فرآورده‌های نفتی : شنفت ، شپاس ، شبهرن ، شرانل

  • این موضوع 2 پاسخ، 2 کاربر را دارد و آخرین بار در 9 سال، 3 ماه پیش بدست nima-s2 به‌روزرسانی شده است.
در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #13233

    تاپیک فرآورده‌های نفتی : شنفت ، شپاس ، شبهرن ، شرانل

    #13827
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    از رشد نقدینگی تا درآمد 70 میلیارد تومانی/افزایش سرمایه 200 درصدی

    تعدیل مثبت 12 درصدی سود محقق شده هر سهم شرکت نفت پارس در عملکرد پایان سال مالی 92 نسبت به آخرین پیش بینی بودجه همان سال در حالی گزارش شد که براساس آن “شنفت” به ازای هر سهم 4326 ریال سود ساخت.

    به گزارش بورسینس به نقل از بورس نیوز، این تعدیل مثبت سودآوری در حالی اعلام شده که در آخرین پیش بینی سود هر سهم این مجموعه تولیدکننده انواع روغن های صنعتی 3866 ریال بوده و علت افزایش آن در عملکرد واقعی دوره 12 ماهه، افزایش میزان تولید و فروش روانکارها نسبت به پیش بینی قبلی اعلام شده است.

    طبق اطلاعات و صورت های مالی 12 ماهه پایان اسفند ماه 92، شرکت نفت پارس حدود 664 میلیارد تومان فروش خالص محقق کرده که این رقم در آخرین پیش بینی 624 میلیارد تومان پیش بینی شده بود.

    نکته دیگری که در این اطلاعات خودنمایی می کند، رشد 899 درصدی خالص سایر درآمدها و هزینه های غیر عملیاتی محقق شده سال مالی 92 نسبت به دوره مشابه سال مالی پیش از آن است. بدین ترتیب “شنفت” طی عملکرد 12 ماهه سال مالی 92 بیش از 230 میلیارد ریال درآمد غیر عملیاتی محقق کرده و علت آن را افزایش سود تقسیمی شرکت زیرمجموعه عنوان کرده است.

    طبق صورت جریان وجوه نقد نیز مشاهده می شود که وجوه دریافتی شرکت از محل فروش سرمایه گذاری های بلندمدت 250 میلیارد ریال گزارش شده، در حالیکه در سال مالی 91 از این بابت درآمدی شناسایی نشده بود.

    در مقابل اما وجوه پرداختی “شنفت” بابت تحصیل سرمایه گذاری های بلندمدت هزار و 138 میلیارد ریال بوده است.

    در مجموع، خالص افزایش در وجه نقد این مجموعه برای پایان سال مالی 92 بیش از 487 میلیارد ریال گزارش شده و با رشد 144 درصدی نسبت به سال مالی پیش از آن همراه بوده، بطوریکه به نظر می رسد از نظر وجوه نقد قابل دسترس، “شنفت” از شرایط مناسبی برخوردار باشد و رشد 173 درصدی میزان وجه نقد در پایان دوره 12 ماهه سال مالی 92 مؤید همین مطلب است.

    در جداول تولید و فروش نیز به وضوح می توان دید که از نظر مقداری، تولید 4.1 درصد و فروش 1.59 درصد با افزایش نسبت به سال مالی پیش از آن محقق شده است؛ اما از نظر مبلغی فروش محصولات و فرآورده های “شنفت” 75.35 درصد رشد یافته که بیشترین تأثیر روی این عامل، از بابت افزایش حدود 84 درصدی مبلغ فروش انواع روانکار و رشد نزدیک به 64 درصدی مبلغ فروش گریس بوده است.

    در مقابل مهمترین عامل کاهش مقداری تولید و فروش مربوط به محصول ضدیخ بوده که به ترتیب نزدیک به 41 و 54 درصد افت را نسبت به عملکرد واقعی دوره مشابه سال مالی پیش از آن نشان می دهد.

    آثار مالی صدور رأی دادگاه به نفع “شنفت”

    همچنین شرکت نفت پارس در حالی بابت نرخ لوبکات دریافتی از شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران منتظر اعلام رأی قطعی دادگاه بوده و آثار آن در اطلاعات مالی “شنفت” لحاظ نشده است؛ اما طبق برآوردها و گمانه زنی ها به نظر می رسد صدور رأی دادگاه به نفع این مجموعه بورسی، 70 میلیارد تا 100 میلیارد تومان نقدینگی را به حساب های “شنفت” بازگرداند. در این شرایط و با احتساب سرمایه 25 میلیارد تومانی شرکت نفت پارس، به ازای مبلغ مذکور 2800 تا 4000 ریال سود به هر سهم سال مالی جاری آن اضافه خواهد شد.

    پرداخت سود حقیقی ها 15 روز پس از برگزاری مجمع

    در مجمع صاحبان سهام نیز هیأت مدیره در نظر دارد معادل 80 درصد سود خالص محقق شده هر سهم را جهت تقسیم بین سهامداران پیشنهاد کند که با در نظر گرفتن سود 4326 ریال برای هر سهم، میزان سود تقسیمی پیشنهادی رقم 3460 ریال به دست می آید و سود حقیقی ها پانزده روز پس از برگزاری مجمع واریز می شود .

    البته شرکت برنامه افزایش 500 میلیارد ریالی سرمایه فعلی از محل آورده نقدی و سود انباشته را برای اجرا در سال 93 در نظر گرفته است که معادل 200 درصد سرمایه فعلی می شود.

    در پایان گفتنی است، شرکت نفت پارس در اولین پیش بینی بودجه حسابرسی شده سال مالی منتهی به پایان اسفند ماه 93 به ازای هر سهم 3926 ریال سود برآورد کرده که تفاوت محسوسی با آخرین بودجه پیش بینی شده سال مالی 92 ندارد. گرچه مقدار تولید و فروش سال مالی جاری نسبت به سال مالی قبل به ترتیب با رشد حدود 15 و 13 درصدی پیش بینی شده است و بیشترین تأثیر مثبت را در این افزایش مقدار تولید و نیز مقدار و مبلغ فروش محصول ضد یخ داشته است. در بخش منابع و مصارف ارزی نیز “شنفت” اعلام کرده صد در صد فروش برآوردی برای سال مالی 93 داخلی بوده و تنها 12 درصد خرید مواد اولیه خارجی و با نرخ تسعیر ارز سه هزار تومان به ازای هر دلار اعلام شده است.

    #13966
    blanknima-s2
    مشارکت کننده

    افزایش سرمایه شنفت

    شرکت نفت پارس در نظر دارد سرمایه خود را با افزایشی 200 درصدی (100درصد ازمحل آورده نقدی و مطالبات و100درصد ازسودانباشته) از 25میلیارد تومان به 75 میلیارد تومان برساند.

    موضوع افزایش سرمایه اصلاح ساختار مالی و سرمایه درگردش میباشد .

در حال نمایش 3 نوشته (از کل 3)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.