یکی از هوشهای انسان که اخیرا هم اساتید زیادی در سرتاسر جهان اهمیت و کاربرد آن را بسیار پر رنگ کردهاند، هوش مالی است.
بدون رشد هوش مالی یقینا حتی یک فرد موفق و یا شخصی که پول زیادی بدست آورده، هر چه قدر هم که دارای پشتوانه مالی باشد شکست خواهد خورد.
شما یک IQ یا بهرهی هوشی دارید، که مخفف “intelligence quotient” است، و سطح کلی هوش شما را ارزیابی میکند و یک آیکیوی هیجانی (emotional IQ)هم دارید، که میزان توانایی شما در کنترل هیجانهایتان را میسنجد.
آیکیو یا بهرهی هوشی مالی شما با هوش مالیتان سنجیده میشود و نشانگر این است که شما چقدر خوب از پس مسائل مالی برمیآیید
مطلب مرتبط: 12 ویژگی افراد موفق در مسائل مالی
هوش مالی بخشی از هوش کلی ماست که برای حل مشکلات مالی از آن استفاده می کنیم.
مشکلات مالی رایج در دنیای امروز، عدم تناسب درآمدها و هزینههای زندگی، نداشتن خانه شخصی، بدهکاری، هزینههای ماشین، هزینههای بهداشتی و درمانی و … است که با استفاده از هوش مالی میتوان آنها را برطرف کرد.
اگر هوش مالی را در خود تقویت نکنیم روز به روز مشکلات وخیمتر میشوند و شرایط روز به روز سختتر.
واقعیت این است که پول تاثیر به سزائی بر سبک زندگی و کیفیت زندگی دارد. پول آسایش میآورد، آزادی زمانی و آزادی انتخاب می آورد.
ولی بدست آوردن پول به تنهائی اگر با استفاده از هوش مالی نباشد منجر به ثروتمندشدن نمیشود.
مطلب مرتبط را بخوانید: چگونه به آزادی مالی برسیم؟
این نکته را باید در نظر داشت که اگر بتوانید مشکلات مالی را حل کنید هوش مالی شما رشد میکند و وقتی هوش مالی رشد کند ثروتمندتر میشوید و اگر مشکلات مالی را حل نکنید روز به روز فقیرتر میشوید.
هوش مالی در مقایسه با ضریب هوش مالی
اغلب ما میدانیم فردی با ضریب هوشی ۱۳۰ باید باهوشتر از فردی با ضریب هوشی ۹۵ باشد.
همین نسبت را میتوان در ضریب هوش مالی در نظر گرفت. شما میتوانید در حوزهی هوش آکادمیک یک نابغه باشید، اما هوش مالیتان در حد یک ابله باشد.
اغلب پرسیده میشود: فرق بین هوش مالی و ضریب هوش مالی چیست؟ پاسخ این است:
هوش مالی بخشی از هوش ذهنی ماست که در حل مشکلات مالی از آن استفاده میکنیم.
ضریب هوش مالی، مقیاس سنجش این هوش یا نحوهی تعیین کیفیت هوش مالی ماست. به عنوان مثال، اگر درآمد من ۱۰۰ هزار دلار است و ۲۰ درصد آن را مالیات میدهم، نسبت به کسی که ۱۰۰ هزار دلار درآمد دارد و ۵۰ درصد آن را مالیات میدهد، هوش مالی بیشتری دارم.
در این مثال، کسی که درآمد خالصش پس از کسر مالیات ۸۰ هزار دلار است، نسبت به کسی که درآمد خالص او پس از کسر مالیات ۵۰ هزار دلار است ضریب هوش مالی بیشتری دارد.
هر دوی آنها دارای هوش مالی هستند؛ اما کسی که پول بیشتری را برای خودش نگه میدارد، ضریب هوش مالی بیشتری دارد.
اهمیت هوش مالی از دیدگاه رابرت کیوساکی
رابرت کیوساکی، در کتاب جدیدش با عنوانِ «شانس دوم: پول شما، زندگی شما، دنیای ما» یکبار دیگر به اهمیت هوش مالی اشاره میکند و مینویسد:
زمانی که میخواهید ثروتمند شوید، نیاز دارید بدانید چه رفتاری با پول نشان دهید.
