توتال؛ شرکتی به پهنای جهان

آشنایی با شرکت توتال

آشنایی با شرکت‌هایی مثل شرکت توتال که از جمله بزرگترین شرکت‌های دنیا محسوب می‌شود، کمک بزرگی برای صاحبان کسب و کار برای برداشت ایده و اجرای آن در مقیاس شرکت خود است.

توتال به عنوان یکی از شرکت‌های بزرگ و موفق نفتی توانسته سهم بسیار زیادی از بازارهای مختلف مرتبط با نفت و گاز را به خود اختصاص دهد.

همین موضوع یکی از دلایل اصلی موفقیت این شرکت در سال‌های اخیر بوده است. حتی با وجود اینکه شرکت توتال یک شرکت نفتی است؛ با پیش بینی چند دهه دیگر، سرمایه گذاری هنگفتی بر روی انرژی تجدیدپذیر توسط این شرکت انجام شده است.

عناوین مطلب:

دور اندیشی مدیران عامل و مدیران رده بالای توتا یکی از مهمترین وجوه تمایز آن با شرکت‌های بزرگ دیگر است. در این مطلب از بورسینس تلاش شده تا به جوانب مختلفی از برند توتال که ما ایرانیان آشنایی نسبی با برخی محصولات آن داریم، پرداخته شود.

معرفی شرکت توتال

توتال یک شرکت چندملیتی فعال در زمینه نفت و گاز است. این شرکت در سال 1924 تاسیس شده و امروزه به یکی از هفت شرکت عظیم نفتی دنیا تبدیل شده است.

توتال سرمایه عظیمی در بسیاری از نقاط جهان در اختیار دارد.

این مجموعه در تمامی مراحل تولید میعانات نفتی و گازی و سپس پخش این محصولات فعالیت می‌کند.

این شرکت در اکتشاف میادین نفت و گاز، استخراج، تولید انرژی، حمل‌ونقل، پالایش، و بازاریابی برای محصولات پتروشیمی و تجارت بین‌المللی نفت خام و سایر محصولات نفتی فعال است.

محصولات شیمیایی شرکت توتال نیز بازار بزرگی در تمام دنیا به خود اختصاص داده‌اند.

مواد شیمیایی تولید شده توسط شرکت توتال بالاترین رتبه را در میان شرکت‌های تولید‌کننده دنیا دارند. این مواد شیمیایی شامل اتیلن، پروپیلن، استایرن، پلیمر، پلی‌اتیلن، پلی استیرن، پلی‌پروپیلن است. انواع کودهای شیمیایی می‌شود.

بعلاوه انواع چسب، لاستیک و مواد مرکب نیز از دیگر تولیدات توتال هستند.

توتال هم‌اکنون به عنوان پنجمین شرکت بزرگ در زمینه تجارت نفت و گاز در جهان شناخته می‌شود. به گفته Forbes تولید روزانه نفت خام شرکت توتال 2.3 میلیون بشکه است که میزان قابل توجهی محسوب می‌شود.

اولین مدیرعامل این شرکت پس از تاسیس ارنست مرسیه بوده است. در حال حاضر نیز از سال 2007 کریستف دومارژری به عنوان مدیرعامل توتال فعالیت می‌کند. دفتر مرکزی شرکت توتال در محله لادیفاس در غرب پاریس قرار دارد.

اولین لوگوهای شرکت توتال، تاکید بر ملیت فرانسوی این شرکت را در خود داشتند.

لوگوی امروزی شرکت پس از خریداری سهام دو شرکت پتروفینا و الف کویتاین شکل گرفته است. این لوگو از حلقه‌هایی به رنگ‌ پرچم فرانسه تشکیل شده که دور یک کره که تمثیلی از کره زمین است، حلقه زده‌اند.

توتال در گذر زمان

تاسیس این شرکت بزرگ به پس از جنگ جهانی باز می‌گردد.

ریموند پوینکر که در آن زمان رییس‌جمهور فرانسه بود، مشارکت با شرکت رویال داچ شل را نپذیرفت و به جای آن یک شرکت نفتی کاملا فرانسوی را تاسیس کرد. نهایتا در 28 ماه مارس سال 1924 شرکت توتال با حمایت مالی 90 بانک و شرکت تاسیس شد.

شرکت توتال در دهه 30 میلادی اقدام به اکتشاف و استخراج نفت در خاورمیانه کرد. اولین پالایشگاه شرکت نیز در سال 1933 و در نورماندی فرانسه افتتاح شد.

پس از پایان جنگ جهانی دوم شرکت توتال در پروژه‌های نفتی کشورهای ونزوئلا، کانادا و قاره آفریقا همکاری کرد و همزمان به دنبال منابع انرژی مورد نیاز برای کشور فرانسه می‌گشت.

توتال از سال 1946 شروع به اکتشاف نفت در کشور الجزایر (در آن زمان مستعمره فرانسه بود) کرد. با ادامه فعالیت این شرکت در الجزایر، این کشور در دهه 50 میلادی به یکی از تولیدکنندگان عمده نفتی تبدیل شد.

بنزین تولیدی توتال در سال 1954 در قاره آفریقا و اروپا، با نام این شرکت در جایگاه‌ها شروع به عرضه شدن کرد.

در سال 1980 نیز شرکت توتال با خرید کل سهام شرکت نفتی ویکرز، ظرفیت پالایشگاهی، حمل‌ و نقل و شبکه انتقال نفت 350 پمپ بنزین در 20 ایالت آمریکا را به دست آورد.

در گذر زمان کنترل دولت فرانسه بر شرکت توتال کاهش پیدا کرده است. در سال 1991 بیش از 30 درصد سهام شرکت توتال در اختیار دولت فرانسه بود، که این مقدار تا سال 1996 به کمتر از 1 درصد کاهش یافت.

از سوی دیگر در بازه زمانی بین سال 1990 تا 1994 مالکیت غیرفرانسوی‌ها در شرکت توتال از 23 درصد به 44 درصد افزایش یافت.

در سال 2010 شرکت توتال بیش از 96،000 کارمند در بیش از 130 کشور دنیا داشته است. این شرکت یکی از بزرگترین و مهمترین شرکت‌های نفتی در دنیا است که توانسته در گذر زمان، جایگاه خود را در تصمیم گیری و اجرای سیاست‌های نفتی تثبیت کند.

به نظر می‌رسد توتال قصد دارد در سال‌های پیش رو و با برنامه‌های مختلفی که برای اجرایی شدن در دست دارد، به عنوان یکی از مهمترین برندهای نفت و گاز دنیا مشغول به فعالیت‌های مختلفی شود که به صورت کامل در دایره کسب و کارش نیست. مسئولیت‌های مدنی و نوآوری و اهمیت به محیط زیست، بخشی از این فعالیت‌ها به شمار می‌رود.

فعالیت‌های شرکت توتال

در حال حاضر خدمات و فعالیت‌های شرکت توتال را می‌توان در چند بخش دسته‌بندی کرد:

  • اکتشاف و استخراج
  • گاز، منابع تجدیدپذیر و انرژی
  • پالایش و محصولات شیمیایی
  • بازاریابی و ارائه خدمات
  • خدمات بین‌المللی توتال
  • مردم و مسئولیت اجتماعی
  • استراتژی و نوآوری

دو بخش آخر در سال 2016 به شرکت اضافه شدند. وظیفه این بخش‌ها بیشتر به مسائل زیست‌محیطی و استراتژی‌های شرکت در قبال گرمایش جهانی و منابع انسانی مربوط می‌شود.

در ماه می‌سال 2016 توتال در راستای کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی تولیدی خود تصمیم گرفت طی یک برنامه حدود 20 درصد از کربن تولیدی در بخش‌های گوناگون شرکت را تا سال 2035 کاهش دهد.

