آینده بورس تهران در صورت خروج احتمالی آمریکا از برجام

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #32475
    blankساناز فخری
    مشارکت کننده

    یک کارشناس بازار سرمایه اعلام کرد:

    تحلیلی از آینده بورس در صورت خروج احتمالی آمریکا از برجام

    یک کارشناس تحلیلی از آینده بورس در صورت خروج احتمالی آمریکا از برجام ارایه و اعلام کرد: تنها در یک صورت شرکت های بورسی از این موضوع صدمه می بینند.

    به گزارش بورسینس به نقل از پایگاه خبری بورس پرس، محسن عباسی مدیرعامل شرکت مشاور سرمایه گذاری اِماکو درباره آینده بازار سرمایه در صورت خروج احتمالی آمریکا از برجام اعلام کرد: در حالی به زمان اعلام پایبندی و یا عدم پایبندی ایران به برجام از سوی آمریکا نزدیک می‌شویم که مانه زنی ها از احتمال خروج آمریکا از برجام حکایت دارد ( که البته قطعیت ندارد) و نگرانی هایی را برای معامله گران بازار سرمایه بوجود آورده است.

    قصد داریم نگاهی کوتاه به سناریوهای احتمالی بعد از این اعلام و درجه پیچیدگی آن داشته باشیم. اینکه تصور کنیم با خروج آمریکا این توافق به سرعت متلاشی می شود و شاهد برگشت تحریم ها خواهیم بود سخنی بدون منطق است. در صورتی که به موضع گیری های طرفین برجام نگاهی بیندازیم متوجه پیچیدگی موضوع خواهیم شد و به نظر نمی رسد بتوان به راحتی از برگشت تحریم ها سخن گفت.

    در همین چند سالی که از عمر برجام می گذرد سرمایه گذاری کمی و یا حتی هیچ از سوی آمریکاییان در ایران صورت گرفته و عمده سرمایه گذاری ها از سوی کشورهای اروپایی و بعضا آسیایی صورت گرفته است. قرارداد رنو، توتال،قراردادهای خرید هواپیما، حضور بانکهای اتریشی و شرکتهای کره ای نمونه ای از این سرمایه گذاری ها است.

    بنابراین طرف اقتصادی درگیر در برجام کشورهای اروپایی و بعضا آسیایی هستند و عمده قراردادهای منعقد شده با کشورهای این مناطق بوده است. نقش آمریکا عمدتا سنگ اندازی برای شرکتهای اروپایی و یا تهدید به تحریم و یا جریمه این شرکت ها بوده که در طول دوره اجرایی برجام نیز جاری بوده است.

    محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان اعلام کرده واکنش ایران به خروج آمریکا از برجام بستگی به رفتار اروپا دارد. این یعنی امکان ادامه توافق بدون آمریکا وجود دارد.

    در دهه 70 شمسی هم که آمریکا ایران را تحریم کرد اروپا مسیر خود را جدا کرد و آمریکا را تهدید کرد اگر شرکت های اروپایی را تحریم کند آنها هم مقابله به مثل می کنند و در نتیجه هم با امریکا ارتباط داشتند و هم با ایران.

    منظور ظریف هم دقیقا همین مورد است. در صورت خروج آمریکا از برجام اگر اروپا بدان پایبند باشد عملا برجام حفظ شده است، قراردادهای رنو و توتال و قراردادهای بانکی و خرید هواپیما و …. تماما پابرجا خواهند ماند و اروپا که تا کنون به شدت مخالفت کرده است با خروج آمریکا، همچنان رابطه تجاری خود را نگه خواهد داشت.

    بنابراین همانطور که می بینیم به راحتی نمی توان در خصوص برهم خوردن برجام سخن گفت. علاوه بر منافع اقتصادی، عمده کشورهای اروپایی بر منافع سیاسی این توافق نیز تاکید فراوانی دارند و برجام را تنها راه دستیابی به امنیت در منطقه و همچنین گزینه احتمالی برای آرام کردن تنش ها با کره شمالی می دانند.

    از طرفی برخی معتقدند قصد آمریکا از این نمایش، گرفتن برخی تعهدات در خصوص موضوعات موشکی بوده و ممکن است تنها به موارد محدودی در این خصوص بینجامد و گزینه خروج از برجام را نیز برای آمریکا هزینه زا می دانند که می تواند به یک چالش جدید جهانی برای آن ایجاد شود.

    در هر صورت و هر سناریویی که اتفاق بیفتد تنها در یک صورت است که شرکت های بورسی از این موضوع صدمه می بینند. علاوه بر آمریکا اروپا هم از توافق خارج و تمامی توافقنامه ها و قراردادهای تجاری شرکت های اروپایی با ایران لغو شود که به نظر نمی رسد اروپا به همین سادگی بپذیرد.

