جمعه هفته جاری، 47 درصد از قراردادهای اختیار معامله به موعد سررسید خود میرسند، به این معنی که بیت کوین احتمالاً در آستانه حرکت مهمی ایستاده است.
تعداد قراردادهای اختیار معامله بیت کوین تنها 5 درصد کمتر از بیشترین میزان آن است؛ اما، تقریباً نیمی از این میزان در آخرین جمعه ماه سپتامبر انجام میشوند.
گرچه قراردادهای اختیار معامله 1.9 میلیارد دلاری فعلی به معنای سالمبودن بازار است؛ اما، چنین تمرکز سنگینی روی قراردادهای اختیار کوتاهمدت اندکی عجیب به نظر میرسد.
آمار و ارقام فعلی را نباید به منزله صعودی یا نزولی بودن بازار در نظر گرفت اما میزان معقول و مناسبی از تعداد قراردادهای اختیار معامله و نقدینگی بازار، بازیگران بزرگ را برای شرکت در بازار مشتاقتر میکند.

توجه کنید که تعداد قراردادهای اختیار معامله بیت کوین، چگونه از مرز 2 میلیارد دلار عبور کرده است. جالب است که این میزان در دو سررسید پیشین نیز به دست آمد. طبیعی و قابلانتظار است که این تعداد، پس از تسویه قراردادهای هر ماه، کاهش یابد.
هیچ سطح خارقالعادهای نیست که الزامی به حفظ آن وجود داشته باشد؛ با این حال، تنوع قراردادهای اختیار معامله در طول چند ماه، به معاملهگران حرفهای اجازه میدهد تا استراتژیهای معاملاتی پیچیدهتری داشته باشند.
مهمترین نکته، وجود بازارهای قراردادهای آتی و اختیار معامله است که از حجم معاملات معمول و روزانه بازار نیز حمایت میکند.
راهنمای سایتهای معاملاتی ارزهای دیجیتال:
ریسکگریزی در پایینترین سطح
تحلیل نوسانات ضمنی بازار برای ارزیابی اینکه آیا معاملهگرها هزینه پریمیوم (وجه ضمانت) بیشتری برای قراردادهای اختیار معامله پرداخت میکنند یا خیر، ضروری است. در حال حاضر، ریسکگریزی رو به کاهش است. هر حرکت قیمت قابلملاحظهای که پیشبینی نشده باشد، صرفنظر از اینکه حرکتی مثبت یا منفی باشد، میتواند منجر به افزایش شدید این اندیکاتور شود.
نوسانات معمولاً تحت عنوان شاخص ترس شناخته میشوند؛ زیرا، متوسط هزینه پریمیوم پرداختشده در بازار قراردادهای اختیار را ارزیابی میکنند. هرگونه تغییر قیمت ناگهانی اغلب باعث ریسکگریزی بازارسازها میشود؛ از این رو، هزینه پریمیوم مطالبهشده برای قراردادهای اختیار معامله بیشتر میشود.

نمودار بالا بهوضوح افزایش گستردهی نوسانات در اواسط مارس (اواخر اسفند) را نشان میدهد؛ زیرا، بیت کوین در این زمان به کمترین حد خود در سال جاری، یعنی 3,637 دلار، رسید و خیلی سریع دوباره تا سطح 5 هزار دلار بازگشت کرد. این حرکت غیرمعمول باعث شد افزایش نوسانات بیت کوین رکورد دو سال اخیر خود را بشکند.
این شرایط دقیقاً برخلاف ده روز گذشته است؛ در این ده روز، نوسانات ضمنی سهماهه بیت کوین از 76 درصد به 63 درصد رسید. گرچه این میزان چندان غیرمعمول نیست؛ اما، منطق چنین هزینه پریمیوم اندکی برای قراردادهای اختیار معامله احتیاج به تحلیل و بررسی بیشتر دارد.
طی شش ماه گذشته، همبستگی بیت کوین و بازار سهام فناوری ایالات متحده، بهشکلی غیرمعمول بالا بوده است. با اینکه علت و معلول چنین همبستگیای را نمیتوان بهطور دقیق مشخص کرد، آمارها نشان میدهند که در حال حاضر، احتمال جدایی این دو بازار بعید بهنظر میرسد.

نمودار فوق نشاندهنده متوسط همبستگی 80 درصدی طی شش ماه گذشته است. صرفنظر از علت آن، این همبستگی میتواند کاهش اخیر نوسانات بیت کوین را تا حدی توضیح دهد.
هرچه جدایی نسبی این دو بازار بیشتر طول بکشد، معاملهگران برای معاملهگری بر اساس حرکات ناگهانی و تهاجمی بیت کوین، انگیزه کمتری خواهند داشت.
تمرکز غیرمعمول قراردادهای اختیار کوتاهمدت بیت کوین
سررسید بسیاری از قراردادهای اختیار معامله بیت کوین، جمعه آخر هر ماه فرا میرسد و بهعلت معاملات خرید پوششدادهشده، تمرکز روی قراردادهای کوتاهمدت بیشتر است.
این استراتژی شامل خرید بیت کوین از طریق صرافیهای فروش روزانه بیت کوین یا بازارهای معاملات آتی و همزمان فروشِ قراردادهای اختیار خرید میباشد.
معاملات خرید پوششدادهشده، درآمد ثابتی نصیب معاملهگر میکنند و هدف از انجام آنها کسب سود از هزینه پریمیوم قراردادهای اختیار معامله در بازارهای بیت کوین است. در روز سررسید، این معاملهگر، تمام موقعیتهای خود را در بازارهای خرید و فروش روزانه، قراردادهای آتی و اختیار معامله لیکوئید و نقد میکند.

وضعیت غیرمعمول در نمودار بالا نشان میدهد که چگونه 53 درصد از قراردادهای اختیار معامله سال 2020، سررسید جمعه، 25 سپتامبر (4 مهر)، دارند.
برای مقایسه بهتر میتوان گفت این میزان تقریباً مساوی با تعداد قراردادهای اختیار اتر در سررسیدهای سپتامبر و دسامبر (مهر و دی) است.
ممکن است هیچ توضیحی برای تمرکز سنگین قراردادهای اختیار معامله وجود نداشته باشد. با این حال، پدیده مشابهی نیز ماه ژوئن (تیرماه) اتفاق افتاد که 900 میلیون دلار از تعداد قراردادهای اختیار معامله بیت کوین کاست.
در حال حاضر، هیچ نشانی از ضعف در بازارهای قرارداد اختیار معامله دیده نمیشود. با این همه، تعداد قراردادهای اختیار معامله اتر 450 میلیون دلار است و هر رقمی زیر 1.5 میلیارد دلار قطعاً برای بیت کوین مطلوب به نظر نمیرسد.
قصد خرید یا فروش ارز دیجیتال در ایران را دارید؟ در این سایت میتوانید با اطمینان و با چند کلیک خرید کنید:
نام | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
نوبیتکس |
| ![]() | ![]() |
صرافی خارجی MEXC |
| ![]() | ![]() |
1 نظر
باسلام وعرض ادب ، وقت بخیر
من مشتاقانه شما را دنبال میکنم و نظریه ها و راهنمایی های خیلی مفید شما باعث شده من در عرصه ارزدیجیتال پیشرفت وموفق باشم ، به همین خاطر از سرکار خانم ریحانه کاظمیان مقدم و سایر دوستان دست اندرکار کمال تشکر را دارم و آرزوی موفقیت روزافزون برای همه عزیزان را مسئلت می نمایم .ارادتمند . همایون میر