با وجود این تصمیم بسیاری از کارشناسان تحقق این برنامه درازمدت را کافی نمی‌دانند. شرکت توتال برای عملی کردن این برنامه کاهشی، قصد بهبود سوخت‌های تولیدی خود، بالابردن بهره‌وری انرژی و تولید انرژی‌های تجدیدپذیر جدید را دارد.

در ماه نوامبر 2016 نیز شرکت توتال یک سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری برای کاهش تاثیر سوخت‌های فسیلی در تغییرات آب‌وهوایی انجام داد. این سرمایه‌گذاری به شرکت‌های نوبنیان تعلق خواهد گرفت و برای تولید تکنولوژی‌های جدید در راستای کاهش دادن آلاینده‌های گلخانه‌ای صرف می‌شود.

فعالیت توتال در سراسر دنیا

هم‌اکنون شرکت عظیم توتال با شرکت‌های گوناگون و سازمان‌های مختلف در بسیاری از کشورهای دنیا همکاری دارد. همچنین پروژه‌های بسیاری در سرتاسر دنیا توسط توتال در حال اجرا هستند.

برخی از کشورهایی که توتال با آن‌ها همکاری دارد و اقدام به سرمایه‌گذاری در آن‌ها کرده عبارتند از:

سوییس، هلند، آنگولا، آلمان، عراق، نیجریه، لیبی، مالزی، موریتانی، موزامبیک، میانمار، آمریکا، عمان، قطر، کره‌جنوبی، استرالیا، اروگوئه، بریتانیا، اندونزی، روسیه، ویتنام، ونزوئلا، بلژیک، آرژانتین، عربستان سعودی، آلمان، مراکش، آذربایجان، بولیوی، آفریقای جنوبی، چین، قبرس، برزیل، ایتالیا، برمودا، امارات متحده عربی، کنگو و…

شرکت توتال از سال 1990 سرمایه‌گذاری در صنایع نفت و گاز ایران را نیز آغاز کرد. در جولای سال 2017 شرکت توتال و شرکت ملی نفت ایران قراردادری به ارزش 4.8 میلیارد دلار به منظور همکاری در پروژه میدان گازی پارس جنوبی امضا کردند.

متاسفانه پس از خروج آمریکا از برجام و تبعات تحریم‌های این کشور، شرکت توتال به دلیل ریسک بالای ادامه همکاری با ایران از این پروژه و سایر فعالیت‌های داخل کشور خارج شد.

توتال؛ بستری امن برای سرمایه گذاری

سهام شرکت توتال در بورس یکی از مطمئن‌ترین و بهترین سرمایه‌گذاری‌ها به حساب می‌آید. در حال حاضر با افزایش پیدا کردن نگرانی‌ها درباره آینده سوخت‌های فسیلی شاید گمان کنید آینده شرکت‌های تولیدکننده نفت و گاز در خطر است؛ اما توتال با ارائه برنامه‌های گسترده به منظور توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های دیگر انرژی، موقعیت خود را به عنوان یک شرکت بزرگ انرژی تثبیت کرده است.

در سال 2011 توتال با خریداری دو سوم از سهام شرکت تولیدکننده صفحات خورشیدی SunPower پا به بازار تولید این انرژی پاک گذاشت که با پاسخ مثبت بازار نیز روبرو شد.

پس از آن در سال 2016 با خریداری شرکت Saft که در تولید باتری فعالیت داشت، وارد عرصه تولید باتری برای صنایع نظامی، هوانوردی و محصولات صنعتی شد. حال شرکت توتال با در اختیار داشتن دو شرکت بزرگ در حوزه تولید انرژی خورشیدی و ذخیره‌سازی انرژی به یک غول بزرگ تبدیل شده است.

این دو در کنار هم به توتال پتانسیل بالایی برای فعالیت در ساخت نیروگاه‌های خورشیدی و تولید تکنولوژی‌های نوین داده‌اند.

همین شرایط موجب افزایش ارزش سهام توتال و اطمینان خریداران درباره آینده بازار می‌شود. به همین علت است که سرمایه گذاری در توتال یکی از امن‌ترین و پرسودترین سرمایه گذاری‌ها است.

حوادث در شرکت توتال

شرکت توتال مسئول یکی از بدترین حادثه‌های زیست‌محیطی کشور فرانسه تا به امروز است. در سال 1999 کشتی نفتکش اریکا که تحت مالکیت شرکت توتال فعالیت می‌کرد در فاصله 70 کیلومتری خلیج فرانسه و در آب‌های آزاد غرق شد.

این کشتی از سلامت فنی و بدنی کافی برای فعالیت برخوردار نبود و با غرق شدن آن 20،000 تن نفت سمی به دریا وارد شد.

پس از این حادثه 400 کیلومتر از نوار ساحلی کشور فرانسه به میعانات نفتی آلوده و صنایع گوناگونی مانند ماهیگیری، گردشگری و کارگاه‌های تولید نمک متضرر شدند. شرکت توتال سپس در دادگاه بخاطر این حادثه 375،000 یورو جریمه شد و مجبور به پرداخت 200 میلیون یورو به آسیب‌دیدگان حادثه گردید.

شرکت توتال در چندین پرونده قضایی بحث‌برانگیز نیز مقصر شناخته شده است. از جمله این پرونده‌ها می‌توان به پرداخت رشوه برای اجازه فعالیت در میادین نفت و گاز کشورهایی مثل ایتالیا، عراق و ایران اشاره کرد.

این شرکت در پروژه احداث خط لوله گاز از برمه به تایلند نیز طبق نظر دادگاه بدلیل استفاده از نیروی کار انسانی کشور میانمار که در شرایط بردگی نگهداری می‌شدند محکوم شناخته شده است.

با وجود این پرونده‌های قضایی و پرداخت جریمه‌های سنگین توسط توتال، در حال حاضر سهام شرکت در بازارهای بورس دنیا از وضعیت بسیار خوبی برخوردار است.

نوآوری؛ رمز پایداری شرکت توتال

با وجود بروز حوادثی این‌چنین و برخی مشکلات قضایی، شرکت توتال به منظور اجرای برنامه‌های محیط‌زیستی خود علاوه بر سرمایه‌گذاری در انرژی‌های جدید، به ابداع روش‌های نوین برای اکتشاف، استخراج و انتقال فرآورده‌های نفتی و گازی نیز دست زده است.

استراتژی‌های جدید توتال این تضمین را می‌دهند که تا 20 سال آینده میادین نفتی و گازی آن‌ها قادر خواهند بود با توان امروزی به تولید ادامه دهند. شرکت توتال با مدل‌سازی‌های سه‌بعدی و چهاربعدی از میادین نفتی و گازی به محاسبه توان مخازن می‌پردازد و بهترین و بهینه‌ترین روش برای اکتشاف را همواره به کار می‌برد.

توتال اولین شرکت در حوزه نفت‌ و گاز بود که اعلام کرد مشعل‌های تاسیسات خود را تا سال 2030 بطور کامل خاموش خواهد کرد. این اقدام به منظور کاهش گازهای گلخانه‌ای تولید شده توسط آن‌ها انجام می‌شود. توتال همچنین قصد دارد تا سال 2020 حدود 80 درصد از این مشعل‌ها را خاموش کند.

برنامه افزایش بهره‌وری فعالیت‌های شرکت نیز که طبق پیش‌بینی‌ها قرار بوده از سال 2010 تا 2020 هرساله یک درصد صرفه‌جویی داشته باشد به خوبی پیش رفته است. تا به حال تاسیسات این شرکت به نسبت سال 2010 شاهد 9 درصد بهبود در بهره‌وری خود بوده‌اند.

