کلیدهای طلایی برای طراحی یک وب سایت موفق

جلال
جلال
باید ها و نباید های طراحی وب سایت

حضور موفق و موثر در وب و حفظ این موقعیت، به مسئله‌ای بسیار پیچیده تبدیل‌شده است و ربودن گوی سبقت در کسب قدرت در اینترنت به عنوان یک ابزار بازاریابی، روزبه‌روز ضروری‌تر به نظر می‌رسد.
مزیت چنین کاری این است که فناوری عمده‌ای که تا چند سال پیش فقط در اختیار شرکت‌ها و اشخاص بخصوص بود، از قبیل صدا، تصویر، تجارت الکترونیک، نرم‌افزارهای مدیریت بانک‌های اطلاعاتی، ایمیل و … اکنون به تقریب در اختیار هر شخصی قرار دارد؛ اما مشکل بسیار بزرگ این است که تعدد در انتخاب‌ها و فرصت‌ها می‌تواند بسیار گیج‌کننده باشد.

در این مقاله به  مطالب مهمی اشاره می‌شود که شما را راهنمایی می‌کند چگونه یک وب سایت موفق داشته باشید و از بزرگ‌ترین اشتباهاتی که اغلب مردم هنگام طراحی یا طراحی مجدد پروژه‌های وب مرتکب می‌شوند جلوگیری کنید.

 

1- کوچک فکر کنید.

در حدود ۱۰ الی ۱۴ کیلوبایت برای هر تصویر. بله تعداد کاربران با پهنای باند بالا هر روز زیادتر می شوند. اما صفحات وب با سرعت پایین هنوز بسیار آزار دهنده هستند، حتی اگر از اینترنت ۵۱۲Kb استفاده کنید. و استفاده از تصاویر با ظرفیت بالا اولین دلیل برای کاهش سرعت وب سایت ها هستند. کاهش حجم تصاویر همیشه باعث کاهش کیفیت آن نخواهد شد.

2- از تصاویر چشمک زن خودداری کنید.

همینطور از تصاویری که بشدت حرکت دارند. تحقیقات مختلفی صورت گرفته است که نشان می دهد تصاویر متحرک و چشمک زن باعت ایجاد آزار و ناراحتی بازدید کنندگان خواهد شد. خود من مواردی را مشاهده کرده ام که بازدیدکننده با پنجره های دیگر قسمت های چشمک زن و متحرک وب سایت را می پوشاند تا بتوانند مطالب آن را مطالعه کند.

3- به استاندارد های طراحی وب سایت توجه کنید.

در اینترنت وب سایت های وجود دارد که از بیش از ۶ یا ۸ فریم در صفحه استفاده کرده اند. یا وب سایت هایی که تنها برای اینترنت اکسپلورر ۶ قابل دیدن هستند. (بیاد داشته باشید ۲۵% از کاربران اینترنت در زمان نگارش این مقاله از Firefox استفاده می کنند) (در ایران با توجه به عدم آمار دقیق در این زمینه نمی توان تخمیم دقیقی زد اما نظر بر این است که این رقم چیزی در حدود ۵ الی ۶ درصد باشد. -مترجم). استفاده از تکنیک های غیر متعارف و عدم توجه به استانداردها هرچند ممکن است باعث زیبایی وب سایت شود و شما آن را بسیار زیبا بدانید، اما باعث عدم رضایت برخی دیگر از بازدید کنندگان سایت خواهد شد. برای این منظور سعی کنید از وب سایت های مشهور الگو برداری کنید.

4- فضاهای خالی را فراموش نکنید.

فضاهای خالی لزوماً نباید پر شوند. این تصور اشتباه گاهاً منجر به وب سایت های شلوغ و درهم و برهم خواهد شد. باید در طراحی وب سایت از فضاهای خالی برای تنظیم چیدمان صفحه و استراحت چشم استفاده شود. فضاهای خالی در طراحی وب سایت از همان اهمیتی برخوردار است که طراحی برروی کاغذ.

5- استفاده از رنگ های مناسب.

در وب سایت خود از رنگها نا همگون استفاده نکنید. وب سایت زیبا به معنی هارمونی کلی تمام قسمت های آن است. از یک رنگ تنها به این دلیل که رنگ مورد علاقه شماست استفاده نکنید. رنگ ها را با توجه به مضمون سایت و کاربران هدف، انتخاب نمایید.

6- ساده زیباست.

وب سایت شما هرچه ساده تر باشد زیباتر است. این نکته که سادگی یعنی زیبایی را همیشه در طراحی وب سایت های خود بیاد داشته باشید.

7- از فونت ها با سایز مناسب استفاده کنید.

بیاد داشته باشید شما تنها بازدیدکننده سایت نخواهید بود. بازدیدکنندگان سایت باتوجه به محتوی سایت، طیف وسیعی از کاربران خواهند بود که برخی از آنها در سنین بالا هستند که احتمالاً از قدرت بینایی شما بی بهره اند. استفاده از فونت با سایز مناسب و یا حداقل امکان تغییر اندازه فونت در هر وب از ملزومات است، آن را فراموش نکنید.

8- استفاده از تبلیغات را محدود کنید.

اگر بر تعداد تبلیغات وب سایت خود نظارت دارید، بیاد داشته باشید بازدید کنندگان برای دیدن تبلیغات، به وب سایت شما مراجعه نمی کنند. هر جای خالی را به تبلیغات پر نکنید. کابران وب سایت شما با ارزش ترین سرمایه آن هستند، به آنان احترام بگذارید.

9- وب سایت خود را با مرورگرهای مختلف بررسی کنید.

وب سایتی که تنها برای یک مرورگر طراحی می شوند، با توجه به استفاده از مرورگرهای مختلف توسط کاربران، غیر قابل قبول است (متاسفانه این نکته در بسیاری از وب سایت های ایرانی نادیده گرفته می شود. -مترجم). حتماٌ سعی کنید وب سایت خود را حداقل برروی ۳ مرورگر اینترنت اکپلورر، فایرفاکس، و اپرا چک کنید. شما هزینه بسیاری می کنید تا بازدیدکنندگان را به سایت خود بیاورید، بسیار ناامید کننده است که برخی از بازدیکنندگان با مرورگرهای مختلف با وب سایتی غیر قابل خواندن مواجه شوند.

10- وب سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید.

بهترین و کم هزینه ترین راه برای آوردن بازدیکنندگان به وب سایت شما، استفاده از کلیک ارگانیک است. کلیک ارگانیک یعنی بازدیدکنندگانی که با کلیک برروی لینک وب سایت شما در موتورهای جستجو و نه از طریق تیلیغات آن به وب سایت شما آمده اند. این نوع کلیک کم هزینه ترین راه برای جذب بازدیدکنندگان به وب سایت شماست. در حین طراحی وب سایت به این موضوع به دقت توجه کنید.

11. بدون راهبرد بازاریابی شروع کنید

وب‌سایت‌ها نیز مانند بروشور‌ها، مجلات، کارت‌های ویزیت، آگهی‌های پستی و مانند این‌ها، در عمل بخشی از بازاریابی شما به شمار می‌آیند نه فقط چیزی که درست می‌کنید به‌صرف اینکه گفته باشید «من هم یک وب‌سایت دارم». قبل از اینکه شروع کنید، باید سوالات مهمی راجع‌به راهبرد وب‌سایت از خودتان بپرسید. اول بدانید که به چه دلیل وب‌سایت می‌خواهید.

اهداف شما چیست؟ برای آموزش؟ انگیزه؟ آگاهی دادن؟ جذب کسب‌وکارهای جدید؟ خدمات‌رسانی به مشتریان فعلی؟…
می‌خواهید بازدیدکنندگان، از بازدید سایت شما چه چیزی دستگیرشان شود؟
اگر ندانید به کجا می‌روید، کسی نمی‌تواند بگوید چگونه به آنجا برسید؛ بنابراین قبل از انجام هر کار دیگر، یک طرح بازاریابی اینترنتی برای سایت خود بنویسید.

12. یک نشان (لوگو) اینترنتی ندارید یا اگر دارید مناسب نیست

بعد از اینکه اهدافتان مشخص شد و معلوم شد طرف حساب شما کیست، سایت شما باید به تناسب آن‌ها طراحی شود. یک سایت موسیقی که بطور معمول موردتوجه جوانان است باید با سایتی که مختص بزرگترها است تفاوت داشته باشد. به محض اینکه موقعیت خوبی پیدا کردید و نشان اینترنتی شما به درستی جا افتاد، سایت شما مشتریان بالقوه‌ی شما را از انبوه بازدیدکنندگان آنلاین جدا خواهد کرد.

13. برای پیشبرد اهداف خود فناوری نامتناسبی انتخاب می‌کنید

وب‌سایت‌ها از این نظر به دو دسته‌ی عمده تقسیم می‌شوند: یکی وب سایتی که مالکیت آن در اختیار شماست و دیگر، وب‌سایتی که آن را اجاره می‌کنید. مدل اجاره‌ای یعنی سایتی به شما پیشنهاد می‌شود که زیر نظر شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی خدمات کاربردی اداره می‌شود. شما بطور معمول مبلغی جهت راه‌اندازی و تنظیمات آن پرداخت می‌کنید و بسته به نوع سایت و خدمات آن، اجاره‌ی ماهانه، پرداخت می‌کنید. در این صورت مالکیت وب‌سایت متعلق به شما نیست و شما فقط مالک محتویات سایت به شمار می‌آیید. اگر به هر دلیلی دیگر نخواهید با این شرکت کار کنید، نمی‌توانید سایت را با خودتان ببرید.

درصورت راه‌اندازی وب‌سایت با مالکیت شخصی، شما می‌توانید یک طراح وب‌ را در اختیار بگیرید (یا با یک شرکت طراح وب قرارداد ببندید) یا اینکه خودتان سایت را طراحی کنید و درنهایت یک هزینه ماهانه یا سالانه برای اجاره‌ی فضا و ثبت دامنه‌ی خود بپردازید. در این صورت هم سایت و هم محتویات آن در مالکیت شماست و به راحتی می‌توانید آن را به یک خدمات‌دهنده و میزبان دیگر انتقال دهید.
همچنین می‌توانید از بسته‌های سایت‌ساز بهره ببرید؛ یعنی بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی، در کمترین زمان و با کیفیتی بالا خودتان سایتتان را بسازید و مدیریت کنید. بدین ترتیب علاوه بر محرمانه نگه‌داشتن اطلاعات خود، در صورت نارضایتی از خدمات میزبانی وب، به راحتی می‌توانید سایت خود را به میزبان بهتری انتقال دهید و خود تنها مالک آن باشید.

14. یک طرح بازاریابی اینترنتی تدارک ندیده‌اید

عباراتی مثل «راه بینداز تا به سراغت بیایند» برای برنامه‌ریزی درازمدت جواب نمی‌دهد. توسعه‌ی وب‌سایت و پیشبرد اهداف تجارت الکترونیک نیازمند صرف هزینه و سرمایه‌گذاری است، وگرنه نباید منتظر نتیجه بود. یک طرح خوب بازاریابی اینترنتی زیاد برای شما گران درنمی‌آید.
یک نکته بسیار مهم این است که راه‌های بسیاری وجود دارد. وب‌سایت‌های موفق از همین راه‌ها موفق شده‌اند.
هرچه زودتر، شروع کنید به ساختن بانک ایمیل. در سایتتان گزارش‌های رایگان قرار دهید. پشت کارت ویزیت خود پیشنهادهایی درج کنید. اگر می‌خواهید در این زمینه بیشتر کار کنید، با یک متخصص بهینه‌ساز موتور جستجو مشورت کنید؛ کسی که می‌تواند سایت شما را برای موتورهای جستجوی قوی مثل Google و Yahoo جذاب کند تا به راحتی آن را بپذیرند. در سطح پیشرفته‌تر، می‌توانید تبلیغات «پرداخت برای هر کلیک» برای کسب جایگاه بالا در فهرست‌های موتورهای جستجو را درنظر بگیرد.

15. راهی برای اندازه‌گیری تاثیرات سایتتان ندارید

ضرب‌المثل قدیمی «آب در هاون کوبیدن» شنیده‌اید؟ شما باید بدانید که سایتتان فایده‌ای دارد یا نه. اطمینان حاصل کنید که شرکت خدمات‌دهنده‌ی شما امکان آمارگیری سایت را در اختیار شما قرار می‌دهد. شما به کمک این ویژگی می‌توانید بفهمید چه کسانی و از کجا و چگونه از وب‌سایت شما بازدید کرده‌اند و آیا میزان بازدید ازآن‌ روبه‌رشد است یا خیر.
یک برگه‌ی ثبت ایمیل برای ساخت بانک ایمیلی که پیش‌تر به آن اشاره شد درنظر بگیرید. پیشرفت سایت را همواره زیر نظر داشته باشید. بطور مرتب نظارت کنید چه چیزی موثر است و چه چیز بی‌تاثیر و براساس بازخوردهایی که تدارک دیده‌اید بطور مستمر تغییرات موردنیاز را اعمال کنید.

16. فناوری مورداستفاده‌ی شما با سامانه بازدیدکنندگان از سایت شما تطابق ندارد

همه ما تجربه‌هایی ناخوشایند از مراجعه به وب‌سایت‌هایی داریم که «باز نمی‌شوند». در بسیاری از مواقع طراح سایت چیزهایی در صفحه قرار داده است که برای دیدن آن‌ها مجبوریم یک نرم‌افزار دیگر دانلود (بارگذاری) کنیم. انتظار نداشته باشید مشتریان بالقوه‌ی شما با دیدن این موارد، مشتری واقعی شما شوند. در مورد بینندگان و مراجعان سایتتان تحقیق کنید و از نوعی فناوری استفاده کنید که با سطح فناوری آنان همخوان باشد. به عنوان مثال اگر می‌دانید مراجعان وب‌سایت شما اینترنت پر سرعت ندارند، از عکس‌های دارای حجم زیاد که بارگذاری آن‌ها زمان زیادی می‌برد استفاده نکنید.

17. کاربران و مراجعان خود را گمراه می‌کنید

پیوندهای هدایتگر شما در وب‌سایتتان باید به خوبی شفاف و قابل درک باشد. در تمامی صفحات، کلیدهای پیوند باید در یک موقعیت باشد. در تمام صفحات باید همیشه کلید Home (صفحه اصلی) موجود باشد. موارد گیج‌کننده مشتریان شما را از وب‌سایتتان فرار خواهد داد.

18. برقراری ارتباط با شما از طریق سایت بسیار سخت است

راهی بسیار ساده و روان برای ارتباط مراجعان وب‌سایت با خودتان درنظر بگیرید. اطلاعات تماس خود را با دسترسی ساده در تمامی صفحات قرار دهید. به مراجعان بفهمانید از آنچه می‌خواهید، مثل: «با ما تماس بگیرید!» یا «در نشریه‌ی الکترونیکی ما عضو شوید.»

منبع: مدیرسبز، آموزش بازاریابی و مدیریت

شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:

  • می‌توانید در دارایی‌هایی مانند طلا و مسکن سرمایه‌گذاری کنید
  • در صندوق‌های سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید

برای شروع سرمایه‌گذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
blankثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره
blank

جلال

جلال

علاقه مند به مباحث اقتصادی و بازارهای مالی
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب:

مطالب مرتبط

سایر دسته‌های خواندنی