چرا باید کسب و کارمان را آنلاین کنیم؟ 

جلال
جلال
بررسی و راستی‌آزمایی شده توسط:
بررسی و راستی‌آزمایی شده توسط:

مهرداد اسدی (MBA و Financial Management Master's Degree)

کسب و کار آنلاین

بسیاری از افرادی که کسب و کار سنتی دارند، این سوال برایشان پیش می‌آید که چرا باید به سراغ کسب و کار اینترنتی بروند؟

یکی از دلایل مهم آن نیاز مشتریان است که امروزه ترجیح می‌دهند به جای خرید حضوری، از خدمات و محصولات اینترنتی استفاده کنند. احتمالا تا به حال با این موضوع مواجه شده‌اید که مشتریان در اکثر مواقع به دنبال آدرس سایت یا شبکه‌های اجتماعی فروشگاه‌ها هستند تا از طریق اینترنت راحت‌تر خرید خود را انجام دهند.

دلایل زیادی برای شروع کسب و کار اینترنتی وجود دارد که در این مقاله به شرح آن‌ها می‌پردازیم.

ویژگی‌های کسب و کار اینترنتی 

همواره در دنیای ارتباطات، اینترنت جایگاه ویژه‌ای داشته و فرصت‌های منحصر به فردی را بین افراد و سازمان‌ها به وجود آورده است. به عنوان مثال؛ شما با ورود به دنیای اینترنت می‌توانید بستر مناسبی برای تجارت آنلاین خود به دست آورید.

بیشتر بخوانید: 6 کتاب راهنما برای شروع تجارت الکترونیک و کسب و کار آنلاین

در ادامه، دلایل و ویژگی‌های کسب و کار اینترنتی را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت:

1. بهبود تصویر کسب و کار از دید مشتری

اگر شما برای کسب و کارتان، وب‌سایت یا صفحه‌ای در شبکه‌های اجتماعی طراحی کنید و تمام خدمات خود را به صورت اینترنتی به مخاطبان خود ارائه دهید، کسب و کار شما از نگاه مشتری به شکل جدی و مصمم دیده می‌شود.

توجه داشته باشید که کسب و کار اینترنتی موفق، نیازمند فعالیت‌های مستمر آنلاین است؛ اگر توانایی حضور آنلاین به شکل مداوم را ندارید، انتظار نداشته باشید که مانند رقبای آنلاین، تصویر خوبی از شما به مشتریان منعکس شود.

2. در دسترس بودن

برخی از مشاغل مانند پمپ بنزین‌ها، برخی از فست فودها و برخی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای مواد غذایی در حالت نرمال به صورت 24 ساعته فعالیت دارند. اما همانطور که می‌دانید، مشاغل کمی در دنیا هستند که 24 ساعته باشند؛ بنابراین، یکی از مزایای کسب و کار آنلاین، امکان مشاهده محصولات و خدمات به شکل شبانه‌روزی است.

بعضی از مشتریان تمایل دارند که بعد از اتمام ساعت کاری، از فروشگاه خرید کنند؛ این امکان در فروشگاه‌های آنلاین وجود دارد. علاوه بر تمام این موارد؛ در فروشگاه‌های آنلاین، صف خرید وجود ندارد و مشتریان می‌توانند در کمترین زمان ممکن، خرید خود را انجام دهند.

3. پشتیبانی بهتر از مشتریان

با کسب و کار آنلاین، این امکان برای شما وجود دارد که به سوالات مشتریان پاسخ دهید و مشکلات آن‌ها را حل کنید، یا در مواقعی که درباره محصولی نیاز به مشاوره دارند، به آن‌ها در انتخابشان کمک کنید. شما می‌توانید با تهیه یک ویدیو از محصول یا ایجاد بخشی تحت عنوان “سوالات متداول”، در وقت مشتریان صرفه جویی کنید و خدمات بهتری به آن‌ها ارائه دهید.

در اکثر مواقع، مشتریان به دنبال اطلاعات خاصی هستند که عبارتند از:

  • اطلاعات جامعی درباره محصول، قبل از اینکه تصمیم به خرید آن محصول بگیرند
  • حل برخی از مشکلات در حین خرید
  • ساعات کاری و نحوه ارتباط با فروشنده

این موارد اطلاعاتی هستند که فروشندگان باید در بخشی از سایت یا صفحه کاربری شبکه اجتماعی خود قرار دهند تا مشتریان درست همان موقعی که به دنبال این اطلاعات هستند، بتوانند پاسخ خود را پیدا کنند. با این کار؛ تعداد تماس تلفنی کمتر شده و زمان بیشتری صرف کسب درآمد اینترنتی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: تجارت الکترونیک (Electronic commerce) چیست؟

4. کاهش هزینه‌ها برای شروع کسب و کار

برای شروع کسب و کار اینترنتی، نیازی به خرید یا اجاره فروشگاه نیست؛ بلکه می‌توانید با هزینه اندکی کسب و کار خود را راه‌اندازی کنید و در صورت نیاز، جهت بهبود ارائه خدمات، چند کارمند استخدام کنید.

علاوه بر این؛ طراحی یک سایت فروشگاهی، قیمت زیادی ندارد؛ می‌توان با استفاده از یک پلتفرم رایگان مانند وردپرس و خرید هاست وردپرسی با قیمت کم، بدون اینکه هزینه هنگفتی پرداخت کنید، یک فروشگاه آنلاین طراحی کنید.

توجه داشته باشید که هزینه‌های اصلی برای طراحی سایت شامل قالب وردپرس، هاست، دامنه و در صورت نیاز سرویس پاسخگویی خودکار بازاریابی ایمیلی است.

5. مقیاس پذیری

کسب و کار آنلاین، مقیاس‌پذیری فوق‌العاده‌ای برای شما به همراه دارد. به عبارت دیگر؛ یک فروشگاه آنلاین می‌تواند با صرف هزینه اندک، با شعبات متعددی فعالیت خود را گسترش دهد؛ در حالی که اگر یک سوپرمارکت بخواهد شعبه دوم خود را افتتاح کند، به ناچار باید سرمایه خود را حداقل تا دو برابر افزایش دهد.

6. توسعه کار بدون محدودیت جغرافیایی

با کسب و کار اینترنتی، این امکان برای شما وجود دارد که محصولات یا خدمات خود را بدون وابستگی به مکان جغرافیایی، در هر شهر و کشوری که بستر اینترنت موجود باشد، به کاربران خود ارائه دهید.

مشتریان شما با هر نوع وسیله الکترونیکی اعم از موبایل، تبلت یا لپ‌تاپ قادرند خدمات شما را مشاهده کرده و آن‌ را خریداری کنند؛ بنابراین، محل کار شما هرجایی می‌تواند باشد.

7. هدف قرار دادن بازار جهانی

موفقیت یک کسب و کار آنلاین، به بازاریابی آن بستگی دارد. شما می‌توانید با داشتن یک سایت و بازاریابی خوب، یک تجارت آنلاین جهانی داشته باشید و کسب و کارتان را محدود به شهر یا کشور خود نکنید.

بازاریابی محتوا، تولید محتوای کاربردی و نحوه نوشتن برای نمایش محصولات خود به مشتری، یکی از مهم‌ترین مهارت‌‌ها برای افزایش فروش محصولات شماست.

8. کاهش هزینه‌های عملیاتی

کسب و کار آنلاین، هزینه‌های عملیاتی کمتری به همراه دارد. به عنوان مثال؛ نیازی نیست که شما کارمند فروش استخدام کنید.

با نوشتن اطلاعات کامل در رابطه با خدمات و محصولاتی که ارائه می‌دهید، یا قرار دادن یک فیلم از نحوه عملکرد محصول، مشتریان اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کرده و به راحتی خرید خود را انجام می‌دهند. به این ترتیب؛ نیاز به کارمند برای ارائه توضیحات درباره محصولات نیست.

9. پاسخگویی سریع به مشتریان

تا جایی که امکان دارد، سفارش خرید مشتریان را سریع‌تر ثبت کنید. این کار در جذب و کسب رضایت مشتریان تاثیر به‌سزایی دارد.

در فروشگاه‌های آنلاین، سفارشات پردازش شده و بعد از تایید نهایی، برای مشتریان ارسال می‌شوند. اما در گذشته پیگیری سفارشات از طریق تلفن یا پست انجام می‌شد که زمان بیشتری از مشتریان می‌گرفت.

پردازش سفارش، با توجه به حجم کاری کارکنان فروش، ممکن است حتی چند روز طول بکشد؛ اما با استفاده از یک برنامه فروشگاهی خوب، می‌توانید به طور خودکار موجودی انبار و میزان فروش را مشخص کنید تا در زمان شما و مشتریان صرفه‌جویی شود.

سوالات متداول

چرا اکثر مردم به کسب و کار اینترنتی رو آورده‌اند؟

یکی از دلایل مهم رونق و توسعه کسب و کار آنلاین، نیاز مشتریان است که امروزه ترجیح می‌دهند به جای خرید حضوری، از خدمات و محصولات اینترنتی استفاده کنند.

کسب و کار آنلاین چه مزایایی دارد؟

کاهش هزینه‌ها، صرفه‌جویی در زمان و عدم نیاز به مکان جغرافیایی خاص از جمله مهم‌ترین مزایای کسب و کار آنلاین است.

آیا امکان توسعه کسب و کارهای آنلاین در سطح جهانی وجود دارد؟

موفقیت یک کسب و کار آنلاین، به بازاریابی آن بستگی دارد. شما می‌توانید با داشتن یک سایت و بازاریابی خوب، یک تجارت آنلاین جهانی داشته باشید و کسب و کارتان را محدود به شهر یا کشور خود نکنید. 

سخن پایانی

این روزها؛ کسب و کار آنلاین در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام بیشتر شده است، به طوریکه اکثر مردم ترجیح می‌دهند که خدمات و محصولات خود را به شکل آنلاین تهیه کنند. در این روش، هزینه‌ها کمتر شده و حتی در وقت شما و مشتریان صرفه‌جویی می‌شود.

در این مقاله، درباره کسب و کارهای آنلاین و دلایل محبوبیت آن در میان مردم صحبت کردیم. اگر شما هم تجربه‌ای از کسب و کار اینترنتی یا خرید آنلاین دارید، تجربیات خود را با ما درمیان بگذارید.

شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:

  • می‌توانید در دارایی‌هایی مانند طلا و مسکن سرمایه‌گذاری کنید
  • در صندوق‌های سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید

برای شروع سرمایه‌گذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
blankثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره
blank

جلال

جلال

علاقه مند به مباحث اقتصادی و بازارهای مالی
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب:

مطالب مرتبط

سایر دسته‌های خواندنی