آموزش کامل عرضه اولیه سهام (هرآنچه باید بدانید)

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
عرضه اولیه سهام در بورس

اگر قصد ورود به بورس را دارید، حتماً درباره عرضه اولیه سهام چیزهایی شنیده‌اید.

بسیاری از سرمایه‌گذاران از طریق شرکت در عرضه اولیه سهام وارد بورس می‌شوند و فعالیت خود را در بازار سرمایه آغاز می‌کنند.

عرضه‌های اولیه از پرطرفدارترین رویدادهای بورس تهران هستند؛ زیرا در اکثر مواقع سود مطمئن و مناسبی را نصیب سرمایه‌گذاران می‌کنند.

عرضه اولیه سهام فرصتی مهم و ارزشمند برای سرمایه‌گذاران، شرکت‌ها و خود بازار محسوب می‌شود و از جنبه‌های مختلفی دارای اهمیت است. در این مقاله به صورت قدم به قدم، به آموزش عرضه اولیه سهام و توضیح آن از منظر سرمایه‌گذاری می‌پردازیم. بنابراین اگر برای شما هم این سوال پیش آمده که عرضه اولیه سهام چیست و چطور باید وارد آن شد، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید: چگونه سرمایه‌مان را وارد بورس کنیم؟

عرضه اولیه سهام چیست؟

به زبان ساده، عرضه اولیه (به انگلیسی initial public offering یا IPO) به این معناست که سهام یک شرکت برای اولین بار در بورس عرضه می‌شود.

بازار از جهات مختلفی قابل دسته‌بندی است. یکی از آن‌ها تقسیم بازار به دو بازار اولیه و ثانویه است. بازار اولیه جایی است که در آن، عرضه اولیه سهام یا دیگر دارایی‌های مالی اتفاق می‌افتد و پس از آن، خرید و فروش سهام بین سهامداران و معامله‌گران در بازار ثانویه انجام می‌شود.

در واقع بازارهای اولیه و ثانویه دو مکان مختلف با مرزبندی مشخص نیستند؛ هر دوی این بازارها دقیقاً یکسان‌اند و تنها تفاوت آن‌ها در این موضوع است که در بازار اولیه، آن دارایی برای بار اول عرضه می‌شود.

بیشتر بخوانید: بازار ثانویه چیست و چه تفاوتی با بازار اولیه دارد؟

عرضه اولیه سهام در سال‌های اخیر در بورس تهران رونق بسیاری داشته و طرفداران زیادی پیدا کرده است؛ زیرا بسیاری از عرضه‌های اولیه برای سرمایه‌گذاران سودآور بوده‌اند. همچنین سرمایه‌گذاری در بورس از طریق شرکت در عرضه اولیه کار دشواری نیست و به دانش و تخصص خاصی نیاز ندارد؛ بنابراین افراد بسیاری به‌راحتی در این موقعیت کم‌ریسک سرمایه‌گذاری کرده و این‌گونه راه خود را به بازار بورس باز می‌کنند.

قبل از این که روش بوک‌بیلدینگ برای عرضه اولیه در بورس تهران به کار رود، خریداری سهام در عرضه اولیه کار آسانی نبود و اغلب با مشکل مواجه می‌شد. علت این مسئله آن بود که سفارشات زیادی به صورت همزمان به سامانه معاملاتی ارسال می‌شد و از آنجا که تعداد سهام عرضه‌شده محدود بود، در نهایت تعداد زیادی از افراد در عرضه‌های اولیه دست خالی می‌مانند.

اما در حال حاضر این روش تغییر کرده و خرید عرضه اولیه با سهولت بیشتری انجام می‌شود.

امروزه عرضه اولیه سهام شرکت‌ها در بورس تهران به روش بوک‌بیلدینگ (ثبت سفارش یا Book Building) انجام می‌شود. در این روش نیازی نیست که خریداران سهام، در یک لحظه سفارش را وارد سیستم کنند و نوبت ارسال سفارش مهم نیست.

عرضه اولیه سهام با روش ثبت سفارش، دارای این ویژگی‌هاست:

  • یک بازه زمانی برای ثبت سفارش در نظر گرفته می‌شود؛ مثلاً از ساعت 10 صبح تا 12:30 ظهر.
  • برای قیمت قابل ثبت بازه مشخصی تعیین می‌شود؛ مثلاً از 265 تا 285 تومان.
  • حداکثر سهام قابل خرید توسط یک کد معاملاتی هم اعلام می‌شود؛ برای مثال 1000 سهم به ازای هر کد معاملاتی.

به این ترتیب شما به عنوان خریدار عرضه اولیه سهام می‌توانید در آرامش، در زمان اعلام شده قیمت مورد نظرتان را وارد سیستم کنید. پس از اینکه بازه زمانی اعلام‌شده به پایان رسید، سفارشاتی که توسط شما و سایر افراد وارد سامانه معاملاتی بورس شده طبق قوانین پردازش می‌شود.

شرکت در عرضه اولیه
با ورود به بورس از طریق شرکت در عرضه اولیه سهام، می‌توانید با مبلغ کم، سرمایه‌گذاری تقریباً بدون ریسکی داشته باشید.

بنابراین شخصی که در انتهای بازه زمانی تعیین‌شده سفارش خود را ارسال می‌کند، با کسی که در ابتدای بازه زمانی سفارش خود را ارسال کرده است هیچ تفاوتی ندارد.

البته اگر فرد سفارش خرید سهام را در قیمت بالاتری وارد کند، احتمال خرید سهام افزایش می‌یابد. با توجه به این که تعداد شرکت‌کنندگان در عرضه اولیه بسیار زیاد است، تقریباً همه افراد سفارش خود را در سقف قیمت ارسال می‌کنند.

بنابراین کسانی که در عرضه اولیه سهام، سفارش خرید را در حداکثر قیمت ارسال نکنند، به احتمال قوی هیچ سهامی به دست نمی‌آورند.

آموزش عرضه اولیه سهام؛ مراحل خرید عرضه اولیه

اگر به تازگی با سرمایه‌گذاری در بورس آشنا شده‌اید احتمالا نمی‌دانید راه شرکت در عرضه اولیه سهام چیست و چگونه باید آن را انجام داد.

خرید سهام در عرضه اولیه برای همه افرادی که دارای کد بورسی (کد معاملاتی) باشند، آزاد است.

شما هم با در دست داشتن کد معاملاتی می‌توانید به روشی که در ادامه توضیح خواهیم داد، در عرضه اولیه سفارش خود را برای خرید سهام ثبت کنید.

توجه: اگر هنوز کد بورسی خود را دریافت نکرده‌اید، طبق راهنمای این صفحه می‌توانید آن را در هر شهری که هستید دریافت کنید.

دریافت کد بورسی رایگان است و زمان چندانی هم از شما نمی‌گیرد؛ خصوصاً در حال حاضر که بسیاری از مراحل آن به صورت آنلاین انجام می‌شود.

پس از دریافت کد بورسی، نام کاربری و رمز عبور ورود به نرم‌افزار معاملاتی توسط کارگزاری برای شما ارسال می‌شود و سپس می‌توانید فعالیت خود را در بورس شروع کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش گام‌به‌گام احراز هویت غیرحضوری در سامانه سجام

قدم اول: اطلاع از عرضه اولیه

اولین قدم در آموزش عرضه اولیه سهام، کسب اطلاع از زمان انجام آن و سایر جزئیات هر عرضه اولیه، از جمله بازه قیمتی و حداکثر سهام اختصاص‌یافته به هر کد معاملاتی است.

عرضه‌های اولیه معمولاً چندین بار در سال انجام می‌شوند. به طور کلی تعداد عرضه‌های اولیه چندان زیاد نیست. برای نمونه در سال 97 به طور کلی 22 عرضه اولیه انجام گرفت.

برای اطلاع از عرضه‌ اولیه باید اخبار سایت‌های بورسی و کانال‌های خبری که این مسائل را پوشش می‌دهند را پیگیری کنید. بیشتر کارگزاری‌ها نیز این عرضه‌ها را به مشتریان خود اطلاع می‌دهند.

مدتی پیش، این امکان فراهم بود که افراد با کارگزاری خود قراردادی ببندند که طبق آن، ثبت سفارش خرید سهام در عرضه اولیه به صورت خودکار توسط کارگزاری انجام شود. در حال حاضر طبق دستورالعمل سازمان بورس و شرکت فرابورس ایران، این امکان لغو شده است و علاقه‌مندان باید به صورت دستی سفارش خود را ثبت کنند.

بنابراین وقتی کد بورسی خود را از کارگزاری دریافت کردید، نحوه کسب اطلاع از عرضه اولیه در آن کارگزاری را پیگیری کنید. این موضوع را می‌توانید در سایت کارگزاری بررسی کنید یا از طریق تماس با کارگزاری یا مراجعه حضوری درباره آن بپرسید.

پس از اینکه از تاریخ عرضه اولیه اطلاع پیدا کردید، حوالی ساعت 10 صبح همان روز وارد سایت tsetmc.com شوید و اطلاع‌رسانی‌های ناظر بازار را دنبال کنید.

اطلاعیه‌های ناظر بازار به شکل یک اعلام کوچک در گوشه سمت چپ و پایین صفحه نمایش داده می‌شود؛ مانند شکل زیر:

ناظر بازار

پس از کلیک روی اعلام اشاره شده، پیام‌های ناظر بازار برای نمادهای مختلف را مشاهده می‌کنید.

در صورتی که قرار باشد عرضه اولیه در روز جاری اتفاق بیفتد، در این پیام‌ها زمان و چگونگی این عرضه وجود خواهد داشت.

معمولاً ناظر بازار بین ساعات 10 تا 13، پیام مربوط به عرضه اولیه را منتشر می‌کند.

نکته: می‌توانید پیام‌های ناظر بازار در دو روز معاملاتی اخیر را در این صفحه از سایت بورس مشاهده کنید.

در این تصویر، نمونه‌ای از پیام ناظر بازار در خصوص عرضه اولیه را می‌بینید:

پیام ناظر

همانطور که مشخص است، در پیام ناظر بازار این اطلاعات وجود دارد:

  • تاریخ عرضه اولیه
  • تعداد کل سهام قابل عرضه
  • ساعت مجاز برای ثبت سفارش
  • سهمیه هر نفر (هر کد معاملاتی)
  • بازه قیمت هر سهم
  • سایر شرایط ثبت سفارش

باید به تک‌تک جزئیات این پیام دقت کنید؛ زیرا وارد کردن اطلاعات اشتباه باعث می‌شود عرضه اولیه سهام به شما تعلق نگیرد.

پیام ناظر در سامانه معاملاتی کارگزاری‌های مختلف هم نمایش داده می‌شود و از آن طریق هم می‌توانید از عرضه‌های اولیه باخبر شوید.

قدم دوم: ارسال سفارش

بعد از این که با مشاهده پیام ناظر از جزئیات عرضه اولیه آگاه شدید، باید موجودی حساب معاملاتی خود نزد کارگزاری را به اندازه لازم افزایش دهید تا بتوانید در عرضه اولیه شرکت کنید. سپس باید در بازه زمانی که ناظر مشخص کرده است، سفارش خرید عرضه اولیه را ارسال کنید.

علاوه بر این، سهمیه هر فرد مشخص شده است و اگر سفارش خرید خود را بیش از این مقدار قرار دهید، هیچ سهامی به شما تعلق نمی‌گیرد.

به قیمت مجاز بسیار دقت کنید. قیمت سفارشی که ثبت می‌کنید، باید با قیمت اعلام‌شده دقیقاً مطابقت داشته باشد. همان‌طور که اشاره شد، تقاضا برای خرید عرضه اولیه همواره در حال رشد بوده و عرضه محدود است؛ بنابراین معمولاً همه افراد سقف قیمت مجاز را در فرم سفارش خرید وارد می‌کنند.

در ابتدای آموزش عرضه اولیه سهام اشاره کردیم که برای خرید عرضه اولیه باید کد بورسی داشته باشید و پس از دریافت کد بورسی، کارگزاری رمز عبور و نام کاربری ورود به سیستم معاملاتی آنلاین را برای شما ارسال می‌کند.

در بازه زمانی معین وارد سیستم معاملاتی‌تان شوید و در صورت نیاز، موجودی خود را از طریق واریز وجه آنلاین افزایش دهید.

محاسبه موجودی لازم برای خرید عرضه اولیه بسیار ساده است؛ تنها کافی است که سهمیه هر کد معاملاتی را در حداکثر قیمت مجاز ضرب کنید تا حداکثر مبلغ مورد نیاز را به دست آورید. مثلاً اگر حداکثر قیمت عرضه 2,750 ریال و سهمیه هر نفر حداکثر 2,000 سهم باشد، حداکثر مبلغ مورد نیاز برای خرید 550,000 تومان خواهد بود.

بیشتر بخوانید: بدون نقدینگی، عرضه اولیه بخرید؛ آموزش خرید عرضه اولیه رایگان!

سپس در ساعت مشخص‌شده برای عرضه اولیه، سفارش خود را مطابق جزئیات ارسال کنید.

سفارش خرید عرضه اولیه

نکته: فرم ثبت سفارش بالا مربوط به نرم‌افزار معاملاتی کارگزاری آگاه است ولی به طور کلی، اطلاعات مورد نیاز و فرآیند ثبت سفارش برای خرید سهام در عرضه اولیه، در کارگزاری‌های مختلف تفاوت چندانی ندارد.

پس از ارسال سفارش، باید پیغامی مبنی بر موفقیت‌آمیز بودن آن ببینید. برای کسب اطمینان از ثبت صحیح سفارش و ارسال شدن آن، می‌توانید لیست سفارشات را بررسی کنید.

پس از اینکه سفارش ارسال شد، نیاز به انجام کار خاص دیگری نیست. تخصیص سهام به کدهای معاملاتی که ثبت سفارش کرده‌اند توسط سیستم انجام می‌شود و سپس نتیجه آن قابل مشاهده خواهد بود.

قدم سوم: بررسی نتیجه

تخصیص سهام به هر کد معاملاتی پس از پایان زمان اعلام‌شده برای خرید انجام می‌شود. بورس با توجه به تعداد شرکت‌کنندگان و قیمت واردشده توسط آن‌ها، سهام را بین شرکت‌کنندگان توزیع می‌کند.

حدود ساعت 17 یا 18 موجودی سهام‌تان را بررسی کنید تا از میزان سهام تعلق گرفته به خودتان مطلع شوید.

در یک عرضه اولیه، حالت‌های مختلفی می‌تواند رخ دهد که در ادامه توضیح داده می‌شود. برای خرید سهام در عرضه اولیه، نیازی نیست که این حالت‌ها را یاد بگیرید. این قسمت تنها برای آموزش بیشتر و افزایش اطلاعات گفته می‌شود.

حالت‌های مختلف عرضه اولیه

در فرآیند عرضه اولیه و تخصیص سهام، پنج حالت می‌تواند اتفاق بیفتد که در ادامه توضیح داده می‌شود.

وضعیت اول

در وضعیت اول، حجم کل سفارشات در سقف قیمت، از تعداد سهام قابل عرضه بیشتر است.

در این صورت قیمت پایانی سهم همان سقف قیمت خواهد بود. برای تخصیص سهام در این حالت، ابتدا تعداد حداقلی مشخص و از اولین تا آخرین سفارش عرضه انجام می‌شود. سپس این عمل دوباره از ابتدا تا انتها تکرار می‌شود و تا جایی ادامه می‌یابد که میزان سهام مشخص به پایان برسد.

مثال:

  • تعداد سهام قابل عرضه: 10 میلیون سهم
  • حجم سفارشات ثبت شده در سقف: 20 میلیون سهم
  • محدودیت هر کد: 1000 سهم (20000 کد)
  • نحوه تخصیص: با توجه به نظر ناظر، یک حداقل (برای مثال 200 سهم) مشخص می‌شود.

حال به این 20000 نفر از نفر اول تا نفر بیست‌هزارم، یک بار 200 عدد سهم داده می‌شود، دوباره 200 سهم دیگر و این دور آنقدر ادامه می‌یابد تا تعداد سهم عرضه‌شده به اتمام برسد.

پس در این مرحله به کسانی که سفارش خرید را پایین‌تر از سقف قیمت گذاشته‌اند هیچ سهامی نمی‌رسد.

وضعیت دوم

در وضعیت دوم، حجم کل سفارشات ثبت‌شده برابر با تعداد سهام قابل عرضه است.

در این شرایط بر اساس اولویت قیمتی از بالاترین تقاضا تا کف قیمتی عرضه انجام می‌شود و قیمت پایانی به همان روش میانگین موزون قیمت تخصیص‌یافته در بازار عادی خواهد بود.

وضعیت سوم

در وضعیت سوم، حجم کل سفارشات ثبت‌شده در دامنه قیمت، بیشتر از تعداد قابل عرضه است.

در این صورت ابتدا عرضه بر اساس اولویت قیمتِ ثبت سفارش انجام می‌شود؛ یعنی به‌ترتیب از بالاترین قیمت تا پایین‌ترین قیمت سهام تخصیص می‌یابد.

پس از این مرحله، اگر حجم سفارشات در پایین‌ترین قیمت از تعداد سهام باقی‌مانده بیشتر باشد، مشابه حالت اول که بالاتر توضیح داده شد، یک میزان حداقلی سهام مشخص می‌شود و طبق آن سهام باقی‌مانده اختصاص می‌یابد.

تخصیص سهام در عرضه اولیه
اگر حجم سفارش متقاضیان خرید سهام در عرضه اولیه از کل میزان عرضه بیشتر باشد، سهام به روش عادلانه‌ای به هر کد معاملاتی اختصاص داده می‌شود.

مثال:

  • تعداد سهام قابل عرضه: 10 میلیون سهم
  • حجم سفارشات ثبت‌شده: 20 میلیون سهم
  • دامنه قیمتی فرضی: 1000 تا 1100 ریال
  • نحوه تخصیص: اگر حجم سفارشات ارسال‌شده بین 1001 تا 1100 ریال برابر با 5 میلیون سهم باشد، ابتدا بر اساس اولویت قیمتِ ثبت سفارش به این افراد سهام تعلق می‌گیرد.

سپس بر اساس تعیین حداقل (مانند وضعیت اول)، 5 میلیون سهم باقی‌مانده بین کسانی که سفارش خود را در کف قیمت ارسال کرده‌اند (1000 ریال) تقسیم می‌شود.

وضعیت چهارم

در این حالت حجم کل سفارشات ثبت‌شده از تعداد کل سهام قابل عرضه کمتر است، ولی به گونه‌ای که پس از اعمال تمام یا بخشی از تعهد خرید، کل سهام قابل عرضه معامله شود.

در صورتی که ایفای تعهد خرید حداقل به میزان 50 درصد کل تعهد و بیش از 10 درصد کل سهام قابل عرضه باشد، قیمت عرضه معادل قیمت کف خواهد بود.

مثال:

  • تعداد سهام قابل عرضه: 10 میلیون سهم
  • حجم سفارشات ثبت‌شده: 6 میلیون سهم
  • تعهد سهامدار عمده: 50 درصد = 5 میلیون سهم
  • نحوه تخصیص: با توجه به این که حجم سفارشات خرید از تعداد سهام قابل عرضه کمتر است، باید 4 میلیون سهم باقی‌مانده توسط متعهد خرید خریداری شود.

