آموزش گام‌ به‌ گام تریدینگ (کسب درآمد دلاری)

آموزش ترید

معامله‌گران (تریدرها) با اهرم کردن سرمایه، از نوسانات موجود در بازارهای مالی کسب درآمد می‌کنند.

معامله‌گری یا تریدینگ (به انگلیسی Trading) یکی از جذاب‌ترین فعالیت‌هایی است که می‌توان آن را حتی با سرمایه کم نیز شروع کرد و به عنوان یک منبع درآمد جانبی در نظر گرفت.

عناوین این صفحه

 

با وجودیکه ترید سختی‌های بسیاری دارد و از مشاغلی است که انرژی زیادی مصرف می‌کند به دلیل مزایایش مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است.

ویدئوی قدم‌های اولیه آموزش ترید

—-

تریدینگ چیست؟

ترید (Trade) یا معامله‌گری، یکی از اصطلاحات بنیادی در مفاهیم اقتصادی و به معنای خرید و فروش کالا یا خدمات است.

فرآیند ترید دو حالت دارد:

  1. خریدار با پرداخت هزینه به فروشنده، خدمات یا کالایی را دریافت می‌کند.
  2. هر دو طرف معامله به تبادل کالا یا خدمات با یکدیگر می‌پردازند.

در بازارهای مالی نیز اصطلاح "تریدینگ" را بسیار شنیده‌ایم. در این بازارها، دارایی‌های مورد معامله ما ابزارهای مالی (Financial Instruments) نام دارند که شامل اوراق قرضه (Bonds)، سهام شرکت‌ها (Stocks)، جفت ارزها (Currency Pairs)، قراردادهای آتی (Futures) و ارزهای دیجیتال (Cryptocurrencies) هستند.

توجه داشته باشید که هرکدام از این ابزارها در بازارهای مخصوص به خود قابلیت ترید دارند.

اصطلاح تریدینگ برای معاملات کوتاه‌مدت (Short-term) استفاده می‌شود که در آن تریدرها در تایم فریم‌های کوتاه، دائما وارد پوزیشن معاملاتی شده و از آن خارج می‌شوند.

اما این تعریف جامع و کاملی از تریدینگ نیست و در واقع آموزش ترید شامل تعداد زیادی استراتژی مانند ترید روزانه، سوینگ ‌تریدینگ و … می‌شود. در ادامه با انواع این استراتژی‌ها آشنا خواهیم شد.

معاملات ارزهای دیجیتال

سرمایه‌گذاری چیست؟

سرمایه‌گذاری (Investment) به معنای تخصیص منابع با هدف تولید سود است.

به این ترتیب؛ سرمایه‌گذاری می‌تواد شامل اقداماتی از قبیل تامین منابع لازم برای یک شرکت و یا خرید یک زمین در موقعیت مناسب و فروش آن در آینده جهت کسب سود باشد.

در بازارهای مالی نیز سرمایه‌گذاری به معنای استفاده از دارایی‌ها در ابزارهای مالی است که با فروش آن در قیمت‌های بالاتر، سود خوبی حاصل شود.

مقدار سودی که مورد انتظار سرمایه‌گذار است، یک مفهوم اساسی در مبحث سرمایه‌گذاری را نشان می‌دهد که با عبارت "نرخ بازده سرمایه‌گذاری (ROI)" شناخته می‌شود.

برای آموزش صفر تا صد سرمایه گذاری کلیک کنید!

مقایسه تریدینگ با سرمایه‌گذاری

سرمایه‌گذاری در مقایسه با ترید، رویکرد بلندمدت‌تری برای کسب سود به دنبال دارد.

در واقع در موضوع سرمایه‌گذاری؛ هدف سرمایه‌گذار، ایجاد ثروت در مدت زمان طولانی است. علاوه براین؛ سرمایه‌گذاران در اکثر مواقع با استفاده از تحلیل بنیادی فرصت‌های مناسب سرمایه‌گذاری را کشف می‌کنند و با توجه به ماهیت بلند‌مدتی که رویکرد سرمایه‌گذاری دارد، خود را درگیر نوسانات کوتاه‌مدتی قیمت نمی‌کنند.

اما در مقابل؛ تریدرها به دنبال استفاده از نوسان‌های قیمتی در بازه‌های کوتاه‌مدت هستند. در واقع تریدرها تعداد دفعات زیادی وارد پوزیشن‌های معاملاتی شده و با کسب مقداری سود از آن‌ها خارج می‌شوند.

با توجه به این رویکرد؛ تریدرها به دنبال سود زیادی در هر معامله نیستند؛ چراکه تعداد معاملات بالای تریدرها می‌تواند باعث رشد زیاد سرمایه آن‌ها در بلندمدت شود.

اکنون ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که کدام روش بهتر است؟ برای تصمیم‌گیری در این‌باره، به شما پیشنهاد می‌کنیم که در ابتدای کار، درباره بازارهای مالی مختلف تحقیق کنید و آموزش ببینید.

با گذشت زمان و با کسب تجربه، یاد خواهید گرفت که کدام روش با توجه به اهداف مالی، شخصیت و روش‌های معاملاتی شما مناسب‌تر است.

بیشتر بخوانید: ترید کردن و سرمایه‌گذاری: تعاریف و تفاوت‌ها

نقشه راه تریدر

ابزار ترید چیست؟

بعد از بررسی تفاوت‌های میان تریدر و سرمایه‌گذار در آموزش تریدینگ، نوبت به معرفی ابزارهای آموزش ترید می‌رسد.

منظور از ابزار ترید، معرفی روش‌هایی است که با استفاده از آن بتوانید موقعیت‌های معاملاتی مناسب را پیدا کنید.

دو ابزار اصلی که برای این منظور استفاده می‌شوند عبارتند از: تحلیل بنیادی (Fundamental Analysis)  و تحلیل تکنیکال (Technical Analysis).

در ادامه به شرح هریک می‌پردازیم.

نقش تحلیل بنیادی در آموزش ترید

اولین ابزار در آموزش تریدینگ، تحلیل بنیادی است که برای ورود به معاملات مختلف، یکی از پایه‌های اساسی آموزش ترید محسوب می‌شود.

در تحلیل بنیادی سعی داریم که پارامترهای تاثیرگذار بر روی یک بازار را مورد بررسی قرار دهیم؛ بنابراین، برای انجام تحلیل بنیادی نیاز به آشنایی با مفاهیم پایه‌ای آن بازار داریم.

فرض کنید که قصد انجام تحلیل بنیادی برای یک شرکت بورسی فعال در حوزه پتروشیمی را دارید. در این صورت باید با روش‌های فرآوری محصولات، هزینه‌های تولید، مقاصد فروش، برنامه‌های اقتصادی مرتبط با شرکت و … آشنا شوید.

%D8%AA%D8%AD%D9%84%DB%8C%D9%84 %D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%AF%DB%8C

 

برای تحلیل بنیادی در حوزه ارزهای دیجیتال نیز نیازمند دانش فنی و دانش اقتصادی برای بررسی پروژه‌ها هستید.

از آن‌جایی که تحلیل بنیادی فرآیند سخت و پیچیده‌ای دارد، معمولا برای سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت از آن استفاده می‌شود.

از ویژگی‌های مثبت تحلیل بنیادی این است که با یکبار تحلیل، تا مدت طولانی نیاز به بررسی وضعیت بازار نخواهید داشت. از طرفی؛ نقطه ضعف این روش سختی آن و متغیر بودن آن در بازارهای مختلف است.

برای آموزش جامع تحلیل بنیادی کلیک کنید!

نقش تحلیل تکنیکال در آموزش ترید

دومین ابزار مورد نیاز شما برای ورود به بازارهای مالی، استفاده از تحلیل تکنیکال است.

در تحلیل تکنیکال فرض می‌کنیم که اثر تمام اتفاقات بنیادی بر روی قیمت، لحاظ شده و در نمودار قیمتی سهم مورد نظر شما، قابل مشاهده است. به این ترتیب؛ اگر بتوانید از روی نمودار قیمت برای آینده آن سهم برنامه‌ریزی کنید، دیگر نیازی به انجام تحلیل بنیادی نخواهید داشت.

از مزایای مهم تحیل تکنیکال این است که پایه و اساس آن برای تمام بازارهای مالی یکسان بوده و شما با یادگیری آن می‌توانید به تحلیل دارایی‌ها در بازارهای مختلف اعم از بازار بورس یا بازار کریپتو بپردازید.

روش‌ها و ابزارهای مختلفی برای تحلیل تکنیکال وجود دارند که برخی از آن‌ها عبارتند از: خطوط روندها، اندیکاتورها، پرایس‌اکشن، الگوهای کلاسیک و الگوهای هارمونیک.

برای آموزش جامع تحلیل تکنیکال کلیک کنید!

برای یادگیری سریع و جامع تحلیل تکنیکال می‌توانید دوره‌های آموزشی حضوری و غیرحضوری را در این صفحه ببینید.

مقایسه تحلیل بنیادی با تحلیل تکنیکال

اگر می‌خواهید بدانید که تحلیل تکنیکال بهتر است یا تحلیل بنیادی؛ باید بگوییم که پیش از انتخاب هریک، توجه به نکات زیر ضروری است:

  • برای استفاده از تحلیل بنیادی در معاملات، حتما باید بازاری را برای ترید انتخاب کنید که دانش و سواد کافی برای تحلیل پارامترهای تاثیرگذار بر آن را داشته باشید.
  • برای بهره بردن از تحلیل بنیادی، نوع ترید شما باید بلندمدت باشد تا بتوانید تمام پارامترهای تاثیرگذار را بررسی کنید.
  • به دلیل اینکه که در تحلیل بنیادی نیاز به زمان و انرژی زیاد هست، باید شخصیت شما به گونه‌ای باشد که بتوانید دقت و تمرکز بالایی صرف تحلیل کنید.
  • برای استفاده از تحلیل تکنیکال، بایستی آشنایی نسبی با ابزارهای تحلیل تکنیکال و تسلط کامل به برخی از آن‌ها داشته باشید.
  • یادگیری تحلیل تکنیکال نسبت به تحلیل بنیادی بسیار راحت‌تر است؛ تنها باید مدت زمان معینی را به یادگیری مهارت‌ها اختصاص دهید.
  • در تحلیل تکنیکال می‌توانید انواع ترید را برای فعالیت خود انتخاب کنید؛ البته این انتخاب با توجه به ابزار معاملاتی و شخصیت شما تعیین می‌شود.
  • از آنجایی که تحلیل تکنیکال در تمام بازارها کاربرد دارد، شما محدود به یک بازار نخواهید شد.
  • برای موفقیت در تحلیل تکنیکال، لازم است که تسلط کافی بر روی شخصیت خود داشته باشید و هیجانات خود را کنترل کنید.

با توجه به ویژگی‌هایی که ذکر کردیم، تا حدودی می‌توانید روش تحلیل مناسب خود را پیدا کنید. بیشتر تحلیلگران معمولا به منظور گرفتن نتیجه بهتر، از هر دو ابزار تحلیل برای ورود به بازار استفاده می‌کنند.

آشنایی با انواع ترید

انواع ترید به مدت زمان فعالیت تریدرها و نحوه انجام معاملات آن‌ها اشاره دارد.

در این بخش قصد داریم تا روش‌های مختلفی که تریدرها برای انجام معاملات خود در بازارهای مالی به کار می‌گیرند را شرح دهیم:

ترید روزانه (Day Trading)

از معروف‌ترین روش‌های انجام معامله در بازارهای مالی، دی تریدینگ یا ترید روزانه است.

ترید روزانه به معنای ورود و خروج به یک موقعیت معاملاتی در همان روز است. بنابراین در این روش، تریدرها قصد دارند که در یک روز، سود خود را از تغییرات قیمتی به دست آورند.

اصطلاح ترید روزانه، از بازارهای مالی سنتی نشات گرفته است؛ به دلیل اینکه در این بازارها، معاملات در ساعات خاصی از روز باز است و بعد از این ساعات امکان معامله وجود ندارد. بازارهای بورس در خیلی از کشورها مانند ایران، در ساعاتی از روز و به  مدت محدودی فعال هستند.

بنابراین در این بازارها، تریدرهای روزانه تمام موقعیت‌های معاملاتی خود را در انتهای زمان کاری بازار می‌بندند و هرگز با پوزیشن باز، روز کاری بعدی را شروع نمی‌کنند.

بسیاری از تریدرها به دلیل اینکه ممکن است پس از تعطیلی بازار، اتفاقاتی رخ دهد که روی بازارها تاثیر منفی داشته باشد، از روش آموزش ترید روزانه استفاده می‌کنند.

البته بسیاری از بازارهای مالی جدید مانند بازار فارکس (Forex) و بازار ارزهای دیجیتال، به صورت 24 ساعته فعال هستند. مخصوصا بازار ارزهای دیجیتال که در تمام روزهای سال فعالیت دارد. در چنین بازارهایی که محدودیت زمانی معامله به شکل سنتی وجود ندارد، تعریف ترید روزانه نسبت به آنچه که گفتیم، متفاوت است.

منظور از ترید روزانه در این نوع از بازارها، ورود و خروج به یک موقعیت معاملاتی در کمتر از 24 ساعت است.

معمولا تریدرها در ترید روزانه، از ر‌وش‌های مختلف تحلیل تکنیکال مانند پرایس اکشن، استفاده می‌کنند. لازم به ذکر است با توجه به اینکه نوسانات بازار در طی روز ممکن است زیاد باشد، آموزش ترید روزانه می‌تواند سود یا ضرر زیادی نصیب معامله‌گران کند.

بنابراین؛ این روش با ریسک‌های زیادی همراه است و به معامله‌گران مبتدی پیشنهاد نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: استراتژی‌های ترید روزانه ارز دیجیتال + نکات مهم

ترید روند (Trend Trading)

در ترید روند، معاملات برای مدت طولانی (معمولا حدود چند ماه) باز می‌مانند.