پول مانند سگ دست آموزتان است، اگر بتوانید رفتار صحیحی با او نشان دهید، هر زمانی که برایش تکه چوبی پرت کنید خیلی سریع میرود و آنرا برایتان می آورد… پول هم دقیقا همینطور کار میکند.
و در ادامه می نویسد :
اگر بتوانید مفهوم جریان مالی، سرمایه و بدهی را بدانید، شانس شما برای ثروتمند شدن به طرز عجیبی افزایش پیدا میکند.
دلیلِ اینکه اکثر افراد مشکلات مالی دارند و هرگز نمیتوانند از گردآب بدهی خارج شوند عدم آگاهی از این 3 مفهوم ساده است؛ آنها جریان پولی زیادی در خروجی و جریان پولی کمی در ورودی دارند.
پنج ضریب اصلی هوش مالی
پنج ضریب برای هوش مالی وجود دارد که شامل کسب پول (درآمد) بیشتر، حفاظت از پول، بودجهبندی پول، اهرم ساختن از پول و ارتقاء دانش مالی است.
در ادامه جزییات این موارد را بخوانید.
هوش مالی شماره ۱: کسب پول بیشتر
همهی ما از هوش مالی کافی برای کسب پول برخورداریم.
هر قدر درآمد شما بیشتر باشد، ضریب هوش مالی شماره ۱ شما بالاتر است؛ به عبارت دیگر، کسی که سالیانه 1 میلیارد تومان درآمد دارد، نسبت به کسی که در سال 300 میلیون تومان درآمد دارد، از ضریب هوش مالی بالاتری برخوردار است.
چنانچه هر یک از آنها سالیانه 1 میلیارد تومان درآمد داشته باشد، کسی که نسبت به دیگری مالیات کمتری میدهد، همان شخصی است که از ضریب هوش مالی بالاتری برخوردار است. زیرا او با توجه به بهرهبرداری از ضریب هوش مالی شماره ۲، حفاظت از پول، به هدف دستیابی به یکپارچگی مالی نزدیکتر است.
همهی ما میدانیم که ممکن است کسی ضریب هوش علمی بالایی داشته باشد و در کلاس درس یک نابغه باشد، اما در دنیای واقعی توانایی کسب پول زیاد را نداشته باشد.
رابرت کیوساکی میگوید پدر بیپولم، معلمی بزرگ و مردی سختکوش بود، او ضریب هوش علمی بالایی داشت، اما ضریب هوش مالی او پایین بود. او در دنیای علمی عملکرد خیلی خوبی داشت، اما در جهان کسب و کار ضعیف بود.
هوش مالی شماره ۲: حفاظت از پول
حقیقتی ساده وجود دارد مبنی بر این که همه میخواهند پولتان را از شما بگیرند؛ اما همهی کسانی که پولتان را میگیرند، کلاهبردار یا قانونشکن نیستند.
یکی از بزرگترین شکارچیان مالی پول ما، مالیاتها هستند.
دولتها به طور قانونی پولمان را از چنگمان در میآورند.
چنانچه ضریب هوش مالی شماره ۲ فردی پایین باشد، مالیاتهای بیشتری پرداخت خواهد کرد و هزینههای بیشتری بر دوش او خواهد بود.
این ضریب هوش مالی بیان میکند تا باید تا حد ممکن سود خالص را افزایش داد. کسی که کسب و کاری دارد و بطور مثال سالیانه 1 میلیارد تومان درآمد بدست میآورد ولی 900 میلیون تومان از آن هزینه میشود در این ضریب هوش مالی ضعیف است.
فردی که هزینههای کمتری میپردازد، از ضریب هوش مالی بالاتری برخوردار است.
هوش مالی شماره ۳: بودجهبندی پول
بودجهبندی پول، نیازمند هوش مالی بسیار زیادی است.
بسیاری از مردم پول خود را مثل یک فقیر بودجهبندی میکنند تا هم چون فردی ثروتمند.
