بازار ارزهای دیجیتال رشدی انفجاری داشته و مدتهاست به یکی از گزینههای سرمایهگذاری و معاملهگری تبدیل شده است.
همین موضوع باعث شده تحلیلگران و کاربرانی که قصد شروع معاملهگری در این بازار دارند، به ابزارهای تحلیلی قابل اتکا و مطمئن باشند.
یکی از این ابزارها، سایت tradingview.com است که در ادامه قصد داریم مروری بر نحوه استفاده از این ابزار تحلیلی کارآمد و قوی داشته باشیم.
پلتفرم تریدینگ ویو (TradingView) در حال حاضر یکی از بهترین پلتفرمهای تحتوب موجود برای تحلیل تکنیکال و استفاده از نمودارها محسوب میشود.
این پلتفرم با ارائه گزینههای فراوان برای شخصیسازی و نمایش نمودارهای آسان و قابلاستفادهای که در اختیار کاربران قرار میدهد، یکی از پرکاربردترین پلتفرمهای رسم نمودار و ارائه آمار در صنعت ارزهای دیجیتال است.
صرافیها (اکسچنجها) اغلب نرمافزارهای نموداری ویژه خود را ارائه میدهند، اما در بیشتر موارد، کار با گزینههای شخصیسازی این نرمافزارها برای کاربران بسیار دشوار و محدود است.
در مقابل، سایت تریدینگ ویو در ارائه نمودارهای آماری تخصص دارد و به معاملهگران اجازه میدهد تا نمودارهای خود را شخصیسازی کنند. علاوه بر این، تریدینگ ویو شبکهای اجتماعی برای معاملهگران است. در این پلتفرم، شما میتوانید وارد موضوعات و بحثهای مختلف شوید، معاملهگرها را دنبال کنید و از محتوای مرتبط با این حوزه بهره ببرید.
استفاده از برخی بخشهای تریدینگ ویو رایگان نیست، اما برای معاملهگرانِ جدی که قصد دارند روش معاملاتی خود را بهبود ببخشند، پرداخت هزینه برای استفاده از این پلتفرم یک سرمایهگذاری ویژه محسوب میشود.
تریدینگ ویو با ارائه ابزارهای کاربردی (که برخی از آنها را نمیتوان در پلتفرمهای دیگر یافت) سطح دانش شما را در معاملهگری ارزهای دیجیتال ارتقاء میدهد.
نحوه ایجاد حساب کاربری در تریدینگ ویو
برای ایجاد حساب کاربری در تریدینگ ویو، میتوانید از این لینک استفاده کنید و روی گزینه «join for free» (ثبتنام رایگان) کلیک و دستورالعملها را دنبال کنید.
حساب کاربری رایگان در تریدینگ ویو، علاوه بر دسترسی به نمودارها، به شما امکان دسترسی به ویژگیهای زیر را نیز میدهد:
- ۳ اندیکاتور در هر نمودار
- ۱ طرح ذخیرهشده از نمودارها
- ۱ الگوی اندیکاتور
- ۱ واچلیست (watchlist) پیشرفته
- ۱ اندیکاتور روی اندیکاتور
همچنین، استفاده از حساب کاربری رایگان بهمنزله مشاهده اجباری تبلیغات است که با پرداخت هزینه میتوانید از برهمخوردن گاهوبیگاه تمرکز خود با تبلیغات آزاردهنده اجتناب کنید.
برای استفاده از اطلاعات مقالهای که اکنون در حال خواندن آن هستید، میتوانید از حساب کاربری رایگان تریدینگ ویو استفاده کنید؛ اما، اگر بهدنبال منبعی ثابت و قابلاعتماد برای دریافت نمودارها و آمار مختلف هستید، بهتر است حساب خود را ارتقاء دهید. همچنین، میتوانید به مدت یک ماه از تمام ابزارهای این وبسایت استفاده کنید تا برای پرداخت هزینه کاربری مطمئن شوید. در خاطر داشته باشید که استفاده رایگان از این پلتفرم پس از یک ماه، منقضی میشود.
پلتفرم تریدینگ ویو، انواع مختلفی از حساب کاربری در اختیار شما قرار میدهد.
- حساب کاربری رایگان (Free account)
- حساب کاربری حرفهای (Pro account)
- حساب کاربری فوقحرفهای (Pro+ account)
- حساب کاربری ویژه (Premium account)
اگر این لینک را دنبال کنید و کمی پایینتر اسکرول کنید، تفاوت گزینههای مربوط به هرکدام از این حسابهای کاربری را مشاهده خواهید کرد. در همین صفحه، میتوانید برای استفاده از نسخه آزمایشی یکماهه ثبت نام کنید.
نمودارها و نکات کاربردی
تریدینگ ویو گزینههای متعددی در اختیار شما قرار میدهد. اما، در ابتدا و برای شروع، بهتر است به نمودارها و پیشنهادهای کاربردی استفاده از آنها نگاهی کلی داشته باشیم.
در تریدینگ ویو، اگر گزینهای را انتخاب کردید که نمیدانید چه مواردی را تغییر داده است یا تغییری اِعمال کردید که آن را نمیپسندید، نگران نباشید! در این پلتفرم، میتوانید تقریباً هر کاری که در نمودار خود انجام میدهید را با میانبرهای ctrl+z یا cmd+z (در مکبوک) به حالت اول بازگردانید. همچنین با استفاده از فلش undo در نوار ابزار بالای صفحه نیز میتوانید این کار را انجام دهید.
در تصویر بالا، بخشهای اصلی پلتفرم تریدینگ ویو با عددگذاری مشخص شدهاند که هرکدام از آنها را در ادامه توضیح خواهیم داد.
شماره 1: این بخش نوار ابزار بالای صفحه است که میتوانید مواردی همچون تایمفریمها، اندیکاتورها و ساختار نمودار را در آن مشاهده کنید.
شماره 2: سمت چپ، بخشی است که بیشترین استفاده را از آن خواهید داشت. این قسمت، محل قرارگیری تمام ابزاری است که روی نمودار پیادهسازی میکنید.
شماره 3: این بخش اصلی نمودار شماست که میتوانید تمام اندیکاتورها و ابزار را در آن به کار بگیرید.
شماره 4: در اینجا، میتوانید جفت ارز و واچ لیست خود را، بهعلاوه هشدارها، تقویم اقتصادی و برخی از ابزارهای اجتماعی، پیدا کنید.
شماره 5: از نوار ابزار پایین بیشتر برای یادداشتبرداری و آزمایشکردن استفاده میشود. همچنین، در این قسمت میتوانید به حساب کاربری کارگزار خود متصل شوید و اگر حساب کاربری صرافی (کارگزار) شما اجازه میدهد، مستقیماً از پلتفرم تریدینگ ویو معامله کنید.
بخش نمودار اصلی
میتوانید از میانبرهای ctrl+c یا cmd+c برای کپی و از ctrl+v و cmd+v برای پِیست استفاده کنید! این میانبرها بههنگام اِعمال مواردی مانند مناطق حمایت و مقاومت بسیار مفید و کاربردی خواهند بود.
اگر پیش از این از تریدینگ ویو استفاده نکرده باشید، احتمالاً گزینههای ناآشنای بسیاری را مشاهده خواهید کرد که در حال حاضر، تمایلی به استفاده از آنها ندارید. شاید نمودار خطی را به نمودار شمعی ترجیح میدهید یا شاید طرح رنگ نمودار مطابق با سلیقه شما نیست. خوشبختانه، شخصیسازی نمودارها در تریدینگ ویو بسیار آسان است.
کافیست در قسمت اصلی کلیک راست کرده و روی گزینه «Settings» (تنظیمات) کلیک کنید. با این کار پنجره جدیدی باز میشود که به شما امکان میدهد همه چیز را تغییر دهید.
در این بخش، مواردی مانند «Scales» (مقیاسها) را پیدا خواهید کرد. برخی معاملهگرها مایلاند ببینند قیمت فعلی کجاست، درحالیکه سایرین فقط تمایل دارند آن را بهشکل برجسته روی محور مشاهده کنند. برای فعالکردن یا غیرفعالکردن این گزینه، فقط کافی است تیک «System Last Value Label» (آخرین قیمت سیستم) را بردارید یا بگذارید.
همچنین، میتوانید تِم نمودار خود را از سفید به سیاه یا حتی آبی تغییر دهید. بخش «Template» (طرحها) در پایین، سمت چپ گزینه «Chart Settings» وجود دارد. بهتر است زمانی برای شخصیسازی نمودارهای خود در نظر بگیرید، زیرا این محیط معاملهگری شما است و باید آن را متعلق به خودتان بدانید!
اگر میخواهید با صفحهای تمیز شروع کنید و هیچ نشانگر یا ابزار طراحی روی نمودار نداشته باشید، تریدینگ ویو حذف همه جزئیات را برای شما بسیار آسان کرده است. میتوانید روی بخش اصلی نمودار کلیک راست کرده و گزینه «Remove All Indicators» (حذف تمام اندیکاتورها) یا «Remove All Drawing Tools» (حذف تمام ابزارهای طراحی) را انتخاب کنید تا هر آنچه میخواهید فوراً پاک شود! همچنین، در نوار ابزار سمت چپ نیز آیکون سطل زبالهای وجود دارد که میتوانید از آن برای حذف اندیکاتورهای ناخواسته استفاده کنید.
منوی راست کلیک ویژگیهای زیادی را در اختیار شما قرار میدهد که یکی از آنها ویژگی «Reset Chart» (تنظیم مجدد نمودار) است. اگر اندازه نمودار را بهاشتباه تغییر دادهاید، میتوانید با کلیک روی این گزینه، نمودار و همچنین کندل باز فعلی را به اندازه پیشفرض بازگردانید.
یکی دیگر از ویژگیهای کارآمد در منوی کلیک راست، ویژگی «Add Alert» (اضافهکردن هشدار) است. با این کار میتوانید برای قیمت دقیقی که با کلیک راست مشخص کردهاید، زنگ هشدار تنظیم کنید. این کار پنجره جدیدی را باز خواهد کرد که با استفاده از آن میتوانید تمام گزینهها را به دلخواه خود تغییر دهید.
تریدینگ ویو همچنین میتواند هشدارها را از طریق پنجره پاپآپ (popup)، ایمیل، پیام کوتاه یا اپلیکیشن اختصاصی تریدینگ ویو (که روی دو سیستم عامل اندروید و iOS کار میکند) برای شما ارسال کند. متأسفانه، اگر میخواهید هشدار پیامکی دریافت کنید، باید از حساب کاربری ویژه استفاده کنید.
همچنین با کلیک راست میتوانید جفتارز مورد نظر خود را بسیار سریع و آسان به واچ لیستتان اضافه کنید.
یک نکته مفید برای هر معاملهگر ارز دیجیتالی که از تریدینگ ویو استفاده میکند، فعالکردن مقیاس «Logarithmic» (لوگاریتمی) با استفاده از منوی راست کلیک است.
نوار ابزار بالا
نوار ابزار بالا در وبسایت تریدینگ ویو دارای چندین ابزار کاربردی است و البته چندین ابزار دیگر که احتمالاً در شروع معاملهگری برای شما کارایی چندانی ندارند. در این بخش نگاهی خواهیم داشت به مواردی ضروری که باید بدانید.
برای سهولت بیشتر، تصویری شمارهگذاریشده مشاهده میکنید:
برای تغییر میلههای نمودار خود، روی دکمه شماره 2 کلیک کنید. اکثر معاملهگرها فقط یک بار نیاز به استفاده از این دکمه خواهند داشت تا نمودارهای میلهای پیشفرض را به نسخه دلخواه تغییر دهند.
در سمت چپ این دکمه، میتوانید تایمفریمها (بازههای زمانی) را پیدا کنید که در تصویر با شماره 1 مشخص شدهاند. اگر از نسخه رایگان تریدینگ ویو استفاده میکنید، نمیتوانید این تایمفریمها را شخصیسازی کنید؛ با این حال، تایمفریمهای نسخه رایگان تریدینگ ویو نیز احتمالاً بهتر از تایمفریمهای صرافیها هستند. با این حال، اگر برای استفاده از تریدینگ ویو هزینه پرداخت میکنید، میتوانید با کلیک روی پیکان سمت راست، تایمفریمها را تغییر دهید.
در این حالت، متوجه خواهید شد که وقتی تایمفریمهای مختلف را انتخاب میکنید، یک ستاره در سمت راست قرار میگیرد. با کلیک روی این ستاره، میتوانید تایمفریم مورد نظر را بهعنوان تایمفریم مورد علاقه خود مشخص کنید. این گزینه در بالای نمودار شما مشخص میشود و به شما دسترسی سریع و آسان میدهد.
این مورد بههنگام تحلیل، به کارتان میآید. درنظرگرفتن تایمفریمهای مختلف در زمانی اندک، به شما کمک میکند متوجه شوید که قیمت در زمانی مشخص چه عملکردی دارد. اگر حساب کاربری شما حرفهای (Pro) است، میتوانید شمارهای تایپ کنید تا این گزینه برای شما ظاهر شود:
این عدد بهصورت پیشفرض به دقیقه تبدیل میشود، اما می توانید پس از انتخاب شماره مورد نظر، با تایپ d برای روز، w برای هفته و m برای ماه، تایمفریم خود را تغییر دهید.
به عنوان مثال، اگر میخواهید به تایمفریم دوروزه نگاه کنید، فقط کافی است 2d را تایپ کنید و دکمه اینتر (enter) را فشار دهید. هنگامیکه به تایمفریمی احتیاج دارید که آن را ستارهدار نکردهاید یا در فهرست ندارید، این گزینه میتواند به شما کمک کند.
دکمه مفید بعدی، دکمه اندیکاتور است که با شماره 3 مشخص شده است و فهرستی از تمام اندیکاتورهای مورد استفاده برای معاملات را در اختیار شما میگذارد. برای پیداکردن اندیکاتور مورد نظر، فقط کافی است نام اندیکاتور را تایپ کنید تا تمام اندیکاتورهای موجود با این نام ظاهر شوند. همچنین، میتوانید چند اندیکاتور دیگر به نمودار خود اضافه کنید یا بهسادگی و با میانبر ctrl-z یا cmd+z، اندیکاتورها را از فهرست حذف کنید.
در سمت راست دکمه اندیکاتور، دکمه الگوها (شماره 4) و دکمه هشدار (شماره 5) را نیز مشاهده خواهید کرد که اگر مایل به استفاده از راست کلیک روی نمودار اصلی نیستید، میتوانید از آنها استفاده کنید.
دکمه هشدار یکی از دکمههای پرکاربرد برای شما است. برای استفاده از هشدار، سادهتر این است که برای صرفهجویی در زمان، روی قیمتی که در نظر دارید، راست کلیک کنید. اما اگر مایل هستید از دکمه مخصوص هشدار استفاده کنید، باید تمام اطلاعات مورد نیاز را بهصورت دستی وارد کنید.
در قسمت راست نوار ابزار، موردی که شبیه به مربع است، «layout» (طرح) نمودار شما را مشخص میکند. این عملکرد فقط برای کاربرانی که هزینه پرداخت میکنند، در دسترس است؛ اما نگران نباشید! این مورد چندان ضروری نیست. با کلیک روی این دکمه، میتوانید پنجره را به بخشهای مختلف تقسیم و جفتارزهای مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید. حسابهای کاربری حرفهای (Pro)، حسابهای کاربری فوقحرفهای (Pro+) و حسابهای کاربری ویژه (Premium) میتوانند، بهترتیب، دو، چهار و هشت جفتارز را با هم مقایسه کنند.
بدون شک، دکمه بعدی در این فهرست مفیدترین دکمه است. این دکمه که «Unnamed» (بدون نام) نام دارد، به شما امکان میدهد طرحهای (layout) نمودار خود را ذخیره کنید. درواقع، هرگونه شخصیسازی که روی نمودار اِعمال کردهاید (از جمله اندیکاتورها، ابزارهای طراحی، موارد دلخواه و …)، با این گزینه ذخیره میشود. حتی وقتی مرورگر خود را بستهاید، نمودارها بهصورت خودکار ذخیره میشوند.
این دکمه به شما امکان میدهد چندین طرح نموداری مختلف برای اهداف مختلف داشته باشید. به عنوان مثال، ممکن است به طرحهای مختلفی برای معاملات ارزهای فیات و ارزهای دیجیتال احتیاج داشته باشید.
باز هم در این قسمت، تعداد طرحهایی که میتوانید ذخیره کنید به میزان پرداخت شما بستگی دارد. اگر روی گزینه «Load Chart Layout» (بارگذاری طرح نموداری) کلیک کنید، میتوانید تمام طرحهای موجود را بررسی کنید.
دو دکمه آخر، «Properties» (تنظیمات) و کلیدهای «Full Screen» (تمام صفحه) هستند.
دکمه Properties پنجرهای با انواع گزینههای سفارشیسازی باز میکند و دکمه Full screen، اندازه نمودار شما را به حداکثر میرساند. برای بستن گزینه Full screen، فقط کافی است دکمه escape را فشار دهید.
ویژگی «replay» (پخش مجدد) که در تصویر بالا مشخص شده است، به شما امکان میدهد استراتژیهای معاملاتی گذشته خود را دوباره مرور و بررسی کنید. فقط کافی است این دکمه را فشار دهید تا خط عمودی قرمزرنگی را مشاهده کنید. با استفاده از این خط، میتوانید قیمت مورد نظر خود را انتخاب کنید و حرکات قیمت را از آن نقطه دوباره دنبال کنید.
با استفاده از گزینه «پخش مجدد»، میتوانید بهشکلی کاربردی استراتژیهای پیشین خود را مورد بررسی قرار دهید و دیگر نیازی به صرف هزینه بیشتر برای استفاده از پلتفرمهای مختلف نخواهید داشت.
نوار ابزار سمت راست
نوار ابزار سمت راست کاربردهای فراوانی دارد که اگر کاربر مبتدی تریدینگ ویو هستید، احتمالاً نیازی به آنها نخواهید داشت. در این بخش، به برخی از مهمترین عملکردها نگاهی خواهیم داشت.
پیش از شروع، بهتر است خاطرنشان کنیم که میتوانید بخشهای «Details» (جزئیات) و «Headlines» (سرتیترها) را بهدلخواه خود تغییر دهید و اگر بههیچوجه مایل به دیدن این قسمتها نیستید، میتوانید این کادرها را پایین بکشید تا نیازی به مشاهده اطلاعات آنها نداشته باشید.
بخش Details شامل اطلاعاتی در مورد جفتارز دلخواه شما است. در بخش Headlines میتوانید اخبار مربوط به جفتارزهای معاملاتی خود را پیگیری کنید. با این حال، در خاطر داشته باشید که این مطمئنترین یا سریعترین راه برای آگاهی از اخبار نیست.
بالای این دو قسمت، واچ لیست شما نشان داده میشود. اینجا جایی است که میتوانید وضعیت جفتارزهای موردنظر خود را مشاهده کنید و ترتیب آنها را بهدلخواه خود تغییر دهید.
این واچ لیست را میتوانید به چند روش شخصیسازی کنید.
میتوانید روی جفتارزهای مورد نظر خود کلیک کنید و آنها را بکشید (drag) تا ترتیب جفتارزها و اندازه عرض آنها تغییر کند. علاوه بر این، میتوانید هر جفتارزی را که در نظر دارید، حذف یا اضافه کنید. با کلیک روی x در کنار هر جفتارز، میتوانید آنها را حذف کنید.
برای افزودن جفتارز، در کادر «Add Symbol» (اضافهکردن نام اختصاری) که در بالای صفحه، سمت راست واقع شده است، نام اختصاری کوین را تایپ کنید تا فهرستی طولانی از جفتارزهای موجود مشخص شوند.
با انتخاب بازار مناسب میتوانید این فهرست را کوتاهتر کنید. سربرگ «فارکس» (Forex) شامل تمام جفتارزهای معمولی میشود که احتمالاً به دنبال آنها هستید. همچنین، سربرگهایی برای ارزهای دیجیتال، سهام، قراردادهای آتی و سایر موارد وجود دارند.
بههنگام انتخاب جفتارزهای معاملاتی، میتوانید منبع داده را نیز مشخص کنید.
در سمت راست تمام این گزینهها، میتوانید نام شرکتهای مختلف ارائهدهنده داده جفتارزها را مشاهده کنید: بیتفینکس، بیتاستمپ، کوین بیس و موارد دیگر، تا بتوانید منبع اطلاعاتی جفتارز مورد نظر خود را نیز مشخص کنید.
علاوه بر این، گزینه واچ لیست یکی از بهترین ابزاری است که پلتفرم تریدینگ ویو در اختیار شما قرار میدهد. این گزینه به شما کمک میکند تا نمودارهای خود را تنظیم کنید و کیفیت و کارایی تحلیل خود را بهبود ببخشید.
در بخش «customizable flags» (پرچمهای قابلتنظیم) که ویژگی جدیدی از تریدینگ ویو است، میتوانید شاهد بهبود تجربه معاملاتی خود با افزونههای کوچک اما موثر باشید. در این بخش، 5 پرچم رنگی وجود دارد که به شما کمک میکند جفتارزهای خود را مرتب کنید.
با نزدیککردن مکاننما به جفتارز مورد نظر میتوانید با استفاده از بخش چپ، پرچمی با رنگ و نام دلخواه خود برای این جفتارز مشخص کنید و برای یافتن مجدد آنها، با رجوع به منوی بالا، سمت راست، پرچمهای موجود در واچ لیست خود را مشاهده خواهید کرد.
این بخش به شما در انتخاب رنگ کمک میکند و تمام جفتارزهایی را نشان میدهد که پرچم آنها را مشخص کردهاید. برای تغییر نام هر پرچم، میتوانید با کلیک دکمه منو، به «Rename List» (فهرست نامگذاری مجدد) دسترسی پیدا کنید.
میتوانید از این پرچمها روی جفتارزهایی استفاده کنید که قصد بررسی و معامله آنها را دارید؛ بهعنوان مثال، یک رنگ برای معاملاتی با تایمفریم بلندتر داشته باشید و از رنگی دیگر برای تایمفریمهای کوتاهتر، یا رنگی برای تنظیماتی ویژه و موارد دیگر استفاده کنید.
همچنین، میتوانید این پرچمها را شخصیسازی کنید و نامی برای آنها تعیین کنید. برای این کار، باید به بخش منو در بالا و سمت راست بروید تا پرچمهایی را که در حال حاضر در فهرست شما وجود دارند، مشاهده کنید.
دکمههای بعدی که قصد بررسی آنها را داریم، سه دکمه سمت راست واچ لیست هستند. دکمه بالا دکمه واچ لیست شما است. دکمه زیر آن فهرستی از هشدارهای فعلی است که پیش از این تنظیم کردهاید. همچنین می توانید هشدارها را از این قسمت تنظیم کنید، اما همانطور که پیش از این اشاره شد، استفاده از منوی کلیک راست آسانتر است.
دکمه یکی مانده به آخر، دکمه تقویم است که سه دکمه از دکمه هشدار پایینتر است.
این یک تقویم اقتصادی است که رویدادهای آینده را فهرست میکند و نمایی عالی از رویدادهای روز به شما ارائه میدهد که میتواند در معاملهگری روزانه مفید باشد.
آخرین دکمه سمت راست دکمه راهنما (help) است. اگر میخواهید با پشتیبانی تماس بگیرید یا کلید میانبرها را بررسی کنید، بهتر است از این گزینه استفاده کنید.
نوار ابزار سمت چپ
اکنون، نگاهی به نوار ابزار سمت چپ خواهیم داشت که قرار است نقشی کلیدی در نمودارهای شما بازی کند. در این بخش میتوانید به «Drawing Tools» (ابزارهای طراحی) مختلفی دسترسی داشته باشید.
میتوانید همه ابزارها را به نوار ابزار مورد علاقه خود (Favorite Drawings Toolbar) اضافه کنید. فقط کافی است مکاننما را به ابزار مورد نظر نزدیک و روی ستاره کلیک کنید تا آن را به ابزارهای طراحی پرکاربرد خود بیفزایید.
اولین دکمه، پروفایل شما است که گزینهای برای تغییر تنظیمات محسوب میشود. البته، احتمالاً از این گزینه استفاده چندانی نخواهید داشت. زیر دکمه پروفایل، دکمه نشانهگیری را مشاهده میکنید که به شما اجازه میدهد مکاننمای خود را به نقطه، پیکان یا نماد نشانهگیری تغییر دهید. زیر این دکمه، با «Linetools» (ابزارهای خطی) مواجه خواهید شد، ابزارهایی همچون خطوط روند، خطوط عمودی، خطوط افقی و کانالهای موازی.
عملکرد خط افقی دقیقاً مطابق ناماش است و خطی افقی روی نمودار شما ترسیم میکند. «Parallel Channel» (کانال موازی) و ابزارهای «Flat Top/Bottom» (سقف/کف صاف) به شما کمک میکند کانالی روی نمودار خود جایگذاری کنید.
اگر نیاز دارید از بیش از یک مورد ابزار استفاده کنید، به خاطر داشته باشید که میتوانید از میانبرهای ctrl-c و ctrl-v استفاده کنید تا در زمان خود برای استفاده از خطوط روند و مناطق حمایت و مقاومت، صرفهجویی کرده باشید.
چند دکمه بعدی، همگی برای استفاده از اندیکاتورهای مختلف روی نمودارتان هستند که بهسادگی و با اندکی بررسی، کارکرد هر کدام را درخواهید یافت.
ابزار بعدی گزینه جالبی است که به شما امکان دسترسی به موقعیتهای لانگ (Long Position) و شورت (Short Position) میدهد.
این گزینه به شما کمک میکند با استفاده از ابزاری بصری و فوقالعاده، حد ضرر، نقطه ورود و ذخیره سود خود را روی نمودارتان مشخص کنید.
علاوه بر این، نسبت ریسک به پاداش (RR) شما را نیز مشخص میکند. با استفاده از این ابزار دیگر نیازی نیست برای محاسبه نسبت ریسک به پاداش وقت خود را تلف کنید. هنگامیکه آن را تنظیم کردید، میتوانید روی آن دوبار کلیک کنید تا پنجره جدیدی با تمام اطلاعات مربوط به معاملات برای شما باز شود.
دکمه خطکش نیز ابزار کوچک و کارآمدی است که به شما اجازه میدهد زمان و قیمتهای اندک را روی نمودار اندازهگیری کنید. کلید میانبر این ابزار بسیار ساده است: فقط کافی است دکمه شیفت سمت چپ کیبورد خود را بگیرید و با کلیک موس، خط مورد نظر را رسم کنید.
در انتهای نوار ابزار سمت چپ دکمه حذف (remove) را مشاهده میکنید که درواقع، سطل آشغال شما برای حذف تمام ابزارهای طراحی، اندیکاتورها یا هر دو است.
در نوار ابزار سمت چپ گزینههای دیگری نیز وجود دارند؛ اما، گزینههای توضیحدادهشده مهمترین قسمتها برای شروع کار با تریدینگ ویو هستند.
نوار ابزار پایین
این نوار ابزار در ابتدا گیجکننده به نظر میرسد، اما نگران نباشید! در این مطلب سعی میکنیم نکات مفید و کاربردی آن را برای شما برجسته کنیم.
نوار ابزار پایین به شما امکان میدهد به بسیاری از اطلاعات و دادههای مختلف دسترسی پیدا کنید. اگر این اطلاعات برای شما اهمیتی ندارد، میتوانید اندازه آن را تغییر دهید. با این حال، گزینههای مفیدی نیز در این نوار ابزار وجود دارد.
اولین مورد منطقه زمانی است که میتوانید در سمت راست، بالای نماد دوربین کوچک پیدا کنید.
همچنین، میتوانید منطقه زمانی را بهطور خودکار با مکان جغرافیایی خود تنظیم کنید. این گزینه برای مواقعی فوقالعاده عمل میکند که در سفر هستید یا حسابی دارید که بین چندین کاربر و رایانه به اشتراک گذاشته شده است.
در کنار این موارد، گزینههای ext، %، log و auto را مشاهده میکنید که گزینههایی برای محورهای شما هستند.
برای معاملات ارزهای دیجیتال بهتر است از مقیاس لوگاریتمی استفاده کنید که دکمه مربوط به آن را میتوانید در این قسمت (و همچنین از طریق منوی راست کلیک) پیدا کنید.
نماد دوربین به شما اجازه میدهد از صفحه خود اسکرینشات بگیرید. این ابزار برای ثبت معاملات و دادههای مورد نیاز شما یا نشاندادن آنها به دیگران، بسیار کاربردی است.
دکمه «Publish Idea» (انتشار ایده) مناسب افرادی است که قصد دارند ایدههای معاملاتی خود را در شبکههای اجتماعی با دیگران به اشتراک بگذارند.
در سمت چپ، دکمه «Go to…» (برو به…) را در اختیار داریم که روشی سریع برای پرش به تاریخ و/یا ساعتی خاص است. در کنار این دکمه، چند تایمفریم مختلف دیگر وجود دارد که میتواند به شما برای بررسی سریع سایر بازههای زمانی کمک کند. بهعنوان مثال، اگر روی «All» (همه) کلیک کنید، میتوانید حرکات قیمت جفتارز مورد نظر را در طول زمان معاملاتی آن بررسی کنید.
دو نکته اساسی دیگر که باید در نظر داشته باشید، «Text Notes» (یادداشتهای متنی) و «Trading Panel» (پنل معاملاتی) هستند که میتوانید آنها را زیر دکمههایی که مرور کردیم، پیدا کنید. یادداشتهای متنی امکان یادداشتبرداری از وضعیت جفتارز مورد نظر را فراهم میکنند.
پنل معاملاتی اندکی جالبتر است، زیرا میتوانید «Paper Trading» (معاملات کاغذی) را انتخاب کنید که حسابی آزمایشی در تریدینگ ویو است. اگر این مورد را انتخاب کردهاید، اما مایل هستید به حساب صرافی/کارگزار خود متصل شوید، باید روی تصویر چرخدنده سمت راست و «انتخاب کارگزاری دیگر» (Select Another Broker) کلیک کنید.
اگر شانس بیاورید، احتمالاً کارگزارتان به شما اجازه میدهد بدون نیاز به ورود به پلتفرم کارگزار و مستقیماً از تریدینگ ویو به انجام معاملات بپردازید.
برای مرتبطکردن حسابهای خود در تریدینگ ویو و کارگزار مورد نظر، فقط کافی است روی صرافی/کارگزاری که با آن کار میکنید، کلیک کنید و اطلاعات مورد نیاز تریدینگ ویو را وارد کنید. شاید لازم باشد قسمت راهنما (help) کارگزار خود را بررسی کنید تا از اطلاعات مورد نیاز آگاه شوید.
سخن پایانی
تریدینگ ویو پلتفرمی فوقالعاده برای کار با نمودارها است. اگرچه این راهنما تمام گزینههای مربوط به معاملات را تحت پوشش قرار نداد، اما احتمالاً اکنون میتوانید در حد نیازهای روزمره معاملاتی خود از این پلتفرم استفاده کنید!
در این بخش، لیستی سریع از موارد مفید و کاربردی را برای یادآوری آنچه گفته شد، مرور میکنیم:
- اگر نمودار شما بیشازحد بههمریخته و عجیب شده است، برای ازبینبردن تغییرات از کلیدهای ctrl+z یا cmd+z استفاده کنید.
- اگر میخواهید همه موارد را از نمودارهای خود حذف کنید، از دکمه bin (سطل آشغال) استفاده کنید.
- با اسکرول پایین یا بالا میتوانید بهراحتی تصویر را بزرگ یا کوچک کنید.
- با کلیک روی دکمه «ابر» (cloud)، میتوانید طرحهای نموداری خود را ذخیره کنید.
- حتماً ابزارها و تایمفریمهای موردعلاقه خود را ستارهدار کنید.
- برای معامله ارزهای دیجیتال از «مقیاس لوگاریتمی» (Log Scale) استفاده کنید.
- برای صرفهجویی در وقت، از ابزارهای Long Position و Short Position استفاده کنید.
- با کلیک راست در موقعیت مکاننما روی نمودار، سریع و آسان هشدارهای جدید اضافه کنید.
قصد خرید یا فروش ارز دیجیتال در ایران را دارید؟ در این سایت میتوانید با اطمینان و با چند کلیک خرید کنید:
نام | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
نوبیتکس |
| ![]() | ![]() |
اگر مایل به مطالعه بیشتر درباره ارز دیجیتال هستید، پیشنهاد میکنیم کتاب "ارز دیجیتال، سیر تکامل طبیعی پول" را در اینجا دانلود کنید و بخوانید...