همانطور که از نام این روش مشخص است؛ معامله‌گران در آموزش ترید روند سعی می‌کنند که سودهای خود را با ترید در راستای روند‌ها به دست آورند. در واقع  تریدرها در روند صعودی، وارد معامله خرید (Long) و در روند نزولی وارد معامله فروش (Short) می‌شوند.

معمولا از تحلیل بنیادی در تریدهای روند استفاده می‌شود، اما این بدان معنا نیست که تحلیل تکنیکال در این روش کاربردی ندارد؛ بلکه  تریدرها از روش‌های متعددی در تحلیل تکنیکال برای شناسایی روند و تغییر روندها استفاده می‌کنند.

در ترید روند تریدرها با تحلیل بنیادی به روند بازار در ماه‌های آینده دست پیدا کرده و از تحلیل تکنیکال، برای ورود و خروج به بازار کمک می‌گیرند.

نکته‌ای که در این نوع ترید مهم است این است که تریدر همواره باید احتمال تغییر روند را در نظر داشته باشد. برای این منظور می‌توان از میانگین متحرک‌ها، خطوط روند و سایر اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال استفاده کرد.

برای معامله‌گران مبتدی، در صورت مدیریت ریسک، یکی از بهترین گزینه‌ها آموزش ترید روند است که می‌توانند در ابتدای معامله‌گری خود از آن استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: مزایا و معایب تحلیل روند چیست؟ + استراتژی‌های ترید در جهت روند

سویینگ تریدینگ (Swing Trading)

یکی از معروف‌ترین استراتژی‌های بلندمدت در انجام معاملات، سویینگ تریدینگ است.

در این روش، پوزیشن معاملاتی می‌تواند به مدت چند هفته تا نهایتا یک ماه باز بماند. در واقع؛ این روش، یک روش میانه بین ترید روزانه و ترید روند است.

تریدر در آموزش ترید سویینگ، معمولا به دنبال استفاده از موج‌های نوسانی چند روزه یا چند هفته‌ای در بازارهای مالی است. سویینگ تریدرها معمولا از تحلیل تکنیکال، برای اجرای ایده‌های معاملاتی خود استفاده می‌کنند.

یکی از استراتژی‌های راحت و بی‌دردسر برای معامله‌گران مبتدی، سویینگ ترید است. از مزایای مهم ترید سویینگ نسبت به ترید روزانه این است که شما برای به نتیجه رسیدن معامله، زمان زیادی نیاز ندارید؛ به این ترتیب، پیگیری روند ترید در این روش، کار به نسبت راحت‌تری است.

علاوه بر این؛ در سویینگ تریدینگ، تریدرها زمان کافی برای واکنش نسبت به نوسانات بازار را در اختیار دارند و می‌توانند با فکر بیشتری تصمیم‌گیری کنند.

بیشتر بخوانید: بهترین روش ترید ارز دیجیتال کدام است؟ ترید روزانه یا سویینگ تریدینگ؟

اسکالپ تریدینگ (Scalp Trading)

اسکالپ تریدینگ یکی از سریع‌ترین نوع ترید است که در آن اسکالپرها، به دنبال کسب سود از روندهای بلندمدت نیستند.

در این استراتژی، تریدرها به دنبال سودهای کوچک ولی پرتکرار از بازار هستند. اسکالپ تریدینگ به این صورت است که تریدرها در آن، معاملات خود را به مدت طولانی باز نگه نمی‌دارند و ممکن است ورود و خروجشان به یک معامله، تنها چند ثانیه طول بکشد.

به همین دلیل، به اسکالپ تریدینگ، معاملات با فرکانس بالا (High Frequency Trading | HFT) نیز می‌گویند.

چنانچه معامله‌گری بتواند نوسانات پرتکرار و مرتب را در یک بازار مشاهده کند، استراتژی اسکالپ تریدینگ برایش بسیار سودآور خواهد بود.

البته توجه داشته باشید که روش اسکالپ در بازارهایی مناسب است که نقدینگی در آن‌ها بالا باشد و ورود و خروج پول دائمی و با سرعت خوبی انجام شود.

بیشتر بخوانید: اسکالپ در ارز دیجیتال چیست؟ راهنمای Scalping در کریپتو

%D8%A7%D8%B3%DA%A9%D8%A7%D9%84%D9%BE %D8%AA%D8%B1%DB%8C%D8%AF%DB%8C%D9%86%DA%AF

 

هدف تریدرهای اسکالپ یا نوسان گیر، کسب سود هر چند جزیی در بازه‌ زمانی چند دقیقه تا چند ساعت است.

شایان ذکر است که ترید اسکالپ یک روش پیشرفته آموزش ترید است و به دلیل پیچیدگی که در آن وجود دارد، به معامله‌گران مبتدی توصیه نمی‌شود.

پوزیشن تریدینگ (Position Trading)

این سبک تریدینگ، شامل طولانی‌ترین دوره زمانی است و تریدها در آن معمولا در دوره ماهانه تا سالانه انجام می‌شود.

در این روش تریدرها، از ترکیب تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال در خرید و فروش استفاده می‌کنند.

برای تحلیل دوره‌های زمانی طولانی‌مدت در پوزیشن تریدینگ، اغلب از نمودارهای هفتگی در تحلیل تکنیکال استفاده می‌شود.

معمولا در این سبک از تریدینگ، نوسانات کوتاه‌مدت دارایی مدنظر نادیده گرفته می‌شود و هدف شخص، کسب سود از روندهای میان‌مدت و بلند‌مدت‌تر است.

این سبک از معامله‌گری شباهت زیادی به سرمایه‌گذاری دارد. با این حال، سرمایه‌گذاری که شامل خرید و نگهداری طولانی‌مدت دارایی می‌شود، فقط شامل کسب سود از روند صعودی بازار است و سرمایه‌گذار از روند نزولی بازار نمی‌تواند سودی کسب کند. 

در سبک پوزیشن تریدینگ، کسب سود از بازار نزولی نیز انجام می‌شود (ابتدا فروش انجام می‌شود و سپس خرید، که اینکار را اصطلاحا استراتژی Short Trading می‌نامند).

بیشتر بخوانید: چگونه از نزول قیمت‌ها در ارز دیجیتال سود ببریم؟

در نهایت در جدول زیر می‌توانید 4 سبک اصلی آموزش ترید و دوره‌های زمانی هرکدام را مشاهده کنید:

پوزیشن تریدینگ
بلندمدت: چندماه تا چندسال
تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال
سوینگ تریدینگ
کوتاه‌مدت: چندروز تا چندهفته
تحلیل تکنیکال
ترید روزانه
کوتاه‌مدت: در طول روز
تحلیل تکنیکال
اسکالپ تریدینگ
بسیار کوتاه‌مدت: چندثانیه تا چنددقیقه
تحلیل تکنیکال + استفاده از نرم‌افزار معاملات خودکار

کدام سبک معاملاتی برای شما مناسب است؟

به عنوان شخصی که قصد شروع تریدینگ را دارد باید بررسی کنید کدام سبک برای شما مناسب‌تر است.

معیارهایی که باید در نظر بگیرید، عبارتند از:

  • میزان سرمایه شما
  • میزان زمانی که می‌توانید برای معامله اختصاص دهید
  • میزان تجربه‌ای که در ترید دارید
  • ویژگی‌های شخصیتی
  • سطح تحمل ریسک

 به طور کلی یک رابطه معکوس بین بازه زمانی معاملات و مقدار زمانی که باید برای ترید صرف کنید وجود دارد.

به طور مثال؛ پوزیشن تریدرها ممکن است فقط چند ساعت در هفته برای بررسی و مدیریت معاملات‌شان نیاز داشته باشند ولی اسکالپ تریدرها نیاز است تا کل روز کاری را به شکلی فعالانه برای اینکار اختصاص دهند.

بسیاری از فعالان بازار، چه سرمایه‌گذار باشند و چه تریدر، در یک دسته از این سبک‌های معاملاتی جا نمی‌گیرند؛ زیرا همواره در حال انجام معاملات در دوره‌های زمانی مختلف هستند. مثلا ممکن است یک پوزیشن تریدر، دست به معاملاتی بسیار کوتاه‌مدت‌تر در طول روز نیز بزند.

به طور کلی برای تشخیص اینکه کدام سبک معاملاتی برای شما مناسب‌تر است، نیاز به تجربه دارید تا متوجه شوید با کدام سبک راحت‌تر هستید. علاوه بر این؛ نوع بازار نیز در انتخاب سبک معاملاتی تاثیر دارد.

مثلا در بازار سهام تهران، اسکالپ تریدینگ به دلیل وجود کارمزد بالای معاملات و مالیات، استراتژی چندان سودآوری نیست و این سبک معاملاتی برای بازار ارزهای دیجیتال به دلیل وجود پلتفرم‌های معاملاتی با کارمزد بسیار پایین، مناسب‌تر است.

مناسب‌ترین بازار برای ترید کدام است؟

بعد از آموزش ترید، انتخاب بازار مهمترین موضوعی است که سر راه شما قرار دارد.

انتخاب بازار مناسب برای ترید را ‌می‌توان از دو دیدگاه متفاوت مورد بحث و بررسی قرار داد:

  1. ویژگی‌های مربوط به بازارها؛ که در هر بازاری با توجه به افراد حاضر در آن، نوع فعالیت در آن بازار با دیگر بازارها متفاوت است. یعنی ممکن است ویژگی‌های یک بازار به گونه‌ای باشد که برای ما مناسب نباشد.
  2. خود فرد و شخصیت او؛ که در اینجا میزان ریسک‌پذیری و دانش فرد از جمله ویژگی‌هایی است که می‌تواند به حضور او در بازارهای مالی کمک کند.

در این بخش قصد داریم تا بازارهای بورس، آتی، فارکس و ارزهای دیجیتال را به همراه مزایا و معایب آن‌ها بررسی کنیم:

بازار ارزهای دیجیتال

رشد ارزهای دیجیتال، فرصتی مناسب برای ایرانیان مشتاق به آموزش ترید ایجاد کرده زیرا محدودیت‌های بسیار کمتری در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد.

به این ترتیب یک شخص عادی به سادگی و بدون داشتن شرایط خاص می‌تواند خرید و فروش ارز دیجیتال در ایران را انجام دهد.

با این حال؛ آموزش ترید در این بازار فرآیند پیچیده‌تری نسبت به بازار بورس تهران دارد. اما بعد از آشنایی با بازار، کار تریدر ساده‌تر خواهد بود.

برای شروع ترید در بازار ارزهای دیجیتال، ابتدا شخص باید ریال خود را به بیت‌کوین یا تتر (یا هر ارز دیجیتال پرطرفدار دیگری که با ریال قابل خرید است) تبدیل کند، سپس ارز دیجیتال را در یک پلتفرم معاملاتی مناسب وارد نماید.

بعد از آن می‌تواند در پلتفرم مورد نظر خود، اقدام به خرید و فروش کند.

بیشتر بخوانید:

مزایای ترید در ارزهای دیجیتال

  • کسب درآمد دلاری
  • قابلیت انجام معاملات با بات‌ها و نرم‌افزارهای خودکار
  • شروع ترید بدون نیاز به پیش‌شرط (البته آموزش دیدن لازم است)
  • نوسانات مناسب برای ترید روزانه
  • معاملات 24 ساعته / 7 روز هفته / 365 روز سال
  • کارمزد پایین برای ترید

معایب ترید در ارزهای دیجیتال

  • ریسک‌هایی مانند هک‌شدن کیف پول و مسدود شدن حساب
  • نبود قوانین شفاف
  • بدون پشتوانه بودن

برای شروع سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال کلیک کنید!

بازار بورس اوراق بهادار تهران

بورس تهران به عنوان یک بازار قانونمندتر و سازمان‌یافته‌تر، گزینه کم‌ریسک‌‌تری نسبت به ارزهای دیجیتال است.

در بورس تهران امکان خرید و فروش انواع اوراق بهادار مانند سهام، ETF ها، حق تقدم و … به صورت آنلاین و لحظه‌ای وجود دارد.

مزایای ترید در بورس تهران

  •  قانونمند و تحت نظارت بودن توسط سازمان بورس
  • برداشت و واریز با ریال و حساب بانکی
  • ریسک کمتر به دلیل وجود پشتوانه
  • امکان شروع با سرمایه کم

معایب ترید در بورس تهران

  • عدم امکان معاملات خودکار و الگوریتمی
  • محدودیت نوسان روزانه
  • زمان محدود برای ترید (از 9 تا 12:30 شنبه تا چهارشنبه روزهای غیرتعطیل)

برای شروع سرمایه گذاری در بورس تهران کلیک کنید!

بازار آتی و آپشن سکه و زعفران

بازار آتی سکه بازاری است تحت نظارت سازمان بورس که مردم در آن به ترید سکه طلای تمام بهار آزادی می‌پردازند.

این معاملات به صورت آنلاین یا تلفنی انجام می‌شود و می‌توان بدون رد و بدل کردن سکه فیزیکی و از خانه یا هرجای دیگر با داشتن اینترنت در این بازار سود یا زیان کرد.

بازار آپشن یا اختیار معامله نیز یک بازار جذاب در دنیا است که مدتی است در ایران هم به صورت رسمی توسط سازمان بورس شروع به فعالیت کرده است.

در حال حاضر می‌توان با چند برابر دارایی خود در بازار آپشن سکه و سهام فعالیت داشت.

به این قابلیت اهرم می‌گویند. با اهرم سودها و زیان‌های شما چند برابر می‌شود. به طور مثال؛ اگر قیمت سکه 3 برابر شده است و ما به جای سکه، آپشن سکه را خریداری کرده بودیم، اکنون دارایی ما بیش از 12 برابر شده بود.

مزایای ترید در بازار آتی و آپشن

  • قانونمند و تحت نظارت بودن توسط سازمان بورس
  • برداشت و واریز با ریال و حساب بانکی
  • امکان شروع با سرمایه کم
  • امکان استفاده از اهرم معاملاتی (چند برابر کردن سرمایه)

معایب ترید در بازار آتی و آپشن

  • عدم امکان معاملات خودکار و الگوریتمی
  • محدودیت نوسان روزانه
  • زمان محدود برای ترید

بیشتر بخوانید:

بازار بین‌المللی تبادلات ارزی (فارکس)

فارکس اصطلاحی است برگرفته از دو کلمه‌ Foreign Exchange که به معنی تبادل پول خارجی است. به بیان ساده‌تر، فارکس بازاری برای تبدیل ارزهاست.

بازار فارکس از نظر حجم معامله، بزرگ‌ترین بازار است و قابلیت نقدشوندگی بالایی دارد. بنابراین؛ امکان ورود و خروج به آن با هر یک از ارزهای عمده‌ دنیا در کسری از ثانیه وجود دارد.

غیر از بانک‌ها و شرکت‌های بزرگ، معامله‌گران خرد بسیاری نیز در این بازار به ترید می‌پردازند تا از حجم عظیم گردش پولی این بازار که روزانه حدود 3 تا 4 تریلیون دلار است، سود بدست آورند.

مزایای ترید در بازار فارکس

  • بالاترین حجم معاملات در بین بازارها (گردش تریلیون دلاری)
  • کسب درآمد دلاری
  • قابلیت انجام معاملات با بات‌ها و نرم‌افزارهای خودکار
  • شروع ساده و بدون نیاز به پیش‌شرط
  • نوسانات مناسب برای ترید روزانه

معایب ترید در بازار فارکس

  • عدم دسترسی به بروکرهای درجه یک
  • آمار موفقیت پایین به دلیل رقابت شدید تریدرها
  • احتمال کلاهبرداری و نبود شفافیت در کار بروکرها
  • نیاز به مهارت نسبتا بالاتر
  • این بازار توسط سازمان بورس غیرقانونی اعلام شده

در جدول زیر معایب و مزایا بازارها را بطور یکجا مشاهده کنید:

%D9%85%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%A7 %D9%88 %D9%85%D8%B9%D8%A7%DB%8C%D8%A8 %D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C %D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C

 

مزایا و معایب بازارهای مالی در یک نگاه

ویژگی‌های یک تریدر موفق

وقتی صحبت از ویژگی‌های افراد موفق می‌شود، مطالب زیادی می‌توانید در مورد رازهای موفقیت در کار و زندگی بیابید.

اغلب ویژگی‌های عنوان شده شامل تمرکز، اشتیاق، اعتماد به نفس، قابلیت تصمیم‌گیری و موارد این‌چنینی هستند. این موارد صحیح است؛ اما در مورد تریدینگ، ویژگی‌های دیگری نیز وجود دارد.

بهتر است قبلا از ورود به تریدینگ، بررسی کنید که آیا دارای این ویژگی‌ها هستید؟ و در صورتی که تصمیم قطعی برای ورود به تریدینگ گرفته‌اید، چه ویژگی‌هایی را باید در خود رشد دهید؟

در ادامه ویژگی‌های یک تریدر موفق را با شما به اشتراک می‌گذاریم:

1. داشتن نظم و انضباط کامل

شاید از خودتان بپرسید که انضباط و نظم در آموزش ترید به چه معناست؟ این ویژگی همانند تمیز و مرتب بودن لباس یا داشتن ظاهر و رفتار صحیح و چیزی که در مدارس ابتدایی آموختید، نیست؛ بلکه شامل رعایت نکات زیر است:

  • منضبط بودن در آموزش ترید به معنای این نیست که روزانه 100 درصد زمان را پای کامپیوتر صرف کنید، بلکه معادل رعایت کلیه اصول و قواعد ترید است.
  • منضبط بودن در ترید به معنای متعهد بودن به بهبود روزانه در معامله‌گری است. باید به معامله‌گری به عنوان یک فعالیت جدی برای کسب سود بنگرید.
  • شما نمی‌توانید بگویید در معامله‌گری کمی منضبط هستم. یا شما منضبط هستید یا نیستید. به عبارت دیگر؛ منضبط بودن یا نبودن معادل صفر یا یک بودن است و هیچ حد وسطی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: نظم در معامله گری چیست و چگونه باعث موفقیت تریدرها می‌شود؟

وقتی به ترید به عنوان یک کسب و کار جدی بنگرید، دیدگاه شما نسبت به این کار عوض می‌شود؛ اهمیت یادگیری و صبر را درک می‌کنید و می‌دانید باید بهای موفقیت در ترید را بپردازید.

بیشتر بخوانید: چگونه به ترید کردن مانند یک کسب و کار نگاه کنیم؟

2. عطش و تمایل همیشگی به یادگیری

بازارها همواره در حال تغییر هستند. همیشه روندهای جدید، استراتژی‌های متفاوت و ایده‌های تازه در این صنعت شکل می‌گیرد.

هدف شما چه آموزش ترید در ارز دیجیتال باشد و چه فارکس، باید اطمینان حاصل کنید که نسبت به این تغییرات انعطاف‌پذیری و آمادگی مناسب را دارا هستید.

اینترنت، دسترسی به این روندها و تغییرات را بسیار آسان کرده است.

بیشتر بخوانید: معرفی 5 کتاب مرجع برای یادگیری تحلیل تکنیکال

3. پذیرش زیان‌ها و یادگیری از آن‌ها در آموزش ترید

همه معامله‌گران ضرر می‌کنند و شما نیز باید ضرر کردن را به عنوان یک واقعیت بپذیرید.

در تریدینگ، برخی از افراد با توجه به ذهنیتی که از قبل داشته‌اند، به هیچ عنوان قادر به هضم زیان مالی نیستند.

پول این افراد همیشه در بانک بوده و با کوچکترین زیان مالی برآشفته می‌شوند. اگر چنین افرادی قصد ورود به حوزه معامله‌گری دارند، باید ذهنیت خود را تغییر دهند.

وقتی می‌گوییم “همه ضرر می‌کنند” منظورمان تریدهای موفق نیز هست. اما تفاوت تریدرهایی که موفق می‌شوند با افرادی که از بازار خارج می‌شوند، این است که موفق‌ها در یادگیری از ضررها استاد شده‌اند و ضرر را به عنوان یک جزء از فعالیت‌شان قبول کرده‌اند.

یادگرفتن از ضررهای قبلی، تریدرهای موفق را قادر می‌سازد ضررها را کاهش و سودها را افزایش دهند.

بیشتر بخوانید: اهمیت ضرر نکردن؛ راهنمایی برای سود مرکب

4. عدم دنباله‌روی

تریدهای شما منعکس کننده شخصیت شماست.