چون بیش از 10% سهام قابل عرضه (یعنی بیش از 1 میلیون سهم) را متعهد خریداری کرده است، قیمت عرضه معادل کف قیمت خواهد بود.

وضعیت پنجم

در حالت آخر، حجم کل سفارشات ثبت‌شده در عرضه اولیه به اندازه‌ای کم است که با اعمال تعهد خرید هم کل سهام قابل عرضه معامله نمی‌شود.

در این صورت عرضه اولیه سهام لغو شده و انجام نمی‌شود. این اتفاق به آن معناست که عرضه شکست خورده است و اطلاعیه عرضه اولیه باید دوباره و در قیمت پایین‌تری اعلام شود.

مرحله پس از خرید عرضه اولیه سهام چیست؟

اگر موفق شدید اولین عرضه اولیه خود را خریداری کنید، به شما تبریک می‌گوییم. اکنون قسمت اصلی کار انجام شده است.

معمولاً در روز معاملاتی بعد از عرضه اولیه، برای سهام شرکت عرضه‌شده صف خرید شکل می‌گیرد. صف خرید به این معناست که قیمت به حداکثر دامنه نوسان خود می‌رسد و سفارشات زیادی برای خرید سهام ثبت می‌شوند. این موضوع به یک روال تقریباً قابل پیش‌بینی در بورس تهران تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره دامنه نوسان بورس (آپدیت 1401)

اولین تجربه‌ سرمایه‌گذاری بسیاری از افراد در بورس تهران، خرید عرضه اولیه است که به تجربه شیرینی تبدیل می‌شود؛ زیرا وقتی سهام شرکتی برای اولین بار عرضه می‌شود، معمولاً تا چند روز در وضعیت صف خرید است. بنابراین معمولاً تا چند روز شاهد رشد 6 درصدی ارزش سهام این شرکت‌ها هستیم.

البته این موضوع فقط تا چند روز ادامه می‌یابد. صف خرید سهام گاهی تا 2 روز، گاهی 3 روز و گاهی یک هفته باقی می‌ماند. در مواقع نادر، صف خرید تا بیش از 10 روز طول می‌کشد و قیمت سهم به‌شدت رشد می‌کند.

رشد قیمت سهم پس از عرضه اولیه به عوامل زیر بستگی دارد:

  • تعداد سهام عرضه‌شده: معمولاً هر قدر تعداد سهام عرضه‌شده کمتر بوده باشد، فروشندگان کمتری هم وجود خواهند داشت.
  • رفتار سهامدار عمده: اگر سهامدار عمده پس از عرضه اولیه، سهام دیگری عرضه نکند، معمولاً سهام رشد بیشتری می‌کند.
  • جو کلی بازار: در زمانی که جو کلی بازار مثبت است و همه خوش‌بین هستند، افراد کمی حاضر به فروش می‌شوند.
  • اخبار و شایعات پیرامون سهم: گاهی اخبار و شایعات منفی یا مثبتی پیرامون سهام عرضه‌شده شکل می‌گیرد و افراد بر اساس این شایعات و اخبار تصمیم می‌گیرند.
سود عرضه اولیه
اگر جو کلی بازار مثبت باشد و فعالان بازار نسبت به روند پیش رو خوش‌بین باشند، سرمایه‌گذاری عرضه اولیه سهام سودآورتر خواهد بود.

تصمیم‌گیری برای فروش سهام بر عهده شماست. حتی می‌توانید روز پس از عرضه اولیه، سهام خود را بفروشید ولی به عنوان یک توصیه کلی، بهتر است تا زمانی که صف خرید برای سهم وجود دارد، سهام خود را نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: بهترین زمان فروش عرضه اولیه چه زمانی است؟

حتی می‌توانید در روزهای پس از عرضه، باز هم از این سهم خریداری کنید؛ زیرا محدودیت خرید فقط در روز عرضه اولیه وجود دارد و پس از آن، محدودیت برداشته می‌شود.

به طور کلی عرضه اولیه در بورس تهران اغلب اوقات با حواشی زیادی انجام می‌شود. معمولاً سهم‌هایی که به‌تازگی در بورس عرضه می‌شوند تا مدتی مورد توجه قرار می‌گیرند ولی پس از مدتی از میزان توجه به آن‌ها کاسته می‌شود.

سخن آخر

به دلیل تقاضای بسیار زیادی که برای عرضه‌های اولیه شکل گرفته، معمولا سهمیه کمی به افراد شرکت‌کننده تعلق می‌گیرد. با این حال، خرید سهام در عرضه اولیه یک راه بی‌خطر برای تجربه اولین سرمایه‌گذاری در بورس است؛ زیرا بیشتر مواقع مقداری سود نصیب سرمایه‌گذاران می‌کند.

در عرضه اولیه با بوک‌بیلدینگ، یک بازه زمانی، بازه قیمتی مجاز برای خرید و سهمیه معینی برای هر کد معاملاتی در نظر گرفته می‌شود. همه افراد باید بر اساس این اطلاعات که توسط ناظر بازار در روز عرضه اعلام می‌شود، سفارش خود را در ساعت مشخص شده ارسال کنند. تخصیص سهام به کدهای معاملاتی، توسط ناظران انجام می‌شود و در صورت وجود تقاضای بالا، معمولاً همه افراد به طور مساوی از عرضه‌ها بهره‌مند می‌شود.

با توجه به شرایط مطلوب سرمایه‌گذاری در عرضه اولیه سهام، انجام این کار به همه تازه‌کاران بورس توصیه می‌شود. علاقه‌مندان به آغاز فعالیت در بورس می‌توانند پس از درک این که عرضه اولیه سهام چیست و چگونه باید در آن شرکت کرد، با مبلغ کم وارد بورس شوند و از فرصت‌های ارزشمند موجود در بازار سرمایه بهره‌مند شوند.

اگر در خرید عرضه اولیه سهام به مشکلی برخوردید یا سوالی دارید، در بخش دیدگاه مطرح کنید.

شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:

  • می‌توانید در دارایی‌هایی مانند طلا و مسکن سرمایه‌گذاری کنید
  • در صندوق‌های سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید

برای شروع سرمایه‌گذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
blankثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره
blank

شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

سرمایه‌گذار در بورس از سال 1392 و ارزهای دیجیتال از سال 2018، موسس بورسینس.
600 نظر
  1. با سلام.با سلام.من امروز ولپارس رو خریداری کردم و ثبت شد.از کجا متوجه بشم سهام خریداری شده؟ با توجه ب اینکه تازه کارم توضیح کوتاهی در این نورد بدهید.ممنون از شما

    1. خانم سپیده گرامی همانطور که پاسخ داده شد می تونید به سبد دارایی ها تون مراجعه بفرمایید ، اونجا اگر دیدیدش پس انجام شده همینطور می تونید سفارشات رو بررسی کنید که اونجا هست هنوز یا خیر. موفق باشید

  2. من در عرضه اولیه به جای 300 اشتباها 30 سهم را زدم حالا قابل اصلاح نیست چکار کنم البته روز بعد هم وقت خرید هست

    1. سلام محمد عزیز ، سفارش رو می تونید لغو کنید و مجدد ثبت کنید.

  3. سلام. من تازه کد بورسی گرفتم و در کارگزاری سهم آشنا ثبت نام کردم و قصد فعالیت در بورس رو دارم. میخوام برای اولین تجربه خریدم سهام ولپارس1 (لیزینگ پارسیان) که عرضه اولیه شده رو بخرم. الان فقط نمیدونم که سقف حداکثری سهام رو بخرم یا باید حد و حدود خاصی برای خریدم مشخص کنم با توجه به تقاضای بالای خرید. لطفا راهنمایی میکنید. ممنون

    1. سلام پدرام عزیز ، متداولا عرضه اولیه رو به حداکثر میزانی که میشه خرید و با حداکثر قیمتی که در دامنه مشخص شده بگیرید. تقاضی بالا باشه که هست میزان کمتری بهتون می رسه منتها به این شکل بیشتر سهم ممکن رو دریافت می کنید قاعدتا.

      1. سلام. برای خرید آنلاین حداقل حدود 500هزار تومان تعیین کردن بعد میگن عرضه اولیه هر کد فقط 24هزار تومان. اینجا یه اشکال هست که نمیشه 24 هزار رو ثبت کرد. مثلا من امروز 1520 سهم ولپارس سفارش زدم که تو عرضه اولیه فقط میشد 75تا خرید. بنظرتون چه اتفاقی میافته؟

        1. سلام، وقت بخیر
          مبلغ خرید برای سهام عرضه اولیه (استثنائا) میتونه پایینتر از 500 هزار تومان باشه.

  4. سلام..
    بعد از چه مدتی میشه عرضه اولیه رو فروخت؟
    ممنون میشم پاسخ بدید????

    1. سلام محمد عزیز ، خیلی بستگی به سیستم و استراتژی معاملاتی شما و تحلیل تون از اون سهم و بازار داره اما حداقل زمان مناسب پس از حصول بازدهی اولیه یعنی پس از شکست صف خرید هست.

      1. درسته
        ولی منظورم زمان مناسب نیست
        یعنی اگر کسی بخواد فردای خرید میتونه بفروشه

    1. سلام خانم مژده گرامی ، همه جا که نمودار ارائه میشه مثلا رهاورد ۳۶۵

  5. سلام وقتتون بخیر خسته نباشید ..میخواستم بدونم در صفحه بورسیمون یه قسمتی هس ب اسم دارایی اونجا سود و زیان عرض اولیه رو نشون میده مثلا بنویسه ۳.۴۵ مقدار پولی که برای اون عرض اولیه گذاشتیم رو با این مقدار ضرب میکنیم پول کلمون همراه با سودش بدست میاد؟! یا چجوری حساب میشه
    جواب بدید خیلی ممنون میشم

    1. سلام خانم هانیه گرامی وقت بخیر شما هم بخیر زنده باشید

      قاعدتا شما می تونید مبالغ رو مشاهده کنید به همراه درصد تغییرات شون و نیاز به محاسبه از سمت کاربر نباید داشته باشه.

  6. سلام آیا سقف تعداد سهامی که برای هر فردی مشخص شده رو باید بزنیم یا تعدادی که اندازه سرمایمون هست مثلا سقف هر فرد ۸۰۰ سهامه و ما ۵۰۰ سهام بخریم

    1. سلام خانم ریحانه گرامی ، شما بیش از سرمایه تون نمی تونید بخرید.

  7. سلام
    من عرضه سیتا را در ساعت 9 صبح روز چهارشنبه فعال خرید و پول من کرد اگاه هستم
    خیالم راحت شدشد
    ولی ساعت 12 روز بعد از عرضه اولیه انگار داخل سفارشات چکشما کردم هیچی ثبت نشده بود و هم دارایکم را حذف کردم هم سیتا را
    خیلی حالم گرفت دستم رفت نمیدونم چرا
    امکان حذف این این دو نماد هست بعد از خرید قطعی
    دارایکم داخل پرتفوی هست ولی سیتا نیامده
    روز غیر کاری یعنی 5 شنبه این اتفاق افتاد

  8. سلام.من روز عرضه اولیه به علت ترافیک بالا نتونستم سیتا رو بخرم. آیا دوباره در فرابورس عرضه اولیه اش انجام میشه؟ و اگر بله در اونجا شرایط و نحوه ثبت سفارش چطوریه؟

    1. سلام وقت بخیر
      سهمی که یکبار عرضه شده دیگه مجدد عرضه اولیه صورت نمیگیره.
      در روزهای معاملاتی بعد میتونید مثل سایر سهام که در بازار معامله میشه، اقدام به ثبت سفارش برای خرید این سهم کنید
      البته به دلیل تقاضای خیلی بالا و صف خرید سنگین، خرید این سهم ها تا مدت ها مشکله

  9. سلام وقتتون بخیر
    من دیروز آنلاین با بالاترین قیمت سیتا رو سفارش زدم و خرید اتوماتیک کارگزارم هم فعال بود ولی چیزی نخریده چرا؟چیکار باید بکنم؟

    1. سلام دوست عزیز ، متاسفانه هیچی. تلاش کنید برای بعدی ها

  10. سلام خسته نباشید من700شارز کردم برا عرضه اولیه ولی 470کم کرده بقیش رو چجوری برگردونم حسابم

    1. سلام خانم یاس گرامی ، بر می گرده خودش خودکار به حساب تون قاعدتا.

  11. سلام من حسابم شارژ کردم 1میلیون 300 هزار تومن برای سیتا ولی 300 سهم به من اختصاص یافت حدود 450 هزار تومن این بقیه مبلغ کی به حساب من برمیگردد؟

    1. سلام محمد عزیز ، بر می گرده قاعدتا منتها کی با کارگزاری هست.

      1. ممنونم کارگزار مفید بوده احتمال داره پنج شنبه برگرده چون تعطیله یا رفت شنبه شما تجربه ای ندارید؟

        1. خواهش می کنم ، متاسفانه خیر بنده تجربه ای ندارم در این زمینه.

    1. تخصیص عرضه اولیه ارتباطی به آنلاین یا آفلاین بودن شما نداره.
      گاهی سهم با تاخیر اضافه میشه.

  12. سلام ببخشید الان ساعت ۶ عصر شده ولی سهام اولیه برای من نیومده و توی سایت بورس حجم معاملاط تغیری نمی کند اگر صبر کنم درست میشه ؟

    1. سلام پویا عزیز ، اگر سهام رو خریداری کرده باشید می باست در تاریخچه معاملات و سبد دارایی ها تون نمایان باشه قاعدتا بدون تاخیر خاصی.

  13. سلام، من دیروز ثبت سفارش آفراین برا سیتا فعال کردم و موجودی هم‌کافی بود، امروز در زمان مشخص شده رفتم دوباره ثبت سفارش بزنم نوشته بود موجودی کافی نیست! یعنی چی؟ ثبت شده سفارشم یا نه؟

    1. سلام امیر عزیز ، احتمالا سفارش تون ثبت شده و پول تون بلوکه شده تا سفارش تکمیل بشه.

  14. سلام، سوالی در مورد سفارش عرضه اولیه داشتم. من با دوتا کارگزاری قرارداد دارم و یک کد بورسی که واضح هستش. در هر دو کارگزاری سفارش خرید عرضه اولیه گذاشتم ولی جمع هر دو سفارش کمتر از سقف اعلام شده توسط ناظر هستش. به صورت عددی، یک کارگزاری 231 سهم و کارگزاری دیگه 448 سهم و هر دو با حداکثر قیمت مشخص شده. این سفارش‌های همزمان خطایی بوجود خواهد آورد یا خیر؟ تشکر

    1. سلام محمد عزیز ، هر فرد می تونه توی کارگزاری های متعددی حساب داشته باشه اما فقط یک کارگزاری به عنوان ناظر انتخاب میشه که اون مسئول خرید و فروش میشه پس نمی تونید با دو تا کارگزاری همزمان خرید کنید قاعدتا.

  15. سلام.وقت بخیر.در عرضه اولیه من نمیدونستم باید چه قیمتی بزنم.کم تر از مقدار حداکثر زدم.حالا چگونه میتوانم ویرایش کنم؟

    1. سلام محمد صادق عزیز ، وقت شما هم بخیر باید متداولا حداکثر قیمت درج شده در دامنه رو بزنید. می تونید سفارش رو لغو و مجدد ثبت کنید مثلا.

  16. سلام
    بعد از لغو سفارش عرضه اولیه, چقدر طول میکشد تا بتوانیم مجددا سفارش دهیم.

    1. سلام دوست عزیز ، چیز خاصی نباید طول بکشه در همین حد که اون لغو بشه.

  17. سلام.. برای خریدعرضه اولیه میشه کمتر از سهم (تعداد) مشخص شده درخواست زد یا باید تعداد رو هم مثل قیمت سهم در سقف تعیین شده زد؟ یعنی به جای خرید 800 سهم سیتا در سقف قیمت تعدادد 700 تا درخواست بزنیم؟ و اگه امکانش هست به همون تعدادی که به بقیه برسه بهمون میرسه؟

    1. سلام خانم سارا گرامی ، بله بدون هیچ مشکلی می تونید هر تعدادی که می خواید بخرید صرفا قیمت رو روی سقف دامنه قرار بدید. تعدادی که به هر فرد برسه رو نمیشه خیلی مشخص کرد.

  18. سلام برا خرید عرض اولبه هر کد 800تامیرسه بعد پیش‌بینی کرده با توجه به استقبال به هر نفر 330تا400سهم میرسه سوال من اینه که من باید برا چه تعدادباید خرید بزنم وچه مقدار واریز کنم به حساب کار گذاری با تشکر

    1. سلام محمد عزیز ، شما حداکثر رو بزنید چه قیمت چه تعداد و بعد دیگه منتظر بمونید تا هر چقدر رسید براتون بخرن و هر چقدر باقی موند برگشت بزنند به حساب تون.

  19. سلام من تاز میخام عرضه بخرم برای سیتا تو حساب کارگزاری 1300 ریختم صبح بخرم یا الان آفلاین بعدش آفلاین بلد نیستم

    1. سلام. فرقی نداره کی ثبت سفارش کنید چون اولویت زمانی نداره فقط حداکثر قیمت رو بزنید و توی بازه زمانی اعلام شده ثبت درخواست کنید. اگر ارور هم داد با کارگزاری تماس بگیرید که دستی براتون خرید انجام بدهند

    2. سلام، راحت‌تر و مطمئن‌تر هستش که از روزی که داخل اپلیکیشن کارگزاری اجازه ثبت سفارش برای عرضه اولیه صادر می‌شه شما هم سفارش آفلاین قرار بدید. اگر به هر دلیلی نتونستید باز هم روز سفارش‌گیری آنلاین هم می‌تونید سفارش بدید.

    3. سلام مژده
      تا ساعت 12:30 تمدید شد
      حسابتو شارژ کن
      بعدش خرید از سیتا بزن به میزان پولی که تو حساب داری
      همین …..

  20. سلام. من یه سوالی داشتم . آیا برای فروش عرضه اولی ها محدودیت زمانی وجود داره یا میشه چند روز بعد اونو فروخت؟ چون در مورد چند عرضه اولی دیگه این مشکل پیش اومد و تا چند ماه نمیشد اونو فروخت؟

    1. سلام، اگر خریدار باشه که معمولا از روز کاری بعدی خریدار وجود داره شما میتونید عرضه اولیه رو بفروشین. تا حالا قصد فروش عرضه قبل از یک ماه رو نداشتم ولی فکر نکنم محدودیتی برای فروش وجود داشته باشه.

  21. با سلام
    در عرضه اولیه اگر قیمتی که میدیم از دامنه بیشتر باشه در اولویت هستیم یا پذیرفته نیست؟
    مثلا دامنه ۲۰۰ تا ۲۱۰ و ما قیمت ۲۱۱ بزنیم؟

    1. سلام محمد حسین عزیز ، قاعدتا پذیرفته نیست برای همین دامنه یه سقفی داره.

  22. سلام من لغو عرضه اولیه رو زدم . می خام دوباره بخرم ولی امکانش نیست چرا؟

    1. سلام خانم سارا گرامی ، احتمالا هنوز درخوسات لغو تون نهایی نشده توی سیستم. مجدد برای خرید اقدام کنید.

  23. سلام
    من عرضه اولیه سیتا رو به صورت افلاین خریداری کردم و جم رو 800 زدم مقدار پولی که از اکانت من کم شد 1میلیونو200 هزار تومنه
    از این پول به اکانت من باز گرداننده میشه؟

    1. سلام دوست عزیز ، متوجه منظور شما نشدم. اگر سهامی خریداری کردید چرا باید پول برگرده به حساب تون ؟

        1. تا زمانی که خرید نهایی بشه پول بلوکه باقی میمونه (در بالای پنل کاربریتون نمایش داده میشه ) اگر به هر دلیلی خریدتون لغو بشه (طبق خریدی که کردید به شما سهمی تعلق نگیرد) پول به حسابتون بر می گردد ولی اگر موفقیت آمیز باشه سهام خریداری شده در لیست سفارشات قابل مشاهده است

    2. سلام، در صورتی که طبق پیش‌بینی متقاضی عرضه اولیه سیتا بیشتر از حدی باشه که به هر کد معاملاتی کمتر از 800 سهم برسه که معمولا اینطور هست، بله، مابقی پول که برای سفارش آفلاین گذاشتین به حساب شما نزد کارگزاری برمیگرده

  24. سلام، اگه قبل از شروع عرضه اولیه حداکثر مجاز تعداد سهم رو درخواست بدیم ولی حسابمون به اون اندازه شاررژ نداشته باشه چی میشه؟
    کارگزاری به اندازه شارژ حسابمون سهم میخره یا کلا سفارش باطل میشه؟

  25. درود فراوان
    من اشتباهی تعداد سهم سیتا ۸۰ سهم زدم بجای ۸۰۰ سهم الان در افلاین انصراف دادم چقدر طول میکشه که موافقت کنن و بتونم خرید مجدد بزنم

    1. سلام عبدالخالق عزیز ، لزوما زمان دقیقی نمیشه براش مطرح کرد متاسفانه.

  26. سلام آیا برای خرید در عرضه اولیه هم بمانند دیگر معامله ها باید حداقل مبلغ یعنی 500000تومان رعایت شود یا خیر نیازی نیست و می توان با خریدهای کمتر هم عرضه اولیه گرفت.

    1. سلام دوست عزیز خیر میشه کمتر از ۵۰۰ هزار تومان هم خرید کرد عرضه اولیه رو.

  27. سلام کارگزاری مفید به صورت خودکار خرید عرضه اولیه رو انجام میده سوال من اینه مثلا اگه من 300/000تومان رو حساب کارگزاریم باشه بازم به صورت خودکار خرید رو انجام میده یا مثل ثبت سفارش های دیگه باید حداقل 500/000تومان موجودی داشته باشه حسابم؟

    1. سلام سینا عزیز ، الان که گویا کارگزاری مفید اختلال زیاد داره و کلا نمی خره ولی فکر کنم باید حداقل رو داشته باشید.

  28. با سلام
    سوالی در خصوص عرضه اولیه داشتم برای کارگزاری هایی که بصورت خودکار خرید عرضه اولیه رو انجام میدند و نیازی به ثبت سفارش نیست.
    برای مثال عرضه اولیه ای که اعلام میشه به حداکثر نقدینگی برای مثال 5000000 ریال نیاز داره اگر کمتر از این مقدار هم داخل موجودی اکانت کارگزاری موجود باشه سهم به شخص تعلق میگیره یا حتما باید اون سقف مبلغ گفته شده داخل موجودی باشه
    با تشکر از پاسخگویی شما.

    1. سلام حسین عزیز ، قاعدتا یا بیشتر از سقف موجودی دارید که تا سقف تهیه میشه یا کمتر دارید که همون میزان تهیه میشه.

  29. سلام من ارز اولیه خریدم و بعد فروختم چجوری پول به حسابم میاد پیام با موفقیت فروش انجام شد دریافت کردم ولی حسابم تغییر نکرده واریز انجام نشده

    1. سلام وقت بخیر
      بعد از فروش عرضه اولیه، مبلغ حاصل از فروش به حساب معاملاتی شما اضافه میشه و میتونید درخواست برداشت بزنید تا کارگزاری تون به حساب شما واریز کنه

  30. سلام من وخانواده ام حدودچهارروز پیش برای کارگزاری آگاه احراز هویت شدیم چند روز طول می‌کشد که نام کاربری ورمز عبور برای ما صادر شود وکی می‌توانیم اقدام به خرید وفروش کنیم؟ تشکر

    1. سلام مختار عزیز ، چیز خاصی نباید طول بکشه ، از پشتیبانی کارگزاری تون جویا بشید.

      1. من ۴میلیون تومان پول بلوکه شده در بورس دارم اطلاع پیدا کردم که باید احراز هویت شوم درحالی که کد بورسی هم دارم. آیا نیازی به این کار هست؟

        1. سلام ابوالقاسم عزیز ، بله تایید هویت در سامانه سجام نیاز هست قاعدتا.

  31. سلام من ۳تا ارز اولیه آفلاین بدون کد بورسی با ۳تا کد ملی گرفتم چیکارکنم تا به صفحه پورتفوی شخصیم بیاد والبته ۲تا کد ملی دیگر به حساب من میاد یا نه

    1. سلام وقت بخیر
      سهام هر شخصی متعلق به خودش هست و شما نمیتونید به پرتفوی خودتون منتقل کنید.

    2. سلام بایدبرای هرکدوم ازکدملیاتون بایدبه سامانه سمات مراجعه کنیددارایی رونشون میده بعدمیری کافی نت پرینت میگیری بعدمیری کارگزاری برگه روبهشون میدین وخودشون کاراشون رومیکنن وهرکدوم توپرتفوی خودشون تاروزبعدمیاد

  32. سلام، چرا در کارگزاری آگاه، لیست سفارشات نشان داده نمی شود ولی موجودی کسر می شود بدون انکه مشتری بداند برای چه کم شده است.؟ همچنین چرا واریزها به روز رسانی نمی شود؟مثلا من 99/3/6 مبلغ 12000000 ریال واریز کردم، ولی در گردش حساب، فقط واریزی ها تا 99/2/31 نمایش داده میشود؟

    1. سلام.مبلغ دویست و خورده ای از پولم بخاطر خرید عرضه اولیه آریا که به دلیل حجم بالای تقاضا سهم کمتری به همه تعلق گرفت بلوکه شده.کی آزاد میشه؟

  33. سلام
    در صورت ثبت افلاین عرضه اولیه میتونیم انصراف بدیم ودوباره همون لحظه ثبت افلاین بزنیم؟

  34. سلام دوستان،من توافق نامه رو امصاکردم و دیروز کارگزاری برام عرصه اولیه رو خریداری کرد وپول هم ازحسابم کسر شد ولی امروز دوباره مول به حسابم برگشته ،چراااا؟؟؟؟

    1. کل پولتون برگشته؟ احتمالا موفق نشدید سقف تعداد رو خریداری کنید و بقیه پول به حسابتون برگشته

  35. من عرضه اولیه پیزاد و خریدم که شب نگاه کردم تو دارایی هام تعداد 14 نشون داد
    الان امروز که نگاه می کنم تو دارایی هام عرضه اولیه نیست

  36. سلام و وقت بخیر
    من 25 روز هست که کد معاملاتی دارم. دیروز پیزد رو ثبت کردم ولی عصر زد منقضی. علت چی هست؟

  37. سلام من امروز از کارگزاری مفید گزینه خرید اتوماتیک عرضه اولیه رو زدم ساعت ۱۰ و ربع ۵۰ تا سهم برام خریداری شد و دقیقا مبلغش برام بلوکه شد ساعت ۶ همه پولم برگشت داده شده و خریدی برام نشده، علت چی بوده؟ ممنون

  38. سلام
    من عرصه اولیه پیزد رو به تعدادپنجاه سهم به مبلغ ۲۰۳ هزارتومن خرید آفلاین زدم كه ٢٠٣ هزار تومن از مانده معاملاتیم کسر هم شد امروز که عرصه صورت گرفته ۱۴ سهم بهم تعلق گرفته و تنها مابتفاوت مبلغ به حسابم برنگشته بلکه ۵۶ هزارتومن هم مجدد از مانده معاملاتيم کسر شده؟

  39. سلام خسته نباشید
    من اولین باره که سفارش عرضه اولیه به صورت آفلاین میزنم بعد توی وضعیت درخواست مینویسه حالت در جریان و حال ثبت نمینویسه با اینکه پول از حساب کم شده٫میخواستم ببینم سفارش من ثبت شده یا خیر

    1. سلام، اگه در لیست درخواست ها میبینید پس ثبت شده

      1. سلام مگه عرضه اولیه 50 سهم نبود
        پس چرا 14 سهم داده ؟
        در ضمن مانده معامله رو چرا قرمز زده
        باقی مبل هم نزد کارگزاری
        سایت اگاه

        1. در جریان عرضه اولیه سهم “پیزد ” به هر کد (نفر)، حداکثر 14 سهم درقیمت 40353 ریال (سقف قیمت) ، تخصیص یافته است.

  40. سلام ببخشید من ارز اولیه صبا رو ۲۶۵۰ خریدم الان تو منفیه شده ۲۳۰۰ به نظرتون بذارمش یا بفروشم؟

  41. سلام
    1_ چه وقت فروش عرضه اولیه بهتره، روز بعد از خرید یا درازمدت نگه داریم مثلا چند ماه؟
    2_ روز بعد از خرید عرضه اولیه بازم میشه عرضه اولیه بخریم یا دیگه به اون عرضه اولیه نمیگن؟
    3_ اگه کسی در روز عرضه اولیه، عرضه بخره مجددا فرداش هم میتونه بخره یا محدودیت داره؟

    1. سلام فرداش میشه خرید و دیگه محدودیتی نداره البته اگه کسی بفروشه

  42. سلام ببخشید سوال داشتم
    اگه برای معامله روش برخط رو انتخاب کرده باشیم, دیگه خودمون مستقیم خرید و فروش میکنیم و سفارش خرید نیاز ب تایید کارگزاری نداره?
    در روش اینترنتی کارگزاری باید سفارش رو تایید بکنه?
    کلا ی توضیح راجع ب معاملات برخط و اینترنتی میدین?

  43. سلام میشه منو راهنمایی کنید من یک میلیون تومن دارم و میخوام عرضه اولیه بخرم چکار باید کنم

  44. سلام خسته نباشید من یک یک شرکت سهامی خاص دارم که خودم هم مدیر عامل آن می باشم و از بانک ملت هم برای شرکت کد بورسی گرفته ام ولی با توجه به اینکه حسابم موجودی داشته در خرید عرضه اولیه شستا و غگیلا شرکت کردم ولی هیچ کدام به شرکت من داده نشده است ایا به شرکت های سهامی خاص عرضه اولیه تعلق میگیرد یا خیر ؟ البته من با کدبورسی شخصی ام در عرضه اولیه شرکت کرده ام و سهام گرفته ام ایا تاثیری در ندادن عرضه اولیه به شرکتم دارد یا خیر ؟ متشکرم

    1. سلام وقت بخیر
      فکر میکنم سهمیه عرضه اولیه ربطی به نوع شرکت شما نداره.
      کد شرکت و کد خود شما جداست و فکر نمیکنم این مورد هم اثری داشته باشه.
      از کارگزارتون پیگیری کنید، شاید من اشتباه میکنم.

      1. سلام.من عرضه اولیه سفارش دادم ۲۵ سهم و بعد تخصیص ۱۳ سهم بهم تعلق گرفته و تو پرتفوی هست.آیا بقیه اش هم تعلق میگیره اگرنه که پول پرداختی اضافی چی میشه؟

  45. سلام لطفا راهنمائی کنید چجوری می تونم فقط بخشی از سهام عرضه اولیه ام رو بفروشم ممنون

    1. سلام، در قسمت فروش سهم تعداد مورد نظر خودتون رو وارد کنید و همون مقدار هم به فروش میره

  46. سلام ببخشید ، من یه سوال مبتدی داشتم ، اگر سهمی از عرضه اولیه رو بخریم که ارزشش کمتر از ۵۰۰ هزار تومان است ، به صورت آنلاین میتونیم اون رو بفروشیم ، چون جایی خوندم که باید فروش سهم و خرید بیش از ۵۰۰ هزار تومان باشه ، لطفا راهنمایی کنید

  47. سلام و وقت بخیر
    من امروز احراز هویتم رو در دفتر پیشخوان انجام دادم و مشکلم اینه ک نمیتونم با نام کاربری و رمز عبورم وارد باشگاه مشتریان یا صفحه پیگیری مشتریان بشم
    ممنون میشم کمکم کنید

    1. باسلام میخواستم ببینم از کجا باید زمان دقیق عرضه اولیه رو بفهمیم؟

  48. سلام. وقتتون بخیر
    افرادی که کدآنلاین ندارن، مثلا زیر ۱٨ سال سن دارن، هم میتونن عرضه اولیه بخرن؟ چطوری؟
    ممنون

    1. سلام وقت بخیر
      زیر 18 سال میتونن با ثبت سفارش آفلاین خرید کنن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب:

مطالب مرتبط

سایر دسته‌های خواندنی