بسیاری از مردم پول خیلی زیادی به دست میآورند، اما نمیتوانند پول زیادی برای خودشان نگه دارند، زیرا بودجهبندی فقیرانهای دارند.
به عنوان مثال فردی که 200 میلیون تومان در سال درآمد دارد و تمام آن را خرج میکند، نسبت به کسی که 100 میلیون تومان در سال درآمد دارد و میتواند با بودجهای 30 میلیون تومانی به خوبی زندگی کند و 70 میلیون تومان آن را سرمایهگذاری کند، از ضریب هوش مالی شماره 3 پایینتری برخوردار است.
این که بتوانیم به رغم میزان درآمدمان، خوب زندگی کنیم و با این حال سرمایهگذاری نیز داشته باشیم، نیازمند سطح بالایی از هوش مالی است.
هوش مالی شماره ۴: اهرم ساختن از پول
پس از این که فردی درآمد مازاد خود را بودجهبندی کند، چالش بعدی او این است که درآمد مازاد خود را سرمایهگذاری نماید.
اغلب مردم درآمد مازاد خود را در بانک سرمایهگذاری میکنند.
زمانی که تورم پایینتر از نرخ سود بانکی بود، این کار هوشمندانهای محسوب میشد. اما وقتی تورم بالاتر از سودی باشد که بانک پرداخت میکند با نگهداری پول در بانک فقط پول شما بیارزش میشود و سودی واقعی بدست نمیآورید.
مثلا اگر تورم سالیانه 35 درصد باشد و بانک 20 درصد پرداخت کند شما 15 درصد از ارزش پولتان را از دست میدهید.
میلیونها نفر در ایران نمیدانند پول خود را کجا سرمایهگذاری کنند، به همین دلیل درآمد مازاد خود را در صندوقهای مشترک با درآمد ثابت سرمایهگذاری میکنند یا آنرا به بانک میسپارند، با این امید که پول خود را به سودآوری برسانند.
گرچه پسانداز و سرمایهگذاری در سبدهای سهام متنوع صندوقهای مشترک، نوعی اهرم ساختن از پول است، راههای بهتری نیز برای سودآور کردن پولتان وجود دارند.
هر فرد صادقی باید بپذیرد که پسانداز کردن پول در بانک و سرمایهگذاری در صندوقهای مشترک، نیازمند هوش مالی زیادی نیست.
پسانداز کردن پول و سرمایهگذاری آن در صندوقهای مشترک کار سختی نیست و هوش مالی بالایی نیاز ندارد.
ضریب هوش مالی شماره ۴ بر اساس نسبت سودآوری به سرمایهگذاری ارزیابی میشود.
به عنوان مثال، فردی که ۵۰ درصد از پول خود را به عنوان سود دریافت میکند، نسبت به کسی که ۵ درصد سود میگیرد، ضریب هوش مالی شماره ۴ بالاتری دارد؛ و کسی که بابت سودهایی که بدست آورده مالیات کمتری میپردازد از ضریب هوش مالی بالاتری برخوردار است.
هوش مالی شماره ۵: ارتقاء دانش مالی
در این جمله نکتهی بسیار خردمندانهای نهفته است:
قبل از اینکه بتوانید بدوید، باید راه رفتن را بیاموزید.
این امر دربارهی هوش مالی صدق میکند.
پیش از آنکه مردم بتوانند یاد بگیرند که چگونه از محل سرمایهگذاری خود صاحب سودهای چشمگیر شوند (ضریب هوش مالی شماره ۴: اهرم ساختن از پول)، باید نحوهی راه رفتن را بیاموزند، بدین معنا که اصول و قواعد هوش مالی را فرا بگیرند.
یکی از دلایلی که بسیاری از مردم با ضریب هوش مالی شماره ۴، اهرم ساختن از پول، مشکل دارند، این است که یاد گرفتهاند پولشان را به دست «کارشناسان» مالی همچون بانکها و صندوقهای مشترک سرمایهگذاری بسپارند.
