پیش بینی بازار با الگوی اسپایک

عرفان رنجبران
عرفان رنجبران
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
الگوی اسپایک

واضح است که قبل از قدم گذاشتن به هزارتوی پر رمز و راز تحلیل تکنیکال، باید به الگوهای مختلف آن اشراف کامل داشته باشیم.

با شناخت الگوهای تکنیکال مانند الگوی اسپایک (Spike)، می‌توانیم با عملکرد بهتری در بازارهای مالی ترید کنیم.

تحلیل‌گران و معامله گران روندهای پیشین قیمت را مطالعه می‌کنند تا بتوانند تغییرات مورد انتظار در نوسانات قیمت ها را پیش بینی کرده و بهترین زمان ورود به بازار را بیابند.

بیشتر بخوانید: معامله‌گر و تحلیل‌گر چه فرقی با هم دارند؟

از جمله نشانه‌ها و ابزارهایی که بهترین مواقع برای ورود به معاملات و سوددهی را به ما نشان می‌دهند؛ الگوهایی هستند که برای بررسی بهتر روندهای پیشین قیمت‌ها ما را راهنمایی کرده و پیش بینی نوسانات نمودار را برای ما آسان‌تر می‌کنند. 

بعضی از این الگوها، مانند الگوی اسپایک از پرکاربردترین الگوهای قیمتی هستند که شناخت آن‌ها برای ما ضروری است.

الگوی اسپایک چیست؟

اسپایک (Spike) در تحلیل تکنیکال، اصولا به یک رشد یا سقوط بسیار چشمگیر در مقایسه با روند کلی نوسانات قیمت، در یک بازه زمانی کوتاه اطلاق می‌شود.

الگوی اسپایک بعد از یک روند خطی با شیب بسیار زیاد در نمودار قیمت به صورت ناگهانی پدید می‌آید و موجب تغییر جهت نمودار می‌شود.

همان‌طور که از نام آن پیداست، الگوی اسپایک که گاهی با نام الگوی v نیز شناخته می‌شود، درواقع تشکیل دهنده نقطه اوج در روند مورد نظر است.

به عبارتی اسپایک در تحلیل تکنیکال همان جایی رخ می‌دهد که نوسانات قیمت درست پیش از بازگشت به بازه پیشین به طور چشمگیری دچار جهش شده و افزایش یا افت ناگهانی نمودار را رقم می زنند. این صعود یا نزول خارج از انتظار می تواند به دنبال احساسات لحظه‌ای بازار نیز اتفاق بیفتد.

یک جهش در الگوی اسپایک (Spike)، می‌تواند در هر دو روند صعودی و نزولی ظاهر شود. نکته این است که قیمت‌ها بعد از رخ دادن اسپایک دوباره به حالت اولیه خود باز می‌گردند.

دلیل رخ دادن الگوی اسپایک چیست؟

طبق نظر برخی از تحلیل‌گران، دلیل رخ دادن الگوی اسپایک می‌تواند تحت تاثیر یک اتفاق یا رخ دادن یک فورس ماژور با ارزش قابل توجه اقتصادی باشد که موجب تغییر احساسات سرمایه گذاران و معامله گران می‌شود. در واقع این پدیده یک نوسان ناگهانی را شکل می دهد که موجب رخ دادن الگوی اسپایک (Spike) است.

به طور مثال، پدیده‌های بسیاری ممکن است موجب تشویق معامله گران شوند تا به بازار ورود کرده و معاملات خود را شروع کنند. سپس ممکن است اوضاع بازار برای شروع این معاملات مناسب نبوده و روند نوسانات قیمت شیب منفی به خود بگیرند.

بیشتر بخوانید: روش تشخیص معکوس شدن روند قیمت‌ (با الگوی کف دوقلو)

در این نقطه از مسیر است که بخش چشمگیری از معامله گران، سفارشات خود را بسته و باعث بازگشت قیمت به نقطۀ شروع می‌شوند. آنگاه روند نزولی دوباره از سر گرفته شده و ادامه می‌یابد. 

