ثروتمندترین افراد جهان؛ 10 میلیاردر برتر دنیا در 2022!

رامتین بی‌نیاز
رامتین بی‌نیاز
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
ثروتمندترین افراد جهان

امسال جنگ، همه‌گیری کرونا و کسادی بازارها کار دستِ میلیاردرهای جهان داد!

در سی‌وششمین رتبه‌بندی سالانه ثروتمندترین‌های جهان از مجله فوربس (Forbes)، تعداد میلیاردرهای جهان به 2,668 نفر می‌رسد که 87 نفر کمتر از سال گذشته است.

بزرگ‌ترین ریزش‌ها در روسیه و چین اتفاق افتاده‌اند.

در سال گذشته در روسیه 34 نفر از تعداد میلیاردرها به دلیل تجاوز ولادیمیر پوتین به اوکراین کم شده است. در چین هم سخت‌گیری‌های دولت روی شرکت‌های حوزه فناوری باعث شده که 87 نفر از میلیاردرهای چینی از این فهرست حذف شوند.

با این حال، طبق یافته مجله فوربس، 1,000 نفر از میلیاردرها در مقایسه با سال گذشته ثروتمندتر شده‌اند. همچنین 236 نفر امسال میلیاردر شده‌اند و در این فهرست تازه‌وارد هستند. برخی از آن‌ها از کشورهایی هستند که تا به حال هیچ کسی را در این فهرست نداشته‌اند؛ از جمله باربادوس، بلغارستان، استونی و اروگوئه.

آمریکا همچنان با 735 نفر میلیاردر با ارزش ثروت مجموعاً 4.7 تریلیون دلار در صدر لیست است. در میان میلیاردرهای آمریکایی، نام ایلان ماسک هم دیده می‌شود که امسال برای اولین بار به رتبه اول این فهرست رسیده است. چین (با احتساب ماکائو و هنگ‌کنگ) هم همچنان با 607 میلیاردر و با ثروت مجموع 2.3 تریلیون دلاری در جایگاه دوم قرار دارد.

مجله فوربس برای محاسبه ارزش خالص ثروت این افراد، از قیمت‌های سهام و نرخ تبدیل ارز در 11 مارس 2022 استفاده کرده است.

بیشتر بخوانید‌: ثروت چیست؟

در ادامه، 10 نفر اول این لیست را معرفی و بررسی می‌کنیم:

1. ایلان ماسک (Elon Musk)

ایلان ماسک با 219 میلیارد دلار ثروت، نفر اول لیست است. او به دنبال ایجاد انقلابی در صنعت حمل‌ونقل، هم در زمین و هم در فضاست!

او این هدف را روی زمین با شرکت تولید خودروی برقی خود یعنی تسلا (Tesla) و در فضا با شرکت تولید راکت فضایی اسپیس‌ایکس (SpaceX) دنبال می‌کند.

پس از این که ماسک سهم 9.1 درصدی خود از توییتر (Twitter) را فاش و این شرکت را تهدید به تصاحب خصمانه (تصاحب شرکت هدف توسط خریدار بدون توافق و مذاکرات قبلی و رضایت فروشنده) کرد، در نهایت هیئت‌مدیره توییتر در 25 آوریل 2022 توافق کردند که این شرکت را به مبلغ 44 میلیارد دلار به ماسک بفروشند.

شرکت راکت ماسک، یعنی اسپیس‌ایکس، پس از یک دور تامین مالی در دسامبر 2021، به مبلغ 100 میلیارد دلار ارزش‌گذاری شد.

ایلان ماسک در آفریقای جنوبی بزرگ شده و سپس در سن 17 سالگی به کانادا مهاجرت کرده است. او به عنوان دانشجوی انتقالی وارد دانشگاه پنسیلوانیا شده است.

ایلان ماسک

2. جف بزوس (Jeff Bezos)

نفر دوم این لیست با 171 میلیارد دلار ثروت، جف بزوس، رئیس و موسس شرکت آمازون (Amazon) است.

جف بزوس غول تجارت الکترونیک، یعنی آمازون را از گاراژ خود در سیاتل در سال 1994 شروع کرد. او در ژوئیه 2021 از جایگاه مدیرعاملی (CEO) خود استعفا کرد و رئیس اجرایی (executive chairman) شد.

آمازون به دلیل رفتار خود با کارگران انبارهایش در طول همه‌گیری کرونا، با انتقاد سناتورهای آمریکا و عموم مردم مواجه شد.

بزوس در سال 2019 پس از 25 سال از همسرش مکنزی جدا شد و یک‌چهارم 16% سهم‌اش از آمازون در آن زمان را به او منتقل کرد. بزوس مالک روزنامه واشنگتن‌پست (The Washington Post) و شرکت بلو اوریجین (Blue Origin) است. بلو اوریجین شرکتی در صنعت هوافضاست که راکت‌های فضایی را توسعه می‌دهد.

جف بزوس

3. برنارد آرنو و خانواده (Bernard Arnault & family)

برنارد آرنو با 158 میلیارد دلار ثروت، نفر سوم لیست است. او رئیس و مدیرعامل امپراتوری LVMH است.

