3. برای دریافت پاسخ صبر کنید

چنانچه پیش از آن که کارمندی آماده باشد او را ملزم به پاسخ مثبت درباره پیشنهاد شغلی خود کنید، در واقع در شرکت را به روی یک فاجعه باز کرده اید.

این موضوع که شما می‌خواهید هر چه زود تکلیف مشخص شود و جواب را بدانید کاملا قابل درک است؛ اما باید حداقل سه روز برای آن صبر کنید و از تحت فشار قرار دادن او خودداری کنید.

این فرصتی که شما در اختیار کاندیدا قرار می­دهید باعث می­شود اون با فکری باز جوانب مثبت و منفی پیشنهاد را بسنجد و انتخاب کند.

با رعایت نکاتی که در این مقاله ذکر شده سعی کنید مصاحبه خاطره انگیزی را رقم بزنید و با اشتباهات پیش پا افتاده آن را خراب نکنید.

 

شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:

  • می‌توانید در دارایی‌هایی مانند طلا و مسکن سرمایه‌گذاری کنید
  • در صندوق‌های سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید

برای شروع سرمایه‌گذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
blankثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره
blank

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب:

مطالب مرتبط

سایر دسته‌های خواندنی