    دراین وضعیت نامناسب اقتصادی اروپا ، چنین قراردادهایی که کمک بزرگی به شرکت های اروپایی کرده به همین راحتی و صرفا در پی ماجراجویی آمریکا از دست برود خصوصا اینکه پیامدهای سیاسی و امنیتی این اقدام نیز برای اروپا و کل دنیا مثبت نیست.

    بازارسرمایه درحال حاضر بعیدترین و بدترین سناریوی ممکن در این خصوص را مد نظر قرار داده که حتی همین مورد نیز شاید ماه ها زمان نیاز داشته باشد تا عملی شود و احتمالا مذاکرات فراوانی ( اگر تصمیم به لغو باشد) توسط طرفین صورت خواهد پذیرفت.

    فارغ از موضوع برجام یک نکته هم در تاریخ بازار سرمایه وجود دارد: کدام شرکت بورسی بعد از گذشت بیش از دو سال از اجرای برجام ، به صورت مستقیم از ان سودی برده که اکنون در صورت لغو ( فرضا) آن سود و منافع را از دست بدهد؟

    هنوز در حال آبیاری این نهال برجامی هستیم و میوه ای از این نهال بدست نیامده بود که حالا از دست برود. خصوصا برای شرکت های بورسی که عمده ترین مشکل آنها رکود داخلی است و نه موضوع برجام!

    این موضوع نیز حتی در صورت لغو کامل آن ( که بسیار بعید است!) در یک فرایند فرسایشی و مذاکرات متعدد و در یک فضای بیم و امید رقم خواهد خورد و بعد از مدتی مانند خود برجام از درجه اهمیت برای بازار خواهد افتاد. بنابراین بهتر است هیجان بی مورد را کنار بگذاریم و برای آتش زدن به اموالمان دنبال بهانه های واهی نگردیم.

    حمایت وزیر اقتصاد از بورس / نحوه برخورد با بانک های متخلف

    وزیر اقتصاد از نحوه برخورد و نقره داغ کردن بانک های متخلف در ارایه سود ۲۳ درصدی خبر داد و اقدامات لازم برای خروج از رکود از جمله حمایت بورس را اعلام کرد.

    به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، مسعود کرباسیان که در اولین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی دولت یازدهم حضور داشت ، گفت: برخی بانک‌ها محاسبه سود 23 درصدی در قبل از اجرای کاهش نرخ ها را به حساب زرنگی نگذارند. این کار مورد تأیید دولت، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد نیست.

    وی ادامه داد: این عمل برخی بانک ها از دو جنبه قابل بررسی است. اول تخطی از بخشنامه که حتماً در هیأت انتظامی بانک مرکزی بررسی می‌شود. دوم اینکه اگر بانک‌ها نرخ مقرر را به عنوان سپرده از مردم گرفته‌اند، از نظر وزارت اقتصاد جزء هزینه‌های قابل قبول منظور نخواهد شد. از سوی دیگر بانک‌های خاطی باید مالیات بدهند و یکبار نقره‌داغ شوند تا دفعه دیگر بفهمند بخشنامه قابل اجرا است.

    اقدامات خروج از رکود با حمایت بورس

    این وزیر با اشاره به برنامه دولت برای خروج از رکود و ابلاغیه‌ رئیس جمهوری برای وزارت اقتصاد، گفت: در پی ارایه لایحه اصلاح نظام بانکی به مجلس ، کمیسیون اقتصادی به سرعت در حال پیگیری است. از سوی دیگر با کاهش سود سپرده‌های بانکی ، سود تسهیلات بانکی هم کاهش می یابد تا قدم دیگری برای خروج از رکود برداشته شود.

    کرباسیان ادامه داد: فعال کردن بازار سهام و بورس هم از اقدامات مدنظر بوده و در این رابطه اجازه معامله اوراق اسناد بانکی در بازار ثانویه داده شده تا کمک موثری به پیمانکاران دارنده اوراق شود. علاوه بر این با ابلاغ اخیر بسته حمایتی صادرات توسط معاون اول ریاست جمهوری، بالغ بر 2 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی با نرخ ترجیحی 4 درصد و 2 هزار میلیارد ریال به عنوان کمک به واحدهای صادرکننده در نظر گرفته شده است.

    وی همچنین به دارندگان سهام عدالت توصیه کرد از فرصت تمدید یک‌ماهه پرداخت باقی مانده پول سهام عدالت اقدام کنند.

    دفاع از سازمان خصوصی سازی در واگذاری آذرآب و هپکو

    وزیر اقتصاد با بیان اینکه سیاست دولت در خصوصی سازی با اولویت واگذاری از طریق سازمان بورس است، در خصوص هپکو و آذرآب نیز گفت: مشکلات و مسایل این دو شرکت را به حساب خصوصی سازی نندازیم. زیرا توسط سازمان خصوصی سازی واگذار نشده اند.

    کرباسیان ادامه داد: درحالی حسابرسی ویژه برای حفظ حقوق سهامداران در حال انجام است که هپکو واحد بزرگ ماشین سازی است که چندین هزار تن سازه در حال اجرا داشته و باید جوابگو سفارشات مشتریان باشد.

    وام گیرندگان ارزی سال ۹۱ تعیین تکلیف می شوند

    وی همچنین از مذاکره ۴جانبه برای تعیین تکلیف وام گیرندگان ارزی سال ۹۱ و شیوه تسویه حساب با بانکها خبر داد و گفت: در حاشیه جلسه امروز شورای پول و اعتبار، به جمع‌بندی می رسیم.

    کرباسیان در خصوص اختلافات بخش خصوصی و دولت و بانک مرکزی در خصوص ماده ۴۶ قانون رفع موانع تولید گفت: واردکنندگان همه برگ سبز و سابقه را دارند و اگر تائیدیه اسناد لازم دارند، وزارت اقتصاد همکاری لازم را خواهد کرد. البته این وظیفه سازمان حمایت بوده که باید مشخص می کرد به دلیل مابه التفاوت نرخ ارز در سال ۹۱، کالاهایی که قبل از گرانی ارز در سال ۹۱ وارد شده باید با چه قیمتی فروخته می شد.

    وی ادامه داد: دولت از دو محل از صادرکنندگان حمایت خواهد کرد. به این معنا که یا با تصویب بسته حمایتی باید خسارت صادرکنندگان را بدهیم و یا از محل صندوق ضمانت صادرات ایران است.

    وزیر اقتصاد گفت: امروز در حاشیه جلسه شورای پول و اعتبار، در مذاکره ای که میان وزارت اقتصاد، بانک مرکزی، وزارت صنعت و اتاق ایران صورت می گیرد، در خصوص شیوه اجرای ماده ۴۶ قانون رفع موانع تولید، تصمیم گیری خواهیم کرد. تجدید ارزیابی دارایی ها به واحدهای تولیدی کمک خواهد کرد که از ورشکستگی نجات یابند؛ بنابراین باید اصول حاکمیت شرکتی را اعمال کنیم.

    یک مقام مسئول سازمان بورس در گفت وگو با بورس پرس:

    منتظر ابلاغ دو دستورالعمل مهم بازار در آینده ایی نزدیک باشید

    یک مقام مسئول در سازمان بورس، زمان تقریبی ابلاغ دو دستورالعمل مهم بازار در آینده ایی نزدیک را اعلام و عملی شدن تغییر حجم مبنا و دامنه نوسان را به آینده موکول کرد.

    به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، طبق اعلام قبلی مسئولان سازمان بورس، قرار بود بعد از نهایی شدن دستورالعمل های توقف و بازگشایی نمادها و اصلاح دامنه نوسان و حجم مبنا، رویه جدید معاملات در ماه گذشته آغاز شود که تاکنون عملی نشده و حتی طبق هماهنگی های اولیه ، برنامه خبری رئیس سازمان بورس در این باره که به گفته دو مسئول قرار بود یکی دو هفته پیش برگزار شود، برگزار نشد.

    براساس این گزارش، در این رابطه یک مقام مسئول در سازمان بورس به بورس پرس گفت: فرایند تحولات جدید بازار سرمایه از روزهای آینده آغاز می شود و ممکن است فردا یا اوایل هفته آینده ، با برنامه خبری رئیس سازمان بورس یا بدون برنامه خبری، دستورالعمل های جدید مربوط به توقف و بازگشایی نمادها ابلاغ شود.

    وی ادامه داد: بنابراین فعالان بازار و مدیران از فردا تا چند روز دیگر منتظر اعمال رویه های جدید معاملات باشند.

    وی درباره اینکه آیا دستور العمل حجم مبنا و دامنه نوسان نیز ابلاغ خواهد شد یا خیر ؟ توضیح داد: در این مرحله خیر. چرا که عملی شدن تغییرات در حجم مبنا نیازمند ایجاد ساختارهایی در مدیریت فناوری بورس تهران ، سپرده گذاری مرکزی و بورس و فرابورس است که هنوز مهیا نیست. بنابراین این مورد در آینده انجام خواهد شد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.