مشکل سپردن پولتان به کارشناسان مالی این است که خودتان از یادگیری باز میمانید و نمیتوانید هوش مالی خود را افزایش دهید و در نتیجه نمیتوانید کارشناس مالی شوید.
اگر فردی دیگر پول شما را مدیریت کند و مشکلات مالی شما را حل نماید، شما نمیتوانید هوش مالی خود را افزایش دهید. در حقیقت، شما با پول خودتان باعث پرورش هوش دیگران میشوید!
چنانچه بنیانی مستحکم از دانش مالی داشته باشید، ارتقاء هوش مالی برایتان آسان است؛ اما در صورتی که ضریب هوش مالی شما ضعیف باشد، دانش مالی جدید میتواند برایتان گیجکننده و دارای کمترین ارزش باشد.
یکی از مزیتهای کسب دانش مالی این است که به مرور زمان نسبت به اطلاعات مالی پیچیدهتر درک بهتری خواهید داشت، درست همانطور که ریاضیدانان میتوانند پس از سالها حل مسائل ریاضی، معادلات پیچیده را حل کنند؛ اما باز هم نیاز دارید قبل از اینکه بدوید، راه رفتن را یاد بگیرید.
اکثر ما در کلاس، جلسهی سخنرانی، یا گفت و گویی با محوریت چنین اطلاعاتی بودهایم. یا در کلاسی حضور داشتیم که اطلاعات مورد بحث چنان پیچیده بودند که هر چه تلاش کردیم نتوانستیم آنها را بفهمیم. این بدان معناست که یا معلم خوب تدریس نمیکند، یا دانشآموز نیاز به اطلاعات پایهای بیشتری دارد.
موضوع این است که همهی ما باید از جایی شروع کنیم.
مسلماً اگر من سعی کنم در یک کلاس (مثلا آموزش فیزیک هستهای) که هیچ پیشزمینهای از آن ندارم بنشینم، دچار سردرد میشوم؛ زیرا قبل از این که کسی بخواهد فیزیک هستهای را بیاموزد، باید مقدمات آنرا فرا بگیرد.
مسائل مالی بسیاری حل نشده باقی ماندهاند؛ و ما به جای بهرهگیری از دانش مالی برای حل آنها، پول کم پشتوانه به آنها تزریق میکنیم.
ما از ایدههای قدیمی برای حل مشکلات زندگی مدرن استفاده کردهایم.
استفاده از ایدههای قدیمی برای حل مشکلات جدید، فقط و فقط مسبب مشکلات عظیمتر و جدیدتری خواهد شد. به همین علت، من بر این باورم که هوشهای مالی پنج گانه دارای اهمیت هستند.
اگر این پنج هوش مالی را ارتقاء دهید، احتمال این که در دنیایی به شدت رو به تغییر موفق شوید، بیشتر است. بدین ترتیب بهتر میتوانید مشکلات خود را حل کنید و هوش مالی خود را ارتقاء دهید.
۴ روش که با کمک آنها از امروز میتوانید هوش مالیتان را بسازید!
۱. خودتان را درگیر کار کنید:
اگر شما از وظایف کاریتان که واقعا دوست ندارید انجامشان دهید سر باز زنید یا از انجام آنها تمرد و چشمپوشی کنید، فکر میکنید رییستان چندوقت شما را سرکار نگه میدارد؟ طول نمیکشد، مطمئن باشید! شغلتان، منبع مالی و در واقع پول شماست.
وقتی شما به پول یا امور مالی خود به نحوی شایسته توجه کنید آنگاه میتوانید تغییر را ببینید. ممارست برای بهبود رابطه با پولتان، هوش مالی شما را افزایش میدهد.
۲. به خودتان آموزش دهید:
به شما پیشنهاد نمیکنیم به دوران مدرسه برگردید تا دربارهی امور مالی چیزهایی بیاموزید یا در کلاسهای آموزشی سهام و اوراق قرضه ثبتنام کنید.
مادامی که شما میتوانید یک مشاور موثق استخدام کنید تا در تصمیمات و انتخابهای مالی کمکتان کند، ضرورتی ندارد خودتان تمام زیر و بم سرمایهگذاری را بدانید.
فهمیدن چگونگی تغییر راههای رفتاری شما با پولتان مهم است. توجه داشته باشید که چگونه با پولتان رفتار میکنید و روزانه چه تصمیماتی اتخاذ میکنید که وضع مالیتان را بهتر یا بدتر میکند. به این مسئله که فقط رفتاری را از خود بروز دهید که به نفع شماست متعهد باشید. این کار هوش مالی شما را افزایش میدهد.
۳. تفکرتان را تغییر دهید:
اغلب مواقع این تفکر ما است که در جایی که هیچ رشد فکری نداریم نگهمان میدارد.
برای افزایش هوشمالی و احساس کامیابی مالی، طرز تفکرتان را تغییر دهید. به جای اینکه فکر کنید زندگی بدون خریدن فلان چیز گرانقیمت برایتان پوچ است، بیشتر دربارهی ثروت ساختن بیندیشید.
وقتی روی خرج کردن تمرکز کنید، هوش مالیتان پایین نگه داشته میشود، اما وقتی به این میاندیشید که چگونه میتوانید پول بیشتری بدست آورید، هوش مالیتان افزایش مییابد و به اتخاذ تصمیماتی میپردازید که در پس آن تفکرتان تغییر مییابد. باهوشتر بودن یعنی هوشمندانهتر اندیشیدن.
۴. زمانتان را عاقلانه بگذرانید:
افزایش هوش مالی شامل تخصیص زمانتان به انجام کارهایی است که واقعا برای زندگی سالمتر با پول به آن نیاز دارید. برای اینکه رابطهتان با پول بهتر باشد نیاز دارید کارهای بهتری با پول انجام دهید.
رهاسازی خودتان از بدهیها، هوش مالیتان را افزایش میدهد، بنابراین خرج روزانهتان را شدیدا کنترل کنید.
به جای اینکه منتظر بمانید و به این بیندیشید که آیا میتوانید از پس خواستههایتان برآیید، هر ماه زمانی را به این اختصاص دهید که برنامهای را برای امور مالیتان بنویسید و دقیقا پولی را که بهدست میآورید و نیز انتخابهایتان برای چگونگی خرج کردناش را مشخص کنید. انجام این کار قدرت کنترل بیشتر پولتان را به شما میدهد.
دانلود PDF کتاب «هوش مالی یک میلیاردر را داشته باشید»
در ابتدای این کتاب آمده است: آیا پول شما را ثروتمند میکند؟
پاسخ این سوال «خیر» است، پول به تنهایی نمیتواند شما را ثروتمند کند. همه ما میدانیم افرادی که هر روز خیلی سخت کار میکنند، پول بیشتری بدست میآورند، اما هرگز ثروتمند نمیشوند.
حتی بسیاری از آنها بیشتر از قبل بدهکار میشوند و…
ادامه را در «کتاب هوش مالی یک میلیاردر را داشته باشید» بخوانید، برای دانلود رایگان اینجا کلیک کنید
تست هوش مالی
به سوالات تستی زیر پاسخ دهید تا بدانید تا چه میزان هوش مالی شما رشد کرده است.
سوال اول: آیا فکر میکنید سخت کار کردن مشکلات مالی شمارا جبران میکند؟
1. تا حدودی جبران میکند
2. خیر
3. بله
سوال دوم: داشتن یک شغل خوب چه تأثیری بر ثروتمند شدن دارد؟
1. تا حدودی تأثیر دارد
2. تأثیر خیلی زیادی دارد
3. هیچ تأثیری ندارد
سوال سوم: اگر به مشکل مالی بربخورید، چهکار میکنید؟
1. از مشاور مالی کمک میگیرم
2. توانایی حل آن را نخواهم داشت
3. سعی میکنم خودم مشکل مالی به وجود آمده را حل کنم
سوال چهارم: نگاه شما به مشکلات مالی چگونه است؟
1. مشکلات مالی باعث رنج هستند
2. با تحصیلات دانشگاهی و آگاهی آکادمیک میتوان از عهدهی آنها برآمد
3. مشکلات مالی فرصتی برای محک زدن تواناییها هستند؛ درصدد حل آنها برمیآیم
سوال پنجم: چطور پول خرج میکنید؟
1. کنترلی بر پول خرج کردن ندارم و هر چه داشته باشم خرج میکنم
2. بهطور کامل بر احساسات خودم کنترل دارم و در صورت نیاز و از روی برنامهی مالی هزینه میکنم
3. سعی میکنم مقداری کنار بگذارم و با مقدار معین پول به بازار میروم
سوال ششم: فرض کنید پول اضافهای به دستتان رسیده، اولویت شما برای خرج آن کدام است؟
1. مقداری از بدهیها را میدهم؛ سفری تدارک میبینم و برای خوشگذرانی آماده میشوم
2. بدهیها را پرداخت میکنم، همهچیز را نو میکنم؛ لباس نو، کفش نو، لوازم منزل نو و…
3. تحقیق میکنم و بهترین گزینه برای سرمایهگذاری را شناسایی میکنم و مبلغ را سرمایهگذاری میکنم و در صورت داشتن بدهی، از سود سرمایهگذاری پرداخت میکنم
سوال هفتم: آیا برای به دست آوردن پول بیشتر، حاضر هستید کارهایی چون کارگری، فروشندگی، کارهای خدماتی و … انجام دهید؟
1. شاید انجام دهم
2. خیر به هیچ وجه
3. فرقی نمیکند، کار کردن بار نیست
سوال هشتم: اگر ورشکسته شدید، چهکار میکنید؟
1. نمیدانم چهکار کنم شاید به فکر فروش داراییهایم بیفتم
2. افسرده میشوم و دست از کار میکشم
3. در هر کسبوکاری احتمال این وجود دارد، حتماً راهی هست
سوال نهم: آیا میدانید هزینههای ماهیانه شما به چه مواردی خرج میشود؟
1. سعی میکنم به ضروریات خرج کنم
2. در خرج کردن برنامهی خاصی ندارم
3. برای خرج ماهیانه برنامهریزی میکنم
سوال دهم: اگر چیزی نظر شمارا جلب کرد اما هزینه و مبلغی بیشتر از استطاعت شما داشت، چهکار میکنید؟
1. به این فکر میکنم: چطور میتوانم هزینهی آن را فراهم کنم؟
2. مشابه و ارزانتر از آن را پیدا میکنم و میخرم
3. از خریدش منصرف میشوم
نتیجه تست: اگر بیشتر پاسخ شما به گزینهی 3 است به شما تبریک میگوییم و بیشک شما از هوش مالی مناسبی برخوردارید.
کتابهای افزایش هوش مالی
خواندن کتاب یکی از اصلیترین روشهای افزایش هوش مالی است. اگر بودجه کافی برای شرکت در دورههای آموزشی خوب را ندارید، خواندن کتابهای کسب ثروت و پول و همینطور زندگینامه افراد ثروتمند میتواند به رشد هوش مالی شما کمک بزرگی کند.
در ادامه برخی از برترین کتابها که برای رشد هوش مالی و همچنین تغییر ذهنیت نسبت به پول مفید هستند را معرفی میکنیم:
معرفی کتاب 21 راز میلیونرهای خودساخته
برایان تریسی در کتاب 21 راز میلیونرهای خودساخته، بهترین قوانین و اصولی که تا به حال در تاریخ بشری برای رسیدن به ثروت شخصی کشف شده است را با شما در میان میگذارد.
آنچه که قرار است در کتاب 21 راز میلیونرهای خودساخته (21Success Secret To self Made Millionaires) یاد بگیرید میتواند زندگی شما را متحول کند. این ایدهها، بینشها و راهبردها جایگاه پرش به سوی موفقیتهای مالی برای میلیونها مرد و زن در هر دورهای از زندگی بوده است.
به کار گیری این اصول، ساده، مؤثر و تقریباً آسان است. هر یک از آنها حاصل پژوهشهای جامع و مصاحبه با میلیونرهای خودساخته است. همهی این ایدهها بارها و بارها آزمایش و امتحان شده، اگر شما نیز آنها را در زندگیتان به کار ببندید، قطعاً جواب میگیرید.
جزییات بیشتر و خرید کتاب 21 راز میلیونرهای خودساخته
.
.
کتاب چهار راه پولسازی – رابرت کیوساکی
اکثر افراد جامعه صرفنظر از شغل و کسب و کاری که دارند اغلب با مشکلات مختلف مالی دست به گریبان هستند.
این گرفتاریهای مالی اغلب بعلت نداشتن سواد مالی است.
برای رفع مشکلات مالی ما نیاز به دانش مالی داریم که شامل درک مفاهیم مختلف میشود و نیاز به آموزش دارد.
پس از آشنایی کامل با مفاهیم آموزش مالی به خوبی در خواهید یافت که راه حل مشکلات مالی، تغییر شغل و یا شغل دوم نیست بلکه تلاش برای تغییر ربع کاری در چهارراهه نقدینگی است.
یکی دیگراز کتابهای آقای رابرت کیوساکی از سری کتابهای پدر پولدار «کتاب چهارراهه نقدینگی پدر پولدار» است که در آن به مفاهیم اصلی آموزشهای مالی و روشهای مختلف کسب درآمد افراد مختلف در جامعه میپردازد.
جزییات بیشتر و خرید کتاب چهارراه پولسازی
.
کتاب هوش مالی اثر رابرت کیوساکی 
بیشتر مردم فکر میکنند برای به دست آوردن پول باید پول داشت ولی این یک باور غلط است. همیشه به یاد داشته باشید اگر بتوان با سرمایه گذاری در بازار طلا، پول از دست بدهید میتوانید همه جا پول از دست بدهید.
در نهایت طلا، ملک، کار سخت یا پول نیست که شما را ثروتمند میکند، آنچه درباره آنها میدانید شما را پول دار میکند.
کتاب هوش مالی است که باعث افزایش هوش مالی شما میشود و شما را ثروتمند میکند. لطفا بخوانید و با زیرک تر شدن ،ثروتمند شوید
جزییات بیشتر و خرید کتاب هوش مالی
.
سایر کتابهای موفقیت و رشد فردی را اینجا ببینید
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
5 نظر
سلام مطالبتون عالی و مفید بود سپاس “سایه- م هستم از تهران ۳۵ ساله
۱۲ سالِ پیش به طور اتفاقی کتابی بدستم رسید که بعد از خواندن ،نقطه ی عطفی در من بوجود آمد ،قبل از آن بشدت بی پول و بدهکار بودم و همیشه در حالِ تغییر شغل های کم در آمد و خسته کننده (منشی ،فروشندگی ،تبلیغات و..)فقط یک ماشین داشتم که از پدرم رسیده بود ،
من با خواندن کتابِ(حکایت ودولت فرزانگی) به جایی رسیدم که الان صاحب یک کارگاه تولید و پخش در اطراف تهران و پرسنل ۵۰ نفری ،بدون هیچ بدهکاری و مالیات ،و به قول معروف با پول ،پول میسازم ،و خدا رو شکر که توانستم خود را تغییر دهم وروشهای درست را در زندگی مالی خود اعمال نمایم ،به این نکته کاملا آگاه و موافق ،لازمه ی پیشرفت در هر کار،علم ودانشه ،
امیدوارم مشکلات مالی مردم عزیزمون ،هرچه سریعتر برطرف بشه و همه خوشحال باشند❤
سلام، خوشحالیم که استفاده کردید و براتون آرزوی موفقیت بیشتر داریم
عالی بود ….بدونید که من قدر این اطلاعات مفیدی که در اختیارم گذاشتید میدونم خواهشمندم کمکم کنید برای افزایش ضریب هوش مالی و هر هزینه ای لازم باشه تقدیم میکنم .من میخواهم رشد کنم
خواهش میکنم. میتونید سایر مطالب رو در این دسته بندی بخونید:
https://www.bourseiness.com/category/rich-people
ممنون از شما بابت مقاله خوب و کاربردیتون