استراتژی‌های دیگران نیز برای خودشان مناسب است. شما نباید کاری که شخص دیگری انجام داده دنبال کنید. باید وقت بگذارید تا بازار را درک کنید، به اهداف شخصی خود در ترید بنگرید و با تمایلی که برای ریسک کردن دارید از ناحیه امن خود خارج شوید.

برای آموزش ترید، از دیگران یاد بگیرید ولی کپی‌کننده محض نباشید. اگر سبک شخصی خود را در ترید دنبال نکنید، احتمال کمی وجود دارد که در بلندمدت موفق و خوشحال باشید.

شما باید بتوانید فکر کردن برای خودتان را یاد بگیرید. دنبال کردن خبرها و رویدادها در رسانه‌های مختلف خوب است اما باید اطمینان حاصل کنید تصمیمات شما از خودتان نشات گرفته و تحت تاثیر چیزهایی که خوانده‌اید یا توصیه‌های دیگران نیست.

در واقع برای اینکه تریدر موفقی شوید، باید آنقدر یاد بگیرید که خودتان بتوانید تصمیمات خرید و فروش را اتخاذ کنید و مسئولیت آن تصمیمات را نیز بر عهده بگیرید.

بیشتر بخوانید: طرز فکر تریدری؛ چطور یک «ذهن معامله‌گر» داشته باشیم؟

5. مدیریت احساسات در هنگام ترید

به عنوان یک تریدر باید درک کنید که احساسات شما گاهی بزرگترین دشمن شما هستند.

در بازارهای مالی، واکنش بیش از اندازه و احساسی به رویدادها می‌تواند بسیار مخرب باشد. احساسات را نمی‌توان از بین برد. یک تریدر موفق، احساسات خود را می‌پذیرد و آن‌ها را مدیریت می‌کند.

تریدر موفق می‌داند چگونه زمانی که ترس یا حس طمع به او دست داده، رویکردی معقولانه در پیش بگیرد. ترید پیشگیرانه (Proactive) یعنی به جای واکنش نشان دادن به رویدادها، بازار را از طریق دانسته‌های قبلی درک کنید.

بیشتر بخوانید: چگونه از سرمایه گذاری احساسی در بازارهای مالی پرهیز کنیم؟

6. گسترش یادگیری

فقط به یادگیری یک جنبه از تریدینگ اکتفا نکنید؛ می‌توانید به دنبال یادگیری پرایس اکشن، امواج الیوت، الگوهای هارمونیک و بسیاری دیگر از روش‌هایی باشید که در آن‌ها مهارت ندارید.

یادگیری سایر بازارها نیز در حرفه‌ای شدن شما نقش دارد.

به عنوان مثال؛  اگر در بازار آتی سکه معامله می‌کنید، بازار سهام و ارزهای دیجیتال را نیز به دانش خود بیفزایید. باید نحوه کارکرد بازارها و تاثیرگذاری آن‌ها بر یکدیگر را درک کنید، به این ترتیب تصمیمات بهتری در خرید و فروش‌ها خواهید گرفت.

با فیلم، کتاب، دوره‌های مختلف یاد بگیرید؛ حتی اگر در ابتدا خیلی سخت باشد و چیزی متوجه نشوید. گاهی اوقات وسوسه باعث کناره‌گیری موقت شما خواهد شد، که این موضوع طبیعی است.

اگر تصمیم راسخ برای حرفه‌ای شدن گرفته‌اید، باید در هر حال به کار خود ادامه دهید.

بیشتر بخوانید:

7. داشتن صبر و فروتنی

یک تریدر حرفه‌ای خیلی سریع ضررهای خود را محدود می‌کند ولی برای سیو سود عجله‌ای ندارد.

تازه‌کارها معمولا وقتی یک معامله وارد سود می‌شود فوری آن را می‌بندند؛ زیرا می‌ترسند که سود به دست آورده خود را از دست بدهند.

ثروت در چند هفته یا چند ماه بدست نمی‌آید، بلکه باید بطور آهسته با پیاده‌سازی استراتژی صحیح معاملاتی جمع شود. بنابراین معامله‌گر حرفه‌ای صبر دارد و علاوه بر مداومت در کار، دست به خرید و فروش عجولانه نمی‌زند.

ممکن است فروتن ماندن در زمانی که موفقیت‌هایی به دست آورده‌اید سخت باشد، اما این ویژگی نیز از جمله ویژگی‌های معامله‌گران موفق است.

تریدرهای موفق هیچ‌گاه غرور و تکبر بیش از حد ندارند. تریدری که غرور و تکبر دارد، بازار درس خوبی به او خواهد داد.

بیشتر بخوانید: غرور در سرمایه گذاری چیست و چگونه باعث شکست شما می‌شود؟

ویژگی تریدرهای موفق و ناموفق

اشتباهات رایج تریدرها

در موضوع آموزش ترید یا سرمایه‌گذاری، اشتباه کردن بخشی از فرآیند یادگیری است؛ اما این یادگیری ممکن است بهای سنگینی برای تریدر داشته باشد.

بنابراین برای جلوگیری از این اتفاق، بهتر است که اشتباهات دیگران مورد بررسی قرار گیرد.

از این رو؛ در این بخش قصد داریم تا اشتباهات رایج تریدرها را بررسی کنیم:

عدم وجود برنامه معاملاتی

معامله‌گران موفق همواره یک برنامه دقیق و از پیش تعیین شده دارند که با آن معاملات خود را انجام می‌دهند.

در واقع در این برنامه‌ریزی، نقاط ورود و خروج به معامله، مقدار سرمایه‌ درگیر و مقدار ماکزیمم ضرر قابل قبول برای آن‌ها مشخص است.

از طرف دیگر؛ تعداد زیادی از معامله‌گران مبتدی، بدون برنامه وارد معاملات می‌شوند که این موضوع باعث می‌شود تریدر در حین معامله فشار روانی زیادی را تحمل کند. این فشار در نهایت منجر به تغییر مداوم برنامه خواهد شد که چیزی جز ضرر در پی ندارد.

بیشتر بخوانید: استراتژی لبه معاملاتی (Trading Edge) چیست؟ + 9 گام برای ایجاد آن

بی‌توجهی به آستانه ریسک‌پذیری

یکی از موضوعات مهم در بدو ورود به بازارهای مالی، تعیین مقدار ریسک قابل قبول برای خودتان است.

انجام معاملات در بازارهای پر ریسکی مثل بازار ارزهای دیجیتال، برای افرادی که ریسک‌پذیری پایینی دارند، بسیار مخرب است.

شما قبل از ورود به هر معامله‌ای باید از خود بپرسید که توانایی از دست دادن چه مقدار پول در آن معامله را دارید.

بیشتر بخوانید:

توجه بیش از حد به گذشته

بسیاری از معامله‌گران مبتدی با نگاه به روند گذشته یک سهم در بازار، تصمیم به ترید یا سرمایه‌گذاری می‌گیرند؛ در حالی که ممکن است پس از مدتی، آن روند تغییر یابد.

دلیل اینکه بسیاری از افراد مبتدی در سقف‌های قیمتی وارد بازار می‌شوند، دقیقا همین اشتباه است.

توجه داشته باشید که گذشته‌ یک سهم علی‌رغم اینکه اطلاعات زیادی در اختیارمان می‌گذارد، اما نمی‌تواند به طور کامل روند آینده را نشان دهد.

استفاده از برنامه معاملاتی دیگران

بسیاری از معامله‌گران مبتدی، از همان ابتدا با تحلیل دیگران معاملات خود را انجام می‌دهند.

این کار مشکلاتی به همراه دارد؛ مثلا ممکن است تحلیلگر مورد نظر دانش و سواد کافی نداشته باشد و یا استراتژی معاملاتی یا مدیریت سرمایه و ریسک متفاوتی با ما داشته باشد.

استفاده از سیگنال‌های دیگران بدون توجه به این موضوعات، ضررهای جبران‌ناپذیری به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: به جای استفاده از تحلیل دیگران، خودتان تحلیلگر سهام شوید!

عدم استفاده از حد ضرر

تعیین حد ضرر برای تمام معامله گران حتی تریدرهای حرفه‌ای نیز ضروری است.

اگر شما یک پوزیشن معاملاتی باز داشته باشید و روند قیمت برخلاف پوزیشن شما شکل بگیرد؛ در این صورت حد ضرر معین شده، به کاهش ضرر شما کمک بسیاری می‌کند.

حد ضرر، با توجه به روش معاملاتی اتخاذ شده و مقدار نسبت ریسک به سود برای معامله مشخص می‌شود. عدم استفاده از حد ضرر باعث گسترش ضررهای شما در صورت نبود تحلیل درست خواهد شد.

بیشتر بخوانید: حد سود و ضرر (SL & TP) چیست و چگونه آن‌ها را تعیین کنیم؟

عدم توجه به افق زمانی

شما به عنوان یک تریدر، باید بدانید که تا چه زمانی به سرمایه خود نیازی ندارید.

عدم توجه به افق زمانی سرمایه‌گذاری، مشکلاتی را برای تریدرهای مبتدی به وجود می‌آورد.

به عنوان مثال؛ اگر سرمایه خود را یک ماه دیگر نیاز دارید و وارد معامله‌ای شده‌اید که سود یا ضرر آن شش ماه دیگر مشخص می‌شود، در این حالت ممکن است با ضرر مجبور به خروج از معامله شوید.

بیشتر بخوانید: افق زمانی در سرمایه گذاری چیست و چرا اهمیت دارد؟

ترید را از کجا شروع کنیم؟

همه این توضیحات را خوانده‌اید ولی از کجا باید شروع کرد؟

ابتدا باید بررسی کنید که آیا شما برای آموزش ترید مناسب هستید یا نه؟ شاید تیپ شخصیت شما با تریدینگ سازگار نباشد.

ترید نیاز به زمان کافی، صبر، یادگیری مداوم، یادداشت برداری، اصلاح اشتباه و صرف زمان در پشت کامپیوتر دارد.

با وجودیکه ترید را می‌توان از طریق موبایل نیز انجام داد، اما اغلب اوقات برای کار با نرم‌افزارها، بررسی بهتر بازار و انجام کارهای دیگر مرتبط با ترید نیاز به کامپیوتر داشته باشید.

پس از آن باید بازار مناسب با شرایط خودتان را انتخاب کنید. در همه بازارها نوسان و فرصت سود وجود دارد، حتی زمانی که بازارها رونقی ندارند، یک تریدر حرفه‌ای می‌تواند به کسب درآمد بپردازد.

پس از انتخاب بازار، باید نقدینگی خودتان را را وارد آن بازار کنید. انجام این کار در بازارها متفاوت است.

در بورس تهران، آپشن و آتی سکه و فارکس نیاز به کارگزار یا بروکر دارید، در حالیکه در ارزهای دیجیتال با پلتفرم‌های معاملاتی و صرافی‌ها سروکار خواهید داشت.

برای مشاهده لیست کارگزاری‌های بازار سرمایه کلیک کنید!

برای مشاهده لیست صرافی‌های ارز دیجیتال کلیک کنید!

برای بورس تهران، آپشن و آتی سکه با حساب بانکی خودتان می‌توانید واریز و برداشت را انجام دهید ولی در مورد ارزهای دیجیتال و فارکس، باید ریال را به ارز موردنظر تبدیل کنید.

برای فارکس، روش تبدیل ریال به دلار یا یورو را می‌توانید از بروکر خود جویا شوید. زیرا بروکرهایی که با فارسی‌زبانان کار می‌کنند دارای پشتیبانی فارسی هستند.

در مورد تبدیل ریال به ارزهای دیجیتال، سایت‌هایی وجود دارند که این ارزها را به فروش می‌رسانند اما طبق تجربه، بهتر است بیت‌کوین، اتریوم یا دلار تتر تهیه کنید و سپس با انتقال این ارزها به پلتفرم‌های معاملاتی به ترید بپردازید.

تفکر صحیح یک تریدر موفق

‌بسیاری از اوقات تریدرها فقط روی نتیجه کار تمرکز می‌کنند که آیا سودی از ترید بدست آورده‌اند یا نه.

زمانی که به عنوان یک تازه‌کار شروع به کار کردید، افتادن در این دام بسیار ساده است.

به عنوان یک تازه‌کار فکر می‌کنید تریدهای شما یا سیاه است یا سفید (حد وسطی وجود ندارد) یا سود می‌کنید یا زیان، یا شکست می‌خورید یا برنده می‌شوید.

مشکل این نوع طرز فکر، در جستجو بودن برای یک ترید بی‌نقص است. بنابراین اشتباه است که بخواهید همیشه برنده باشید.

نیازی هم به همیشه برنده بودن نیست، حتی اگر 60 یا 50 درصد تریدهای شما سود داشته باشند، در گذر زمان می‌توانید ثروت بالایی جمع کنید. (اگر از تریدهای زیان‌ده، به موقع خارج شوید و اجازه بیشتر شدن زیان را ندهید).

بیشتر بخوانید: درآمد یک تریدر چقدر است؟ بررسی درآمد ترید در ایران و جهان!

بازارها را هیچ‌کس نمی‌تواند دقیقا پیش‌بینی کند. هیچ‌کس کنترلی روی بازارهای بزرگ ندارد. به همین دلیل، باید ضرر را بخشی از ترید بدانید ولی تعداد ضررها و مقدار آن‌ها را تا حد ممکن کم کنید تا این ضررها سودهای شما را از بین نبرند.

باید به میانگین سود و زیان‌ها بنگرید و ببینید آیا استراتژی که در پیش گرفته‌اید کارساز است؟

وقتی قصد شروع یک ترید را دارید، هدف‌تان پیاده‌سازی صحیح و کامل استراتژی‌تان باشد و نه صرفا کسب سود. شاید این توصیه برایتان عجیب باشد چون هدف از ترید کردن کسب درآمد است.

وقتی روی پول تمرکز می‌کنید شاید هیجانات بازار شما را از مسیر خارج کند، مثلا خبری خاص را ببینید و با ترس دارایی خود را بفروشید؛ در حالیکه هنوز قیمت به حدضرر شما نرسیده است.

ولی وقتی روی پیاده‌سازی درست و اصولی ترید متمرکز باشید و پول را از یاد ببرید، هیجانات روی شما تاثیر کمتری خواهد گذاشت.

تمرکز روی فرآیند آموزش ترید و صحت پیاده‌سازی استراتژی یک مزیت دیگر نیز دارد: شما با پیاده‌سازی کامل استراتژی‌تان، نقص‌های آن را تشخیص خواهید داد و آن را رفع خواهید کرد.

سوالات متداول

ترید چیست؟

ترید (Trade) یا معامله‌گری، یکی از اصطلاحات بنیادی در مفاهیم اقتصادی و به معنای خرید و فروش کالا یا خدمات است.

برای ترید به چه ابزارهایی نیاز دارید؟

دو ابزار اصلی که برای ترید استفاده می‌شوند عبارتند از: تحلیل بنیادی (Fundamental Analysis) و تحلیل تکنیکال (Technical Analysis).

به طور کلی چند نوع ترید وجود دارد؟

ترید روزانه (Day Trading)، ترید روند (Trend Trading)، سویینگ تریدینگ (Swing Trading)، اسکالپ تریدینگ (Scalp Trading) و پوزیشن تریدینگ (Position Trading) از مهمترین انواع ترید هستند.

چه معیارهایی در انتخاب سبک معاملاتی تعیین کننده هستند؟

میزان سرمایه شما، میزان زمانی که می‌توانید برای معامله اختصاص دهید، میزان تجربه‌ای که در ترید دارید و در نهایت ویژگی‌های شخصیتی و سطح تحمل ریسک شما معیارهایی هستند که باید با توجه به آن‌ها سبک معاملاتی خودتان را تعیین کنید.

بهترین بازار برای یک ترید موفق کدام است؟

انتخاب بازار مناسب برای ترید را ‌می‌توان از دو دیدگاه متفاوت مورد بحث و بررسی قرار داد. 1. ویژگی‌های مربوط به بازارها؛ که در هر بازاری با توجه به افراد حاضر در آن، نوع فعالیت در آن بازار با دیگر بازارها متفاوت است. 2. خود فرد و شخصیت او؛ که در اینجا میزان ریسک‌پذیری و دانش فرد از جمله ویژگی‌هایی است که می‌تواند به حضور او در بازارهای مالی کمک کند.

به طور کلی چند نوع بازار مالی برای فعالیت وجود دارد؟

بازار ارزهای دیجیتال، بازار بورس اوراق بهادار تهران، بازار آتی و آپشن و در نهایت بازار بین‌المللی تبادلات ارزی (فارکس) از مهمترین بازارهای مالی برای فعالیت تریدرها هستند.

سخن پایانی

امروزه سرمایه گذاری و ترید در بازارهای مالی، از جمله کارهایی است که تعداد زیادی از مردم نسبت به آن علاقه نشان می‌دهند.

اما نکته‌ مهم این است که برای رشد سرمایه خود در بازارهای مالی، بایستی مهارت‌های زیادی در این زمینه فرا بگیریم و دانش خود را به‌روز نگه داریم.

در این مقاله سعی کردیم با نگاهی جامع، آموزش ترید و مزایا و معایب آن را بررسی کنیم. علاوه بر این؛ به بررسی بازارهای مختلفی مانند بازار سهام، فارکس و ارز دیجیتال پرداختیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید باشد.

شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:

  • می‌توانید در دارایی‌هایی مانند طلا و مسکن سرمایه‌گذاری کنید
  • در صندوق‌های سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید

برای شروع سرمایه‌گذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
blankثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره
blank

134 نظر
  1. سلام خسته نباشید
    میخوام یک تریدری باشم که هم تو صعود هم تو نزول سود میکنه میشه آموزش های لازم رو بیان کنید

  2. سلام. کسی از دوستان کونیومی منو خالی کرده. من چطور میتونم به آی پی اون دسترسی داشته باشم؟
    یا بدونم کی هست؟ مدل گوشیش چیه؟
    پشتیبانی می‌تونه تو این زمینه ها بهم کمک کنه؟

    1. سلام وقت بخیر، تا جایی که میدونم بعیده بتونید آی‌پی رو بدست بیارید و پشتیبانی هم خیلی احتمالش کمه بتونه کاری بکنه.

  3. سلام ، من تازه می خوام ترید کردن رو یاد بگیرم و اصلا هیچ اطلاعاتی ندارم و نمیدونم کدوم ترید بهتره ، علاقه خودم به ارزهای دیجیتال هستش ، لطفا راهنماییم کنید .

  4. درود بر شما استاد
    من ترکیه زندگی میکنم و میخوام لیرمو تبدیل به تتر کنم، چه کاری باید انجام بدم؟
    ممنون

  5. سلام خسته نباشید من میخواستم تریدر فارکس را یاد بگیرم و چیزی بلد نیستم فقط در ویندوز بروکر ثبت نام کردم میشه راهنمایی کنید چطور آموزش ببینیم و از کجا
    در مطلب بالا نوشته بودید غیر قانونیه یعنی ممکن است برام مشکلی به وجود بیاد؟

  6. سلام میشود چند کیف پول ایرانی معرفی کنید که حداقل خرید پایین داشته پاشد

  7. چطور میتونم ارز دیجیتالی رو به پول تبدیل کنم؟ گزینه تتر فقط هست ؟ یا روش دیگه ایی هم میسه؟

    1. میتونید اول به تتر تبدیل کنید بعد تتر رو در صرافی های ایرانی بفروشید و ریال بگیرید.

  8. سلام ممنون‌میشم جواب بدید
    سوالم اینه‌که‌اگرقیمت‌بیت‌کوین‌۸۰۰میلیون‌باشه
    ومن‌۱۰۰میلیون از‌این‌ارز‌ را‌بخرم‌‌‌وقتی‌که قیمتش به یک‌میلیار‌د و سیصد‌برسه اون‌صد‌میلیون‌چقدر
    رشد‌میکنه‌‌وتبدیل‌به‌چند‌تومن‌میشه
    ممنون

    1. میشه صدوشصت و دو میلیون و پانصدهزارتومان شصت و دو میلیون و پانصد هزار تومان سود میکنی

      1. سلام من میخوان ارز دیجتال روزانه و ساعتیترید کنم با چه اپلیکیشنی شروع کنن و چطور تراست ولتمو به برنامه ارتباط بدم

    1. ریسکش فوق‌العاده زیاده. اگه تصمیم به خرید گرفتید فقط با مقدار پولی که حاضرید صفر شدنشو ببینید بخریدش.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *