اهمیت دوره‌های زمانی (تایم فریم‌ها) در تحلیل تکنیکال

تایم فریم ها در تحلیل تکنیکال چه اهمیتی دارد؟

تایم فریم ها در تحلیل تکنیکال به اندازه خود تحلیل اهمیت دارند.

مبتدی‌ها معمولا بدون در نظر گرفتن تایم فریم‌های دیگر تنها به یک تایم فریم بسنده می‌کنند و اندیکاتورهای خود را روی آن اعمال می‌کنند. در صورتیکه با در نظر داشتن تایم فریم‌های دیگر، دید بهتری نسبت به روند می‌توان داشت.

یکی از دلایلی که موجب می‌شود تریدرها به اندازه‌ای که باید موفق نباشند این است که معمولا تایم فریمی را برای معاملات‌شان انتخاب کرده‌اند که مناسب‌شان نیست.

عناوین مطلب:

تریدرهای تازه کار زود می‌خواهند پولدار شوند به همین دلیل سراغ تایم فریم‌های کوچک مثل یک دقیقه یا پنج دقیقه می‌روند. در نهایت سرخورده می‌شوند زیرا با تایم فریم نامناسبی کار خود را آغاز کرده‌اند. ما در این مقاله سعی خواهیم کرد اهمیت تایم فریم ها را از ۴ جنبه اصلی برای شما بیان کنم.

شغل شما و انتخاب تایم فریم ها ی مناسب

وقتی می خواهید درباره تایم فریم معاملاتی خود تصمیم بگیرید زمان اختصاص داده شده به معاملات‌تان مهم است.

چه مقداری از روز یا هفته شما به انجام معاملات اختصاص دارد؟ اگر یک شغل تمام وقت دارید و امکان کنترل کردن معاملات تان را ندارید بهتر است روی نمودارهای 4 ساعته یا 1 ساعته تمرکز کنید و حتی گاهی نمودارهای روزانه هم برای شما کاربرد دارد.

اما اگر با وجود داشتن شغل تمام وقت، می‌توانید معاملات‌تان را رصد کنید بهتر است از نمودارهای ۳۰ دقیقه ای استفاده کنید. از طرف دیگر، اگر یک معامله‌گر تمام وقت هستید و شغل دیگری ندارید می‌توانید از تایم فریم های کوتاه تر مثل ۵ یا ۱۵ دقیقه ای نیز استفاده کنید.

شخصیت فردی شما با کدام تایم فریم سازگار است؟

شخصیت فردی شما رابطه مستقیم با انتخاب تایم فریم شما دارد، مثلا شما احساس می کنید که تایم فریم یکساعته برای شما مناسب است. زیرا طولانی‌تر است اما نه به اندازه‌ای که حوصله‌تان سر برود و تعداد سیگنال‌ها هم کافی به نظر می رسند. در این تایم فریم فرصت کافی برای تحلیل بازار را داریم و اصلا احساس دستپاچگی نمی‌کنیم.

از طرف دیگر کسی هم داریم که این تایم فریم در نظرش خیلی طولانی است و به قول خودش قبل از اینکه بتواند معامله ای انجام دهد تبدیل به فسیل شده است! تایم فریم ۱۵ دقیقه برای او مناسب است و احساس می کند فرصت کافی برای تحلیل را دارد .

شخص دیگری نمی‌تواند در تایم فریم یک ساعته معامله کند . زیرا به نظرش خیلی سریع می آید . و فقط با تایم فریمهای چهارساعته و روزانه کار می کند.

خب، چه تایم فریمی برای شما مناسب است؟

تایم فریمی که در آن می توانید راحت کار کنید. در معامله کردن به اندازه کافی تحت فشار هستید (به خاطر اینکه پای پول واقعی در میان است)، پس حداقل نباید اجازه بدهید که چیزهای دیگر مثل تایم فریم نامناسب شما را تحت فشار بگذارند. در هر تایم فریمی باید فرصت کافی برای تحلیل داشته باشید تا احساس سردرگمی و گیجی نکنید و از طرفی حوصله تان سر نرود.

به طور خلاصه، باید از تایم فریمی استفاده کنید که با شخصیت شما و زمانی که در اختیار دارید، در تناسب باشد. بهترین راه هم برای پیدا کردن تایم فریم مناسب شما این است که با هر تعداد تایم فریم که ممکن است معامله کنید و سپس از میان آنها تایم فریمی که با آن راحت تر هستید را انتخاب کنید.

میزان سرمایه شما و انتخاب تایم فریم

میزان پولی که می خواهید در این راه سرمایه گذاری کنید، ارتباط مستقیم با تایم فریم شما دارد، اگر حساب شما کوچک است پس نمی توانید حد ضررهای بزرگ برای آن قرار دهید پس لاجرم باید در تایم فریم های کوچکتر مثل پنج دقیقه و یک دقیقه فعالیت کنید که حد ضرر کوچکتری دارند و مارجین و استاپ لاس های کوچکتری را فراهم می‌کنند.

تایم فریم‌های بزرگ همانطور که تارگت و حد سودهای بزرگ دارند حد ضرر‌های بزرگ را نیز می‌طلبند که باید حساب شما تحمل این حد ضرر را داشته باشد و حساب شما نسوزد و بتواند در مقابل نوسانات بازار ایستادگی کند.

اهمیت تایم فریم های چند گانه در تحلیل تکنیکال

وقتی با توجه به مطالب بالا راجع به تایم فریم کاری خود تصمیم گرفتید، می‌توانید سراغ تایم فریم‌های چندگانه برای تحلیل بازار بروید.

با نگاه کردن به نمودارها در تایم فریم های مختلف، حتما متوجه شده اید که بازار به هر سمتی می تواند حرکت کند. یک میانگین متحرک ممکن است در نمودار هفتگی سیگنال خرید و در نمودار روزانه سیگنال فروش بدهد و ممکن است که در نمودار ساعتی  سیگنال خرید و در نمودار ده دقیقه سیگنال فروش بدهد. بالاخره چه باید کنیم؟!

به مثال زیر توجه کنید تا مطلب کاملا برای شما روشن شود.

تایم فریم پنج دقیقه
 شکل زیر نمودار پنج دقیقه ای  EUR/USD را نشان می دهد. 

حرکت بازار به نظر صعودی است و از آنجاییکه خط مقاومت قبلی خود را هم شکسته است، به نظر می رسد که بهترین موقع برای خرید است.

تایم فریم ها در تحلیل تکنیکال چه اهمیتی دارد؟

اما! اشتباه کردید.  ببینید که بعد از آن چه اتفاقی افتاده است. قیمت بعد از کمی بالا رفتن به شدت سقوط کرده است. 

تایم فریم ها در تحلیل تکنیکال چه اهمیتی دارد؟

تایم فریم یک ساعته
حال همان نمودار را و در همان موقعیت  ولی در تایم فریم شصت دقیقه بررسی می‌کنیم. همانطور که می‌بینید قیمت کانال نزولی خود را شکسته که به مفهوم بازار صعودی است. بالای میانگین متحرک قرار گرفته که این هم دلیلی برای صعودی بودن بازار است.

همه چیز حکایت از صعودی بودن بازار دارد، پس معامله خرید احتمال موفقیت بیشتری دارد.

تایم فریم ها در تحلیل تکنیکال چه اهمیتی دارد؟

این بار هم اشتباه کردید!

تایم فریم ها در تحلیل تکنیکال چه اهمیتی دارد؟

تایم فریم چهار ساعته
بسیار خب، اکنون به تایم فریم بالاتر می‌رویم. در شکل زیر همان موقعیت را در تایم فریم چهار ساعته مشاهده می کنید. در شکل یک کانال نزولی مشاهده می‌شود. جفت ارز به خط بالایی کانال برخورد کرده ولی هنوز در کانال نزولی قرار دارد. حرکت بالای میانگین متحرک است که البته گواهی از صعودی بودن بازار می‌دهد ولی کانال حکایت از نزولی بودن دارد هر چند که حرکت پیرامون خط بالایی کانال در حال انجام است.

تایم فریم ها در تحلیل تکنیکال چه اهمیتی دارد؟

نگاه کنید که چه اتفاقی می‌افتد. قیمت بعد از برخورد به خط روند بالایی شروع به سقوط می کند.

تایم فریم ها در تحلیل تکنیکال چه اهمیتی دارد؟

نمودار روزانه
برای تفریح هم که شده بیایید نگاهی به نمودار روزانه بیندازیم.

حرکت بازار به وضوح نزولی است. قیمت پایین میانگین متحرک و در یک کانال نزولی در حال پیشروی است. در این نمودار روند به روشنی قابل تشخیص است. آخرین شمع هم بعد از برخورد به خط بالایی کانال به پایین برگشته است. بازار با تمام شواهد نزولی است . حال ببینیم چه اتفاقی می‌افتد.

تایم فریم ها در تحلیل تکنیکال چه اهمیتی دارد؟

تبریک! روند نزولی ادامه پیدا می‌کند.

تایم فریم ها در تحلیل تکنیکال چه اهمیتی دارد؟

 نکته اصلی چیست ؟

تاریخ و ساعت نمودارها یکسان بود. تنها تفاوت آنها در تایم فریم‌های متفاوت‌شان بود. حال می‌توانید اهمیت تایم فریم‌های چندگانه را درک کنید؟

وقتی ما فقط به نمودار پانزده دقیقه نگاه کنیم، نمی‌توانیم دلیل ادامه روند یا بازگشت آن را بفهمیم. به ذهنمان خطور نمی‌کند که نگاهی به تایم فریم‌های بالاتر بیندازیم. زمانیکه بازار به روند خود ادامه می‌دهد یا از آن برمی‌گردد، معمولا به یک خط حمایت یا مقاومت در تایم فریم بزرگتر برخورد کرده است.

درک اینکه خطوط حمایت و مقاومت در تایم فریم‌های بزرگتر، مهم‌تر هستند اهمیت زیادی دارد.

ترید کردن با استفاده از چندین تایم فریم، موقعیت‌های بهتری را برای ما فراهم می‌کند.

مبتدی‌ها معمولا بدون در نظر گرفتن تایم فریم‌های دیگر تنها به یک تایم فریم بسنده می‌کنند و اندیکاتورهای خود را روی آن اعمال می کنند. در صورتیکه با در نظر داشتن تایم‌فریم‌های دیگر، دید بهتری نسبت به روند می‌توان داشت .

به جای اینکه خیلی به بازار نزدیک شوید، بهتر است کمی هم از دور به آن نگاه کنید.

یک تایم فریم به عنوان تایم فریم مادر و اصلی انتخاب کنید مثلا ۴ ساعته، و کلیه تحلیل‌های خود از آینده قیمت را روی این تایم فریم انجام دهید، بعد برای ورود و خروج به تایم فریم‌های پایین‌تر مثل ساعتی رجوع کنید.

شما عملا با این روش معاملات خود را اعتبار سنجی می‌کنید و بعد به معامله ورود می‌کنید، با این کار لبه محکم‌تری نسبت به کسانی که تنها از یک تایم فریم استفاده می‌کنند، خواهید داشت.

فقط موقع تصمیم‌گیری در نظر داشته باشید بین تایم فریم‌ها تفاوت کافی وجود داشته باشد. اگر تایم فریم‌ها خیلی نزدیک به هم انتخاب شوند، قادر به تشخیص تفاوت‌ها نیستید بنابراین کار کردن با آنها بیهوده خواهد بود.

منبع: فراچارت

آیا این مطلب مفید بود؟
‌بله‌‌خیر‌

شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:

  • می‌توانید در دارایی‌هایی مانند طلا و مسکن سرمایه‌گذاری کنید
  • در صندوق‌های سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید

برای شروع سرمایه‌گذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
blankثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره
blank

0 0 رای
به مطلب امتیاز دهید:
اشتراک
اطلاع از
guest

4 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی‌ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه‌ها
ostad

واقعا توضیح خوبی بود ممنون

شجاع‌الدین جهاندیده

سلامت باشین

Alireza

با عرض سلام و خسته نباشید میخواستم بپرسم که مثلا اگر من تایم فریم روزانه رو تایم فریم اصلی در نظر بگیرم و سیگنال فروش به من بده اما در تایم فریم هفتگی سیگنال خرید بده یا برعکس باید چیکار کنیم؟!
ممنون😊🌹

Alireza

عالی بود، ممنون.

blank

در بورسینس از 10 سال گذشته تاکنون، تلاش ما این بوده به شما کمک کنیم:

  • ترید و سرمایه‌گذاری اصولی را شروع کنید
  • ارزش پول‌تان را در برابر تـورم حفظ کنید
  • از سرمایه‌تان برای کسب سود بیشتر استفاده کنید
  • سرمایه‌گذاری موفق‌تری داشته باشید

درباره بورسینس بیشتر بخوانید 

blank
4
0
از دیدگاه‌ شما استقبال می‌کنیمx