معامله‌گری سهام و مشکلات ناشی از نداشتن یک ساختار ذهنی مناسب

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #28886

    بازار بورس دارای ساختاری از الگوهای رفتاری است که بیان می‌کند چه موقعیت‌هایی برای خریدوفروش موجود است. ولی برای کنترل رفتار ما هیچ قانونی وجود ندارد و این یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های بازار بورس با جامعه است.

    هیچ‌یک از کارهایی که در جامعه انجام می‌دهیم ما را برای عملکرد مؤثر در چنین بازاری آماده نمی‌کند. اگر یک ساختار ذهنی مناسب و بر پایه رویکردی مناسب نداشته باشیم تبدیل به یک بازنده منفعل خواهیم شد. اینجاست که بسیاری از مشکلات آغاز می‌شوند. در مطالب آینده به برخی از این مشکل ها اشاره خواهیم کرد.

    مشکل شماره 1 – مقاومت در برابر ایجاد قوانین

    نیاز به قوانین بسیار منطقی است، ولی داشتن انگیزه لازم برای ایجاد این قوانین که در طول عمر خود سعی در فرار از آن‌ها داشته‌ایم، مشکل است. احساسات ما و عوامل مختلفی که ریشه در شکل‌گیری این احساسات داشته‌اند باعث می‌شود که در مقابل هرچه که فکر می‌کنیم آزادی ما را محدود می‌کند و نمی‌گذارد خودمان باشیم، مقاومت کنیم. در حقیقت میل به آزادی بی‌حدومرز در معامله‌گری، از طرفی آن را برای ما جذاب می‌کند و از طرف دیگر باعث می‌شود در مقابل ایجاد قوانین و مرزها مقاومت کنیم.

    اما همین جا باید این فکر را کنار بگذارید و حتما از این به بعد بدانید اتفاقا شما در بازار های مالی هرچه خود را محدود تر به قواعد و قوانین خاص کنید موفق از خواهید بود . به عنوان مثال تعداد معامله ، صنعت هایی که معامله می کنید ، شرایط تکنیکال و بنیادی خاص ، بازاری که در آن معامله می کنید و هزاران آزادی دیگر که باید محدود گردند .

    مشکل شماره 2: ناتوانی در قبول مسئولیت و معامله کردن تصادفی

    یک ترید هرچقدر ما بخواهیم ادامه می‌یابد و زمانی که تصمیم به خروج از آن می‌گیریم پایان می‌یابد.پس کاملاً مشخص است که این ما هستیم که داریم برای تمامی مراحل این معامله تصمیم می‌گیریم.بهترین راه برای اجتناب از قبول مسئولیت این است که به اهداف و نتایج تصادفی بسنده کنیم. بسیاری از ما به‌آسانی هنگامی‌که در یک ترید تصادفی سود می‌کنیم و روند آن مطابق میل ما پیش می‌رود به خود می‌بالیم و می‌گوییم تحلیل درستی داشتم و اگر هم به‌دلخواه ما پیش نرفت با دلایل مختلف آن را توجیه می‌کنیم و از قبول مسئولیت سرباز می‌زنیم.

    وقتی ما بر طبق تحلیل خود عمل می‌کنیم، توانایی‌های خلاقانه خود را به کار می‌بریم.ولی وقتی وارد یک معامله بی‌حساب و تصادفی می‌شویم، به‌راحتی می‌توانیم از مسئولیت سرباز بزنیم و افراد دیگر و بازار و دولت و …… را مقصر بدانیم. ولی درنهایت این ما هستیم که مسئول سود و ضررهای خود هستیم و نه دیگران. اگر روندی نزولی است و ما وارد آن شده‌ایم، هیچ‌کس مقصر ادامه این روند و زیان ما نیست.بلکه مسئولیت آن مستقیماً با خود ماست که تصمیم به ورود به چنین روندی گرفته‌ایم.

    در کتاب 10 شاه کلید بزرگان بورس در مورد این موضوع صحبت شده است و همیشه می گوییم تا زمانی که مسئولیت 100% ضرر های خود را برعهده نگیرید در بازار بورس و سرمایه گذاری موفق نخواهید شد . حتی اگر کسی به شما گفته است که این معامله را انجام بده باز شما مسئول هستید زیرا تصمیم نهایی را شما گرفته اید .

     ما همیشه به سهامداران توصیه می کنیم که حتما در فضایی که معامله می کنند در نظر داشته باشند که باید هر معامله ای که می کنند  ، اگر کسی از انها پرسید چرا این سهم را خریده اید کاملا بتوانند توجیه کنند که با قوانین از پیش تعیین شده آنها در معاملات و طبق آنچه که خودشان آموخته اند همخوانی دارد.

     

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.