به طور خلاصه تر و در پاسخی جامع به سوال “الگوی اسپایک چیست؟” می‌توان گفت اسپایک به نوسانات پرقدرت و ناگهانی گفته می‌شود که به طور عمده در اثر رخ دادن یک اتفاق خاص و یا از بین رفتن تعادل موجود بین مقدار عرضه و تقاضا ایجاد می‌شوند.

از مشهود ترین نشانه‌های پیدایش الگوی اسپایک افزایش حجم معاملات می‌باشد. 

در تحلیل و بررسی الگوی اسپایک، می‌توان به همراهی این الگوی پرتکرار با الگوهای دیگر از جمله الگوهای نعلبکی و لِج اشاره کرد که هر کدام تحلیل مربوط به خود را داشته و مجموعه‌ای از اطلاعات متفاوتی در اختیار ما قرار می‌دهند.

الگوی اسپایک و لج

برای فهم بهتر همراهی الگوی اسپایک و لج، باید ابتدا با روند لج آشنایی بیشتری پیدا کرد.

الگوی لج در نمودار قیمت به عنوان یک مجموعه از خطوط که ابتدا و انتهای مشخص دارند تعریف می‌شود.

به طور کلی الگوهای لج به عنوان یک نقطه استراحت در بازار به شمار می‌روند، قبل از اینکه روند نوسانات قیمت در بازار یک جهت مشخص پیدا کند.

عموما این جهت مشخص، بر خلاف روند کلی کنونی اتفاق می‌افتد. الگوهای لج همچنین در تمام بازه‌های زمانی تاثیر گذار هستند اما در معاملات روزانه موثرتر عمل می‌کنند.

در همراهی الگوی اسپایک و لج، همانطور که از نام آن پیداست، این دو روند نوسانی نمودار قیمت در کنار هم قرار گرفته و بعد از یک رشد یا سقوط ناگهانی و قابل توجه، الگوی لج تشکیل می‌شود.

الگوی اسپایک و لج
در کنار هم قرار گرفتن الگوی اسپایک و لج؛ به صورت یک روند نزولی ناگهانی، یک صعود و سپس نوسان در نمودار که درست قبل از جهت گرفتن روند قیمت می‌باشد (الگوی لج میان دو خط موازی نشان داده شده است).

الگوی اسپایک و نعلبکی

از دیگر الگوهای مکمل الگوی اسپایک، می توان به الگوی اسپایک و نعلبکی اشاره کرد که به دلیل کم کاربرد بودن الگوی نعلبکی؛ به اندازه الگوهای قبلی تکرار نمی‌شود.

در الگوی اسپایک و نعلبکی، روند نعلبکی به صورتی تشکیل می‌شود که بر طبق آن قیمت ابتدا ریزش می‌کند و بعد به آرامی روند صعودی خود را در پیش می‌گیرد. 

الگوی اسپایک و نعلبکی گاهی نیز با الگوی لج ترکیب شده و تشکیل ترکیبی را می‌دهند که با نام “الگوی فنجان و دسته” شناخته می‌شود و همانند الگوی نعلبکی، کاربرد زیادی در تحلیل‌های تکنیکال ندارد.

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

قصد خرید یا فروش ارز دیجیتال در ایران را دارید؟ در این سایت می‌توانید با اطمینان و با چند کلیک خرید کنید:

نام ویژگی‌هاامتیاز
نوبیتکس
  • خرید ارز دیجیتال با کارت بانکی شتاب
  • بدون نگرانی از تحریم
  • معامله با کارمزد و سرعت مناسب
  • ترید ارز دیجیتال با دلار (تتر) و ریال
صرافی خارجی کوینکس

سایر مطالب: الگوهای تحلیل تکنیکال

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب