به دلیل اهمیت امنیت در ارزهای دیجیتال، در ادامه قصد داریم با یک راهنمای کامل شما را از کلاهبرداریها، بدافزارها و سایر مسائل امنیتی ارزهای رمزنگاری شده آگاه کنیم. البته روز به روز مردم بیشتر از این حقهها آگاه میشوند ولی کلاهبرداران نیز روشهای جدیدتری برای فریب در پیش میگیرند.
انواع اسکمها در ارزهای دیجیتال
ما انواع اسکمها (کلاهبرداریها) را به 14 نوع مختلف تقسیم کردهایم که در ادامه جزییات آنها را میتوانید بخوانید.
1 – کلاهبرداری از طریق ICO ها
در یک مطالعه جدید، مشخص شد 80 درصد از ICO ها (عرضه عمومی توکن) در سال 2017 به عنوان اسکم شناخته شدهاند.
یکی از مشهورترین این اسکمها، ICO مربوط به Confido بود که در نوامبر 2017 حدود 375 هزار دلار سرمایه جمعآوری کرد و ناپدید شد.
به محض اینکه این خبر انتشار یافت، قیمت توکن آن در کمتر از 2 ساعت از 0.60 دلار به 0.10 دلار رسید و سپس چند ساعت بعد به زیر 1 سنت سقوط کرد.
اما Centra کلاهبرداری بزرگتری بود، زیرا توانست 32 میلیون دلار جمعآوری کند و حتی افراد مشهوری مانند Floyd Mayweather و DJ Khaled حامی آن بودند. اما دو موسس این پروژه در آوریل 2018 دستگیر شدند و همانند اسکمهای دیگر، قیمت توکن آنها تقریبا کل ارزش خود را از دست داد.
نوع دیگری از کلاهبرداریها در ICO، ایجاد پروفایلهای قلابی برای تیم یک پروژه ساختگی است. کلاهبرداران در سایت ICO با نمایش عکسهای تصادفی یا تصاویر افراد مشهور که در اینترنت وجود دارد آنها را به عنوان تیم پروژه معرفی میکنند و با فریب افراد مبالغی را جمعآوری میکنند.
تصاویر تیم ICO را میتوان در جستجوی تصاویر گوگل (images.google.com) قرار داد تا منبع اصلی آن مشخص شود. اگر برای همان عکس، نام دیگری یافت شد، به احتمال قوی آن ICO کلاهبردار است.
با این حال همه ICO ها کلاهبردار نیستند، برای تشخیص ICO های معتبر این راهنما را بخوانید:
10 نشانه ICO های نامناسب برای سرمایهگذاری
راهنمای شناسایی ICO های جعلی و کلاهبردار
2 – کلاهبرداری در شبکههای اجتماعی
از احتمال کلاهبرداری توسط گروهها و پروفایلهای ساختگی در شبکههای اجتماعی (فیسبوک، توئیتر، تلگرام و…) آگاه باشید.
گاهی اوقات اسکمرها هویت افراد مشهور و شناخته شده همانند ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)، الون ماسک (Elon Musk) و حتی افراد کمتر شناخته شده دیگر را جعل میکنند و وعده پرداخت جایزه یا پاداش را میدهند و از فرد میخواهند با کلیک روی لینک یا انجام کاری این پاداش بزرگ را دریافت کند.
بطور مثال برخی اسکمرها ممکن است از فرد بخواهند 1 اتریوم به یک آدرس مشخص ارسال کند و مثلا 10 برابر یا 100 برابر آنرا جایزه بگیرد! وقتی چنین ترفندهایی با پروفایل یک شخص مشهور انجام میشود برخی از افراد فریب میخورند.
به خاطر بسپارید ارزهای دیجیتال همانند پول هستند و هیچکس پول را مجانی برای کسی ارسال نمیکند.
3 – سایتهای فیک
برخی از کلاهبرداران سایتهای مشهور و پروژههای معتبر را دقیقا کپی میکنند و با یک آدرس مشابه دیگر به عنوان سایت اصلی جا میزنند. معمولا اینکار برای سایتهای ICO مشهور، صرافیها و پلتفرمهای معاملاتی انجام میشود.
فرد قربانی با وارد شدن به این سایتها، با تصور اینکه در سایت اصلی است مشخصات خود را وارد میکند و این مشخصات بدست هکر میرسد. طبیعتا هکر با این مشخصات میتواند موجودی ارز دیجیتال شخص را خالی کند.
یا اینکه اسکمر میتواند یک سایت ICO را دقیقا مشابه یک ICO پرطرفدار بسازد و آدرس کیف پول خود را به عنوان آدرس گیرنده وجوه قرار دهد.
برای جلوگیری از در دام افتادن در چنین ترفندهایی، همیشه آدرس سایت را Bookmark کنید و صحیح بودن آدرس را در نوار آدرس مرورگر چک کنید.
4 – تبلیغات گوگلی اسکم
از سایتهایی که گاهی اوقات اسکمرها در بخش تبلیغات گوگل قرار میدهند آگاه باشید. این سایتهای فیشینگ با هدف این طراحی شده تا افراد با جستجوی سایت در گوگل، به این سایتها وارد شده و اطلاعاتشان بدست اسکمرها بیفتد.
برای تشخیص سایتهای فیشینگ میتوانید از افزونه کروم Metamask.io استفاده کنید. این افزونه با ورود به سایتهای فیک، به شما هشدار میدهد.
5 – هک DNS
هم سایت Etherdelta (یک اکسچنج غیرمتمرکز) و هم سایت MyEtherWallet که یک کیف پول آنلاین است، قربانیان هک DNS بودهاند.
هک به این صورت انجام میشود که ترافیک سایت از سایت اصلی و معتبر از طریق تغییر DNS به سایتی اسکم هدایت میشود. در این شرایط، شخص آدرس سایت را درست وارد کرده و شکل سایت نیز دقیقا همانند سایت اصلی است ولی در واقع به سایتی تقلبی هدایت شده که اطلاعات او را سرقت میکند.
این یکی از بدترین حملات است، زیرا حتی اگر شما سایت را از طریق Bookmark مشاهده کرده باشید، فریب خواهید خورد.
بهترین راه برای در امان ماندن از هک DNS، چک کردن اعتبار گواهینامه SSL سایت موردنظر در نوار آدرس مرورگر است.
اگر گواهینامه SSL با سایت اصلی تفاوت داشت، فورا از سایت خارج شوید.
6 – کلاهبرداری ایمیلی
این نیز یک ترفند فیشینگ (برای دزدیدن اطلاعات حیاتی) است. ایمیلهای تقلبی که به نظر میرسد از مرجع معتبری ارسال شده، افراد را به سایتهای ساختگی و فیک هدایت میکنند تا اطلاعات شخصی و موجودی فرد را به سرقت ببرند.
جمعآوری این ایمیلها اغلب از طریق ICO های تقلبی انجام میشود و از دیتابیس ایمیلها و سایر اطلاعات شخصی برای فریب افراد استفاده میشود.
7 – تیم پشتیبانی اسکم
نوع دیگری از روشهای فیشینگ، گروهها یا افرادی هستند که تظاهر میکنند تیم پشتیبانی یک پروژهاند و از شما اطلاعات شخصی، واریز مبلغ یا کلید خصوصیتان را میخواهند.
این اسکمرها راههای مختلفی را برای تماس با افراد انتخاب میکنند.
8 – اپلیکیشنهای ساختگی
وقتی قصد تبدیل ارزها یا خرید آنها را دارید، فقط به صرافیها و پلتفرمهای معتبری همانند localbitcoins، بایننس، Kucoin و… اعتماد کنید.
صرافیهای زیادی ایجاد شده و احتمال این وجود دارد که برخی کلاهبرداران با راهاندازی صرافیها یا اپلیکیشنها قصد سرقت ارزهای کاربران را داشته باشند.
نمونه آن، صرافی BitKRX بود که دولت کرهجنوبی آنرا در سال 2017 توقیف کرد.
همچنین از اعتبار اپلیکیشنهایی که روی موبایلتان نصب میکنید آگاه باشید.
9 – کلاهبرداری استخراج ابری (Cloud Mining)
افزایش محبوبیت استخراج ابری ارزهای دیجیتال به دلیل افزایش هزینه سختافزارهای استخراج و هزینه برق برای اشخاص باعث شده تا کلاهبرداران نیز در این زمینه وارد شوند.
یک نوع بسیار شناخته شده این کلاهبرداری، سایت MiningMax بود که وعده میداد با سرمایهگذاری 3200 دلاری، بازگشت کل سرمایه در 2 سال اتفاق میافتد و پورسانتی 200 دلاری برای معرفی افراد پرداخت میکرد. این سایت در نهایت 250 میلیون دلار از سرمایهگذاران کلاهبرداری کرد.
بیشتر بخوانید: استخراج ابری ارز دیجیتال چیست؟
10 – ترفندهای پونزی و چندسطحی
ترفند پونزی، نوعی کلاهبرداری در حوزه سرمایهگذاری است که پرداختهای افراد جدید برای پرداخت سودهای افراد قدیمیتر اختصاص مییابد.
شناختهشدهترین ترفند پونزی در ارزهای دیجیتال، پروژه Bitconnect بود که در کمال تعجب حدود 1 سال به فعالیت خود ادامه داد و در نهایت بزرگترین کلاهبرداری در این زمینه شناخته شد.
در زمان سقوط این سیستم، ارزش بازار Bitconnect حدود 2 میلیارد دلار بود و هر ارز آن 320 دلار قیمت داشت اما در کمتر از 24 ساعت ارزش هر ارز آن به 6 دلار رسید.
Bitconnect دنبالکنندگان زیادی داشت و با بازاریابی گسترده توانسته بود بسیاری از افراد را ترغیب به سرمایهگذاری کند. بنابراین باید همیشه منطقی فکر کنید و اگر یک پیشنهاد خیلی خوب به نظر میرسد با دید بازتر و دقیقتری آنرا بررسی کنید.
11 – بدافزارهای استخراج ارز
بدافزارهای ارزهای دیجیتال بطور کلی دو نوع دارند:
نوع اول – نرمافزارهای مخربی که بدون اطلاع کاربر روی کامپیوتر یا موبایل شما نصب میشوند و هدفشان سرقت کلید خصوصی، موجودی ارز یا اطلاعات کاربر است.
نوع دوم – نرمافزارهای استخراج ارز هستند که بطور مخفیانه از منابع کامپیوتر آلودهشده برای استخراج ارزهای دیجیتال همانند مونرو یا سایر ارزها استفاده میکنند.
یکی از نشانههای آلودهشدن سیستم به بدافزار نوع دوم، افزایش استفاده از CPU و GPU سیستم است که علاوه بر داغ کردن، صدای بیشتری از فن خنککننده سیستم تولید میشود.
بنابراین در نصب نرمافزار روی سیستمی که از آن برای ارزهای دیجیتال سروکار دارید بسیار محتاط باشید. همچنین اگر از مرورگر کروم استفاده میکنید به افزونههایی که روی مرورگر نصب کردید توجه نمایید.
12 – گروههای سرمایهگذاری اسکم
این گروهها که اغلب در تلگرام یا Discord تشکیل میشوند، برای سرمایهگذاری در ICO ها پیشنهادات جذابی ارائه میکنند و اغلب از افراد تقاضای ارسال ارز میکنند تا بتوانند در گروه شرکت داشته باشند و توکن ICO را بعدا دریافت نمایند.
با وجودیکه برخی از این گروهها فعالیتی مشروع دارند و کلاهبردار نیستند، برخی دیگر فقط با هدف کلاهبرداری تشکیل شدهاند.
به دلیل ذات ناشناس بودن ارزهای دیجیتال، اگر شما مبلغی به چنین گروهها یا هر فرد دیگری ارسال کنید، هیچ راهی برای برگشت آن وجود نخواهد داشت.
13 – پامپ اند دامپ
گروههای Pump and dump کارشان دستکاری قیمت و حجم معاملات است که اغلب روی ارزهایی با ارزش بازار کم فعال هستند. آنها ابتدا با هماهنگی، قیمت ارز را با خرید هماهنگ و لحظهای بالا میبرند، سپس با هجوم سایر افراد به سمت آن ارز، موجودیشان را در قیمت بالاتر میفروشند.
باید توجه داشت این گروهها دارای سطوح مختلفی هستند و زمانی که فرد یا افراد پشت پرده این گروهها خود اقدام به خرید کردند، پامپ شدن ارز را به سایر گروهها که در سطح پایینتر هستند اطلاع میدهند.
بیشتر بخوانید: 15 اصطلاح رایج در ارزهای دیجیتال (Cryptocurrency)
14 – هک شماره موبایل
برخی از افراد بانفوذ در حوزه ارزهای دیجیتال گزارش دادهاند که دارایی آنها با حملاتی که کنترل شماره موبایلشان را بدست گرفته به سرقت رفته است.
اینگونه حملات به این صورت است که هکر با تماس با شرکت ارائهدهنده سیمکارت یا شماره تلفن، خود را به عنوان صاحب شماره تماس معرفی میکند و از شرکت میخواهد شماره به یک سیمکارت جدید منتقل شود.
در نتیجه، هکر به ایمیل، ورود دو مرحلهای و ابزارهای لازم دیگر برای به سرقت بردن ارز دیجیتال دسترسی پیدا میکند.
نشانههای کلاهبرداری
نشانههای زیر میتواند برای تشخیص کلاهبرداریها به شما کمک کند.
1 – وعده سودهای فضایی: همیشه به خاطر بسپارید سودهای خیلی بالا معمولا به حقیقت نمیپیوندد. در هر حال، کل جنبههای پروژهای که بازدهی خوبی برای سرمایهگذاری دارد را بررسی کنید.
2 – دعوت از سایرین: اگر برای مشارکت و سرمایهگذاری باید سایر افراد را دعوت کنید، احتمالا شما با یک سیستم چندسطحی یا ترفند پونزی مواجه شدهاید. با این حال، همکاری در فروش و برنامه دعوت از دوستان را با این موضوع اشتباه نگیرید، بسیاری از پروژههای معتبر هستند که قابلیت دعوت و دریافت پورسانت را دارند.
3 – درخواست کلید خصوصی: هرگز رمز عبور خودتان، کلید خصوصی یا عبارات بازیابی کیف پول را برای هیچکس فاش نکنید. هر شخص، پروژه یا ICO که از شما کلید خصوصی کیف پول، رمز عبور یا عبارات بازیابی را بخواهد کلاهبردار است.
4 – کلاهبرداران سابق: یک کلاهبردار را باید همیشه یک کلاهبردار دانست. اگر یک پروژه، استارتآپ یا شخص قبلا متهم به کلاهبرداری شده، در برخورد با آنها باید بسیار محتاطانه عمل کرد.
5 – تیم پروژه: هرگز به مقالات و مطالب یک سایت اعتماد نکنید. بلکه با بررسی پروفایل لینکدین و با جستجوی گوگل و یافتن پروفایلهای دیگر شخص در توئیتر، فیسبوک و سایر سایتها از هویت و ادعای شخص موردنظر مطمئن شوید.
اگر یک پروژه تیم خود را معرفی نکرده، به احتمال قوی کلاهبردار است.
قصد خرید یا فروش ارز دیجیتال در ایران را دارید؟ در این سایت میتوانید با اطمینان و با چند کلیک خرید کنید:
نام | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
نوبیتکس |
| ![]() | ![]() |
اگر مایل به مطالعه بیشتر درباره ارز دیجیتال هستید، پیشنهاد میکنیم کتاب "ارز دیجیتال، سیر تکامل طبیعی پول" را در اینجا دانلود کنید و بخوانید...
59 نظر
سلام روز بخیر در مورد شرکت Clevedoncapital اطلاعاتی دارید؟؟؟
میشه سرمایه گذاری کرد؟؟؟
سلام وقت بخیر ایا شرکت اکو اسمارت اسکمه یا واقعیه؟
سلام نظرتان در مورد “اوربیت نتورک” orbit network وارز دیجیتال RKN چی؟
سلام شرکت clevedon capital چه جور شرکتی هست خوبه یا نه
سلام وقت بخیر
من اخیرا در سایت bitcapital.ltd ثبت نام کردم و مبلغ 50 میلیون تومان در این سایت سرمایه گذاری کردم اما شرکت پس از ۱۰۰۰۰ دلار پاداشی که داد اجازه برداشت نمی دهد و تا کنون ۱ دلار هم نتوانستم برداشت کنم از پشتیبانی شرکت گفتند باید ۱۰۰۰ دلار دیگر ارسال کنیم تا بتوانم برداشت پول داشته باشم.
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
سلام وقت بخیر دوست گرامی
اول پرس و جو و تحقیق میکردید! واقعا نمیدونم با چه استدلالی 50 میلیون تومن وارد سایتی بی نام و نشون کردید.
اینها کلاهبردار هستن و هیچ مبلغی نباید بهشون بفرستید.
سلام دوستان.مراقب سایت جعلی bitcapital.ltd باشید پولتونو مسدود میکنه .دزدند.
سلام نظرتون در مورد سایت gibank.io/ref/NQWpYE چیه؟
سلام وقت بخیر دوست گرامی
در مورد تشخیص اعتبار سایتها، این مطلب میتونه به شما کمک کنه:
https://www.bourseiness.com/46477/identify-scams
سلام آقا پوریا شما نیا وارد نشو من دارم سود میگیرم سر وقت وارد حسابم میشه الان بچه های ما 17 ماه دارند سود میگیرند اگر یک نفر پیدا کردی شاکی باشه تو این دوسال حرفت درسته
سلام سرمایه گذاری با 100$و باز پرداخت در 5روز 1000 دلار امکان پذیر است؟
فرد تضمیین میکند که خودش ترید میکند و من نظاره گر!
سلام، توجه به چنین وعدههایی آخر و عاقبت خوبی نداره.
در مورد تشخیص کلاهبرداری ها این مطلب رو بخونید:
https://www.bourseiness.com/46477/identify-scams
سلام
آیا اطلاعاتی در مورد شرکت فراداد کار آمیتیس که مدیرش جناب داداشی هست دارید؟
آیا کلاهبرداریه این شرکت؟
روزی نیم تا 1 درصد سود میدن
سلام ببخشین می خواستم بدون atc coin معتبر
سلام در مورد aitrades چه اطلاعاتی دارین لطفا توضیح بدین
سلام من تو این سایت trxft.comترون گذاشتم یکساله این معتبره؟؟خیلی نگرانیمچجوری میشه پس گرفت ازش ترونهامو😔
نه این سایتا یه توکن بهتون می فروشن و اونو فیریز می کنن که دیگه نمیشه اصل پولی که گذاشتی رو پس بگیری.
و فقط سود هایی که می فرستن برات قابل برداشته که اون بعد مدتی سود نمیده میگه دوباره باید فریز کنی.
اقا اطلاع نداری چرا الکی مینویسی اخه الان دوساله از حرفات گذشته ولی همه سایت ها و پیج ها سرجاشون هستن لطفا اصلاح کن حرفات رو
سلام، منظور شما کدوم مورده؟
سلام نظرتون درباره اکس اونیکس چیست یه نفري از من خواستن تا در سايت احراز هويت كنم روزي بهم 600هزار تومن میده گفتم ببینم آیاحقیقته
سلام وقت بخیر
توصیه میکنیم این مطلب رو بخونید:
روش تشخیص کلاهبرداری
سلام نظرتوندر مورد trxft.net چیه قابل اعتماده؟
سلام وقت بخیر دوست گرامی
به این سایتها هایپ گفته میشه و اصلا قابل اطمینان نیستن. به هیچ عنوان چیزی براشون واریز نکنید.
چجوری میشه فهمید ؟
مهمتر از همه تجربه و همینطور سرچ در گوگل.
درود خدمت شما.. این پلتفرم در سال 2018 ربات های معامله گر هوش مصنوعیشو وارد بازار رمز ارز کرده و تا امروز هیچ جا هیچ گونه سواستفاده مبنی بر کلاهبرداری از این گلتفرم گذارش نشده، و مهمتر از این ها صرافی اختصاصی خودش رو بالا آورده که در اون میتونید رمز ارزها رو خرید و فروش کنید و رمز ارز اختصاصی خودش رو لانچ کرده و با قیمت پایه 1/2دلار عرضه کرده.. این سیستم تا امروز خیلی حرفه ای کار کرده و داره ادامه میده
توکن شرکت aitrades در بلاکچین استلار بالا اومده و الان قیمتش هم بالای 1 دلاره.
آیا با این وجود که ارزش تو بلاکچین معتبری مثل استلار بالا اومده بازهم میشه گفت که این شرکت جعلی و کلاهبرداریه؟
و اینکه تا یک ماه آینده قراره به یک صرافی غیرمتمرکز تبدیل بشه.
سلام دوست عزیز ، بله احتمال جعلی بودن هست ، ممکنه سالم باشه و ممکنه هم نه.
سلام لطفا نظرتون رو راجع بهaitrades بگین ممنون میشم
سلام خانم زهرا گرامی ، در مورد این سایت اطلاعات خاصی ندارم اما به صورت کلی برای بررسی چند و چون یک وب سایت می تونید نامش رو در این عبارت (?is X a scheme) جایگذاری و در گوگل جستوجو کنید همینطور مدل کسب و کار و ظاهر اون رو بسنجید.
شما که همه ی افراد و همه ی سایتها رو کلاهبردار معرفی کردین و فقط (نام صرافی توسط بورسینس حذف گردید) رو به عنوان سایت معتبر معرفی کردین؛ آیا این صرفا جهت تبلیغ این سایت نیست؟ یا بی طرفید شما؟
سلام خانم الهام گرامی ، ما در بورسینس به عنوان یک رسانه مستقل هیچ صرافی رو پیشنهاد نمی کنیم. می تونید ببینید هنگامی که دوستان درخواست کردن ما صرافی رو معرفی کنید هم ما به علت همین وظایف استقلاال رسانه و … از صرافی ایرانی خاصی نام نبردیم.
باسلام ممنون بخاطر مطالب خوبتون، میخواستم بدونم نظرتون درمورد دیجی بایت وچند ارز دیگه مثل hns,و… که تو صرافی کوینکس هم خریدوفروش میشه چیه خیلی هم سود داره البته درمورد دیجی بایت مطالبی خوندم ولی خیلی متوجه نشدم لطفا راهنمایی کنید باتشکر
سوال منم مشابه دوستانه لطفا پيگير باشيد حواب بديد ايا سايت aitrades.com
معتبره كه سود ١٠٪ ميده؟
نظرت.ن در مورد سایت aitrades و اربیت نتورک چیه؟
میشه بهشون اعتماد کرد؟
سلام
من هم میخواستم نظرتون رو راجع به سایت یا شرکت AI TRADESبدونم، خیلی از افراد دارن توش عضو میشن، سود ثابت حدود ۷ درصد در ماه میگیرن و همچنین عضو گیری هم داره، ۱۰ درصد از آورده عضو جدید
اعتمادی هست؟
سلام منم سرمایه گزاری کردم خوب از روی دلخوشی که نیست ی جور مجبوریم و داریم ریسک میکنیم
Sherkate orbit soode kheyli paeeni mide o hich manbae ghavi ee nadare
24forexmining.com
اين سايت ميخوام بدونم معتبر هست يا نه
هایپ هست و هیچ اطمینانی بهش نباید بکنید.
هایپ یعنی چی؟
اینجا بخونید
یه خانم آمریکایی توی اینستاگرام به من پیشنهاد داد که از سایت «ارزجو» به اندازه 200 دلار بیت کوین بخرم و بعد توی سایتشون سرمایه گذاری کنم. می گفت بعد 2 روز 200 دلار من میشه 900 دلار. آدرس سایتشون اینه:
bitfuryminerltd.com
نظرتون چیه؟
سایت ارزجو معتبر هستش؟
هر حرفی رو باور نکنید
کلاهبرداریه دوست عزیز
سلام ممنون از مطالب شما .من دارم تحقیق میکنم درباره ارز اگه میشه یه صرافی که با ریال بشه کار کرد معرفی کنید.توی سایت ها اکی اکسچنج و دیجی ۲۴هست.آیا اعتماد داره .باهاشون کار کردی .جواب رو برام ایمیل کنی ممنون میشم
سلام، سایتها و صرافی های خارجی با ریال کار نمیکنن.
برای خرید و فروش ارز با ریال از سایتهایی مثل بیدارز و نوبیتکس استفاده کنید
نظر شما راجع به شرکت aitrades چی هست
سلام به همه دوستان
این سوال من هم هست ، ادمین محترم اگر امکان داره مارو از نگرانی دربیار
سلام، اطلاعات زیادی از این سایت وجود نداره
خب اطلاعات زیادی وجود نداری یعنی چی؟ الان اکثریت دارن در مورد aitrades از شما سوال می پرسن و نگرانن اما شما هیچ جوابی ندادین، حالا که در این مورد مطلب گذاشتید پس لطفا ای آی تریدز رو هم بررسی کنید که جواب سوال اکثریت و خودم رو در این مورد بدید و از سر در گمی دربیایم
تشکر
سلام
این سایت صد در صد کلاهبرداری و پانزی هست. کلماتی مثل کار کردن با ربات های هوش مصنوعی برای فلج کردن ذهن مخاطب از نظر اطلاعاتیست که مخاطب حس ضعف کنه و وارد این سیستم کلاهبرداری و پانزی بشه. این سیستم ۱۰۰درصد ریسکه و احتمال نیست شدن پولتون خیلی زیاده، اصلا این atc که توکن استلار حساب میشه هنوز کوین نشده اصلا هیچ کوین مارکتی قبولش نداره، این سیستم درباره الگوریتم های ربات هاش هیچ توضیحی نداده و هیچ مقالهای منتشر نکرده. شما چطور میتونین به همچین سیستمی اعتماد کنین ببخشین ولی اگه ادم مغز خر خورده باشه که پول بی زبونشو بده به این کلاهبردارا. آقا تو رو قرآن این کارو نکنین این شرکت اگرم الان کلاهبرداری نکنه شک نکنین تا ۲ سال دیگه قطعا کلاهبرداری میکنه، ای کاش سیستم دولتی میتونست با این افراد برخورد کنه و اجازه به مردم نده که وارد این کمپانی بشن، شما برو داخل پیج اینستاگرام همین کمپانی میبینی که تمام فالوئرهاش ایرانین خب اینجا باید شک کنی
سایت eiumoney.Fun کلاهبرداری است???
باز نمیشه.
سلام سایت aitrade میشه جواب بدید که کلاهبرداریه یا ن؟؟ اخه داداشم توش سرمایه گذاری کرده الان مکرر به همه پیشنهاد میده سرمایه گذاری کنن
اطلاعی دربارش ندارم، در گوگل جستجو کنید: aitrade.com review
سلام خسته نباشید ایا سایت های btconline.io و btcpool.io اسکم هستند؟
سلام، این سایتها ممکنه پرداختی داشته باشن ولی در هر حال بعد از مدتی پول افراد رو برمیدارن و کلاهبرداری میکنن.
چون هیچکس قادر نیست چنین سود بالایی رو بطور مداوم پرداخت کنه
نظرتون در مورده سایت aitrades.com چیه خیلی تعریفشو شنیدم آیا کلاه برداریه؟
سلام تونستین اطلاعاتی بدست بیارین