اگر از جمله افرادی هستید که به تازگی وارد دنیای کریپتو شدهاید پیش از هر چیز باید بدانید که انتخاب کیف پول ارز دیجیتال معتبر و مناسب جهت نگهداری داراییهای دیجیتال، بسیار ضروری است.
در حال حاضر؛ کیف پولهای ارز دیجیتال زیادی طراحی شدهاند که هرکدام از آنها مزایا و معایب خاص خودشان را دارند.
در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع کیف پولهای ارز دیجیتال بپردازیم تا شما بتوانید با توجه به نیاز خود، بهترین انتخاب را داشته باشید.
برای شروع در ارزهای دیجیتال کلیک کنید!
کیف پول ارز دیجیتال چیست؟
کیف پول ارز دیجیتال، یک کیف پول دیجیتالی است که به شما این امکان را میدهد تا داراییهای دیجیتال خود را در آن ذخیره، نگهداری و یا جابهجا کنید.
کیف پولهای دیجیتال انواع مختلفی دارند که در ادامه به طور مفصل به بررسی هریک از آنها میپردازیم.
اما به طور خلاصه کیف پول نرمافزاری در قالب اپلیکیشنهای موبایل یا دسکتاپ عرضه میشوند که معمولا این نوع از کیف پولها رایگان هستند و امنیت آنها به وسیله رمز عبور یا عبارات بازیابی (recovery phrases) تأمین میشود.
میتوان گفت اکثر افرادی که در حوزه ارزهای دیجیتال فعالیت دارند، از این کیف پولها استفاده میکنند.
کیف پولهای سختافزاری، قطعات الکترونیکی و دیجیتالی طراحیشده به شکل فلش مموری هستند که برای نگهداری ارزهای دیجیتال طراحی شدهاند.
امنیت کیف پولهای سختافزاری نسبت به امنیت کیف پولهای نرمافزاری بسیار بالاتر است و این نوع از کیف پولها، ابزار حرفهایتری برای نگهداری امن ارزهای دیجیتال محسوب میشوند.
از طرفی؛ کیف پولهای سختافزاری قیمت قابلتوجهی دارند و استفاده از آن تنها به افرادی توصیه میشود مقدار و تنوع ارزهای دیجیتال خریداری شده آنها زیاد است و در مورد تأمین امنیت آنها بسیار حساس هستند.
نحوه عملکرد کیف پول ارز دیجیتال چگونه است؟
بر خلاف نظر عموم کاربران؛ کیف پول ارز دیجیتال با کیف پول معمولی که برای نگهداری اسکناس از آن استفاده میکنیم، کاملا متفاوت است.
کیف پولهای ارز دیجیتال، ابزاری برای تعامل با بلاکچینهای مختلف هستند که در عین حال، مدیریت کلیدهای خصوصی و عمومی را نیز بر عهده دارند.
برای درک نحوه عملکرد کیف پول ارز دیجیتال، میتوان عملکرد آن را مانند عابربانک تصور کرد.
کارت عابر بانک شما به یک حساب بانکی متصل است که به صورت فیزیکی در آن پول ذخیره کردهاید؛ اما هیچ پولی به شکل فیزیکی در کارت شما وجود ندارد و تنها هنگام جابهجایی پول، تراکنش شما در آن ثبت میشود.
این اتفاق در کیف پول دیجیتالی نیز رخ میدهد.
یک کیف پول ارز دیجیتال، برای هر ارز دیجیتال یا برای هر بلاکچین به شکل مجزا، اقدام به ساخت یک کلید خصوصی (Private Key) میکند.
کلید خصوصی آدرسی است متشکل از تعدادی اعداد و حروف که شناسهای منحصربهفرد محسوب میشود.
سپس به وسیله تابع هش، از روی کلید خصوصی یک کلید عمومی (Public Key) ساخته شده که در واقع هنگام ارسال ارز دیجیتال، موقعیت مشخصی را در بلاکچین خاصی تعیین میکند.