در ژانویه 2021، شرکت LVMH جواهرسازی آمریکایی یعنی Tiffany & Co را به مبلغ 15.8 میلیارد دلار خریداری کرد. به نظر می‌رسد که این بزرگ‌ترین خرید یک برند لوکس در کل تاریخ باشد.

LVMH در سال 2019 مبلغ 3.2 میلیارد دلار برای گروه خدمات لوکس هتل‌داری Belmond هزینه کرد. این گروه مالک یا مدیر 46 هتل، قطار و کشتی‌های تفریحی است.

پدر او توانست موفقیت کوچکی در کار ساخت‌وساز کسب کند. آرنو با 15 میلیون دلار درآمدی که از آن کسب‌وکار به دست آورده بود، Christian Dior را در سال 1985 خرید و این‌گونه کارش را شروع کرد.

چهار نفر از پنج فرزند برنارد آرنو در قسمت‌های مختلف امپراتوری LVMH کار می‌کنند.

برنارد آرنو

4. بیل گیتس (Bill Gates)

بیل گیتس با 129 میلیارد دلار ثروت، نفر چهارم این لیست است.

گیتس به همراه پل الن (Paul Allen) در سال 1975 مایکروسافت را بنیان‌گذاری کردند. در ماه می 2021، گیتس و همسرش ملیندا پس از 27 سال از هم جدا شدند. گیتس حداقل 5.7 میلیارد دلار از سهام شرکت‌های عمومی را به ملیندا منتقل کرد. گیتس و ملیندا هنوز بنیاد خیریه گیتس را با هم اداره می‌کنند.

در مارس سال 2020، وقتی گیتس از هیئت‌مدیره مایکروسافت استعفا داد، حدود 1% از سهام این شرکت را در اختیار داشت. او در چندین شرکت از جمله راه‌آهن ملی کانادا (Canadian National Railway) و AutoNation سرمایه‌گذاری کرده و از بزرگ‌ترین مالکان زمین‌های کشاورزی در آمریکاست.

تا به امروز، گیتس حدود 35.8 میلیارد دلار از سهام مایکروسافت را به بنیاد خیریه گیتس اهدا کرده است.

بیل گیتس

5. وارن بافت (Warren Buffett)

نفر پنجم این لیست وارن بافت است که 118 میلیارد دلار ثروت دارد.

بافت به عنوان «پیشگوی اوماها (Oracle of Omaha)» معروف است و از موفق‌ترین سرمایه‌گذاران تاریخ به شمار می‌رود.

بافت شرکت برکشایر هاتاوی (Berkshire Hathaway) را اداره می‌کند که مالک بیش از 60 شرکت، از جمله شرکت بیمه Geico، باتری‌سازی Duracell و رستوران زنجیره‌ای Dairy Queen است.

او فرزند یکی از نمایندگان کنگره آمریکاست. بافت برای اولین بار در سن 11 سالگی سهام خرید و در 13 سالگی مالیات خود را پرداخت کرد. بافت وعده داده است که بیش از 99% ثروت خود را می‌بخشد. او تا به حال بیش از 45 میلیارد دلار از ثروت خود را بخشیده که بیشتر آن را به بنیاد گیتس و بنیادهای خیریه فرزندان خودش اهدا کرده است.

وارن بافت

6. لری پیج (Larry Page)

لری پیج 111 میلیارد دلار ثروت دارد و نفر ششم در رتبه‌بندی فوربس است.

لری پیج در دسامبر 2019 از سمت مدیرعاملی آلفابت استعفا داد اما جایگاه خود را به عنوان عضو هیئت‌مدیره حفظ کرده و از سهامدارانی است که در کنترل شرکت نقش دارند.

در سال 1998، لری پیج و سرگی برین (Sergey Brin) که در آن زمان دانشجوی دکترای دانشگاه استنفورد بود، شرکت گوگل را تاسیس کردند. پیج و برین الگوریتم رتبه‌بندی صفحات (PageRank algorithm) را اختراع کردند که موتور جستجوی گوگل با آن کار می‌کند.

پیج تا سال 2001 مدیرعامل گوگل بود ولی در این زمان اریک اشمیت (Eric Schmidt) به این سمت رسید. سپس در سال‌های 2011 تا 2015، لری پیج مدیر عامل شرکت مادر گوگل یعنی آلفابت شد.

لری پیج از سرمایه‌گذاران موسس شرکت کاوش فضایی Planetary Resources بوده و همچنین شرکت‌های Kitty Hawk و Opener که از استارت‌آپ‌های فعال در حوزه خودروهای پرنده هستند را تامین مالی می‌کند.

لری پیج

7. سرگی برین (Sergey Brin)

سرگی برین با 107 میلیارد دلار ثروت در جایگاه هفتم قرار می‌گیرد.

او لری پیج را در دانشگاه استنفورد ملاقات کرد. آن دو در مقطع تحصیلات عالی و تکمیلی رشته علوم کامپیوتر تحصیل می‌کردند و پس از آشنایی با هم، در سال 1998 گوگل را بنیان‌گذاری کردند.

سهام گوگل در سال 2004 به صورت عمومی عرضه شد و با عنوان آلفابت معامله شد. آلفابت به عنوان شرکت مادر گوگل در سال 2015 ایجاد شد.

برین در سال 2019، در اکثر رویدادهای عمومی آلفابت غایب بود. او زمان خود را در آزمایشگاه تحقیقاتی ایکس آلفابت (moonshot research lab X) سپری کرد که روی پروژه سفر و پرتاب فضاپیما به ماه کار می‌کند.

ظاهراً برین، پروژه‌های سفینه هوایی را هم تامین مالی می‌کند.

سرگی برین

8. لری الیسون (Larry Ellison)

لری الیسون با 106 میلیارد دلار ثروت در رتبه هشتم قرار می‌گیرد.

لری الیسون پس از 37 سال کار به عنوان مدیرعامل، سرانجام در سال 2014 از این جایگاه خارج شد.

اوراکل با تملیک دائم شرکت‌های نرم‌افزاری رشد کرده است که بزرگ‌ترین آن‌ها پرداخت 9.3 میلیارد دلار بابت NetSuite در سال 2016 بود. او در سال 2012 تقریباً کل جزیره لانائی را که از جزایر هاوایی است به مبلغ 300 میلیون دلار خریداری کرد و در 2020 به طور دائم به آنجا نقل مکان کرد.

الیسون در سال 2018، سه میلیون سهم تسلا را خرید و سپس در دسامبر همان سال وارد هیئت‌مدیره این شرکت شد.

لری الیسون

9. استیو بالمر (Steve Ballmer)

استیو بالمر با ثروت 91.4 میلیارد دلاری، رتبه نهم فهرست را به خود اختصاص داده است.

بالمر پس از حباب دات‌کام و در هنگام تلاش‌هایی که شرکت مایکروسافت برای پشت سر گذاشتن گوگل از نظر قابلیت‌ها و ظرفیت‌های جستجو و اپل در گوشی‌های موبایل می‌کرد، سرپرستی آن را برعهده داشت.

بالمر در همان سال که از مایکروسافت بازنشسته شد و باشگاه بسکتبال NBA لس‌آنجلس‌کلیپرز (Los Angeles Clippers) را به مبلغ 2 میلیارد دلار خریداری کرد.

او از سال 2014 فعالیت‌های نوع‌دوستانه خود را افزایش داد و مبلغ 2 میلیارد دلار را به صندوقی بخشید که روی حذف فقر در آمریکا تمرکز دارد. در سال 2018 او 59 میلیون دلار در شرکت Social Solutions سرمایه‌گذاری کرد. این شرکت برای آژانس‌های غیرانتفاعی و دولتی نرم‌افزار می‌سازد.

استیو بالمر

10. موکش آمبانی (Mukesh Ambani)

موکش آمبانی نفر دهم و آخر در این فهرست است که 90.7 میلیارد دلار ثروت دارد.

پدر موکش، دیروبهائی آمبانی (Dhirubhai Ambani) کسی بود که شرکت ریلاینس را تاسیس کرد. او تاجر صنعت نساجی بود و در سال 1966 این شرکت را به عنوان یک تولیدکننده کوچک پارچه تاسیس نمود.

پس از مرگ پدرش در سال 2002، امپراتوری خانوادگی آن‌ها، بین موکش آمبانی و برادر کوچک‌ترش آنیل تقسیم شد.

ریلاینس با راه‌اندازی سیستم گوشی‌های 4G و سرویس پهن‌باند Jio در سال 2016، یک جنگ قیمتی را در صنعت ارتباطات از راه دور (telecom) به راه انداخت. در حال حاضر گوگل و فیس‌بوک از سرمایه‌گذاران Jio هستند.

آمبانی در حال تغییر مسیر ریلاینس به سمت انرژی پاک و سبز است. شرکت در 10 تا 15 سال آینده، مبلغ 80 میلیارد دلار را در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری می‌کند و در کنار پالایشگاه خود، مجموعه جدیدی می‌سازد.

موکش آمبانی

جمع‌بندی

ثروتمندترین افراد جهان در سال 2022 در این مقاله معرفی شدند و درباره هر یک از آن‌ها توضیح مختصری داده شد.

این فهرست توسط مجله مشهور فوربس منتشر شده و هر سال با اعمال تغییرات مربوط به یک سال اخیر، مجدداً انتشار می‌یابد.

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

سایر مطالب: ثروتمند شدن (نکاتی برای شما که به دنبال ثروت هستید)

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
رامتین بی‌نیاز

رامتین بی‌نیاز

یک دانشجوی کنجکاو اقتصاد و علاقه‌مند به بازارهای مالی.
1 نظر
  1. زمین را گر شوی مالک … طمع بر آسمان داری ….ب وقت مردن ای انسان …نه این داری نه آن داری …باشد که خداوند هدایتمان کند که ثروت واقعی و اصلی را صاحب شویم …و آن هم چیزی نیست جز داشتن تن سالم و دل خوش و ایمانی راسخ در کنار خانواده ای کامل …پدر مادر خاهر برادر و یا ب وقت خود همسر و فرزند …یا علی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب