هیأت دولت طی جلسه ای که عصر روز یک شنبه هفته گذشته برگزار شد، وزارت امور اقتصاد و دارایی را مأمور کرد تا در ارتباط با ساز و کار و آزادسازی سهام عدالت و برقراری امکان خرید و فروش آن، تدابیر لازم را پیشنهاد کند.
در همین ارتباط، رییس هیأت مدیره شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت کل کشور در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: تاکنون حدود 20 استان مراحل مقدماتی پذیرش در بازار فرابورس را سپری کرده اند، به گونه ای که برنامه افزایش سرمایه آنها و تبدیل از سهامی خاص به عام اجرایی شده است. اما در این بین باید توجه داشت که تنها اجرای این برنامه ها دلیلی بر داشتن شرایط پذیرش شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت استانی در بازار فرابورس نیست. چراکه شرایط و مراحل بسیاری وجود دارد که بایستی توسط شرکت ها سپری و اجرا شود.
داریوش پاک بین در بیان این موارد اظهار داشت: در حال حاضر هنوز تعداد دقیق سهامداران و مبلغ سهام مشخص نشده است. علاوه بر این، وضعیت این شرکت ها نیز به ثبات نرسیده و به نظر می رسد به دلیل اینکه بسیاری از شرکت های سرمایه پذیر پس از گذشت هفت سال هنوز نپذیرفته اند که شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت هم از جمله سهامداران آنها محسوب می شوند و باید اجازه حضور در مجامع عمومی عادی سالیانه به این شرکت ها نیز داده شود ورود این شرکت ها به فرابورس در حال حاضر امکان پذیر نمی باشد.
وی افزود: برهمین اساس می توان گفت سیستم سهام عدالت از ثبت نام تا انتقال سهام به شرکت های سرمایه گذاری ایرادات فراوانی دارد که در صورت برطرف شدن آنها چه در زمینه نرم افزاری و سخت افزاری و نیز سیاست گذاری های انجام شده، می توان گفت که ورود این شرکت ها به فرابورس موجب منتفع شدن سهامداران آنها خواهد شد. افزون بر آن، ساختار پرتفوی این شرکت ها هر روز در حال تغییر است و برخی از شرکت های زیرمجموعه نیز از وضعیت مناسبی به سر نمی برند. این در حالی است که قیمت گذاری پرتفوی شرکت های سرمایه گذاری نیز مدت زمان طولانی را می طلبد چراکه نیمی از آنها غیر بورسی هستند و جهت تعیین قیمت آنها باید کارهای کارشناسی انجام شود.
این مقام مسئول به هدف اصلی برنامه سهام عدالت مبنی بر ایجاد عدالت اجتماعی اشاره کرد و گفت: اگرچه پذیرش شرکت های سرمایه گذاری در فرابورس مزیت هایی را برای آنها خواهد داشت و موجب شفافیت اطلاعات و قیمت آنها می شود. اما توجه به این نکته حائز اهمیت است که هدف نهایی از اجرای این برنامه توسعه و پیشرفت استان ها، ایجاد اشتغال و جلوگیری از تکاثر ثروت و در نهایت ایجاد رفاه و عدالت اجتماعی است.
رییس هیأت مدیره شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت به لزوم ایجاد فرهنگ سهامداری میان مردم قبل از معامله سهام عدالت در فرابورس اشاره کرد و گفت: در صورتی که این امر انجام نپذیرد، با هجوم مردم و سهامداران جهت فروش سهام و شناسایی سود رو به رو خواهیم شد که در پی آن نرخ تورم و حجم نقدینگی سرگردان در کشور افزایش می یابد. از این رو می توان گفت که اجرای این برنامه قبل از فراهم آوردن بسترهای مناسب جهت عملیاتی شدن آن به بهترین نحو، همانند اقدامی است که تنها تسکین دهنده فشارهای مالی که به مردم وارد شده به شمار می رود.
پاک بین در ادامه افزود: طی هفته آینده دو جلسه با اتحادیه های استانی سهام عدالت و نیز شرکت های سرمایه گذاری استانی و با حضور نمایندگان مجلس برگزار خواهد شد تا در خصوص این برنامه به طور جدی بحث و گفتگو انجام شود که امیدواریم نتیجه ای مبتنی بر صلاح و منفعت مردم اتخاذ شود.
وی در خصوص بدهی شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت به دولت تصریح کرد: حدود 14 درصد از این بدهی پرداخت شده اما تاکنون میزان سهامی که متناسب با آن می بایست آزاد می شد، به شرکت های مذکور انتقال داده نشده است. به عبارت دیگر می توان گفت که بخشی از این بدهی ها تسویه شده اما تاکنون سودی عاید سهامداران نشده است.
این مقام مسئول افزود: صدور و دستور آزادسازی سهام عدالت در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار دارد که امیدواریم همکاری های لازم از سوی مجلس انجام شود.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: