10 ارز دیجیتال برتر در سال 2019

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
بهترین ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری

فاکتورهای زیادی وجود دارد برای تشخیص اینکه یک توکن یا ارز دیجیتال تازه‌وارد از سوی افراد فعال در حوزه ارزهای دیجیتال پذیرفته شده یا نه.

بسیاری از افراد احتمالا به بیت‌کوین صرفا به عنوان یک دارایی با ارزش برای نگهداری می‌نگرند یا ریپل را به عنوان یک ارز برای انجام تراکنش‌های سریع می‌شناسند.

حتی گاهی اوقات افراد، طرفدار ارزهایی مانند دوژکوین می‌شوند که صرفا به خاطر سرگرمی ایجاد شده است. ارزهای گمنام و ناشناخته مانند Pokeman یا Bitcoin God نیز گاهی چنین طرفدارانی پیدا می‌کنند!

همانطور که در مطلب معرفی سایت‌های مفید ارزهای دیجیتال نوشتیم، سایت coinmarketcap یکی از مراجع دریافت اطلاعات ارزهای دیجیتال است که بیش از 1500 ارز در آن لیست شده است.

سایت ذکر شده، ارزها را  براساس ارزش بازار آنها مرتب می‌کند و سایر اطلاعاتی مانند صرافی‌های ارزهای دیجیتال را نیز می‌توان در آن مشاهده کرد.

در ادامه لیست 10 ارز دیجیتال برتر براساس ارزش بازار را مشاهده می‌کنید:

1 – بیت‌کوین (BTC)

بیت‌کوین را می‌توان اولین ارز رمزنگاری شده عنوان کرد، ارزی که در سال 2009 توسط یک برنامه‌نویس یا یک گروه یا تحت نام نمایشی ساتوشی ناکاماتو ایجاد شد، این ارز در دسامبر 2017 به اوج قیمت و نزدیک 20 هزار دلار رسید ولی بعد از آن کاهش چشم‌گیری داشت و به زیر 10 هزاردلار سقوط کرد، البته پیش‌بینی‌های بسیاری حاکی از این است که قیمت بیت‌کوین در سال 2018 به بیش از 30 هزار دلار رشد می‌کند.

به طور کلی، پروتکل بیت‌کوین طوری است که بیش از 21 میلیون بیت‌کوین نمی‌تواند وجود داشته باشد و در لحظه نوشتن این مطلب، بیش از 16.9 میلیون بیت‌کوین استخراج شده است.

مطلب مرتبط: چگونه با ریال بیت‌کوین بخریم؟

2 – اتریوم (ETH)

اتریوم دومین ارز پرطرفدار از نظر ارزش بازار است و معمولا به عنوان رقیب اصلی بیت‌کوین از آن یاد می‌شود. اما برخلاف بیت‌کوین، اتریوم به عنوان یک شبکه برای توسعه و ایجاد اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز به کار می‌رود.

همه اپلیکیشن‌های طراحی شده روی شبکه اتریوم روی پلتفرم توزیع شده همگانی (distributed public platform) قرار می‌گیرد و استخراج‌کنندگان با فرایند استخراج، شبکه اتریوم را زنده و سرپا نگه‌می‌دارند و به ازای آن ارز Ether دریافت می‌کنند.

یکی از موسسان اتریوم، جوزف لوبین (Juseph Lubin) گفته که بیت‌کوین، پایه و اساس تکنولوژی بلاک‌چین بود ولی اتریوم قابلیت این را داراست که “یک ارز قابل برنامه‌نویسی باشد”.

مطلب مرتبط:

اتریوم چیست؟ چگونه اتریوم بخریم؟

ویتالیک بوترین خالق اتریوم کیست؟

3 – ریپل (XRP)

ارز ریپل به سرعت رشد زیادی را تجربه کرد و در انتهای 2017 حتی جای اتریوم را به عنوان دومین ارز بزرگ از لحاظ ارزش بازار از آن خود کرد ولی بعد افت شدیدی داشت و به رتبه سوم رسید.
ریپل به ظاهر رقیب بیت‌کوین است اما برخلاف این موضوع، ریپل با هدف دیگری ایجاد شده است. ریپل در واقع یک شبکه متمرکز است که بانک‌ها از آن برای انتقال پول استفاده می‌کنند.

پولی که در شبکه ریپل منتقل می‌شود، ابتدا به توکن XRP تبدیل شده و انتقال صورت می‌گیرد و سپس در مقصد، مجدد به پول تبدیل می‌شود.

مدیریت ریپل معتقد است ریپل یک راهکار سریعتر و قابل اتکاتر نسبت به سایر ارزهای دیجیتال مانند بیت‌کوین است.

مطلب مرتبط: ریپل چیست؟

4 – EOS

EOS یک پلتفرم بلاک‌چین دیگر با هدف رقابت با اتریوم است.

EOS توسط بنیان‌گذار Bitshares آقای Dan Larimer بنیان‌گذاری شده و در یک ICO به دنیا معرفی شد. این پلتفرم ایجاد شد تا برخلاف محدودیتی که در تعداد تراکنش‌های اتریوم وجود دارد، شبکه سریعتری را ایجاد کند، زیرا این اعتقاد وجود دارد که پردازش تراکنش‌ها اتریوم به اندازه کافی برای پشتیبانی از اینترنت اشیا (Internet of Things) سریع نیست.

شبکه EOS می‌تواند در هر ثانیه تا 50 هزار تراکنش را پشتیبانی کند و از این لحاظ، هم از Visa و هم از اتریوم سرعت بالاتری دارد.

5 – لایت‌کوین (LTC)

لایت‌کوین نیز مانند بیت‌کوین یک ارز همتا به همتا (Peer-to-Peer) است که معمولا به عنوان برادر کوچکتر بیت‌کوین از آن یاد می‌شود.

اما بزرگترین تفاوت اساسی آن با بیت‌کوین، سرعت بالاتر تراکنش‌های آن و محدودیت عرضه لایت‌کوین 84 میلیون توکن است.

لایت‌کوین در سال 2011 به دنیای ارزهای دیجیتال وارد شد و از آن به عنوان نقره دیجیتال یاد می‌کنند (طلای دیجیتال، بیت‌کوین است). در آن سال‌ها، لایت‌کوین دومین ارز از لحاظ ارزش بازار بود.

6 – بیت‌کوین‌کش (BCH)

در آگوست 2017 اختلاف نظر بین‌ جامعه بیت‌کوین در خصوص محدودیت‌های فنی این ارز، باعث شد تا شاهد یک Fork باشیم. (فورک به معنای انشعاب است و زمانی اتفاق می‌افتد که یک ارز جدید از ارز دیگر متولد شود)

در نتیجه این فورک، بیت‌کوین‌کش (Bitcoin Cash) متولد شد و این ارز با یک بلاک‌چین جدید و قوانین جدید ایجاد گردید.

دسته‌ای از استخراج‌کنندگان ناامید از شبکه اصلی بیت‌کوین، با امید اینکه این ارز نسبت به بیت‌کوین، رشد و گسترش بیشتری پیدا کند این فورک را ایجاد کردند.

از زمان این فورک، بیت‌کوین‌کش خود را در بین 10 ارز برتر نگه داشته است ولی از لحاظ میزان استفاده، ارزش و محبوبیت هنوز نتوانسته از بیت‌کوین پیشی بگیرد.

مطلب مرتبط: تفاوت بیت‌کوین با بیت‌کوین‌کش چیست؟

7 – استلار (XLM)

این ارز نیز یکی دیگر از ارزهای موفق بازار بود که تنها در سال 2017 بیش از 29000 درصد رشد داشته است.

استلار به عنوان یک شاخه از ریپل در سال 2014 توسط یکی از بنیانگذاران ریپل با نام جد مک‌کالب (Jed McCaleb) و یک وکیل سابق با نام Jouce Kim ایجاد شد و در واقع نتیجه یک اختلاف نظر با ریپل بود.

استلار نیز مانند ریپل یک شبکه برای انجام تراکنش‌های سریع و انتقال کارآمدتر پول بین مرزهاست. تفاوت آن با ریپل، اوپن‌سورس بودن آن است.

مطلب مرتبط: استلار چیست ؟ (روش خرید و ساخت کیف پول)

8 – ترون (TRX)

در سپتامبر 2017، شبکه ترون توسط جاستین سان در سنگاپور بنیان‌گذاری شد. ارز دیجیتال این شبکه با نام ترونیکس (به انگلیسی Tronix و با نماد TRX) شناخته می‌شود.

ترون ابتدا بصورت یک توکن روی شبکه اتریوم بود ولی بعد با راه‌اندازی بلاک‌چین اختصاصی، بصورت یک کوین مستقل درآمد.

ترون یکی از جدیدترین و محبوب‌ترین ارزهای دیجیتال موجود در بازار است و هدف گسترش یافتن در دنیای سرگرمی را دنبال می‌کند.

ترون نیز مانند بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر، غیرمتمرکز است.

اصلی‌ترین اهداف ترون:

  • از بین بردن واسطه‌هایی که در بین تولیدکنندگان محتوا و کاربران قرار دارند.
  • فراهم آوردن امکانی برای تولیدکنندگان محتوا تا درآمدشان را بطور مستقیم از کاربران و مصرف‌کنندگان محتوا کسب کنند.
  • از بین بردن وابستگی به ترافیک‌های بزرگی مانند فیس‌بوک با برگرداندن ترافیک به سمت تولیدکنندگان محتوا و بی‌نیازی به بازدید گرفتن از سایت‌های واسطه.

9 – بایننس‌کوین (BNB)

بایننس یکی از بزرگترین پلتفرم‌های معاملاتی ارزهای دیجیتال ارز دیجیتال مخصوص به خود را دارد.

این ارز در زمان ریزش بازار عملکردی بسیار بهتر از سایر ارزها از خود نشان داده و در شرایطی که برخی از ارزهای دیجیتال 80 یا 90 درصد کاهش قیمت داشتند این ارز مقاومت بسیار خوبی در برابر بازار منفی از خود نشان داده است.

کاربرد اصلی این ارز، پرداخت کارمزد معاملات در پلتفرم بایننس است.

کسانی که این ارز را خریداری می‌کنند، می‌توانید در بایننس تخفیف 25 درصدی در کارمزد معاملات بدست آورند (قبلا این تخفیف 50 درصد بود).

با راه‌اندازی صرافی غیرمتمرکز بایننس در ماه‌های آینده سال 2019، انتظار می‌رود این ارز همانند گذشته عملکرد مناسبی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: روش خرید و فروش ارز دیجیتال در بایننس

10 – کاردانو (ADA)

کاردانو یک پلتفرم دیگر برای ارسال و دریافت پول است و اینکار را با استفاده از توکن دیجیتال خود با نماد ADA ممکن ساخته است.

مشابه با Ether شبکه کاردانو با هدف اجرای برنامه‌های غیرمتمرکز روی شبکه بلاک‌چین ایجاد شده است.

این ارز توسط یکی از بنیانگذاران اتریوم با نام چارلز هاپکینسون (Charles Hopkinson) در سال 2015 ایجاد شده و گاهی اوقات به عنوان “اتریوم ژاپن” از آن یاد می‌کنند، زیرا 95 درصد از شرکت کنندگان در ICO این ارز، ژاپنی بودند.

کاردانو توسط عده‌ای از دانشمندان بین‌المللی و متخصصان آکادمیک که در حوزه بلاک‌چین تخصص داشتند ایجاد شده است.

سایر ارزها

پروژه‌های بسیار زیادی در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد و آنقدر تعداد این ارزها زیاد است که انتخاب ارز برای سرمایه‌گذاری را مشکل می‌کند.

بهتر است ارزی را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنید که ویژگی‌های زیر را دارا باشد:

  • قابل معامله در صرافی‌های بزرگ و معتبر (شناخته‌شده بودن)
  • دارای حجم معاملات بالا
  • تیم باتجربه و شناخته‌شده
  • قابلیت مقیاس‌پذیری
  • و…

ارز NEO

NEO یک پلتفرم و توکن است که قابلیت توسعه قراردادهای هوشمند را روی شبکه خود فراهم کرده است. این ارز دیجیتال نیز با اتریوم شباهت زیادی دارد و هر دو، دارای قوانین و اهداف مشابه هستند.

اما براساس گفته‌های یک سرمایه‌گذار مشهور در حوزه بلاک‌چین (Noam Levenson) پلتفرم NEO روی توسعه یک پروژه برای آینده در حرکت است.

او می‌گوید: “هدف NEO علاوه بر استفاده از تکنولوژی مشابه اتریوم، این است که پلتفرمی برای اقتصاد جدید و هوشمند باشد.”

ارز آیوتا (IOTA)

آیوتا یک دفتر توزیع عمومی (public distributed ledger) است که تراکنش‌های شبکه را در ساختار DAG یا directed acyclic graph با نام Tangle نگهداری می‌کند.

Tangle با حذف انرژی موردنیاز برای استخراج (که در ارزهای برپایه بیت‌کوین و بسیاری دیگر از ارزها موردنیاز است) یک شبکه برای انجام تراکنش‌ها بدون نیاز به کارمزد ایجاد می‌کند.

در Tangle با انجام هر تراکنش باید 2 تراکنش دیگر نیز تایید شود و به همین خاطر هیچ استخراج کننده‌ای در شبکه وجود ندارد و در نتیجه، نیاز به پرداخت هیچ کارمزدی نیست.

مطلب مرتبط: آیوتا چیست؟

سخن آخر

ارزهای بسیار زیادی شکل گرفته و تعداد زیادی از آن صرفا کپی‌برداری از سایر پروژه‌هاست. در صورتی که با تحقیق و بررسی، تصمیم به خرید ارز دیجیتال گرفتید، مطالب زیر می‌تواند به شما کمک کند:

راهنمای سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال

لیست کیف پول‌های معتبر ارزهای دیجیتال

لیست صرافی‌های ارزهای دیجیتال

آموزش بیت‌کوین از صفر

 

 

قصد خرید یا فروش ارز دیجیتال در ایران را دارید؟ در این سایت می‌توانید با اطمینان و با چند کلیک خرید کنید:

نام ویژگی‌هاامتیاز
نوبیتکس
  • خرید ارز دیجیتال با کارت بانکی شتاب
  • بدون نگرانی از تحریم
  • معامله با کارمزد و سرعت مناسب
  • ترید ارز دیجیتال با دلار (تتر) و ریال
blankblank
صرافی خارجی MEXCblankblank
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

سرمایه‌گذار در بورس از سال 1392 و ارزهای دیجیتال از سال 2018، موسس بورسینس.
10 نظر
  1. سلام لطفا در مورد سرمایه گذاری در FXتوضیحات وراهنمایی فرمایید

    1. برای سرمایه گذاری در ارز دیجیتال چ پیشنهادی دارین کدوم ارز رو بخرم تا در آینده پر سودتر باشد؟

      1. سلام، ارزهای متفاوتی هستند ، پیشنهاد بنده به عنوان یک مدرس دانشگاه و محقق توصعه تکنولوژی های نوظهور این است که ارزهایی رو در سبد خرید قرار بدید که تعداد توکن کمتری دارن و به دلیل حجم خرید بالا زودتر از زمان ممکن به قیمت صعودی میرسند …

        1. سلام وقت بخیر، استاد،ممنون از راهنمایی و اطلاعات شما،مثلا کدوم ارزها،بنظرتون تعداد توکن کمتری داره،و در آینده ارزش مالی خوبی پیدا میکنه!؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب:

مطالب مرتبط

سایر دسته‌های خواندنی