شما برای دریافت ارز دیجیتال باید کلید عمومی کیف پول خود را در اختیار دیگران قرار دهید؛ اما کلید خصوصی مانند رمز شخصی والت دیجیتال شما است که هرگز نباید آن را فاش کنید.
لازم به ذکر است که این دو مستقل از کیف پول عمل میکنند؛ به طوری که میتوان در هر زمان، از یک کیف پول ارز دیجیتال استاندارد به کیف پول ارز دیجیتال دیگر مهاجرت کرد.
بیشتر بخوانید: آموزش ساخت کیف پول برای ارزهای دیجیتال
برای درک بهتر این موضوع به مثالی توجه کنید؛ وقتی فردی برای شما بیت کوین ارسال میکند، در واقع عدم مالکیت بیتکوینها را امضا کرده و مالکیت آنها را به آدرس کیف پول شما انتقال میدهد.
برای اینکه شما بتوانید این کوینها را خرج کنید یا برای شخص دیگری ارسال کنید، باید کلید خصوصی ذخیره شده در کیف پول ارز دیجیتالتان با آدرس عمومی که برای آن فرستاده و امضا شدهاند، همخوانی داشته باشند.
چنانچه کلیدهای عمومی و خصوصی با هم مطابقت داشته باشند، موجودی کیف پول ارز دیجیتال شما افزایش و موجودی والت فرد فرستنده کاهش مییابد.
به این ترتیب؛ همانطور که میبینید، هیچ پولی به صورت فیزیکی رد و بدل نمیشود و تراکنشها تنها با استفاده از سابقه تراکنش در بلاکچین و تغییر موجودی در کیف پول ارز دیجیتال شما امضا میشوند.
در کیف پولهای ارز دیجیتال حضانتی مانند صرافیها، کلید خصوصی توسط سازنده والت نگهداری میشود تا شما راحتتر قادر به ارسال، دریافت و ترید انواع ارز دیجیتال باشید.
اما در یک کیف پول غیرحضانتی، این شناسه در اختیار خودتان قرار دارد.
بشتر بخوانید: کیف پول حضانتی چیست و چه تفاوتی با کیف پول غیرحضانتی دارد؟
کلید عمومی و کلید خصوصی چیست؟
همانطور که گفتیم؛ هدف اصلی کیف پول ارز دیجیتال، ایجاد و نگهداری کلید عمومی و کلید خصوصی است.
اما منظور از این کلیدها چیست و این کلیدها چگونه ارتباط با بلاکچینهای مختلف را ممکن میسازند؟
در ادامه، قصد داریم تا به تعریف کلید خصوصی و کلید عمومی بپردازیم.
کلید خصوصی
در یک کیف پول ارز دیجیتال، کلید خصوصی رشتهای متنی از حروف و اعداد انگلیسی است که مشابه رمز ورود به حساب بانکی یا رمز ورود به حساب کاربری ایمیل عمل میکند.
هر فردی با داشتن شماره کارت 16 رقمی شما، میتواند اقدام به ارسال وجه کند؛ اما تنها شخصی که پسورد حسابتان را داشته باشد، امکان خرج کردن موجودی را نیز دارد.
به عبارت سادهتر؛ از کلید خصوصی برای خرجکردن دارایی استفاده میشود و میتوان کلید خصوصی را همان دارایی یک کیف پول ارز دیجیتال دانست.
توجه داشته باشید که امکان تولید کلید عمومی از روی کلید خصوصی وجود دارد. بنابراین؛ چنانچه فردی به کلید خصوصی یا همان شناسه اثبات مالکیت دارایی ذخیره شده در یک آدرس خاص دسترسی پیدا کند، کار شما تمام است.
اینجاست که اهمیت انتخاب یک کیف پول ارز دیجیتال مناسب مشخص میشود. یعنی اگر نرمافزار مخصوص ذخیرهسازی کلیدهای خصوصی امنیت کافی را نداشته باشند، دارایی شما در معرض هک و سرقت قرار میگیرد.
حال ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که وقتی نمیتوان کلید خصوصی را در اختیار کسی قرار داد، پس شبکه چگونه به صحیح بودن کلید خصوصی ما پی میبرد؟ اینجاست که نقش کلید عمومی پررنگ میشود.

کلید عمومی
کلید عمومی، رشتهای متنی است که از حروف و اعداد انگلیسی تشکیل شده و از نظر ریاضی با کلید خصوصی هماهنگ است. در واقع این دو کلید مکمل یکدیگر هستند.
در یک تعریف ساده؛ کلید عمومی همانند شماره 16 رقمی کارت بانکی شماست. یعنی جهت دریافت پول از دیگران، شما میتوانید بدون نگرانی بابت از دست دادن پولتان این شماره را در اختیار دیگران قرار دهید.
با توجه به شفافیت بلاکچینها، مشاهده موجودی در یک کلید عمومی برای همه امکانپذیر است.
در یک بلاکچین میتوان مشخص کرد که یک آدرس که اکثرا با کلید عمومی یکسان است، چقدر موجودی دارد و از ابتدا چه تراکنشهایی در آن انجام شده است.
اما فقط شخصی که کلید خصوصی مربوط به آن آدرس را در اختیار دارد، قادر به خرج کردن بخشی یا کل موجودی کیف پول است.
به عبارت دیگر؛ شما با استفاده از کلید خصوصی اثبات میکنید که مالک دارایی ذخیره شده در یک آدرس خاص هستید.
نکته مهم و قابل توجه این است که کلید عمومی از روی کلید خصوصی ساخته میشود؛ بنابراین اگر کلید عمومی را گم کنید، به راحتی میتوانید مجددا آن را از روی کلید خصوصی به دست آورید.
اما برعکس این موضوع امکانپذیر نیست؛ یعنی نمیتوان از کلید عمومی به کلید خصوصی رسید.
چراکه اگر اینگونه بود، هر فردی میتوانست خیلی راحت شناسه مالکیت آدرسهای دارای موجودیهای زیاد را به دست آورد و دارایی افراد را خرج کند.
نمونه کلید عمومی (آدرس بیتکوین):
1DJLdU8JXmwU3K98JttktFf58ktApGYwT7
نمونه کلید خصوصی (Private Key):
L4izGfiCKU6GM7vrDkg7xog1RMox29DmrcZCS9W4NdnDe6nLzq4x
انواع کیف پول ارز دیجیتال
والت ارزهای دیجیتال را میتوان از دیدگاههای مختلفی دستهبندی کرد.
در ادامه به بررسی انواع مختلف والت ارز دیجیتال میپردازیم که هرکدام از آنها مزایا و معایب خود را دارند که میتوانید با یک مقایسه ساده، انتخاب مناسبی داشته باشید:
کیف پولهای گرم (Hot Wallet)
منظور از کیف پول گرم، کیف پولی است که به اینترنت متصل است و به همین دلیل بیشتر در معرض خطر هک و سرقت قرار دارد.
یکی از نمونههای کیف پول گرم، کیف پول صرافیهای ارز دیجیتال است که سرورهای مربوط به ذخیرهسازی کلیدهای خصوصی کاربران، همواره به اینترنت متصل است.
کار کردن با کیف پولهای گرم ساده و سریع است؛ اما امنیت آنها در مقایسه با کیف پولها سرد، پایینتر است.
این نوع از کیف پولها، برای کاربرانی که دائما با سرمایههای دیجیتال خود کار میکنند، بهترین گزینه است.
البته توصیه میکنیم که تنها بخشی از سرمایه مورد نیاز برای ترید را به یک والت ارز دیجیتال گرم انتقال دهید و کل سرمایه را یکجا در آن نگهداری نکنید.
بیشتر بخوانید: تفاوت کیف پول سرد و گرم در ارزهای دیجیتال چیست؟
در ادامه به معرفی انواع کیف پولهای گرم میپردازیم. شما میتوانید با توجه به نیازمندیهای خود، عملکرد و ویژگیهای هریک از آنها، کیف پول مناسب خود را انتخاب نمایید:
کیف پولهای دسکتاپ
این دسته از والتهای نرمافزاری ارز دیجیتال، به شکل یک برنامه قابل نصب و اجرا، در کامپیوتر و لپتاپ مورد استفاده قرار میگیرند.
برخلاف نسخههای تحت وب والتهای دیجیتال، این نوع از کیف پولها مدیریت کامل کلیدهای خصوصی را در اختیارتان قرار میدهند.
هنگامی که شما یک کیف پول دسکتاپ دیجیتالی جدید ایجاد میکنید، فایلی به نام wallet.dat در حافظه دستگاه شما تولید میشود که حاوی کلیدهای خصوصی است.
به این ترتیب؛ دریافت کیف پول دسکتاپ پیچیدگی خاصی ندارد، فقط کافی است این نوع کیف پول را دانلود کرده و روی لپتاپ یا کامپیوترتان نصب کنید.
توجه داشته باشید که تنها راه دسترسی به این والتها، از طریق دستگاهی است که برنامه روی آن نصب شده است.
بیشتر بخوانید: 8 کیف پول برتر بیتکوین برای دسکتاپ

کیف پولهای دسکتاپ از امنیت بالایی برخوردارند، اما اگر کامپیوترتان آلوده به ویروس شود و یا هک در سیستم شما رخ دهد، ممکن است امنیت داراییهای ذخیره شده در کیف پولتان به خطر بیفتد.
نوع دیگری از کیف پول ارز دیجیتال، در قالب افزونه است که بر روی مرورگرهایی مانند موزیلا فایرفاکس، گوگل کروم و اپرا نصب میشوند.
این نوع از والتها را میتوان زیرمجموعهای از والتهای نرمافزاری در نظر گرفت که تعامل و دسترسی به آنها بسیار راحتتر است.
از محبوبترین والت به شکل افزونه، کیف پول متامسک (MetaMask) است که کاربران زیادی از آن بر روی مرورگرهای خود استفاده میکنند.
کیف پولهای نرمافزاری که در حال حاضر کاربران زیادی را به سوی خود جذب کردهاند، عبارتند از:
- اکسودوس والت (Exodus Wallet)
- اتمیک والت (Atomic Wallet)
- الکتروم والت (Electrum Wallet)
- کوینومی والت (Coinomi Wallet)
کیف پولهای تحت وب
والتهای تحت وب، بر روی فضای ابری (Cloud) ذخیره میشوند و شما میتوانید از هر دستگاه و در هر مکانی که هستید، از آنها استفاده کنید.
از مزایای مهم کیف پولهای تحت وب، عدم نیاز به دانلود و نصب برنامه روی گوشی یا کامپیوتر شما است. در واقع؛ از طریق هر دستگاه دارای یک مرورگر وب، امکان دسترسی به کیف پول ارز دیجیتال برای شما فراهم خواهد شد.
والتهای موجود در صرافیهای ارز دیجیتال، جزو این دسته از کیف پولها هستند و امکان ورود به حساب از طریق نام کاربری و رمز عبور را برای کاربران فراهم میکنند.
در واقع کاربر هنگام کار با کیف پول تحت وب، دیگر درگیر کلیدهای خصوصی نخواهد شد و صرفا با نوشتن نام کاربری و رمز عبور خود، به راحتی وارد کیف پول میشود.
بنابراین؛ این مورد از مهمترین ویژگی کیف پولهای صرافی است که کاربران زیادی را به سمت خود جذب کرده است.

در دستهبندی کیف پول های تحت وب ارز دیجیتال، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کیف پول صرافی بایننس
- کیف پول صرافی کوکوین
- گواردا والت (Guarda Wallet)
- کیف پول بلاکچین (Blockchain.com)
- مای اتر ولت (Myetherwallet)
- کوین پیمنت (Coinpayments)
- بریو والت (Brave Wallet)
کیفپولهای موبایل
والتهای موبایلی، اپلیکیشنهایی هستند که بایستی بر روی موبایل شما نصب شوند.
استفاده از کیف پولهای موبایل نسبت به نسخه دسکتاپ راحتتر و در دسترستر است؛ چراکه گوشی موبایل به نسبت کامپیوتر بیشتر در دسترس شما است و باعث میشود که این نوع کیف پولها کاربردیتر باشند.
شما میتوانید والتهای موبایل را مانند یک اپلیکیشن عادی، روی گوشی هوشمند یا تبلت خود نصب کرده و همه جا همراه خود داشته باشید.
بر این اساس، مهمترین مزیت آنها نیز همه جا در دسترس بودن است؛ به همین دلیل در مقایسه با دیگر انواع کیف پولهای ارز دیجیتال، استفاده بیشتری برای کاربران کریپتو دارند.
بیشتر بخوانید: بهترین والتهای اندرویدی؛ معرفی و بررسی 15 کیف پول اندروید

امکان استفاده از دوربین گوشی به منظور اسکن کیو آر کد (QR) آدرسها، از مزیتهای دیگر این نوع کیف پولها است.
بنابراین؛ هنگام ایجاد تراکنش، دیگر نیازی به کپی-پیست کردن آدرسها ندارید و فقط کافی است QR کد آدرس مورد نظرتان را اسکن کنید. محبوبترین کیف پولهای موبایلی، عبارتند از:
- تراست والت (Trust Wallet)
- کوینومی والت (Coinomi Wallet)
- متامسک (MetaMask)
- فری والت (Free Wallet)
کیف پولهای سرد (Cold Wallet)
کیف پولهای سرد برخلاف کیف پولهای گرم، همواره امکان اتصال به اینترنت را ندارند و حتی برخی از آنها، هیچگونه اتصالی به اینترنت برقرار نمیکنند و از این نظر از امنیت بالایی برخوردارند.
کیف پول سخت افزاری، یکی از دو نوع کیف پول سرد به شمار میرود که درآن کلیدهای خصوصی در حافظهای ایزوله ذخیره شده و در برابر نفوذ بدافزارها مصونیت بالایی دارند.
نوع دیگری از کیف پولها، کیف پول کاغذی ارز دیجیتال است که کلید خصوصی، بر روی تکهای کاغذ نوشته میشود و به هیچ عنوان امکان هک برای آن وجود ندارد.
سرمایهگذارانی که استراتژی معاملاتیشان بلندمدت است، استفاده از کیف پولهای سرد را ترجیح میدهند.
از طرفی؛ تریدرهای حرفهای معمولا با تمام سرمایه خود کار نمیکنند؛ بلکه بخشی از داراییهای خود در کیف پول سرد قرار داده و مقداری از آن را برای ترید، به کیف پولهای گرم انتقال میدهند.
در ادامه، انواع کیف پولهای سرد را شرح میدهیم:
کیف پولهای سختافزاری
همانطور که قبلتر اشاره کردیم؛ کیف پول سختافزاری شبیه به یک دستگاه USB است که قابلیت اتصال به کامپیوتر یا لپتاپ را دارند.
در بعضی از والتهای سختافزاری، یک صفحه نمایش تعبیه شده که شما میتوانید بدون نیاز به کامپیوتر، تراکنشهای خود را کنترل نمایید.
این نوع از کیف پولهای از قطعات الکترونیکی تشکیل شده و حافظه محل ذخیرهسازی کلید خصوصی در آنها، به شکل ایزوله است که به جز در زمان ایجاد تراکنش، اتصالی با اینترنت ندارد.
البته لازم به ذکر است که نحوه عملکرد برخی از کیف پولهای سختافزاری ارز دیجیتال به گونهای است که اتصالی با اینترنت ندارند و فقط QR کد کلید خصوصی را اسکن کرده و سپس ایجاد تراکنش را در یک والت موبایلی نشان میدهند.
بیشتر بخوانید: استفاده از کیف پول سختافزاری برای نگهداری بیت کوین

واضح است که یک کیف پول سختافزاری در مقایسه با کیف پول نرمافزاری، امنیت بسیار بیشتری دارد؛ اما از نظر حملات هکرها، صد درصد ایمنی ندارند.
البته تا کنون مورد خاصی از سرقت دارایی در کیف پولهای سختافزاری ارز دیجیتال گزارش نشده است.
در دستهبندی والتهای سختافزاری، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- لجر نانو ایکس (Ledger Nano X)
- لجر نانو اس (Ledger Nano S)
- ترزور (Trezor)
- سیف پل اس (SafePal)
- الیپال (Ellipal)
- کول والت (CoolWallet)
کیف پولهای کاغذی
یک کیف پول کاغذی صرفا یک برگه کاغذ است که حاوی آدرس عمومی (آدرس دریافت ارز دیجیتال) و کلید خصوصی کیف پول (Private Key) شماست.
کلیدهای عمومی و خصوصی این برگه کاغذ معمولا شامل QR-code نیز روی کاغذ نقش بسته تا بتوان به سرعت از طریق اسکنرها آنرا اسکن کرد و موجودی را به یک کیف پول نرمافزاری انتقال داده و تراکنش را انجام داد.
برای ساخت کیف پول کاغذی میتوانید از دو سایت زیر استفاده کنید:
مزیت اصلی کیف پولهای کاغذی، عدم ذخیرهسازی کلیدها در فضای دیجیتال و آنلاین است.
به این ترتیب خطر هک شدن و به سرقت رفتن کلید خصوصی از طریق بدافزارها، Keyloggerها و هرگونه دزدی از طریق فضای دیجیتال تقریبا صفر میشود.
با این حال؛ برای ساخت کیف پول کاغذی بایستی تمام اقداماتی امنیتی را رعایت کنید.
بیشتر بخوانید: ساخت کیف پول کاغذی بیت کوین: راهنمای قدمبهقدم

به یاد داشته باشید که شما در حال چاپ کلید خصوصی کوینهای خود روی یک کاغذ هستید و هرکس این کاغذ را داشته باشد میتواند همه موجودی آن را خالی کند.
بنابراین؛ در صورت از بینرفتن، گم شدن یا دزدیده شدن آن تکه کاغذ، همه موجودی بیتکوین یا ارز دیگری که ذخیره کردهاید از بین خواهد رفت و به هیچ عنوان امکان بازیابی آن وجود نخواهد داشت.
کیف پولهای کاغذی برای نگهداری طولانیمدت ارزهای دیجیتال مناسب هستند و اگر قصد برداشت زود به زود ارزها را دارید، بهتر است از کیف پولهای دیگر استفاده کنید.
لیست کیف پولهای معتبر برای ارزهای دیجیتال
ارزهای دیجیتال زیادی وجود دارد اما برای ارزهای شناخته شدهتر مانند بیتکوین و اتریوم، کیف پولهای زیادی ساخته شده است.
در این صفحه هدف ما این است کیف پولهای معتبر را با کمک شما لیست کنیم. امتیاز و تجربه شما به کیف پولها به ما و سایرین کمک میکند سرویسهای بهتر را بشناسیم.
در ادامه لیست کیف پولهای شناختهشده برای ارزهای دیجیتال را مشاهده میکنید.
مهم: با وجودیکه این کیف پولهای ارز دیجیتال با توجه به نظرات کاربران و بررسی بسیار انتخاب شده است، قبل از استفاده از کیف پول، خود شما مسئول تحقیق و بررسی بیشتر در خصوص امنیت آنها هستید و بورسینس مسئول از دست رفتن سرمایه شما نیست.
.
نام کیف پول | ویژگیها | لینک |
---|---|---|
کیف پول سختافزاری |
| جزییات بیشتر |
کیف پول تراست والت |
| ورود به سایت راهنمای والت |
کیف پول Coinomi |
| ورود به سایت راهنمای والت |
کیف پول myetherwallet.com |
| ورود به سایت راهنمای والت |
کیف پول جکس |
| ورود به سایت راهنمای والت |
کیف پول اتمیک والت |
| ورود به سایت راهنمای والت |
سوالات متداول
کیف پول ارز دیجیتال، یک کیف پول دیجیتالی است که به شما این امکان را میدهد تا داراییهای دیجیتال خود را در آن ذخیره، نگهداری و یا جابهجا کنید.
کیف پول نرمافزاری در قالب اپلیکیشنهای موبایل یا دسکتاپ عرضه میشوند که معمولا این نوع از کیف پولها رایگان هستند و امنیت آنها به وسیله رمز عبور یا عبارات بازیابی (recovery phrases) تامین میشود.
کیف پولهای سختافزاری، قطعات الکترونیکی و دیجیتالی طراحیشده به شکل فلش مموری هستند که برای نگهداری ارزهای دیجیتال طراحی شدهاند. امنیت کیف پولهای سختافزاری نسبت به امنیت کیف پولهای نرمافزاری بسیار بالاتر است و این نوع از کیف پولها، ابزار حرفهایتری برای نگهداری امن ارزهای دیجیتال محسوب میشوند.
منظور از کیف پول گرم، کیف پولی است که به اینترنت متصل است و به همین دلیل بیشتر در معرض خطر هک و سرقت قرار دارد. یکی از نمونههای کیف پول گرم، کیف پول صرافیهای ارز دیجیتال است.
مزیت اصلی کیف پولهای کاغذی، عدم ذخیرهسازی کلیدها در فضای دیجیتال و آنلاین است. به این ترتیب خطر هک شدن و به سرقت رفتن کلید خصوصی از طریق بدافزارها، Keyloggerها و هرگونه دزدی از طریق فضای دیجیتال تقریبا صفر میشود.
سخن پایانی
همانطور که گفتیم؛ کیف پولهای دیجیتالی با خصوصیات متنوع زیادی در بازار موجود هستند؛ اما در نهایت معیار انتخاب کیف پول ارز دیجیتال، اهدافی است که از زمان ورود به دنیای کریپتو در سر دارید.
آنچه که در استفاده از هر کیف پولی باید به یاد داشته باشید، ایمنی کیف پول است.
دقت کنید که کلیدهای خصوصی تنها راه دسترسی شما به دارایی و بازیابی کیف پولتان است و از دست رفتن کلید خصوصی، به معنای از دست رفتن داراییهای شماست.
در این مقاله؛ نحوه عملکرد کیف پولها و انواع کیف پول ارز دیجیتال را مورد بررسی قرار دادیم.
بدون شک؛ با شناخت کامل نیازهای خود و مقایسه قابلیتهای هر نوع از کیف پولها، تجربه خوبی از فعالیت در دنیای ارزهای دیجیتال را خواهید داشت.
241 نظر
جناب یک سوال داشتم وقتی میگیم آدرس کیف پول یعنی میشه به اون آدرس هر ارز دیجیتال رو واریز کرد؟ اگه اینطور باشه که دیگه فرقی نمیکنه اون کیف پول چه ارزهایی رو پشتیبانی میکنه.
سوال دوم این هست که مثلاً من توی کیف پولی بیت کویین دارم و آدرس اون رو میدم تا یک نفر بهم استلار بریزه یا هر عرض دیگه ای اونوقت این میشه یا نه؟یه جورایی سوال دوم به سوال اول ربط داره
اگه دقت کنید هر ارز کیف پول جداگانه ای داره و هر ارزی رو نمیشه به اون ادرس ارسال کرد.
اگه همه ارزها یه ادرس داشت که اصلا نیازی به ساخت و ایجاد این همه کیف پول نبود.
البته در مواقعی خاص ادرس دریافت ارزها یکسان هستن، مثلا ادرس اتریوم که میتونید کلیه توکن های روی شبکه اتریوم رو به یک ادرس ارسال کنید و برای هر توکن نیازی به ادرس جداگانه نیست.
جزییات بیشتر:
فرق توکن و کوین چیست
کدام کیف پول برای شما مناسب است
نظرات بسته شدهاند.