در حال حاضر شرکت توتال با تغییری در رویکرد خود به سمت تولید انرژی الکتریکی سوق پیدا کرده است. در سال 2018 توتال با خرید تاسیسات شرکت Direct Energie که در پاریس واقع هستند حدود 2.6 میلیون مشتری جدید برق و گاز در فرانسه و بلژیک بدست آورد.

با گسترش خودروهای هیبریدی و برقی شرکت توتال تصمیم گرفته برق موردنیاز برای شارژ آن‌ها را با استفاده از ایستگاه‌های شارژ در جایگاه‌های سوخت خود در سراسر اروپا و دنیا، در اختیارشان قرار دهد.

توتال می‌خواهد از این بازار رو به رشد نهایت بهره را ببرد و جای پای خود را محکم کند. این تصمیم شرکت تا حدودی زیادی نیز با تولید رو به رشد گاز طبیعی از منابع در اختیار توتال در ارتباط بوده است.

حال شرکت با تبدیل گاز طبیعی تولیدی به انرژی الکتریکی، آن را بصورت انرژی پاک به مشتریان جدید خود خواهد فروخت. شرکت توتال قصد دارد ظرف پنج سال آینده با تولید نیروگاه‌های گازی و نیروگاه‌های پاک (خورشیدی، بادی و غیره)، ظرفیت تولید برق خود را به 10 گیگاوات برساند.

سخن پایانی

آینده‌نگری یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های شرکت توتال در سال های گذشته بوده است. مسئولان شرکت توتا با آینده نگری دقیق خود توانسته‌اند هم در زمینه محیط زیست فعال شوند و مخالفان احتمالی خود را از میدان به در کنند و هم برای اتمام نفت و گاز و ادامه حیات شرکت به فکر باشند.

تمامی این موارد نشان می‌دهد که شرکت توتال به عنوان یکی از شرکت های بزرگ حوزه انرژی تا سال‌ها در کورس رقابت باقی خواهد ماند. در صورتی که سیاست‌های این مجموعه به همین منوال پیش رود حتی ممکن است به عنوان برترین شرکت تولید انرژی در جهان نیز شناخته شود. البته رقبای بسیار قوی و حرفه‌ای در پیش روی توتال قرار گرفته‌اند.

دقت به توجه و آینده‌نگری توتال می‌تواند به عنوان چراغ راهی حتی برای شرکت‌های کوچک به کار گرفته شود. به نظر شما آیا می‌توان از شرکت توتال برای گسب و کارهای مختلف ایده گرفت و بر اساس آن ایده پیش رفت؟

اصلا ایده گرفتن از توتال برای کسب و کارهای ایرانی کاری صحیح است؟

منتظر پاسخ شما به این سوالات و نظراتتان در مورد شرکت توتال هستیم. بحث در مورد این شرکت به ما برای آشنایی بیشتر با اقتصاد بین‌الملل کمک خواهد کرد.

مقالات مرتبط:

آیا این مطلب مفید بود؟
‌بله‌‌خیر‌

شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:

  • می‌توانید در دارایی‌هایی مانند طلا و مسکن سرمایه‌گذاری کنید
  • در صندوق‌های سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید

برای شروع سرمایه‌گذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
blankثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره
blank

بیشتر بخوانید:

بازارهای مالی و اقتصاد بین‌الملل

0 0 رای
به مطلب امتیاز دهید:
اشتراک
اطلاع از
guest

0 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه‌ها

مطالب مرتبط

blank

در بورسینس از 10 سال گذشته تاکنون، تلاش ما این بوده به شما کمک کنیم:

  • ترید و سرمایه‌گذاری اصولی را شروع کنید
  • ارزش پول‌تان را در برابر تـورم حفظ کنید
  • از سرمایه‌تان برای کسب سود بیشتر استفاده کنید
  • سرمایه‌گذاری موفق‌تری داشته باشید

درباره بورسینس بیشتر بخوانید 

blank
0
از دیدگاه‌ شما استقبال می‌کنیمx